Şimdi Ara

TR'NİN EN BÜYÜK SAMSUNG ROM YÜKLEME REHBERİ + FAYDALI BİLGİLER, İPUÇLARI [DEV KONU!] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.876
Cevap
235
Favori
785.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dolcia

Beyler benim cihazım klon imeili, yüklemeyi anlatıldığı gibi yapabilir miyim ve bir sorun olur mu?

MK6 4.3 romu odin ile kur.
    odin ile CF-Root-SGS3-v6.4 ile rootla.
    cihazı recovery modda açıp verdiğim linkteki MK6 kerneli sd karttan cwm ile yükle.
    wipe cache yap telefonu reboot eT.
    tekrar cihazı recovery modda açıp linkteki patchli MK6 modemi sd karttan cwm ile yükle.
    wipe cache yap reboot et.
    ve şebeke soru kalmasın.

Kernel ve Modem linki

NOT1: Açıklama hssahin65 'in açıklamasının düzenlenmiş halidir.
    NOT2: Dosyalar XDA forumdan zulumanın paylaştığı dosyalardır. ( kendisi TÜRK tür ve Adı Süleyman YELGEÇ tir. Buradan kendisine sagılarımı iletiyorum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: hssahin65

Modemi de kernel ide bu link tekinden mi yüklediniz.

Evet. İkisini de buradan yükleyeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: dtvolkanozbay

Bu gün 4.3 güncellemesini yükledim. telefonda olan oyunların %90 nı şuan girildiğinde geri atıyor. ayrıca bekleme modunda ne kadar tuşa bassamda geç uyanıyor. pil hızlı boşalıyor. güncellemenin düzeltilmiş olması gerekmiyor muydu? telefon hızlandı ara yüzler güzel ama böyle kullanılmaz. yeni oyunda yüklesem sorun devam ediyor. yardımm

hocam bu MK6 mı MJ9 rommu ? MK6 da olmaması lazım .

hocam neden modlanmış kernel ve modeme gerek duydunuz MK6 da donma varda biz mi bilmiyoruz veya modem niye imei clon olanlar içinmi ?

ana bant sürümü son üç karekteri mk6 yazıyor

• Romu kurduktan sonra tekrar tekrar wipe yapmasına gerek yok hocam. Kurulumdan önce wipe ' lerini yap. Romu kur odin ile. Root'la telefonu. Arkadaşın verdiği modem ve kerneli recovery'den yükle peşpeşe. Aç telefonu kullan bu kadar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dtvolkanozbay

Bu gün 4.3 güncellemesini yükledim. telefonda olan oyunların %90 nı şuan girildiğinde geri atıyor. ayrıca bekleme modunda ne kadar tuşa bassamda geç uyanıyor. pil hızlı boşalıyor. güncellemenin düzeltilmiş olması gerekmiyor muydu? telefon hızlandı ara yüzler güzel ama böyle kullanılmaz. yeni oyunda yüklesem sorun devam ediyor. yardımm

hocam bu MK6 mı MJ9 rommu ? MK6 da olmaması lazım .

hocam neden modlanmış kernel ve modeme gerek duydunuz MK6 da donma varda biz mi bilmiyoruz veya modem niye imei clon olanlar içinmi ?

MK6'da donma yok. Clon Imei kullandığım için patch'lenmiş MJ9 kernel ve modem yüklemek gerekiyordu.
    MJ9'da da geç uyanma ve cihazda kasma oluyordu. Patch'lenmiş MK6 kernel ve moden bu sorunların düzeltilmesi için gerekiyordu.
    Şu an clon Imei kullanan arkadaşlar MK6 romunu yükledikten sonra patch'lenmiş MK6 kernel ve modemi yüklerler ise " Yanlız Acil Aramalar " sorunu yani şebeke problemleri düzelecek.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalKral -- 21 Aralık 2013; 16:08:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _botturgec_

Romu kurduktan sonra tekrar tekrar wipe yapmasına gerek yok hocam. Kurulumdan önce wipe ' lerini yap. Romu kur odin ile. Root'la telefonu. Arkadaşın verdiği modem ve kerneli recovery'den yükle peşpeşe. Aç telefonu kullan bu kadar.

Fazla wipe göz çıkarmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalKral

MK6'da donma yok. Clon Imei kullandığım için patch'lenmiş MJ9 kernel ve modem yüklemek gerekiyordu.
    MJ9'da da geç uyanma ve cihazda kasma oluyordu. Patch'lenmiş MK6 kernel ve moden bu sorunların düzeltilmesi için gerekiyordu.
    Şu an clon Imei kullanan arkadaşlar MK6 romunu yükledikten sonra patch'lenmiş MK6 kernel ve modemi yüklerler ise " Yanlız Acil Aramalar " sorunu yani şebeke problemleri düzelecek.

Saygılar...

teşekkürler ben bunları ana mesajda biryere iliştiririm faydamız dokunsun klonlarada
  • Süper bir başlık olmuş, hiç bir problem yaşamadan ilk sayfada ki yönergeleri takip ederek rahatlıkla 4.3'ü kurdum. 2 gündür kullanıyorum çok büyük bir problem ile karşılaşmadım. Yalnız çağrı geldiğinde ve meşgule aldığımda donabiliyor cihaz bazen, yaşayanınız var mı hiç ? Galaxy w'da yaşardım eskiden böyle bir problem.

Onun dışında şarjının 4.1.2'den pek bir farkı yok en azından benim için. O zaman da 1 gün gidiyordu şu anda da
  • HOCAM ZİPDEN 4 ADET DOSYA ÇIKTI HANGİSİNİ YÜKLEYECEĞİM ?
  • quote:

quote:

Saygılar...

teşekkürler ben bunları ana mesajda biryere iliştiririm faydamız dokunsun klonlarada

MURAT HOCAM ZİPTEN 4 ADET DOSYA ÇIKTI HANGİSİNİ YÜKLEYECEĞİM ?

• ~~ 7)Klon İmeisi olanlar için Özel Patchli MK6 Kernel ve Modemi !! (Şebeke Problemini Giderir) ~~

eklenmiştir hayırlı olsun.

içinden Odin 3.09 da çıkmıştır o odini aç zaten hepsinin ismi yazıyor AP BL CSC diye hepsini göster sırasıyla birtek modem dışta kalıyor onuda göster ve start'a bas bu kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: Kivancdk

Süper bir başlık olmuş, hiç bir problem yaşamadan ilk sayfada ki yönergeleri takip ederek rahatlıkla 4.3'ü kurdum. 2 gündür kullanıyorum çok büyük bir problem ile karşılaşmadım. Yalnız çağrı geldiğinde ve meşgule aldığımda donabiliyor cihaz bazen, yaşayanınız var mı hiç ? Galaxy w'da yaşardım eskiden böyle bir problem.

Onun dışında şarjının 4.1.2'den pek bir farkı yok en azından benim için. O zaman da 1 gün gidiyordu şu anda da

güzel söylemleriniz için teşekkür ederim faydalı olabildiysek ne mutlu bize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 21 Aralık 2013; 17:08:28 >

• quote:

~~ 7)Klon İmeisi olanlar için Özel Patchli MK6 Kernel ve Modemi !! (Şebeke Problemini Giderir) ~~

eklenmiştir hayırlı olsun.

içinden Odin 3.09 da çıkmıştır o odini aç zaten hepsinin ismi yazıyor AP BL CSC diye hepsini göster sırasıyla birtek modem dışta kalıyor onuda göster ve start'a bas bu kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: Kivancdk

Süper bir başlık olmuş, hiç bir problem yaşamadan ilk sayfada ki yönergeleri takip ederek rahatlıkla 4.3'ü kurdum. 2 gündür kullanıyorum çok büyük bir problem ile karşılaşmadım. Yalnız çağrı geldiğinde ve meşgule aldığımda donabiliyor cihaz bazen, yaşayanınız var mı hiç ? Galaxy w'da yaşardım eskiden böyle bir problem.

güzel söylemleriniz için teşekkür ederim faydalı olabildiysek ne mutlu bize.

Çok teşekkür ederim bu faydalı konunuz için hocam.Android 4.3 gerçekten güzel olmuş.Yardımlarınız için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: bugrahankarabulut

Çok teşekkür ederim bu faydalı konunuz için hocam.Android 4.3 gerçekten güzel olmuş.Yardımlarınız için teşekkürler

çok sağolun bizleri çalıştıran ve ilham veren sizin bu güzel teşekkürleriniz.
  • DigitalKral D kullanıcısına yanıt
    Bende sorun var ama neden olduğu çıkaramadım,sorun;Murat arkadaşın verdği ilk linkteki dört parçalı MK6 odinle yüklemiştim,zuluman_Patched_BUUGMJ3_modem ve zuluman_Patched_XXUFMJ9_kernel i yükleyerek şebek problemi kalmadı,geç uyanma ve ağırlaşma dan dolayı sizin verdğiniz linkteki kernel ve modemi yükledim gereken wipeleri yaptım,kernel yüklendi sizinkyle aynı sürüm oldu ama modem defalarca yeniden yükledim bir türlü daha önce yüklediğim Ana Band sürümü(I9300BUUGMJ3)bir türlü değişmedi,acaba sizinle farklı MK6 4.3 rom u yüklemiş olabilirmiyim,Saygılar.
  • quote:

Bende sorun var ama neden olduğu çıkaramadım,sorun;Murat arkadaşın verdği ilk linkteki dört parçalı MK6 odinle yüklemiştim,zuluman_Patched_BUUGMJ3_modem ve zuluman_Patched_XXUFMJ9_kernel i yükleyerek şebek problemi kalmadı,geç uyanma ve ağırlaşma dan dolayı sizin verdğiniz linkteki kernel ve modemi yükledim gereken wipeleri yaptım,kernel yüklendi sizinkyle aynı sürüm oldu ama modem defalarca yeniden yükledim bir türlü daha önce yüklediğim Ana Band sürümü(I9300BUUGMJ3)bir türlü değişmedi,acaba sizinle farklı MK6 4.3 rom u yüklemiş olabilirmiyim,Saygılar.

sorun yoksa bunu dert etmeyin o mk6daki anabantta belki mj3tür sadece modlanmıştır mk6 ya göre
  • Doğrusunu istersen bir iki saatır soruna denk gelmedim ,evelki patch kilit ekranı uyanmada gecikme ve ağırlaşma vardı,tahminime göre DigitalKral Anaband sürümü MK6 gözükmesinin sebebi,MK6 4.3 rom yükledikten sonra patch olarak direk ve sadece Patched_XXUGMK6_modem vePatched_XXUGMK6_kernel i yüklediğindedir,bende ise bir önceki mesajımda dediğim gibi önce patch BUUGMJ3 yüklediğimden olabilir.TR'NİN EN BÜYÜK SAMSUNG ROM YÜKLEME REHBERİ + FAYDALI BİLGİLER, İPUÇLARI [DEV KONU!]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hssahin65 -- 21 Aralık 2013; 18:53:36 >

• quote:

Bende ilk olarak 4 dosyalı MK6'yı yükledim.
    ( I9300XXUGMK6_I9300OXAGMK6_I9300XXUGMK6_OXA ) Yüklediğim dosya bu.
    Ardından zulumın paylaştığı patch'li MJ9 Kernel ve modemini yükledim.
    Daha sonra Wipe yapmadan sırasıyla denemek için aşağıdaki kernelleri yükledim.

1 - GT-I9300_Adam_Kernel.V3.0.CWM
    2 - boeffla-kernel-5.1-beta6.CWM.zip

Wipe yapmadan 3. olarak paylaştığım patch'li MK6 Kernel ve modem dosyalarını yükledim.

Sonuç ortada. Yaptıklarım bunlar. Faydalı olur inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalKral -- 21 Aralık 2013; 20:18:31 >

• quote:

quote:

Wipe yapmadan 3. olarak paylaştığım patch'li MK6 Kernel ve modem dosyalarını yükledim.

İlgine tşk,bende ilk sayfadaki
    AP_I9300XXUGMK6_2168382_REV00_user_low_ship.tar
    BL_I9300XXUGMK6_2168382_REV00_user_low_ship.tar
    CSC_OXA_I9300OXAGMK6_2168382_REV00_user_low_ship.tar
    MODEM_I9300XXUGMK6_REV02_REV04_CL1413323.tar bunu yükledim bundan olabilirmi?

• quote:

quote:

quote:

İlgine tşk,bende ilk sayfadaki
    AP_I9300XXUGMK6_2168382_REV00_user_low_ship.tar
    BL_I9300XXUGMK6_2168382_REV00_user_low_ship.tar
    CSC_OXA_I9300OXAGMK6_2168382_REV00_user_low_ship.tar
    MODEM_I9300XXUGMK6_REV02_REV04_CL1413323.tar bunu yükledim bundan olabilirmi?

Bence sende 2 kerneli sırasıyla yükle sonra patchli MK6 kernel ve modemi yükle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Root Atmak ve Telefon modeline göre Root Dosyaları

Root dosyaları sadece orijinal Samsung Rom'ları için geçerlidir. (Custom Rom'lar otomatik rootludur)

Rootladıktan sonra Supersu simgesini görüyorsanız içine girin hata vermemesi lazım sonra Gmaile giriş yapıp Play Store üzerinden SuperSU'yu güncelleyiniz.

TELEFON MODELLERİNE GÖRE ROOT DOSYALARI

Yanlış rootu yanlış telefona atarsanız telefonunuz açılmaz, dikkat edin.

Telefonu Download Mode'a alarak Odinden PDA'ya basıp verilen CF-Auto-Root dosyasını seçip yüklüyoruz. (Rom yüklemek ile aynı)

NOTE4(SM-N910C)

Android 4.4.4 Sürümüne göredir.

CF Auto Root Note 4

S5(SM-G900FQ)

Android 5.0 sürümüne göredir.

CF Auto Root S5FQ

S5(SM-G900F)

CF Auto Root S5 F

NOTE 3 (SM-N900)

SM-N900 (international exynos)

Android 5.0'a göredir. Dikkat edin bu sadece SM-N900 içindir. Uluslararası olan exynos işlemcili telefona göredir.

NOTE 3 LTE (SM-N9005)

Android 5.0 ' a göredir. SM-N9005 (international Qualcomm)

Dikkat edin bu sadece SM-N9005 içindir. Qualcomm işlemcili telefona göredir.

S4 - Lollipop Güvenli Rootlama Yöntemi

S4 I9500 CF-Auto-Root

Ardından Play Store' a giderek SUPERSU uygulamasını güncelleyebilirsiniz, bundan sonra programı açınca Güncelleştirme gerekiyor diyebilir "TAMAM ardından NORMAL" seçeneklerini seçerek güncellemesi için bekleyiniz, eğer güncelledikten sonra hata alırsanız Wipe ları baştan yaparak telefonu kurunuz ardınan tekrar deneyiniz, bende de ilk denemede hata oldu şuan sorunsuz oldu.

S4 LTE I9505

Android 4.4.2'e göredir. CF-Auto-Root I9505

S3 I9300

Android 4.1.2 ve 4.3'e göredir. CF Auto Root I9300

NOTE 2 (N7100)

Android 4.4.2 sürümüne göredir. NOTE 2 N7100 ROO

Android 5.0 Romundan Toplam 40 tane Gereksiz Uygulama silerek Ram kullanımını 940 MB'a kadar düşürme!

Evet arkadaşlar bildiğiniz üzere bir çoğumuzun bir kere bile açmadığı veya çok az kullandığı uygulamalar bir hayli fazla işte o kullanılmayan uygulamaları silerek gereksiz bellek tüketimini ve telefon kasılmalarını engelleyebilirsiniz.

-Telefonu Rootluyoruz. (Odin üzerinden CF Auto Root önerilir)

-Google playden güncellemeleri kontrol ediyoruz SuperSu güncellemesi varsa yapıyoruz.

-Ju Mobile Uninstall veya Easy Uninstaller tarzı programları indirin ve SUPERSU'dan bu programlara izin verin.

Ju Mobile Uninstall Türkçe Link
    https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.infolife.uninstaller&hl=tr

-Programı yüklüyoruz ve ardından alttaki verdiğim listedeki programları seçerek kaldırıyoruz.

-Liste S4'e göre verildi ama çoğu telefonda hemen hemen aynı uygulamalar var, bu listede bulduklarınızı silin artı olarak kullanmadığınız programları da silebilirsiniz, bilmediğiniz sistem uygulamasını sakın silmeyin!

Bütün Telefon ve Tabletler için ROOT Atma Yöntemi KingRoot Resimli Anlatım

Yukarıdaki listede telefon modelinizi bulamadıysanız veya pek popüler olmayan bir telefon veya tableti kullanıyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Samsung Usb Drivers 1.5.61.0 Download

1)İşleme başlamadan önce Usb Drivers dosyasını sistemimize kuruyoruz. (Smartswitch, Kies tarzı programları da yükleyebilirsiniz onlar da samsung driverlarını kuruyor.)

2)KingRoot - Download for Windows'a Tıkla dosyasını indirip yükleyin.

Program Çince fakat yapacağımız işlem zaten çok basit olduğu için sorun teşkil etmiyor.

3)Telefonunuzu açınız Ayarlar >> Daha Fazla >> Cihaz hakkında'ya girerek Yapım numarasına 5 6 kere tıklayınız sonra bir geri çıkın >> Geliştirici Seçenekleri >> USB Hata Ayıklama modunu etkinleştirip bilgisayara bağlayınız.

4)Resimdekilerin aynısını sırayla yapıyoruz.

Bu sırada telefon ekranı açık kalsın izin isterse verin. Telefon açılıp kapanabilir endişe etmeyiniz.

En son bu yazı geldiyse işlem başarılı olmuştur, telefonda da Kingroot simgesini görebilirsiniz.

4.3 için Uyumlu Triangle Away Programı ve Anlatımı! (KNOX Sayısını Sıfırlama işlemi)

1)Telefonu Rootluyoruz.

2)SuperSu Programını google play'den güncelleyiniz.

3)Ondan sonra blackmarket ten Triangle Away 3.10 programını indirin, isteyen aşağıdan indirsin.

Triangle Away 3.10.APK

4)Programı açmadan önce Ayarlardan Telefonun dilini mutlaka ENGLISH(United States) yapıyoruz !

5)Programı açıyoruz telefon S3'mü diyecek Yes + Continue diyeceksiniz 10mblik bir dosya indirebilir tamam deyin.

6)Sonra programda RESET FLASH COUNTER yazısına tıklayın uyarı verecek tamam deyin telefon kapanacak ve gerisini resme bakin.

V3.10 ' da ve custom rom kurulu(orjinal romda olabilir deneyiniz) ise sadece dediğim yazıya tıklamanız yeterli bir uyarı verecek ona tamam dediğinizde biraz bekleyin işlemi direk yapacak alttaki recovery ekranlarına girmenize gerek kalmayacak ve cihaz Official duruma gelip, rom atma sayısı 0'a inecek.

böyle olması gerekiyor.

HD Wallpapers Pack - Part 3 YAYINDA

Birbirinden güzel, ilginç ve baktıkça içinizin açılacağı özenle seçilmiş wallpaperlarla telefonunuzun ekranını süsleyin :)

HD Wallpapers Pack - Part 3 Link

HD Wallpapers Pack - Part 2

HD Wallpapers Pack - Part 2

HD Wallpapers Pack - Part 1

HD WALLPAPERS PACK - PART 1

Ayrıca önerdiğim önemli Ayarlar (Sürekli Güncellenecek)

-Ayarlar > Cihazım > Ekran > Ekran Modu : Dinamik olarak seçin.

-Ayarlar > Cihazım > Ekran > Pil Yüzdesini Göster.

-Ayarlar > Cihazım > Ekranı Kilitle > Kilit Ekranı Widgetları > Saat veya Kişisel Mesaj > Kişisel Mesaj > Kaydet > Kişisel Mesajı Düzenle > istediğinizi yazın kaydedin.

-Ayarlar > Cihazım > Akilli Ekran > Akilli beklemeyi kapatın.

-Ayarlar > Cihazım > Ekran > Bildirim Paneli : Wifi , Mobil Veri , Ses , Güç Tasarrufu , GPS

-Ayarlar > Cihazım > Ekranı kilitle > Çoklu Widget'lar a tik koyun . Sonra ekrani kapatıp açtığınızda yukarıdaki yazıya basili tutup aşağıya kaydırın sonra sola geçin + ya basarak widget ekleyebilirsiniz.

-Mesajlar > Ayarlar > Mesajı Önizleye tik atin.

-T9 klavye isteyenler Play Store üzerinden TouchPal klavyeyi indirebilirsiniz. T9 var normal Türkçe Qwerty klavye var ve Swype özelliği bile var.

Geliştirici Seçeneklerini Açmak

Evet arkadaşlar bildiğimiz gibi Samsung 4.3 ve sonrasında Geliştirici Seçeneklerini ayarlardan kaldırdı. Ama tamamen kaldırmamış sadece bir ayar yapmak gerekiyormuş.

Ayarlar >> Daha Fazla >> Cihaz Hakkında >> Yapım Numarası yazan yere 4 5 kere tıklatın >> Bir geri çıkın ve Geliştirici Seçenekleri bir üstte gözükecektir.

Kilit Ekranında S4'teki Işık Efekti ve Note3'teki Suluboya Efekti için En Iyi Program : GALAXY LOCKER

S3 için ışık efekti S4 içinde suluboya efekti hepsi tek bir programda ve türkçe üstelik ses efektleri bile eklenmiş, hiç kasmıyor ve donmuyor.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lockscreen.galaxy

LG Optimus Kilit Ekrani Uygulaması
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lockscreen.optimus

Not : Bu paylaşım tamamen karşılıksız olarak sizler için yapılmıştır, fayda gördüyseniz konuya mesaj bırakmanız yetecektir, attığınız mesajlar ileride daha fazla paylaşım yapılmasının temelini oluşturuyor bunu unutmayın.
    hocam bu son güncellediğin ROM UN Europe open rom dan farkı var mı? Aynısı mı? ben Europe open rom u yüklemiştim bu son güncellemeye geçsem mi acaba?

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.