Şimdi Ara

TR'NİN EN BÜYÜK SAMSUNG ROM YÜKLEME REHBERİ + FAYDALI BİLGİLER, İPUÇLARI [DEV KONU!] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.876
Cevap
235
Favori
785.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4.0.4 deyken rootsuz csc degisitirilebiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeNzA M kullanıcısına yanıt
    Evet
  • Ok teşekkürler eve gidince deneyeceğim. .

• S3 genel konusunda sordum kimse cevap veremedi burdada sormak istiyorum

Odinle yüklenen Türkiye Romu ile kiesle yüklenen Türkiye romun bir farkı varmı? Varsada ikisi arasında ne fark var?

Dün Türkiye romu inerken telefonu full wipe yapıp Hindistan ML4 romu kurmuştum sonra üzerine odinle Türkiye romunu kurdum. Tekrardan wipe yapmama gerek varmı?

• -wifi ile kontrol ettiğimde 4.3 çıkmıyor. yazılımınız zaten güncel diyor.

-odin ile yüklenirse garanti bozulur mu

-odin ile yüklenirse imei numarasının değişme ihtimali varmı

-odin proğramını kurup, indirdiğimiz yazılımı gösteriyoruz, telefon kendini kapatıp tekrar açacak, son olarak bir kez daha wipe yapacağız dimi

Yapmamız gereken başka bir şey varmı, tırsıyorum, hiç anlamadığım şeyler, tşk. emeği geçenlere.....
  • Dediğin işlemleri sırasıyla yaptık ve sorunsuz bir şekilde yükleme gerçekleşti. Teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: d.t.s.

-wifi ile kontrol ettiğimde 4.3 çıkmıyor. yazılımınız zaten güncel diyor.

-odin ile yüklenirse garanti bozulur mu

-odin ile yüklenirse imei numarasının değişme ihtimali varmı

-odin proğramını kurup, indirdiğimiz yazılımı gösteriyoruz, telefon kendini kapatıp tekrar açacak, son olarak bir kez daha wipe yapacağız dimi

Yapmamız gereken başka bir şey varmı, tırsıyorum, hiç anlamadığım şeyler, tşk. emeği geçenlere.....

-muhtemelen csc kodunuz yani csc kodu dediği ülke kodunuz tur değil değişmiş o yüzden ota almıyorsunuz yada telefonunuz rootlu telefon durumunuzda normal yazmıyor custom veya değiştirilmiş yazıyor herşey olabilir...
    -odin ile yüklemelerde garanti bozulmaz. Resmi rom yüklediğiniz için sıkıntı yok
    -odin ile yüklenirse imei değişmesi gibi bir sorun olmaz
    -evet wipe yaparsanız daha sağlıklı olur

Tırsacak birşey yok ama yapamam derseniz bilen biriyle yapın... Yada googledan araştırın gani gibi bilgi var nette... Düzgün yaptıkdan sonra problem olmaz.
    Ben s3 me 50 takla attırdım custom rommu desen dual boot mu desen değişik romlar vs root ne varsa hiçbir sıkıntı olmadı... Not : Telefonunuz rootlu ise efs kalsörünün yedeğini almayı unutmayın ne olur ne olmaz....Herzaman lazım olur

• quote:

Orijinalden alıntı: MertLIVE

S3 genel konusunda sordum kimse cevap veremedi burdada sormak istiyorum

Odinle yüklenen Türkiye Romu ile kiesle yüklenen Türkiye romun bir farkı varmı? Varsada ikisi arasında ne fark var?

Dün Türkiye romu inerken telefonu full wipe yapıp Hindistan ML4 romu kurmuştum sonra üzerine odinle Türkiye romunu kurdum. Tekrardan wipe yapmama gerek varmı?

Hiçbir fark yok.... Yani sanmıyorum ikiside orjinal stock rom bir sıkıntı yok....Wipe herzaman yap firmware kurduktan sonra eski romun kalıntılarını siler değişik hatalar (bug) almazsınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar-ozer

Telefonunuz Samsung Türkiye garantiliyse Türkiye için çıkan 4.0.4 ü indirin ve kurun. Normal olarak imei gidecek. Google hesabını girerek Play Store dan csc değiştirme uygulamasını kur (csc yaz arat ilk sırada çıkıyor zaten s s2 s3 vs. yazıyor yanında) ve ordan tur seç telefona reset atıp sıfırlayacak. Açılınca Recovery ye gir ve wipeları yap sonra 4.3 Türkiye'yi kur imei geri gelecek. (Csc değiştirme programı yerine kodla csc değiştirme de var ama orda imei yazıyorsun imei de gittiği için o şekilde denemek istemedim. Ayrıca 4.0.4 olduğu için program root istemiyor.)

Ek olarak stock 4.1.1 stock romundada oluyor bulabilirseniz firmwareyi tabi... 4.1.1 de rootsuz csc değişiyor ... Tek yöntem bu csc değiştirecekseniz tabi... Bende kor yazıyordu TUR yaptım... Bu yöntemle...Unutmadan ekliyim 4.3 e geçenler alt romlara geçerse imei si silinecek . Çünkü 4.3 de bootloader değiştiği için bu sorun oluyor neyse 4.3 den önce efs yedeği aldıysan sorun yok 4.1.1 yada 4.0.4 e geçince telefonu tekrar rootladıktan sonra efs klasörünü tekrar copy paste yapıp telefonu kapa-aç yapınca imei düzelir... Haberiniz olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunyas1907 -- 21 Ocak 2014; 12:38:48 >

• Yukardaki talimatları uygulayıp 4.3 resmi romu kurdum . kernel modem olayınıda yaptım . telefon normal olarak açıldı ama ağda kayıtlı değil hatası aldım. telefonum cezayirde satılmış ancak klon imeili ve imei hala *#06# yapınca hala eskisi duruyor. mega vipe yap demişsiniz bir üstte nasıl yapılır kısaca bir tarif edermisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcomsan -- 21 Ocak 2014; 12:39:10 >
  • Yok arkadas bundan sonra samsungun sonradan gonderdigi yazilima guvenmicem. Guzelim telefonum ne hale geldi.. simdide telefon isinmalara basladi.. ve onceden 2gun giden sarzim birgun anca gidiyor sabah full dolu olan batarya simdi yuzde 60 oldu.. telefonu cok fazla kullanmam arada bbir facebook birde arama mesaj kullanirdim. Bir arkadasimda 4.3 indirip kullanmis ondada ayni sorunlar oda satacak telefonu adam iphondan samsunga gecti pisman oldu yok boyle bisey ya

• quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

Yok arkadas bundan sonra samsungun sonradan gonderdigi yazilima guvenmicem. Guzelim telefonum ne hale geldi.. simdide telefon isinmalara basladi.. ve onceden 2gun giden sarzim birgun anca gidiyor sabah full dolu olan batarya simdi yuzde 60 oldu.. telefonu cok fazla kullanmam arada bbir facebook birde arama mesaj kullanirdim. Bir arkadasimda 4.3 indirip kullanmis ondada ayni sorunlar oda satacak telefonu adam iphondan samsunga gecti pisman oldu yok boyle bisey ya

Hocam
    Eski sistemin üzerine kurulunca bu sorunlar oluyor.
    Ben odin ile yükledim sıfırdan..
    Söylediğin sprunların hiçbiri yok..
    Tek sorun kilit ekranında tuşa basınca geç uyanması.

• KIES ile 4.1.2'den 4.3 yaptığımda sorun olmamıştı. Bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malcomsan

Yukardaki talimatları uygulayıp 4.3 resmi romu kurdum . kernel modem olayınıda yaptım . telefon normal olarak açıldı ama ağda kayıtlı değil hatası aldım. telefonum cezayirde satılmış ancak klon imeili ve imei hala *#06# yapınca hala eskisi duruyor. mega vipe yap demişsiniz bir üstte nasıl yapılır kısaca bir tarif edermisiniz.

bu konudaki klon imeiler için özel patch var abi konuyu okumadan işlem yapıyorsunuz yahu. ilk konuyu adam gibi oku bir baştan sonra ondan sonra sorun varsa sor. bizim Türk milleti biraz uzun yazıyı okumaya bile üşeniyor sonra telefoncuya gidip bu işlem için 100 tl bayılıyor. Ben şu bilgilerimle bilgisayarcı veya telefoncu açsam şimdiden baya iyi para kaldırırım herhalde.

quote:

bu sayfadakileri dikkatli bir şekilde yaparsanız hiçbir sorun olmaz garantili orjinal birşekilde yola devam edersiniz.

@bunyas1907

arkadaşım sanada teşekkürler ben forumda yokken soruları cevaplandırmışsın işte forumun amacı bu zaten.

Ayrıca Konuyu genişletiyorum bütün samsung romları atmak aynı şekilde olduğu için Note2 ve Note3 romlarınıda konuya koyacağım.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 21 Ocak 2014; 14:23:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Yukardaki talimatları uygulayıp 4.3 resmi romu kurdum . kernel modem olayınıda yaptım . telefon normal olarak açıldı ama ağda kayıtlı değil hatası aldım. telefonum cezayirde satılmış ancak klon imeili ve imei hala *#06# yapınca hala eskisi duruyor. mega vipe yap demişsiniz bir üstte nasıl yapılır kısaca bir tarif edermisiniz.

bu konudaki klon imeiler için özel patch var abi konuyu okumadan işlem yapıyorsunuz yahu. ilk konuyu adam gibi oku bir baştan sonra ondan sonra sorun varsa sor. bizim Türk milleti biraz uzun yazıyı okumaya bile üşeniyor sonra telefoncuya gidip bu işlem için 100 tl bayılıyor. Ben şu bilgilerimle bilgisayarcı veya telefoncu açsam şimdiden baya iyi para kaldırırım herhalde.

quote:

bu sayfadakileri dikkatli bir şekilde yaparsanız hiçbir sorun olmaz garantili orjinal birşekilde yola devam edersiniz.

@bunyas1907

arkadaşım sanada teşekkürler ben forumda yokken soruları cevaplandırmışsın işte forumun amacı bu zaten.

Ayrıca Konuyu genişletiyorum bütün samsung romları atmak aynı şekilde olduğu için Note2 ve Note3 romlarınıda konuya koyacağım.:)

fırca atmak yerne yardımcı olacağınız konuyu paylaşırsanız daha etik olmaz mı ? konuyu okudum klon imei ile ilgili işlemleride yaptım imeim hala duruyor ancak ağ bağlantı hatası alıp arama yapamaıyorum.

• quote:

fırca atmak yerne yardımcı olacağınız konuyu paylaşırsanız daha etik olmaz mı ? konuyu okudum klon imei ile ilgili işlemleride yaptım imeim hala duruyor ancak ağ bağlantı hatası alıp arama yapamaıyorum.

mega wipe yap

4.3 yükle

klon imei için kernel le modemi yükle ardından wipe yap

özürdilerim üslub için biranlık sinir. ama sizde yazsaydınız yaptım olmadı diye bu kadar paylaşımın arasında napacağım sorusu abes kaçıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atacan-

quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

Yok arkadas bundan sonra samsungun sonradan gonderdigi yazilima guvenmicem. Guzelim telefonum ne hale geldi.. simdide telefon isinmalara basladi.. ve onceden 2gun giden sarzim birgun anca gidiyor sabah full dolu olan batarya simdi yuzde 60 oldu.. telefonu cok fazla kullanmam arada bbir facebook birde arama mesaj kullanirdim. Bir arkadasimda 4.3 indirip kullanmis ondada ayni sorunlar oda satacak telefonu adam iphondan samsunga gecti pisman oldu yok boyle bisey ya

Hocam
    Eski sistemin üzerine kurulunca bu sorunlar oluyor.
    Ben odin ile yükledim sıfırdan..
    Söylediğin sprunların hiçbiri yok..
    Tek sorun kilit ekranında tuşa basınca geç uyanması.

Hocam odinlede yapinca cihaz garanti disi kaliyor.. bana telefona otomatik geldi kolayca kurdum .. ama pisman ettti 4.2de kalmaliydim..

• Vay anasını be adam negüzel hazırlamış konuyu vallaha helal olsun. Bukadar güzel anlatanı ilk kez gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugay91

Vay anasını be adam negüzel hazırlamış konuyu vallaha helal olsun. Bukadar güzel anlatanı ilk kez gördüm

teşekkürler bizim gibi insanların ilhamıda sizin güzel yorumlarınıza bağlı artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: tugay91

Vay anasını be adam negüzel hazırlamış konuyu vallaha helal olsun. Bukadar güzel anlatanı ilk kez gördüm

teşekkürler bizim gibi insanların ilhamıda sizin güzel yorumlarınıza bağlı artıyor.

İlkbaşta çok karışık geliyordu ama konuya bir baktım sonra telefona baktım telefon 4.3 olmuş :) okadar basit yani :)
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.