Şimdi Ara

Tr Yama için Başlangıç

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şimdiden yardımcı olduğunuz ve okuduğunuz için teşekkürler

Ben oyunlara tr yama yapmak istiyorum ama neyi nasıl yapacağımı bilmediğimden dolayı giremiyorum. İnternette biraz araştırmaya çalıştım ama anlamadım.
    Benim şu anki amacım zaten oyunlarla birlikte İngilizce geliştirmek(şu an b1 gibi. Belli başlı nedenlerden İngilizcem kötüleşti)(Zaten bol bol boş zamanım varken şu an).Neden önce İngilizceni geliştirmiyorsun da ikisini aynı anda yapıyorsun diye soracaklara ise çeviri olaylarına aşina olma, kullanacağım programlara aşina olma, başlasam bile çevirilerin uzun zaman sonra bitireceğimi bildiğimden dolayı hafiften de bu olaylara başlamayı istemem.(İngilizcemi geliştirme sürecinin zaten uzun olacağı üstüne de ekstradan oyun çevirmeye çalışmam gibi nedenlerden çeviri erken bitmez).

Benim aklımda çevirmek istediğim oyun serisi Naruto Strom (nedeni ise sevdiğim bir oyun serisinin Tr yamasının da olmasını görmek istemem).Bunun için hangi programı kullanmalıyım, hangi olaylara dikkat etmeliyim? (Özellikle bu seri için)

Not: Bu oyunlar için çevirinin düzeyi en erken 2021 şubat ayında en geç ise 2021 eylülde gelir. Nedenini ise zaten yukarda açıkladım.

• Bu çok genel bir konu yani tek bir program ile tüm oyun dil dosyalarını açamazsın. İngilizce kaynaklardan oyunlara göre araştırma yapman gerek. Çoğu oyun dosyasını notepad++ , atom gibi uygulamalar açıyor. Oyunların dil dosyası hep farklı klasörlerde olur biraz kurcalaman gerek. Ayrıca bazı yapımcılar dil dosyalarını şifreliyor, sıkıştırıyor, paketliyor. Biraz uğraş ve araştırma istiyor. Dil dosyasını bulduğun zaman kodlar hariç sadece metinleri çeviriyorsun. Yani bu soruya net bir cevap verilmez. Konuya kimse yorum yazmamış, hevesini kırmamak adına bilgim dahilinde cevap yazıyorum. Umarım faydası olur.
  • tam olarak hangi oyunu çevirmek istiyorsun ayrıntılı yazarsan yardımcı olurum.
  • Zenhax xentax forumlarına bakın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazan herkese teşekkürler. (Forumdan mesaj gelip gelmeme olayını tam anlamadığımdan görmemişim).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.