Şimdi Ara

Trabzon'da öğrencilik güzel mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş Kanuni'de tenis oynuyoruz geziyoruz gayet neşeli diyordu.

• Bende merak ediyorum, kötülüyorlar genelde
  • Kötüleyenlerden mantıklı bir sebep duymadım şimdiye kadar henüz.

9 Eylül'e git tutuyor madem diyorlar. Neden diyorum cevap yok.
  • 2 Senedir Trabzon'da okuyorum. Herhangi bir sorunuzu cevaplayabilirim sanıyorum.

Genel olarak öğrenci hayatı ise, yaşamasını bilirseniz gayet de var. Ha bir İstanbul gece hayatı beklemeyin. Ne bileyim sabahlara kadar dolup toşan mekanlar falan beklemeyin. Ama güzeldir ben seviyorum şahsen. Bu arada ana kampüste olduğumdan o taraflarda geçirdim ben genelde günlerimi. Fatih kısmını vs. bilemiyorum.
  • Çok yıldır Trabzonda yaşamış, sonra terketmiş, şimdi tekrar yaşayan bir abin olarak her türlü sorunu cevaplayabilirim. Sen listele soruları ben hepsinin cevabını vereyim sana. Öğrencilikten beklentilerin neler ki ? Kafanı kitaba gömüp sadece ders çalışırsan kusursuz.
  • FATİH EĞİTİM FAKÜLTESİNE ALLAHINI SEVEN GELMESİN BEN ÇEKTİM SİZ ÇEKMEYİN !!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Coğrafi olarak çok uzak. Bence okulun tek eksisi bu. Ha kimse sorsan gelme der orasıda ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aoi.

Çok yıldır Trabzonda yaşamış, sonra terketmiş, şimdi tekrar yaşayan bir abin olarak her türlü sorunu cevaplayabilirim. Sen listele soruları ben hepsinin cevabını vereyim sana. Öğrencilikten beklentilerin neler ki ? Kafanı kitaba gömüp sadece ders çalışırsan kusursuz.

sürmene tarafı nasıldır hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: AWOLNATION

quote:

Çok yıldır Trabzonda yaşamış, sonra terketmiş, şimdi tekrar yaşayan bir abin olarak her türlü sorunu cevaplayabilirim. Sen listele soruları ben hepsinin cevabını vereyim sana. Öğrencilikten beklentilerin neler ki ? Kafanı kitaba gömüp sadece ders çalışırsan kusursuz.

Çok çok genel oldu bu soru.
    KTÜ'den sonraki ( doğusunda kalan ) yerler ilçeler işte. Öğrencilik bir durumları yok. KTÜ çevresi ( Kalkınma ) ve Meydan canlıdır nispeten. Gidip canlı müzik dinleyebileceğin içkili mekanlar buralarda var.
    Sürmene'nin nesini sorduğunu da pek anlamadım açıkçası. Biraz özele indirgersen sorunu cevaplamaya çalışabilirim. :)

• quote:

quote:

quote:

KTÜ'den sonraki ( doğusunda kalan ) yerler ilçeler işte. Öğrencilik bir durumları yok. KTÜ çevresi ( Kalkınma ) ve Meydan canlıdır nispeten. Gidip canlı müzik dinleyebileceğin içkili mekanlar buralarda var.
    Sürmene'nin nesini sorduğunu da pek anlamadım açıkçası. Biraz özele indirgersen sorunu cevaplamaya çalışabilirim. :)

hocam sürmenedeki denizcilik fakültesine gideceğim muhtemelen.İnsanı nasıldır ?Ortam nasıldır?Trabzon merkeze ulaşım kolay mıdır?

• Sanmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanları biraz ön yargılı ve yobaz. Ama onun haricinde bana göre güzel bir şehrimiz.
  • KTÜ'nün mühendislik eğitimi nasıl arkadaşlar ? Sakarya,Pamukkale,Çukurova ve KTÜ'yü değerlendirir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peyloride

2 Senedir Trabzon'da okuyorum. Herhangi bir sorunuzu cevaplayabilirim sanıyorum.

Genel olarak öğrenci hayatı ise, yaşamasını bilirseniz gayet de var. Ha bir İstanbul gece hayatı beklemeyin. Ne bileyim sabahlara kadar dolup toşan mekanlar falan beklemeyin. Ama güzeldir ben seviyorum şahsen. Bu arada ana kampüste olduğumdan o taraflarda geçirdim ben genelde günlerimi. Fatih kısmını vs. bilemiyorum.

Harita müh. ana kampüste değil mi şu güzel olan merkez kampüs
  • Hocam Sürmene memleketimdir. Sosyal yaşam pek olmaz orda yaşlı yeri gibidir. Serdivan diye büyük restaurant açıldı Sahra tepesi var güzel Rize yolunda manzaralı yerleri var ve doğu tarafı girişine göre biraz daha moderndir. Trabzon merkeze de 40-50 dkya giden minibüsler kalkar devlet otobüsleri de başladı sanırım son senelerde
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hocam sürmenedeki denizcilik fakültesine gideceğim muhtemelen.İnsanı nasıldır ?Ortam nasıldır?Trabzon merkeze ulaşım kolay mıdır?

Sürmene'yle merkez arasında yaklaşık 40 kilometre mesafe var. Otobüsle sürekli gidip geleceksen yorar seni bir süre sonra. Belediye otobüsleri sabah 7'den akşam 7'ye kadar saat başı kalkıyor diye biliyorum. Saatler tam o şekilde mi bilmiyorum ama o civardadır. Ucuz yollu bi' motorsiklet - araba olsa altında çok rahat edersin. :)

Trabzon insanı genel olarak çok değişik. Gelince şok olabilirsin başta. Büyük şehirlerden gelen arkadaşlara öyle oluyor genelde. Konuşmaları, davranışları, yapıları her şeyleri garip. Çok şerefsizini de görürsün, senin için canını verecek olanını da. Sürmeneye gelirsek, çevre ilçelerden daha iyidir insanı bana kalırsa. Ne olursa olsun gelince alışman gerekecek Trabzon insanına. Çok sıcakkanlı gelebilir insanları. Fakat Trabzona gelen birçok arkadaş gibi nefret de edebilirsin. Tamamen senin kişiliğine bağlı.

Sürmenede ortam...

O taraflarla çok işim olmadı ama dediğim gibi 2 ana yer var Trabzonda öğrenci için. Kalkınma ve Meydan. İlçelerde öğrenci ortamı olmaz burada. Kırathanede oturup batak oynamaktan kastınsa ortam, Sürmene bunu seve seve karşılar.

Genel olarak ortamdan bahsedecek olursam, kesinlikle bir İstanbul - Ankara filan bekleme. Ama aynı şekilde bir Gümüşhane - Bayburt filan da değil. Gidebileceğin sayılı mekan olsa da var işte. :) Meydanda akşam gidip kafanı dağıtacağın Pub ve Barlar var. Ara sıra konserler olur. Geçtiğimiz aylarda Duman ve Hayko geldi. Ötekilerle fazla ilgilenmiyorum ama Zakkum filan geliyorlar işte. Onun dışında ufak tefek konserler de olur barlarda.
    Kız kaldırabilirsin mekanlardan. Tecrübeyle sabittir.
    Meşhur Çömlekçi var. Rus cenneti ( cehennem ). Pavyonlar filan böyle stres atmak istersen 40 lira.

KTÜ'nün kulüpleri var hobilerine göre. Dağcılık - bisiklet - paraşüt - yelken - okçuluk gibi spor kulüpleri ve sosyal kulüpler filan var. Offroad ile ilgiliysen Trabzon Off Road kulübü var. Dalışla ilgileniyorsan yine ilgilenen insanlarla tanışıp bir şeyler yapabilirsiniz. Doğa yürüyüşlerini ve yeni insanlarla tanışmayı seviyorsan Trekking yapan gruplar var.

Yani şehir çok da kötü değil aslında. İyi bir kız arkadaş ve iyi bir arkadaş ortamıyla, sosyal olmanın da yardımıyla mutlu mutlu yaşarsın. :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sürmene'yle merkez arasında yaklaşık 40 kilometre mesafe var. Otobüsle sürekli gidip geleceksen yorar seni bir süre sonra. Belediye otobüsleri sabah 7'den akşam 7'ye kadar saat başı kalkıyor diye biliyorum. Saatler tam o şekilde mi bilmiyorum ama o civardadır. Ucuz yollu bi' motorsiklet - araba olsa altında çok rahat edersin. :)

Trabzon insanı genel olarak çok değişik. Gelince şok olabilirsin başta. Büyük şehirlerden gelen arkadaşlara öyle oluyor genelde. Konuşmaları, davranışları, yapıları her şeyleri garip. Çok şerefsizini de görürsün, senin için canını verecek olanını da. Sürmeneye gelirsek, çevre ilçelerden daha iyidir insanı bana kalırsa. Ne olursa olsun gelince alışman gerekecek Trabzon insanına. Çok sıcakkanlı gelebilir insanları. Fakat Trabzona gelen birçok arkadaş gibi nefret de edebilirsin. Tamamen senin kişiliğine bağlı.

Sürmenede ortam...

O taraflarla çok işim olmadı ama dediğim gibi 2 ana yer var Trabzonda öğrenci için. Kalkınma ve Meydan. İlçelerde öğrenci ortamı olmaz burada. Kırathanede oturup batak oynamaktan kastınsa ortam, Sürmene bunu seve seve karşılar.

Genel olarak ortamdan bahsedecek olursam, kesinlikle bir İstanbul - Ankara filan bekleme. Ama aynı şekilde bir Gümüşhane - Bayburt filan da değil. Gidebileceğin sayılı mekan olsa da var işte. :) Meydanda akşam gidip kafanı dağıtacağın Pub ve Barlar var. Ara sıra konserler olur. Geçtiğimiz aylarda Duman ve Hayko geldi. Ötekilerle fazla ilgilenmiyorum ama Zakkum filan geliyorlar işte. Onun dışında ufak tefek konserler de olur barlarda.
    Kız kaldırabilirsin mekanlardan. Tecrübeyle sabittir.
    Meşhur Çömlekçi var. Rus cenneti ( cehennem ). Pavyonlar filan böyle stres atmak istersen 40 lira.

KTÜ'nün kulüpleri var hobilerine göre. Dağcılık - bisiklet - paraşüt - yelken - okçuluk gibi spor kulüpleri ve sosyal kulüpler filan var. Offroad ile ilgiliysen Trabzon Off Road kulübü var. Dalışla ilgileniyorsan yine ilgilenen insanlarla tanışıp bir şeyler yapabilirsiniz. Doğa yürüyüşlerini ve yeni insanlarla tanışmayı seviyorsan Trekking yapan gruplar var.

Yani şehir çok da kötü değil aslında. İyi bir kız arkadaş ve iyi bir arkadaş ortamıyla, sosyal olmanın da yardımıyla mutlu mutlu yaşarsın. :)

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hocam.Baba tarafım samsunlu çabuk alışacağımı düşünüyorum

• Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyorum , yaşanacak yer değil bence Trabzon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle en büyük eksisi doğuda kalıyor olması. Bu yüzden bölüm puanları kalitesine göre olması gerekenin oldukça altındadır. İnşaat ve makine mühendislikleri için KTÜ tavsiye edebilirim, bu bölümler okuldaki en iyi bölümlerdir ve Türkiye'de de iyi bir yere sahipler. Kampüsü güzeldir, çoğu üniversiteden büyüktür. Herkesin beğeneceğini sanıyorum. Sosyal ortama gelirsek, büyük şehirlerden gelenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Kampüs, kalkınma ve meydan. Takılabileceğiniz bu üç yer var sadece. Kendinize göre kurslar bulursanız, ortam yaparsanız güzel geçer. Yine de bir İzmir, Eskişehir'deki gibi olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.