Şimdi Ara

Askerlik çok mu kötü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lise mezuyum..Açık öğretim okuyorum..Ama açık öğretim bile olsa okumaya hiç niyetim yok..Okulu bıraksam askerlikten korkuyorum ..Çok kötüymüş öyle diyolar

• Okumak kötü askerlik kötü ne güzel ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oku bence

• kötü değil disiplin var kural var hayatını çok rahat kuralsız yaşıyorsan alışana kadar sıkıntı çekersin ilk gittiğinde 1 ay geçmiyor usta birliğindede alt devreliği verdin mi zaten gerisini nasıl geçtiğini anlamıyorsun ben Tunceli 4. komando tugayında yapmıştım bitireli 3 sene oldu. Bence kimsenin ne dediğine bakma hayat senin sen sıkıntı çekersin ilerde biran önce yap kurtul. Birde şöyle birşey var askerden önce ve askerden sonra kısmı askerden önce laylaylom geçiyor günler. Askerden sonra hayat işte o zaman başlıyor. Aslında asıl askerliği askerden geldikten sonra yaşıyacaksın :) ev geçindirme derdi sorumlukların artıcak daha hayatın başındasın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: drift34

kötü değil disiplin var kural var hayatını çok rahat kuralsız yaşıyorsan alışana kadar sıkıntı çekersin ilk gittiğinde 1 ay geçmiyor usta birliğindede alt devreliği verdin mi zaten gerisini nasıl geçtiğini anlamıyorsun ben Tunceli 4. komando tugayında yapmıştım bitireli 3 sene oldu. Bence kimsenin ne dediğine bakma hayat senin sen sıkıntı çekersin ilerde biran önce yap kurtul. Birde şöyle birşey var askerden önce ve askerden sonra kısmı askerden önce laylaylom geçiyor günler. Askerden sonra hayat işte o zaman başlıyor. Aslında asıl askerliği askerden geldikten sonra yaşıyacaksın :) ev geçindirme derdi sorumlukların artıcak daha hayatın başındasın :)

Kuralsızlık değil de..Ortam falan çok cahil cahil insanlar varmış(ki geçmişte bunun acısını çok çektim) düşündürüyor..Duş yapamıyormuşsun günlerce, koğuşta kaloriferlerin üstünde yıkanmaya çalışılmış kokmuş çoraplar vs anlatıyolarda iyice soğudum askerlikten

• SaÄŸlık sorunlarından dolayı muaf olduÄŸum hadise.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik, hiç kimsenin anlattığı gibi değildir, senin yaşadığın gibidir. Herkes herşeyi söyler. Kimi çok rahat askerlik yapar, kimi de çile bülbülüm çile. Bu yerine göre değişir. Artı senin ruh haline göre de değişebilir. Mesela nöbet tutmak..: Ben şahsen çok zevk alırdım nöbetten, ama devrem nefret ederdi. Yani sen nasıl bakarsan öyle. E madem ki bu iş mecbur, o zaman güzel tarafından bak. Örneğin eğtimi sağlığın için spor yapıyormuş gibi, nöbeti de yalnız kalıp hayatını gözden geçirmek için bir fırsat olarak gör. Nöbet gerçekten insanı alıp götürüyor geçmişe.. Tabi bu arada gözetlemeyi de ihmal etme
    Her zaman orta yolu takip et. Ne çok ileri git ne de geride dur. Al bi atasözü : önden gitme başına vururlar, arkada kalma ...tüne vururlar. Yani artis ve eziğin tam ortasında kal. Herkes nasılsa sen de öyle. Acemi birliğinde meslek seçimleri olur. Eğer mahir olduğun bir meslek varsa seç, belki, bak belki diyorum, rahat bir birliğe düşersin. Eğer acemi Birliği doğuya asker gönderen bir birlikse, mesela Foça, Kırkağaç, eğitimlere gereken önemi ver. Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker...
    Bu sözün değerini ben Şırnak'ta anladım. Acemilikte hep bi şekilde kaçtım eğitimden. Sonra pişman oldum. Sen de olma. Ve şunu aklından çıkarma ; bu niye böyle, şu niye şöyle sorularını ne kendine ne başkasına sorma. Bu soruların cevabı yoktur. İtaat et rahat et. Askerlik bambaşka bir dünya. Yaşarken kötü geliyor ama tezkere alıp eve gelince başlıyorsun özlemeye. Keşke diyorsun, keşke aynı arkadaşlarımla tekrar askerlik yapsam.

Neyse çok uzatmadan bitirelim. Askerlik herşeyden önce vatan borcudur, vatan borcu ise namus borcudur. Doğu'da askerimiz polisimiz ter döküyor kan döküyor. Onlar da insan,hatta bir çoğu evli. Belli bir maaş alsalar da yüreklerinde vatan sevdası var. Canını bile bile, para da alsa herkes ortaya koyamaz. İşte her Türk evladı gibi sen de göğsünü gere gere git aslanlar gibi yap gel.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukukun durumu çok mu kötü?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne bu böyle ya cahil insanlarmış muhabbeti?
    Anadolunun gariban insanları gelse karşına ne olacak , herkes seninle aynı şartları yaşamıyor, herkeste aynı imkân yok. Kaldiki askerde oturup felsefi tartışmalar yapmayı mı düşünüyorsun? Kusura bakma ama açık öğretim okuyan bir.adamsın kendini milletten üstün görme fazla .

• Bu arada yemekleri 10 numara Tabi bizim birlikte öyleydi. Doğuda yaptığım için 150 tl maaş da aldım da aileme yük olmadım fazla. Soracağın bişey olursa ben buralardayım

• Bunu göz önünde bulundurcam teşekkürler..

Dediğimi yanlış anladın..Durduk yere sataşan küfür eden gariban mı oluyor desene şunu bana..Ben antalyada çalıştım otellerde oranın pisliğini bilmiyosun.Ne tür aptal aptal insanın olduğunu..Aylarca uykum kaçtı düşünmekten..

Kendimi üstün görmüyorum..Açık öğretim okuyosun diyerekte asıl sen küçümsüyorsun beni..Çevremdekiler odtü inşaat, bilkent elektrik elektronij, rus filolojiye dereceyle giren insalar vs..2 dil biliyorum..Şimdi o antalyadaki düşük insan seviyesiyle bunlar bir mi ? Herkesin yapabileceği insan seviyesi var..Onlarda bizim yanımızda yapamaz, sanmıyorum.. anladın mı

Anlatırmısın biraz nasıl oralar..Pis mi? yaşı küçükleri saf temiz insanları çok mu eziyolar ?İnsanı hayattan soğutuyolar mı @EfeYakupKarahanlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 28 Ocak 2016; 12:00:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Teixiera.

Sağlık sorunlarından dolayı muaf olduğum hadise.

Merhaba

Sözlükteymiş gibi yazmaya devam ederseniz hesabınız kapatılacaktır.

İyi forumlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence çok güzel komutan olunca herkese emdircem.

hoşafı.

yok be ne olsun daha aksere bile gidemiyoruz kilodan.
  • korkulacak ne var ki altı üstü 12 aylık askerlik yapacaksın ilk zamanlar zorlanırsın sonra alışırsın
  • Safak dogan gunes dedigin gun cok guzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 28 Ocak 2016; 12:41:41 >
  • Kesinlikle kisa donem yap

• Kesinlikle kisa donem yap

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocqo

Kesinlikle kisa donem yap

neden? Merakımdan soruyorum
  • Askerlik herkesin tadması gereken birşey bence. Evet orda çok saçma, askerlikle alakası olmayan şeyler yapabilirsiniz ama 6 ay orada yaşamak insana çok şey katıyor. Keşke param olsaydı da bedelli yapsaydım demiştim ama döndükten sonra iyi ki gitmişim dedim.
    Ciğeri beş para etmez o kadar çok insan tanıyorsunuz ki iyi bir deneyim katıyor bu size. Kovayı ilk defa orda gördüm mesela.
  • Askerlik yani herkesin görevi olağan üstü bir şey beklemeyin abartılacak bir şey değil. Bu gün nasıl yolda gördüğün askerler senin için çatışıyorsa sende onların çocukları için çatışacaksın onların çocukları da senin çocukların için çatışacak.
  • Nedeni basit yari yariya daha az omrunden gidyor ve suan askerde olan biri olarak devrecilik acayip koyan birsey. Mal mal herifler gece 4de seni mintika icin bu karda ictima cikqrir mintika yapar gikinda cikmaz.

Ben kisa donem yapiyorum hepsi bize abi cekiyor. Kendi aralarinda gorsen naeillar bize karsi edepliler Kimse bize laf soylemiyor. İstese soyler birseyde yapamazsin. Adamlar orda 200 300 gundur orda sen daha 1 haftaliksin. Herseyi 5 e 4lere yaptiriyor 5e 2ler suan. Yani kendi aralarinda devrecilik var. Bu yonden de faydasi var kisa donemli olmqnin. Tabi bunlar heryer icin degildir bizim belkide sansimiza oldu. O yuzden kisa donem olmak bile kurtaramayabilir bu durumlardan.

Onun haricinde komutanlar daha saygili olur sana okimamis adamla konustugu gibi konusmaz. Komutanlar lan bile demiyor.

Daha bircok fydasini gordum tbi ama degisken seyler bunlar.
    Tesekkurler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.