arkadaşlar trabzon'da superonlineadsl kullananınız varmı ? 16mb'ye kadara geçmeyi düşünüyorum hız nasıl? şu anda 1mbt kullanıyorum aradaki fark nasıl olur?
Aksaray'da kullanan var mı.Hazır konu açılmışken.
soru guncel arkadaslar
suan trabzonda kullanilabilecek en uygun fiyatli ve yuksek performansli internet erisiminin hangisi oldugunu bilen varmi acaba
benim buldugum alternatif superonline karsi
TTNET ADSL - 8 Mbit Limitsiz - TTNET'le İnterneti Denemesi Bedava! AYLIK ortalama 44 liraya geliyor ama buna ekstra bir sabit ucret ekleniyormu veya sabit ucreti icindemi bu konuda bir bilgim yok
TRABZON da yasayipta kaliteli internet kullanabilen arkadaslarimiz bizide aydinlatabilirse cok sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: Thrax
Aksaray'da kullanan var mı.Hazır konu açılmışken.
yok be topram aksarayda ne gezer trabzondada yok ist un göbeğinde her yere veremiolar ttnet desen hepsinden b...k burda santralle aramız 2 sokak 16 mb hızı vermiolar bilerek yükseltmiolar yurt dışı çıkışlarında bunlar zarara grio die bakalım sözleşme bitsin kapatacam...he bu arada AKSARAYIN neresinden kardeş..:)
trabzon da superonline fiber internet çalışmaları ne zaman başlayacak?daha doğrusu başlayacak mı? artık şu telekom rezilliğinden kurtulalım,paramızla rezil oluyoruz resmen.
@tanselk61 eğer 16 mbit verirlerse 1 mbit den çok farklı olacağı kesin :) misal verecek olursam 1mbit ile 100 mb ı 15 dk da indirirsen 16 mbit ile 1 dk dan az bir süre içerisinde indirebilmen gerekir .
@keos61 Trabzonda şuan ADSL altyapısı olarak sadece telekom var, Biri, Smile, Doping,Superonline vs. şirketlerde telekom altyapısını kullandığı için fark eden bişey yok.
@devilonur Superonline kendine ait Fiber optik alt yapı çalışmalarını Trabzon'da yaptı ama ne zaman hizmete girer hiç bir bilgim yok. K.Maraş Cad. gezerken yerlere dikkat edin Superoline Fiber Obtik yazılı rögar kapaklarını görürsünüz. Buda demek oluyorki K.Maraş Cad. de superonline fiberoptik olacağı kesin. her mahalleye ve sokağa fiber internet vermezler. büyük sitelerin yönetimi gidip topluca baş vurursa ancak öyle gelirler. yani 5/10 abone için alt yapı kurmazlar. Ben Bahçecik Toki'de oturuyorum burada yeni yapılanlar ile birlikte 11 blok yani 400 e yakın daire var. YeniCuma'dan Cephaneliğin alt kısmından AdliTıp a ordan bizim buraya bir fiber çektiler bakalım ne zaman başlayacak abonelik. Ben arayıp sordum "site olarak topluca başvuru yaparsanız daha çabuk gelir" dediler. ama eninde sonunda gelecekler 400 daire var burda 100 kişi alsa büyük kar ederler. Başladığı gün telekomdan kurtulmak için Superonline a baş vuracağım, telekomun 1 mbiti verdiği paraya adamlar 10mbit veriyorlar. Adıl kullanım kotası olsada almaya değer.
fıber optık alt yapıyı evet trabzona dosedıler arkadasın da dedıgı gıbı.. ama ne zaman hizmete acarlar onu bende bilmiorum..
bende dusunuyorum bu pakete gecmeye.. ama modem kablo hersey degisiyor yaani goz onunde bulundurun.. belki evinizin cok kucuk bi yerini delebilirler kablo cekmeleri icin..
herneyseh..
bende trabzondayim ve acayip guzel internetim var..:D ttnet 8mbit limitsiz kulaniyorum.. ve normal indirme olarak firefox dan veya torrentten 700 900 arasi degisiyor hizim.. ve idm ile de 900u asiyor ara sira.. 1.13 mbit gormuslugum var :D
ama bu tabi mahalle mahalle degisiyor.. bi arkadasim var baska bi yerde oturuyor oda benim gibi 8mbit ama o benim aldigim hizlara ulasamiyor..
Bildiğim kadarıyla kısa zamanda Trabzon`da sitelerde superonline faliyete geçebilir.
Arkadaşlar trabzon'da superonline alt yapı çalışmaları yılbaşından itibaren başlayacak. bilginize
alt yapı çalışmaları tamamlandı. ben dün turkcell'e sordum seneye hizmete girecek dediler.
[]fıber optık alt yapiyi evet trabzona dosedıler arkadasın da dedıgı gıbı.. ama ne zaman hizmeteacarlar onu bende bilmiorum. acarlar onu bende bilmiorum.]
Ana hat kazıları yapıldı ama alt yapının devamı henüz başlamadı.
bende yılbaşından sonra dedim zaten daha samsun bitmedi ben superonline alt yapıda çalışıyorum. burdan sonra trabzona geleceğiz.
guzel haberde turk telekoma yazildik bir kere cayarsak sozlesmemizden superonline a gecmek icin cayma bedeli+super online kurdurma bedeli zaten 6 aylik int parasini bulun en az ondan bizim icin yapacak birsey yok
quote:
Orijinalden alıntı: s_mania
bende yılbaşından sonra dedim zaten daha samsun bitmedi ben superonline alt yapıda çalışıyorum. burdan sonra trabzona geleceğiz.
şimdi bi eksik anlama ve anlatma durumu var burda. ben seneye hizmet vermeye başlayacaklar dedim siz yılbaşından sonra alt yapı çalışmaları başlayacak diyorsunuz. bunlar birbirinden farklı şeyler. altyapı çalışmaları başladı ve başlayan bölgeler tamamlandı, fakat sizin ekip samsun bitince gelip geri kalan bölgeleri yapacaksa ona diyecek bişeyim yok.
yoğun bölgelerde ana hat kabloları döşendi ve bazı yerlerde devam ediyor. büyük sitelerin yanlarına kadar kabloları getirdiler hizmet verilmeye başlandığı zaman bloklara dağıtılacakmış. şehir merkezi tamamı ile bitti dediler fakat hizmette değil. şimdi bu bilgileri nerden edindiniz derseniz gözümle gördüm ve çalışmayı yapan işçilere sordum, onlarda bildiklerince beni aydınlattılar sağolsunlar. yaz aylarında sitemizin yanında çalışmalar yapılıyordu sordum turkcell in internetini yapıyoruz dediler. aynı şekilde 3-4 hafta öncede yomra ilçesinin köylerine fiber döşemeye başladılar. köyde evimize giden yoldan fiber hat geçirdiler ve bu neyin kablosu diye sordum, turkcellsuperonline'nın interneti dediler.
biraz daha konuyu açıklayarak anlatırsanız sevinirim.
Yapılan iş ana kazı, bu işlem bittikten sonra biz koydukları menhollerden (üstünde superonline yazan kapak) internet almak isteyen binalaya kadar tekrar kazı yapmak suretiyle boru döşeyip kapatılır. bina içi metal ve plastik kablo kanalı montajınıda yapıp BASK'a (bina altı dağıtım kutusu) kadar kablosunu çekip o binayı aboneye hazırlayıp bırakıyoruz. Bunu her bina için tekrarlıyoruz.
tamam konu şimdi anlaşılmıştır. teşekkürler.
Rica ederim. Bide bazı arkadaşlar hızından bahsetmiş en düşük tarifesi net 20 Mbit yani 4 gb bir dvd'yi 6 dk. indirebiliyosun hele sörf hızını hiç sormayın :) ttnet gibi düşme olmuyo hem daha ucuzzzzz... 50,100 ve 1000 Mbit hızlarıda mevcut, paran varsa eğer :)
quote:
Orijinalden alıntı: s_mania
Rica ederim. Bide bazı arkadaşlar hızından bahsetmiş en düşük tarifesi net 20 Mbit yani 4 gb bir dvd'yi 6 dk. indirebiliyosun hele sörf hızını hiç sormayın :) ttnet gibi düşme olmuyo hem daha ucuzzzzz... 50,100 ve 1000 Mbit hızlarıda mevcut, paran varsa eğer :)
4 gb 25 tane dvd'yi ikibucuk saatte indiriyorsun ve ayın geri kalanında 100 kb/s indirmeye devam ediyorsun.
aynen öyle. adil kullanım kotasına
Ben Superonline 16mbite kadar gectim yaklaşık 6 aydır kullanıyorum adil kullanım hiç uygulanmadı.1.6mb/sn yi görüyorum