Kalitesiz takımı vardı bjknin o dönem. Sergenli dönemde Rosier, Ghezzal, Aboubakar, Souza gibi demirbaşlar gelince takımın çehresi değişti. Avcının o kısıtlı kadroyla bile iyi oynattığı dönemler oldu aslında işler çok iyi giderken Karius'un saçma gol yiyerek takımı oyundan düşürdüğü maçları hatırlıyorum. Oynama garantisi olduğu için kesemiyorlardı da. |
🔴🔵 ŞAMPİYON TRABZONSPOR! 🏆 #8 | Eze Eze Kupa Karadeniz’e! | 2021-22 Sezonu - Şampiyona Saygı! (219. sayfa)
-
-
birde gerçek mi bilmiyorum ama gazetelerde oyuncuların maaş alamadığı yazılıyordu.şu son bjk kadrosunu avcıya verseler cl de en kötü 3.yapar uefa da yarı finalı zorlardı
-
Sayın Çebi kendisi söyledi zaten maddi problemler vardı, onları çözdük takım üst üste 5-6 maç aldı demişti. 6. haftada istifa sesleri çıkıyorsa bir hoca kolay kolay kalamaz kulüpte isterse 10 maç üst üste kazansın.
-
kusura bakma ama bu laf bana saçma geliyor
ts dediğin kulüp 1967 yılında kurulmuş
1967 ye kadar trabzonlular takım tutmuyolarmıydı ? pek tabi tutuyolardı
sizi görende trabzonlu olupta Fenerli olan tek bi kişi bile yok zanneder
yahu efsane başkanımız Şükrü Saraçoğlu trabzonlu daha ötesi varmı ?
onursal başkanınız mehmet ali yılmazın açıklaması var Fenerbahçeliyim diye :))
96 şampiyonluğundan sonra trabzonda Fenerbahçe nefreti körüklendi orası ayrı konu tabi
fakat 500 küsür yıllık tarihi olan bi şehri 55 yıllık tarihi olan bi takımla özdeşleştirip sanki o takımla var olmuştur gibi bi çıkarım yapmak kadar saçma bişey yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 17 Mayıs 2022; 2:22:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam benim yukarda yorumum duruyor futboldan uzak milyonlarca kişi fb liyim gs liyim diye geziyor. Medya öyle yönlendiriyor çünkü. O fnçb liyim gs liyim diyenlerin çoğunluğu yani yarıdan fazlası hayatında maç bile izlememiştir o derece yani. Bizde ise tersi ts liyim diyen herkes tam taraftar. O yüzden bu kadar yoğunluk.
Erenim Trabzon lu olupta başla takım tutan var mı evet var peşi oran ne kadar %3. 67 den önce sen galiba Trabzon da futbol yok sanıyorsun. Bak idmangücü martı Trabzon lisesi gibi takımlar kurdu trabzonsporu bunların mazisi de 1920 lere dayanıyor. Yani orda da sınıfta kaldın.
Ayrıca 96 dan sonra değil o nefret 2011 den geliyor. Ve bu durum gerçekler ortaya çıkıncaya kadar da devam edecek.
bahsettiğin takımlar mahalli lig takımları yani trabzon dışında ulusal çapta herhangi bi başarı kazanmamış takımlar
bu takımların ulusal çapta mücadele veren takımlar gibi bi taraftar kitlesi olmayacağını 5 yaşında çocuklar bile tahmin eder
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 17 Mayıs 2022; 2:40:1 >
trabzonda yerel olarak camialaşmış iki ezeli rakip vardı bunlar idmanocağı ve idmangücü takımlarıdır.idmanocağı bölgesel takılmasına rağmen beşiktaşı kupadan elemiştir.öyle esaslı bir takımdı
öyle ki trabzonsporun birleşmesi bile çok zoraki oldu çünki o dönem illerden tek takım alınacağı için kerhen de olsa 2 takım bir araya geldi
trabzon öyle futbol kültürüyle yoğrulmuş bir yerdir ki ilk şampiyonluklarında full trabzonlu oyuncular ve teknik ekip vardı.
-
haklısınız istanbul takımını tutanların çoğu fanatik değil.ama bizi tutanların hepsi aşırı fanatik oluyor
-
Doğru, Trabzonspor kulübü kurulmadan önce farklı takımı tutuyordu taraftarlar. Benim büyüklerimden biliyorum. Bir tek dedem ve kardeşinin tutmadığını biliyorum. Fenerli, Beşiktaşlı olanlar var.
Ancak, Trabzonspor kurulduğu andan itibaren istisnasız bütün tanıdıklarım Trabzonsporlu olmuş ligine bakmadan. Dedem kamyon şoförüymüş, Antalya'da askerlik yapan arkadaşının yanına gitmiş Trabzonspor maçına ve kamyonun arkasında 9 kişinin olduğunu söylemişti. Düşünsene bi, şehrinin takımı 2. ligde ve sen kamyonun kasasında Trabzon'dan Antalya'ya gidiyorsun.
Yani demek istediğim, şehrinin takımına sonuna kadar destek veren bir camiadan bahsediyoruz. Aralarında elbet farklı takım taraftarı olacak. Dünyanın hiçbir yerinde %100'ü yakalayamamış zaten taraftarlar. Benim bildiğim bu konuda %94'ün üzerinde bir Napoli var bir de Trabzonspor var.
Bu arada Trabzonspor öncesi yokmuş gibi yazmışsın ama şunu da belirteyim; Trabzon'daki yerel maçlar tribünsüz toprak sahada oynanıyormuş o dönem. Çoğu taraftar, arkalardan maçları izleyemediği için sandalye ve taburelerle gelip arkalarda üste çıkarak izlemeye çalışmışlar maçı. Taraftar kitlesi yok değil, maçı seyredemeyeceğin kadar fazlaymış yani. Ama 100-200 bin kişinin olduğu yerde zaten ne kadar destek bekliyorsun ki? Çoğu işinde gücünde zaten insanların. Diğer ilçelerden haftada bir kez ulaşımın yapılabildiği dönemden bahsediyoruz sonuçta.
Normal zamanda üzerinde forma ile meydana git, uzunsokakta gez, sağa sola sataşmadan mimiklerle karşındakini kışkırtmadığın sürece sana kimse bir şey demez. Ben çok taraftar gördüm oralarda gezen. İnternette bakma forma çıkarttırılma muhabbetlerine. Youtube video çekeyim de şanım yürüsün ayağına yapılan çok fazla göz boyama videosu var bildiğin üzere. Ama normal zaman diyorum bak, gidip maç günü veya bugün gibi kutlama döneminde giyersen tatsızlık çıkar ki her yerde çıkabilir. Ben de şu zamanda Trabzonspor formamla kadıköye gitmeye kalksam ne olur bilmiyorum.
Son olarak; belki kulübün tarihi uzun değildir ama Trabzon kentinin varı yoğu Trabzonspor şu an.
Herkese mutlu haftalar diliyorum
-
zaten trabzonda ezici çoğunluk olarak ts taraftarlarının olduğunu inkar edecek birisi yoktur
seni kastetmiyorum fakat gerek burda gerekse sosyal medyada bazı ts liler sanki trabzonda 1 tane bile fenerli yada gs li yokmuş havası veriyorlar benim itirazım ona
elbette bi rizedeki kadar fenerli yada diyarbakırdaki kadar gs li yoktur fakat yüzde 3 e tekabül etse bile bi insan trabzonlu olup fenerbahçeyi veya diğer takımları tutabilir
bide şunu belirtmekte fayda var trabzonda ts taraftarlığının bu denli ezici olmasının bi sebebide ts nin sportif anlamda başarılı olmasıdır ts bu ligde şampiyonluklar kazanmasaydı halkın gene önemli bi bölümü ts yi tutabilirdi fakat bu kadar ezici bi oran olmazdı
benim şahsi görüşüm her taraftar küfür ve tahrik edici bişey yapmadığı müddetçe her yerde formasıyla gezebilmelidir yani fenerli birisi trabzonda trabzonlu biriside kadıköyde rahatça formasıyla gezebilmeli fakat geçmişteki olaylardan dolayı iş kavgaya varmasa dahi dediğin gibi ufak tatsızlıklar çıkıyor her türlü
kendi memleketimden örnek vermem gerekirse ben ankaralıyım ve ankaragücünü takip eder desteklerim fakat neticede fenerbahçeli olduğum için fenerbahçe ankaraya geldiğinde formamı giyer her türlü gezerim kızılay meydanında bugüne kadar tek bi ankaragüçlünün sataştığını görmedim şuana kadar
umarım aynı hoşgörünün ülkenin tamamında yaşandığı günleride görürüz bi gün...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tabii gezilir ama dediğim gibi özel zamanlarda gezmek sıkıntı. Mesela temmuz ağustos gibi git gez kimse karışmaz. Benim kaç tane arkadaşım var KTÜ'de okuyup formayla resim paylaşan.
Ankara örneğinize şöyle açıklık getireyim. Kozmopolit yerleşim yerlerinde her türden insan, taraftar bulunuyor. Böyle yerlerde insanlar daha özgür. Ama baskın, hele ki %90 üzeri bir baskınlık söz konusu olduğunda özgürlük biraz daha kısıtlayıcı hale dönüşüyor. Bu iki şeyi karıştırmamak lazım bence. Kutlama akşamı bağdat caddesine girmek de keza yapılmayacak işlerden biriydi.
Özel günlerde anlayış göstermek şart. Kutlayacaksan da sınırlarını bilerek kutlayacaksın. Baskın ortamlara girmekle her şeyi göze almışsın demektir.
Alıntı
metni:umarım aynı hoşgörünün ülkenin tamamında yaşandığı günleride görürüz bi gün... Bu da dünyanın hiçbir yerinde yokki.
-
Ankara örneği yanlış fbli sayısı ankaragüçlü sayısından fazladır zaten niye forma giyemeyesin. Ha her yerde giyilir sıkıntı çıkarmadıktan sonra. 90 bin Tslinin içinde nasıl fbli gsli bjkli formalı vardıysa gibi....
Vay arkadaş yine çizdiler. Gün geçmiyor ki tsli lere ceza verilmesin nasıl bir foruma düştük.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Wayy be izlenme 1.5 milyar olmuş.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Hem şehrimizin tanıtımına ciddi katkı sağladı, hem de 1,5 miyar izlenme ile ülke tanıtımına ciddi katkı sağladık
Ülke tanıtımına katkı sağlamak için seneye de şampiyon olmak gerekiyor. Birileri hazmedemese bile bu büyük coşkumuzu medeni ölçülerde yaşamamıza rağmen, ülkemizde ve uluslararası arenada örneklik teşkil etmemiz ile bu işin nasıl yapılacağını hem Türkiye hem de dünyaya göstermiş olduk. Onlara da örnek olur” dedi.
Hocam sıkı tutunun olmuyor böyle safları sıklştıralım.
Ağzımızı açsak ceza veriyorlar biz de rahat durmuyoruz malum. Tahriklere çabuk kapılan bir yapımız var Trabzonlu damarımız kabarıyor hemen. Neyse bundan sonra İstanbul büyütülmüşlerinin taraftarlarını ve holiganlarını muhattap almamaya çalışacağım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X