Şimdi Ara

Trafiğin getirdiği stresle nasıl mücadele ediyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafiğin stres getirmesine izin vermiyoum. Korna bile çalmam.
  • Önceden İstanbul trafiğinde çoğu zaman stres, sinir, baş ağrısı, gerginlik yaşardım. Makas atanlar mı dersin, yol ayrımında sağ şeritten gelip uyanık gibi öne geçenler mi dersin, emniyeti kullanıp EDS görünce kaçanlar mı dersin, sinyalsiz dönenler, dörtlü yakmadan duranlar, sinyal verdiğiniz halde yol vermeyenler saymakla bitmeyen bir sürü sorunu dert ederdim. Bir gün kendime söz verip hiçbir şeyi takmayacağım dedim. İnanın o gün bugündür çok daha keyifli oldu. Önüme mi atladı buyur geç diyorum, makas atandan uzak duruyorum. Daha yeni sollamaya çıktığımda selektör atan olduğu zaman sollamayı bitirip şeridime geçiyorum. Bu tipler genelde ya şirket aracı kullanıyor ya da sonradan görme oluyor. Cahil insanlarla uğraşıp neden kendinize zarar veresiniz ki?

• Az önce ankara dikmen cad. petrol ofisinden bir suv pat diye önüme fırladı.adrenalin 0.000001 saniyede böbrek üstü bezimden kana karışıp beynime sıçradı... korna fren karışık sola kırdım,karşıdan gelenle kafa kafaya geldik.o da sağ olsun uyanık çıkıp benim şeride geçti..ileride sağa çekip arabadan indim, suv aracı bekliyorum. içinde 80 li yaşlarda iki yaşlı.aracı teyze kullanıyor,dur dedim durmadı.O an farkettim kazaya sebep olmak üzere olduğunun farkında bile değil.sövdüm saydım,sinir olduğumla kaldım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracıma ses sistemi yaptırmayı düşünüyorum,
    En azından stres'imi bir nebzede olsa azaltır.
  • Arabada yalnızsam sövüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavas giderek rahatliyorsun

• Yapabilirsen cüke sallamamakla baş edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgbayraktar -- 7 Şubat 2019; 23:23:26 >
  • Bunlar ne ilk olacak ne de son. Sadece bizim ülkemizde değil ben dünyanın her yanından güncel araç iç kamera videoları izliyorum devamlı ( hobi gibi bir şey oldu ) ve saçma salak araba kullanan kişiler her yerde var. Ama ne yazık ki bizim ülkede çok çok fazla bu kişiler. İngiltere'de bırakın kırmızı ışığı sarı ışıkta bile geçmek hiç hoş karşılanmıyor ve anında diğer sürücülerden tepki görüyorsunuz. Oradakiler bunu belki de çok az görüyor ama gelsinler ülkemize bakalım hangi birisine tepki gösterecekler.

Ben de geçmişte çok takılıyordum kuralsız kişilere, tartıştığım kişi sayısı çoktur. Ama bir yerden sonra kafanıza dank ediyor : Hangi birisiyle uğraşacağım ?!

Evet kurallara uyalım uymayanları uyaralım ama bu söz bizim ülkede sökmüyor. Bir örnek vereyim ;
    3 şeritli yolun en sağındayım ve trafik durmuş vaziyette. Sağımdan yani emniyet şeridinden bir araç kaptırmış gidiyor ve polis ya da başka birisi olduğuna dair en ufak bir işareti yok. Sonra yanıma gelince trafik sıkışmış oluyor emniyet şeridinde ve önüme kırıp şeridime geçmeye çalışıyor. Ben "doğal olarak" korna ile tepki gösterince insanlıktan nasibini almamış o kişi camı açıp bana hakaret ediyor. Ne yapabilirim daha başka ? Aşağıya inip birbirimizi boğazlasak ne olacak ? O kişinin kafasına dank edip "aa ben yanlış yapıyormuşum artık gereksiz yere asla emniyet şeridi kullanmamalıyım mı diyecek ? Hayır demeyecek !
    Sizinle tartıştıktan sonra yine ilk fırsatta emniyet şeridine kaçıp başkalarını sinirlendirecek.

Diyeceğim o ki ben uğraşmaktan bıktım ve yıldım. Bu insanları eğitecek kişi ben ve benim sinir düzeyim değildir, ne halleri varsa görsünler ! Size de tavsiyem budur.

• Ankara'da en azından günde 40km yol yapıp trafikte 1 saat geçirebiliyorsunuz İstanbul'da bu oran 40'a 3 saat olacaktır trafik sıkışıklığı dur kalk eziyeti üzerine trafik magandaları da eklenince hiç çekilmez bir hali var. Çok uzun zaman geçirdim İstanbul'da sonrası Ankara'ya taşınınca bu şehirde trafik yok ki diyorum hala fakat profil konusunda katılıyorum şoför deneyimi trafik saygısı görgü gibi şeyler Ankaralılarda pek yok.
  • Acelem varsa ağzıma geleni söylüyorum direksiyondayken çoğu zaman da karşı tarafın görebileceği şekilde yapıyorum bunu. Ama diğer zamanlarda eğleniyorum artık. Tersten gelene yolun sonuna kadar geri gidip yol veriyorum yanımdan geçerken teşekkür ediyorum.

Ancak asıl konuya gelecek olursak konu sahibine bir eleştiri olarak söylüyorum bunu. Kural tanımaz insanların bir çoğu sizin yaptığınız çok absürt hataları dahi tolare edebilecek şekilde dikkatli araç kullanırken sözde "kurallara uygun" araç kullanan sürücüler en basit hatanızda bodoslama aracınıza girerler.

Elbette asıl söylemek istediğim şey bu suç&ihlalleri korumak değil ama asıl önemli olan "trafik adabıdır saçmalığa varan kurallar değil". Örneğin sabahları evimin bulunduğu ara sokaktan caddeye çıkıp sola dönüyorum, sinyal yanıyor, selektör yapıyorum fakat sağ tarafa gidişi kilit durumda olan şerittekiler sola dönmeme izin vermiyorlar, çoğu da emniyet kemeri bağlı iki elle direksiyon tutanlar. Çünkü görmüyor veya algılayamıyor durumu. Bunların önüne atlasam bana vursalar kanun onları koruyor ama burada bir yanlışlık var. Bilmem anlatabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lagun@ -- 8 Şubat 2019; 12:22:8 >

• Motosiklet kullanıyorum mücadele etmiyorum

• Ankara'da yaşıyorum 8 senedir 3 ay öncesine kadar düz vites araç kullanıyordum. Her trafiğe çıktığımda pişman oluyorum sinirlerim alt üst oluyor ama mecburen çıkıyorum. Sanki bütün sığırlar Ankara'da toplanmış gibi geliyor bana. Neyse Kasım ayında otomatik araç aldım baya bi rahatladım. Çok farkediyor. 9 yıl İstanbul'da yaşadım ordayken de hep arabam vardı. Orda en azından bir trafik kültürü oluşmuş. 3 saniyenin hesabını yapan sürücü sayısı daha az.

• Kurallara uyalım evet ama kurallara uymayanları uyaralima katılmıyorum. Çünkü uyarmak çözüm değil.uymayanlara ceza vermek lazim (kim olursa olsun ve ne zaman nerde yaparsa yapsın)

• AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    İyi fikir hocam ampülleri beyazla değiştireyim

• Sabırla okudum, tepkinize katılıyorum.
    Herkes sizin gibi düşünceli değil, sağa yada sola sinyal verince önüne geçmenize izin vermeyenler var, önünde yığınla araba olsa dahi sollama yapmak için sellektör atanlar var
    Bugün yaşadığım olayı anlatayım.
    Bölünmüş yoldayım kavşağa yaklaşıyorum, kırmızı yanıyor iki araba yan yana bekliyor, yol zaten ileri iki şerit ancak sola ve sağa da iki cep var tam durmadan yeşil yandı öndeki arabalar hareketlendi bende hızı iyice düşürmüştüm ama 2de devam ettim ancak oda ne bir tır sol cepten abartmıyorum 70-80km hızla beni ve öndeki arabayı sollayıp önümüze geçti.
    Ben sinyale ve daima döneceğim yöne uygun şeritte bulunmaya özen gösteririm ancak buna rağmen trafikte öyle montofonlar var ki sinirlenmemek mümkün değil yoğun trafikte gayet sabırlı olmak lazım.
  • Bence Türkiye’ deki bütün moron sürücüler Ankara’ da toplanmış. Gerçekten kriz geçirmemek elde değil.

• İzmir'de belirli saatlerde trafik sıkışıklığı İstanbul'u aratmıyor. Dur kalk gidiyoruz buna çok kızmıyorum ama bazı barzolar insanı çıldırtıyor.
    Yol sıkışık sol şeritte 80km/s'e düştüm ama önümde 20 araç var, yan tarafta kamyonlar. Arkadan selektör yapıyor. Işınlanayım mı ne yapayım? Trafik aksa ben de hızımı artıracağım. Bir de şu şimşek denen şeyden takmış şerefsiz.
    Stresi yenmek için trafiğe çıkmamak lazım. Çıkınca müzik.
  • zamanla alışıyorsun istanbul da yaşayan her yerde yaşayabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece Ankara değil artık her yer o şekilde
    o nedenle mümkün olduğunca kısa mesafelerde toplu taşıma kullanıyorum ,benim yerime şoför stres yaşıyor :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.