Şimdi Ara

Trafik Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bayadır bu forumu takip ediyorum sadece yorum okuyarak ilk mesajı yazmak bu güne kısmetmiş nese dün gece saat 1 de bilen bilir protokol yolu üzerindeki hasköy yokuşundan önceki son ışıklardan geçiyordum hızım 100 110 arası bizim yöne kırmızı yanıodu bende selektör yaptım bi kaç kez gelen var mı die biraz da yavaşladım bi baktım polis otosu karşıda beklio beni durdurdu gecenin 1 inde ceza yazdı 101 ytl ben kırmızı ışık için yazdı zannettim ama galiba hız için yazdı çünkü bana çok pahalı geldi nese onuda sineye çektik (bizden rüşvet isteme girişiminde bulunduklarını hiç sölemiom bile) ben bu cezayı ödemeyip bi şekilde iptal ettirebilir miyim veya erken ödeyince biraz daha az ödenio bildiğim kadarıyla beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkür...

• peşin ödemede %25 indirim var gibi biliyorum. Eğer rüşvet istedilerse şerefsizlik yapmışlar. Sana da ders olur, kırmızı ışık haftanın 7 günü günün 24 saati aynı anlama gelir..................
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz101
    kırmızı ışık haftanın 7 günü günün 24 saati aynı anlama gelir..................

+1
  • ya ben o kadar yazmayın dedim öğrenciyim eve yetişcem falan dedim ama gözümün içine baka baka peşin paran var mı die sordu bende yok dedim abartısız 30 sn bekledi yazıp yazmama konusunda tereddüt etti sonrada yazdı işte ya ceza o kadar zoruma gittiki neden die sorarsanız normal bi günde gündüz şehir içi kırmızılarda önümde araba yoksa durmam pek ama yolun durumuna da bakarım o zaman yazsa anlıycam da gecenin 1 inde ceza yemek çok koydu vallaha
  • kırmızı ışığın cezası az mı sanıyorsun?

quote:

Orjinalden alıntı: mts1903
    ...ben kırmızı ışık için yazdı zannettim ama galiba hız için yazdı çünkü bana çok pahalı geldi nese onuda sineye çektik (bizden rüşvet isteme girişiminde bulunduklarını hiç sölemiom bile) ben bu cezayı ödemeyip bi şekilde iptal ettirebilir miyim veya erken ödeyince biraz daha az ödenio bildiğim kadarıyla beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkür...

öyle erken ödemeye iskonto diye bişi yok. geç ödersen aylık faiz var. ancak faizin toplamı ceza miktarını geçemiyor. yani 100 ytl cezan varsa senelerce de ödemesen de 200 ytl oluyor.

eskiden 1 er hafta arayla 2 kere katlanıyordu. 3 katına çıkıyordu. sonra bir daha faiz olmuyordu. o çok kötüydü. kaldırdılar.

• Geçmiş olsun.Orada hız sınırı 70 dir. Gece gündüz farketmez hep ceza yazarlar o yolda, radarlar yoğundur... Protokol yolu olunca dikkat ediyorlar.Son zamanda oradaki yol düzeltildi ya, sürücüler özellikle gece hızlı gidiyorlar, bu durumu önlemek için sanıyorum denetimleri arttırmışlar. Amman dikkat, gece gündüz farketmez eğer 70 i geçerseniz basarlar cezayı orada... Kırmızıyı falan hiç affetmezler. Orası protokol yolu... Keşke diğer tüm yerlerdede öyle olsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 11 Aralık 2006; 17:24:41 >
  • quote:

normal bi günde gündüz şehir içi kırmızılarda önümde araba yoksa durmam pek ama yolun durumuna da bakarım o zaman yazsa anlıycam da gecenin 1 inde ceza yemek çok koydu vallaha

kırmızı ışık her zaman durup bekleyeceksin demektir.
    eve yetişecem, acelem var vs. hiçbiri mazeret değildir.

Kırmızı ışıkta geçen sorumsuzlar yüzünden masum insanlar hayatlarını kaybediyor.

Bu yüzden de hiç bir zaman yeşil ışığa tam güvenemem. Biri kırmızı ışığa aldırmadan, benim hakkımı gaspederek, güvenliğini ve güvenliğimi tehlikeye atarak trafiğin en basit kurallarından birine uymuyor olabilir.
  • polis bana ceza yazarkende yanımızdan bi kaç araç geçti tabi iki poliste benle ilgilendiğinden onlara hiç bişi olmadı işte beni kızdıran nokta burası herkese aynı şeklide muamele edilse tamam diycem de bu güne kadar evim pursaklarda olduu için haftada 4 5 kez o yolu kullanırım yokuş başlangıcı olduu için araba devirli çıksın die hızlanarak girerim ama maaselef nasipde buda varmış ayrıca şunuda belirtiyim bende kırmızı ışıkta geçme taraftarı deilim ama psikolojikmen bana çok ağır gelio beklemek ki bende yayalara yeşil yanarken karşıdan karşıya geçemediğim olmuştur çok kez o sürücülere kıza kıza bende onlar gibi oldum maalesef
  • quote:

normal bi günde gündüz şehir içi kırmızılarda önümde araba yoksa durmam pek ama yolun durumuna da bakarım o zaman yazsa anlıycam da gecenin 1 inde ceza yemek çok koydu vallaha

SEN KIRMIZI IŞIĞI ZATEN TAKMIYORMUŞSUN.ONUN İÇİN SEN BU CEZAYI HAKETMİŞSİN .KURALLAR UYULMASI İÇİN KONMUŞTUR .KURALLARA UY UYMAYANLARI UYAR.
  • Doğru söze ne denir.

Bi de marifetmiş gibi yok işte bende millete kıza kıza onlar gibi oldum........... kırmızıda durmuyorum............ beklemek zoruma gidiyor felan gibi deli saçması bahaneler uydur............................

İnşallah her kırmızıda geçişinde polis denk gelir de araba kullanamayacak ve başka insanları tehlikeye atamayacak kadar ceza yersin..........................................................
  • yılmaz101 nickli arkadaş bak çok ağır konuşmuşsun daha dorusu mantıksızca denebilir. sana aynen senin hitabınla karşılık veriyorum inşallah sende her trafik kuralına uymadığında ceza yersin. ben yaptığım yanlışın farkındayım hani burası forum sitesi ya paylaşıyım da biraz milletten akıl danışırım bilgilenirim istedim. sana bi acizane nasihatım olacak şehir içinde 50 km'yi, şehirlerarası 90 km'yi, otobandada 120 km'yi geçince beni hatırla. bunlar en göze batanları otobüs durağına park edince, sinyalsiz dönüş yaptığında ve gereksiz yere kornaya bastığındada beni hatırla ve isteyip ama uyamadığın kurallar için ceza öde gidip kendini şikayet etki aklın başına gelsin. buda benim kişisel fikrim.
  • öncelikle ceza konusunda sunu soyleyeyım.trafik cezasını ziraat bankasına degılde dırek vergı dairesıne yatırırsan yuzde 25 ındırım uyguluyorlar.gecen gun 49 ytl cezayı 37 ytl olarak odedım...haberın olsun
  • Zaten yapılması gereken şeyler bunlar..... Yani hız limitine, park yasağına, kavşak ve lamba kurallarına uymak, trafikte sinyal kullanmak vs zaten MECBURİ olan şeyler. Eğer ihlalim olursa polis beni de durdursun ve ceza yazsın gocunmam. Ama buraya gelipte yaptığım davranışı meşrulaştırmaya çalışmam. Defalarca kırmızı ışıkta geçtiğini kendin burada marifetmiş gibi anlatıyorsun..... yani YEDİĞİN CEZAYI FAZLASIYLA HAKETMİŞSİN........

Senin yaptığını itiraf ettiğin şeyleri yapan biriyle aynı yolu paylaşmaktansa o kişinin ceza puanları yüzünden ehliyetinin alınmasını veya maddi olarak yediği cezaların altında ezilmesini tercih ederim. EĞER TRAFİĞE ÇIKIYORSAN KURALLARA UYMAYI GÖZE ALACAKSIZ, EĞER KURAL İHLAL EDİYOSAN CEZAYI DA GÖZE ALACAKSIN....

Benim ağır konuştuğum felan yok, sadece doğru olanı söylüyorum.

Ha bu arada isteyipte kurala uymama diye saçma sapan birşey olamaz. Kurallara ya uyarsın ya da uymazsın, bu kadar basit kimse kimseyi kurllara uymamak yönünde zorlayamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz101 -- 11 Aralık 2006; 18:32:48 >

• bakın şunu hemen belirtiyim ben burda yaptığım işi kesinlikle övmüyorum belki anlatamadım ama demek istediğim şu kırmızı ışıklarda durmak zoruma gidio kendimi nası kontrol altına alabilirim die sizden akıl istiorum yoksa kesinlikle yanlış olduunu bende kabul ediorum ama dediğim gibi bünyeme çok ağır gelio ben ehliyeti alalı daha 9 ay oldu yaşım 20 ankarada araba kullanmayı öğrendim ve buranın trafiği beni çileden çıkarıo yanlış gördüğünüz kusurlarımı uygun bir dille sölerseniz tamam. düşünürüm nası yaptım yanlışı die ama üstüme çok geliosunuz. yok kırmızıda geçilmez bunu bilmeyen ve uygulamayanın ehliyetini alsınlar falan filan. dikkat ederseniz bu benim ilk mesajım moralim çok bozuk sizden destek görürüm belki dedim ama nafile daha da fena oldum. şu kadarını söliim ben öss ye girdiğim akşam bile uykusuz kalmadım ama dün belkide hayatımda ilk defa uyuyamadım. nese başınızı ağrıttım kusura bakmayın mesajımı okuyup da cevap veren herkese teşekkürü bir borç bilirim

• Ya arkadaşım eğer yaptığın şeyden ötürü destek bekliyorsan zaten yanlış yapıyorsun. O tür davranışları burada onaylayacak destekleyecek kimseyi bulamazsın zaten. Bak yaşın daha 20, genceciksin, ehliyette zaten diyorsun 9 ay yani henüz fazla deneyim sahibi değilsin. Ben 14 yıllık ehliyetli sürücüyüm. İstanbul trafiğinde de, Ankara trafiğinde de hatta New York trafiğinde bile araç kullanmışlığım var. Şu ana kadar nerden baksan bi 200 bin km yol katetmişimdir her türlü hava ve yol şartlarında. Arizona çölünden tutun da Kayseri/Eskişehir/Michigan karında kışında araç kullanmışlığım var. Ama benim şu ana kadar öğrendiğim ve hiçbir zaman da aklımdan çıkarmadığım bir şey var, trafikte (yani yolda) işe yarayan tek bir özellik var, bu da ne direksiyonu iyi olmak, ne hızlı gidebilmek ne de başka birşey, bu sadece sabır. Zira ne olursa olsun 400 km bir mesafede bile en iyi ihtimalle ancak ve ancak 1 saat kurtarmak mümkün yolculuk süresinden. Trafik kurallarına uygun bir biçimde, riske girmeden, sıkıntı yaşamadan 5 saat sürecek bir yolculuğu ancak ve ancak 4 saate düşürebilirsiniz. Şehir içinde ise topu topu bi 10 dakika felan farkeder. Ancak bu kazanacağınız sürenin bedelini canınızla, kanınızla veya başka birinin canına kanına sebep olarak ödemek var, Allah korusun. Geçenlerde biyerde okumuştum Türkiye kaza istatistikleri açısından en fazla kaza yaşanan ülkelerden birisi, yani 1000 kişiye düşen araç sayısıyla kaydedilen trafik kazaları arasındaki ilişkiden hareketle bu ölçümü yapıyorlar. Bu kadar kazanın sebebi ise kurallara uyulmamamsı. Sana yönelttiğim(iz) eleştirileri bu bağlamda değerlendir.
    Kırmızı ışık, yeşil ışık, trafik levhası, trafik kuralı bunlar hepsi insanlar için. İnsanlığın gereği olarak, insanlar olarak birbirimize duyduğumuz veya bize duyulmasını istediğimiz saygının gereği olarak, birey olarak kendi kendimize saygının gereği olarak trafik kurallarına mümkün mertebede uymalı, kavşak, trafik lambası, sollama gibi hayati öneme sahip olabilecek kurallara ise harfiyen uymalıyız diye düşünüyorum. Bak istersen yarın dene, her zaman gittiğin yolu bir de trafik kurallarına uygun bir biçimde git, hem daha az stres yapmış olacak hem daha az yorulmuş olacaksın, varsın bi 5-10 dakika fazla sürsün gideceğin yere varman. Allah kısmet ederse daha önünde kos koca bir hayat bekliyor, 5-10 dakka için tüm bunu riske atmanın bir anlamı varmı bunu bir düşün.

• quote:

bakın şunu hemen belirtiyim ben burda yaptığım işi kesinlikle övmüyorum belki anlatamadım ama demek istediğim şu kırmızı ışıklarda durmak zoruma gidio kendimi nası kontrol altına alabilirim die sizden akıl istiorum yoksa kesinlikle yanlış olduunu bende kabul ediorum ama dediğim gibi bünyeme çok ağır gelio ben ehliyeti alalı daha 9 ay oldu yaşım 20 ankarada araba kullanmayı öğrendim ve buranın trafiği beni çileden çıkarıo yanlış gördüğünüz kusurlarımı uygun bir dille sölerseniz tamam. düşünürüm nası yaptım yanlışı die ama üstüme çok geliosunuz. yok kırmızıda geçilmez bunu bilmeyen ve uygulamayanın ehliyetini alsınlar falan filan. dikkat ederseniz bu benim ilk mesajım moralim çok bozuk sizden destek görürüm belki dedim ama nafile daha da fena oldum. şu kadarını söliim ben öss ye girdiğim akşam bile uykusuz kalmadım ama dün belkide hayatımda ilk defa uyuyamadım. nese başınızı ağrıttım kusura bakmayın mesajımı okuyup da cevap veren herkese teşekkürü bir borç bilirim

Otomobille şöför ilişkisinin 3 aşaması vardır.

1. Aşama: Söför otomobilden korkar. Küçük maddi hasarlı kazalar meydana gelir. Kaportacılara para kazandırılır.

2. Aşama: Otomobil şöförden korkar. En tehlikeli dönemdir. Söför çok iyi otomobil kullandığını düşünür. Otomobile tamamen hakim olduğuna ve en iyi kendisinin otomobil kullandığına inanır. Büyük hasarlı, yaralanmalı ve ölümcül kazaların meydana geldiği dönemdir.

3. Aşama: Otomobil ve şöför birbirlerine alışırlar ve mutlu mesut yollarda beraberce giderler.

Yazdıklarından anladığım kadarıyla sen şu anda 2. aşamadasın. Kırmızı ışıkta geçmenin bir zararı olmadığını düşünebiliyorsun. Zaten kimse yoksa kırmızı ışıkta beklemek gereksizdir???

ehliyetimi alalı Temmuz ayında 15 yıl olacak. Ehliyetimi aldığımdan beri de altımda otomobilim vardır. Yılda ortalama 20.000 km yol yapıyorum, buna öğrencilik yıllarım da dahil, çok gezerdim, benzin bu kadar da pahalı değildi. 250.000-300.000 km yol yapmışlığım vardır. Yollarda hızlı otomobil kullandığım da oldu, altımda eskiden Tipo 2.0ie 16V vardı. Hızlı giderdim, ama kırmızı ışıkta geçmişliğim hiç yoktur. Allaha şükür şimdiye kadar kusurlu olarak hiç bir kazaya karışmadım.

bu 15 yılda trafikte çok kazalar gördüm, otomobilinden fırlamış insanlar gördüm. Kırmızı ışıkta geçip, yayaların arasına dalanlar gördüm. Hatalı sollayıp kafa kafaya girenler gördüm.

Ve her gün gördüğüm, yeşil yanıyorken sarı yanınca yavaşlamak yerine hızlanan insanlar, kırmızı yanmasına rağmen geçmeye devam eden sabırsızlar.

Bir kırmızı ışık ortalama 30 saniye ile 60 saniye arasında bekletir. Değer mi sorusunun cevabını size bırakıyorum.

Kırmızı ışıkta beklerken radyonun kanallarında gezin, çevredeki insanları incele, tabelalara bak, teybin ekranının tozunu parmağınla sil, yanında duran otomobillere bak, yapacak o kadar çok şey var ki...

Güvenli sürüşler dilerim.

Daha çok gençsin. Umarım acı bir tecrübe kırmızı ışıkların önemini anlamanı sağlamaz.

• arkadaşlar Allah razı olsun cevap verenlerden. dediğim gibi moralim bozuktu biraz ağır veya anlamsız konuşmuş olabilirim. hakkınızı helal edin. şimdi oturup mantıklı düşününce sizin dediklerinize hak veriyorum. bundan sonra trafik kurallarına maksimum düzeyde uymaya çalışcam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bal974

1. Aşama: Söför otomobilden korkar. Küçük maddi hasarlı kazalar meydana gelir. Kaportacılara para kazandırılır.

2. Aşama: Otomobil şöförden korkar. En tehlikeli dönemdir. Söför çok iyi otomobil kullandığını düşünür. Otomobile tamamen hakim olduğuna ve en iyi kendisinin otomobil kullandığına inanır. Büyük hasarlı, yaralanmalı ve ölümcül kazaların meydana geldiği dönemdir.

3. Aşama: Otomobil ve şöför birbirlerine alışırlar ve mutlu mesut yollarda beraberce giderler.

otomobil ve şoför psikolojisini bundan daha iyi kimse anlatamaz eline ağzına sağlık

• Galiba ben 2. aşamanın sonlarındayım artık.. Gençliğin verdiği delilikle risk aldım. Ama neseki araba sayesinde bi iki kere kurtuLdum kazalardan.. Artık aklım başımda ama.. Umarım bööle kalır.

quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

Orjinalden alıntı: bal974

otomobil ve şoför psikolojisini bundan daha iyi kimse anlatamaz eline ağzına sağlık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.