Şimdi Ara

Trafik cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün e devlete girdiğim de bildirim olarak 13 Kasım'da ceza gelmiş gözüküyordu bildirimin üstüne tıkladığım zamanda cezalarım kısmına yönlendirdi ve orda da ceza gözükmüyor yani sadece bildirim olarak gelmiş tabi bu süre içinde tebliğat kağıdı da yok 2 ay olmuş neredeyse ama kağıt da gelmedi bir yanlışlık olmuş olabilir mi ? teşekkür ederim

• tebligatlar çok geç geliyor, 5-6 ay sonra geldiğini söyleyen arkadaşlarda vardı. e-devlet sistemine ceza anında düşüyor, orda görünüyorsa ve ceza durumu saat-konum olarak düşündüğünüzde tutuyorsa tebligat yoldadır ama geç gelir, hele şu dönemde baya gecikir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Aralık 2020; 1:16:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    %25 indirim hakkım çoktan bitti o zaman
  • Hocam biraz önce ben de öyle düşünerek cezamı ödeyeyim dedim. Tebligat kağıdı gelmeden indirim süresi başlamıyor. Bana 2.5 hafta önce yazılan cezayı indirimli ödedin örneğin. Bence en kısa sürede ödemelisin. Beyan ile ödeme yapmak durumunda kalabilirsin yalnız.
  • Bende önce e devlette görmüştüm 1 aya tebligat geldi indirimden yararlanıp ödedim sizde nasıl olur bilemiyorum

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Ben ehliyete yedim hizdan. Mobil bankacilikdan odersin dedi. Cikmiyor plakadan sorgulatiyorum cikmiyor. Elimde cezanin makbuzu var direkt yazdi verdi polis durdurup.
    Galiba beyanla odeme tek seçenek gibi. Daha 15 gun olmadi. Beyana ucreti kendimiz giriyoruz indirimli halini mi yazacağım cezanin aslini mi bilginiz var mi ?
    Makbuzda yazan plaka üzerime degil bir de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forst

%25 indirim hakkım çoktan bitti o zaman

Hayır bitmedi. İndirim hakkınız tebligatı tebellüğ ettiğiniz tarihten başlar.

Eğer seni adreste bulamazlarsa muhtara da teblığ edebilirler. Muhtarlar da genelde haber vermek için pek kendini kasmazlar. İndirim hakkı böylece yanabilir.

2004 yılında trafik polisi park cezası yazdı, hemen ödeyeyim dedim. yok bekle eve gelecek dedi. Yaklaşık 9 ay sonra tebligat eve geldi, vergi dairesine gidip indirimli ödedim.

Edit: Tabi bu yukarda yazdıklarım eskiden beri bilinen normal işleyiş. Ama şimdi elektronik yazılan cezalar var, bi kameradan ceza yiyosun, telefonuna kısa mesaj geliyor ceza yedin gir edevlete bak diye. Bu smsler ya da e devletteki bildirimler tebligat sayılıyor mu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 26 Aralık 2020; 2:43:26 >
  • Forst F kullanıcısına yanıt

tebliğ tarihinden (tebligat geldiğinden) itibaren 15 gün indirim süreniz var.

• quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Ben ehliyete yedim hizdan. Mobil bankacilikdan odersin dedi. Cikmiyor plakadan sorgulatiyorum cikmiyor. Elimde cezanin makbuzu var direkt yazdi verdi polis durdurup.
    Galiba beyanla odeme tek seçenek gibi. Daha 15 gun olmadi. Beyana ucreti kendimiz giriyoruz indirimli halini mi yazacağım cezanin aslini mi bilginiz var mi ?
    Makbuzda yazan plaka üzerime degil bir de

cezanın tam miktarını girin, tebliğ tarihine de cezanın kesildiği günü girin, sistem zaten tarih hesabı yapıp %25 indirimi düşer.

• bu konuyu gördükten sonra e devlet'e girip 14 aralık'ta trafik cezası yediğimi gördüm. araç babamdaydı ve otobüs durağında beklediği için ceza yemiş. ısrarla orası durak değildi durak ilerideydi diyor ama bilmiyorum.

hiç bir şekilde tebligat ya da sms gelmedi. aman dikkat, e devlet'i mutlaka kontrol etmek lazım.

• Geçen hafta aynı durumdaydım , henüz tebliğ edilememiş olmasına rağmen uğraşmak istemediğim için bilgilerden cezayı afaki olarak kontrol ettim gerçekten ağustos ayında sabah saat 09:45 te ceza bölgesindeydim (başka bir şehir ) , bende e devletin yönlendirdiği sayfadan 288 tl lik aşırı hız cezasının sanırım 211,- tl olarak indirimli ödedim , (4 ay sonra ) indirimli miktar son ödeme adımında ortaya çıkıyor .Eğer öderseniz Ödeme makbuzunu ve detayları saklayın .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.