Şimdi Ara

Trafik Cezası (fahri müfettiş) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
14.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: cloves

quote:

Ruhsat sizin üzerinize mi?

ruhsat benim üzerime ama cezayı yiyen ben değilim.Fahri müfettişlik cezaları hakkında geçmişde çok ilginç hikayeler ve olaylar dinledim malesef her üniversite mezunu olup 40 yaşını aşan vatandaşımız trafik ihlali yapmaz gibi düşünülüyor öyle kişiler varki ilkokul mezunu ama kurallara uyuyor.Eğitimsizlik türkiyenin bir sorunu bu üniversite ile olmuyor malesef sırf kapısının önüne araç park ettiği için fahri müfettişden ceza yiyen kişi tanıyorum .

Merhaba,

Eğer araç sahibi iseniz, aracı verdiğiniz kişilerin yaptıklarından da sorumlu olabilirsiniz.
    Esasında hepimizin belki her gün yaptığı birşey, arabalarımızı birilerine emanet veriyoruz.
    Ama emanet ederken büyük riskler de alıyoruz.
    Allah korusun yaralamalı veya ölümlü bir kazaya karışsa, araç sahibinin de başı ağrır.
    Ehliyetsiz biri kullansa, araç sahibi de aynı cezayı öder.

Sizin durum da böyle.
    Araç sizin, emanet vermişsiniz. O aracın trafikte yaptıkları yüzünden size ceza gelmiş.

Bence yapmanız gereken aracı kime verdiyseniz, ceza pusulasını da eline verin, gitsin cezasını yatırsın.

Abi dediğim gibi, fotoğraf yok, imza yok, ispat yok. Suistimale ve yanlışlığa açık bir sistem. 1 kişi bile yanlış uygulama sonucu magdur oluyorsa o sistemde yanlışlık olduğunu düşünürüm.

Konuyu açan arkadaşım itiraz etsen de birşey çıkmaz, o gün araban kimdeyse ceza parasını ondan al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _eRay -- 12 Eylül 2012; 19:26:26 >

• quote:

Teşekkür ederim arkadaşım Trafik cezalarına trafik müdürlüklerindeki kurul gibi bir şeye itiraz ediliyor eğer ikametgah ettiğiniz yerde yok ise sulh hukuk mahkemesine sadece dilekce ile başvuruda bulunuyorsunuz.Bu dilekçede ceza vatandaşa zamanında gitmemiş ve itiraz edememiş ondan dolayı iptal istiyor sonuna da sıkıştırıyor tabi ben kural ihlali yapmadım diye eskiden cezalar pul parası devletce ödenmediği için bekletiliyordu şimdi tebligatdan sonra 15 gün içersinde itirqazda bulunabiliyorsunuz.Ben daha önceden de sulh hukuk da cezaya itiraz etmiştim herhangi bir avukatlık durum yok gerçekten sadece dilekçe veriyorsunuz hakim gerekli yerlerden delilleri istiyor ve kararını veriyor.Ayrıca aracı otopark'a bıraktım şimdi gitsem otoparkcıya desem ki sen benim aracı alıp çıkıp dolaşmışsın birde ceza yemişsin öde bunu sonuç ne olur sizce.?Türkiyede hangi haklı durumu insanca ve demokrasi çerçevesinde ne kadar sürdürebilirsiniz.?

• Ben karşıyım arkadaş. En azından kanıt sunmalılar. Adam belki psikopat, onu solladım diye ceza yazacak. Nereden bileceksin.
  • Ben karşıyım arkadaş. En azından kanıt sunmalılar. Adam belki psikopat, onu solladım diye ceza yazacak. Nereden bileceksin.
  • ben de karşıyım ama koşullu olarak.

bazı kendini bilmezler için gerçekten gerekli bir uygulama.

ancak gecenin bir körü, göz menzilinde bile araç yokken kırmızıda herkes geçiyordur herhalde. ya da bomboş yolda, araç veya yaya da yokken, sağa dönüş için yeşil ışık yokken kırmızıda geçen de vardır. ya da, U dönüşü yasağı için öyle gereksiz ve tiksinti yaratan yerler var ki, 50 metrelik mesafe için kilometre yol yapmak gerekebiliyor bazen. tamam kural kuraldır, uyulmaları için vardır kurallar da, öyle zaman geliyor ki hiç kimseye zarar vermeden kural ihlali yapmak gerekiyor...

şimdi müfettiş bu gibi zararsız durumlarda keyfi olarak ceza yazarsa, bu hak mıdır?

evimin yakınlarında kudurmuş bir müfettişin şu 2. durum için gariban vatandaşa sayısız ceza yazdığını biliyorum.
  • arkadaşlar 2 gün önce motorumla trafik çevirmesine girdim a2 belgem yoktu ve motorun sigortasının olmadığını öğrendim sigortasız olduğu için motoru bağladılar ve en düşük 72 TL olarak ceza yazdılar. ehliyetsiz olarak yazılan cezanın valilik tarafından yazılacağı ve adresime gönderileceği söylendi böyle birşey var mı normalde cezanın elime verilmesi gerekmiyor mu şu an sadece sigortası olmadığı için 72 tl'lik ceza makbuzum var peki ehliyetim olmadığı için adresime ceza gönderilir mi???
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

ben de karşıyım ama koşullu olarak.

bazı kendini bilmezler için gerçekten gerekli bir uygulama.

ancak gecenin bir körü, göz menzilinde bile araç yokken kırmızıda herkes geçiyordur herhalde. ya da bomboş yolda, araç veya yaya da yokken, sağa dönüş için yeşil ışık yokken kırmızıda geçen de vardır. ya da, U dönüşü yasağı için öyle gereksiz ve tiksinti yaratan yerler var ki, 50 metrelik mesafe için kilometre yol yapmak gerekebiliyor bazen. tamam kural kuraldır, uyulmaları için vardır kurallar da, öyle zaman geliyor ki hiç kimseye zarar vermeden kural ihlali yapmak gerekiyor...

şimdi müfettiş bu gibi zararsız durumlarda keyfi olarak ceza yazarsa, bu hak mıdır?

evimin yakınlarında kudurmuş bir müfettişin şu 2. durum için gariban vatandaşa sayısız ceza yazdığını biliyorum.

KIRMIZI DA GEÇENLER in:

"lan dur araçlar varken kırmızıda geçeyim", "yol dolu ama olsun ben yayayı ezip geçecem" "kırmızı yanıyo ama bana yeşil 2 araca çarparım en fazla "

diye düşünerekmi geçtiklerini sanıyorsunuz.

ölümlü kazalar vs hep yol boştur gelen yok sağ boş. o yavaş geliyordu diyerek olmakta.

dönüşlerde sinyal vermekte kırmızıda durmakta hep alışkanlık olmalıdır.

40 yaşına geleyim gidip ışıklara sanadalye masa atıp elimede fotoğraf makinası alıcam..

• 2003 yaz başı ÖSS'nin olduğu gün tam sınav vakti Aydın-Nazilli'de arkadaşımın arabasıyla, arkadaşın kuzenini sınava bıraktık eve dönerken bize, "Yüksek sesle müzik dinlemek, çevredekilere rahatsızlık vermek" suçuyla ceza kesmiş fahri trafik müfettişi. Arabada müzik dinleyecek bir tertibat (teyp, hoparlör vs.) yok. Arkadaşım şarkı söylemeyi beceremez, ben söylesem THM söylerim o da sesim o kadar çıkmaz. Kaldı ki YDS (yabancı dil sınavı) esnasında düğün konvoyunun gürültüsüne maruz kalmış biri olarak en az Fahri Trafik müfettişi kadar duyarlı bireyleriz. Arkadaşımın babası sonra emniyete gitmiş durumu anlatmış, fahri müfettiş olduğu için iptal edilemeyeceğini mahkemeye gidip dava açması gerektiğini söylemişler. O da gidip ödemişti direk uğraşmamak için.
  • fahri müfettiş uygulaması tartışmalı bir sistem olmaktan öteye hiç bir zaman geçemeceyek gibi duruyor tek yolu ceza kesilen aracı kamerayla veya fotoğraf makinesiye görüntülemek nasıl ki trafik ışıklarında geçince weya hız yapınca aracın ön arka fotoğraflarını çekip yolluyorlarsa bu da aynı sisteme dönemeli arkadaşın yurt dışında olması pek bir anlam ifade etmiyor o tarihte aracı ülkemizdeyse ve başka biri tarafından kullanılıyorsa ceza yazılmış olabilir iptalin tek yolu dava açmak ama iptal edilme olasılığı düşük gibi tek yol cezayı ödemek kalıyoır
  • 40 yaşından sonra bende olacağım.Bizim burada kavşakların oraya masa,sandalye,çekirdek ve fotoğraf makinesi koydummu sabahtan akşama kadar ceza yaazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Ben karşıyım arkadaş. En azından kanıt sunmalılar. Adam belki psikopat, onu solladım diye ceza yazacak. Nereden bileceksin.

40 yaşını geçmiş, yüksekokul mezunu birisinin, bunu kafaya takıcağını zannetmiyorum.
  • Hukuk devletinde yaşıyoruz arkadaşlar böyle bir sistem olmaz. Cezayı yaz geç ispata gerek yok... Plakaya gelen onca hatalı cezadan ne farkı var peki bunun. Hukukta herkes suçu kanıtlanana kadar masumdur ve cezalandırılamaz. (tabi Türkiye de durum böyle değil ya neyse)

Şahit yok, Fotoğraf yok, Delil yok ama ortada ceza var hukuk'a tamamen aykırı.

Fakat fahri müfettiş uygulaması bunlar sağlandığı zaman süper bir sistem. Polis her köşebaşında dikilmiyor ya da görmüyor görmezden gelebiliyor fakat fahri müfettiş polise göre daha iyi uyguluyor kuralları. Gıcıklık olarak yapan da olabilir ve bunları da engelleyecek olanlar yukarıda yazdığım delillerdir.

Zaten polisimizde ceza yazma yetkisi görev halinde veriliyor sadece. Hurda araçlar şehirler arası yolda seyrediyor polisin önünden geçiyor durduran yok, adamın farı kopuk durduran uyaran yok, hatalı park ediyorlar çift sıra park ediyorlar uyaran yok ceza kesen yok. Ne zaman polise git ceza kes bugün görevin o deniliyor ozaman ceza kesiyor. Acaba gerçekte te uygulama böyle yoksa bizim anladığımız mı böyle ben anlam veremedim bu işe.

Avrupayı amerikayı izliyorum belgesel kanallarında, yollarda sivil ekipte var devriye gezen ekipte. Trafikte uygunsuz bişey gördüğü zaman kamerayla çekiyor ya uyarıyor ya da ceza kesiyor.

• benimde cama koymuşlar trafik cezasını ama hiçbir yerde çıkmıyor nasıl ödeme yapacağım dostlar?

tşk..
  • Fahri mufettis yayalara ceza kesebiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cezaya itiraz kararım geldi ve lehime sonuçlanmış para cezası kaldırılacak fakat yargı giderlerinin itiraz eden kişinin ödemesi denmiş nasıl bir gider olabilir bilemiyorum kararı koyuyorum buraya.

Trafik Cezası (fahri müfettiş)
  • buda trafik şubenin savunması sanırım

Trafik Cezası (fahri müfettiş)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

quote:

quote:

sonuç çıktı..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sonuç çıktı..

???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sonuç çıktı..

???

??? ne sormak istediniz anlayamadım.?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sonuç çıktı..

???

??? ne sormak istediniz anlayamadım.?

sonuc ne oldu onu merak ettım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.