Şimdi Ara

Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
85
Favori
289.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çocuğumu gece acile götürürken, radara girmişim eve ceza geldi.
    iptal ettirebilirmiyim acaba?
    sadece acilde bulunduğumu belgelesem yeterlimi yoksa, hastalığın detayı falan da gerekirmi acaba ?
  • Trafik cezası dilekçe örneği aranıyor. 6 mayıs tarihinde kişisel olarak polis plakaya ceza kesmiş , herhangi bir mobese veya radar veya ışık cezası değil, kafasına göre neye göre trafik cezaları kesiyorlar anlamıyorum. ödemeyi yapacağım erken indirimden faydalanmak için ama sonrasında sulh hukuk mahkmesine başvuruda bulunmak istiyorum. 250 tll gibi bir ceza gelmiş ne cezası olduğunu bilmiyorum böyle bir ceza bilen var mıdır?

dilekçe örneği açılmıyor acil yardım ediniz tebligat ve itiraz süresi geçmeden bakalım. tşk.
  • Orijinalden alıntı: capricornn82

TRAFİK CEZASI İPTAL

ARAÇ SAHİBİNE KESİLEN TRAFİK CEZASI MAHKEME TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ

Benim ceza ile ilgili bir yazı yazdım bilginiz dahiilinde bana yardımcı olabilir misiniz, trafik polisi tafaından direk aracıma ceza kesilmiş, şahsi olarak kesmiş, yardımlarınızı rica ederim. Selamlar sayg.
  • Mayısın ilk günlerinde çekilen aracımı 80 TL ödeyerek otoparktan kurtardım. Hemen ardından araç kamera görüntü kayıtlarını CD ye aktarıp bu usulsüzlüğe Sulh Ceza Mahkemesinde itiraz ettim.
    Ben 80 lira ile kurtardığımı zannederken geçen hafta adresime 80 liralık park cezası da tebliğ edilmiş
    Bu ceza makbuzunun fotokopisini de itiraz dosyama ekledim.
    Demin de arabamın Çekildiği yerde keşif yaptım. Hiçbir uyarıcı tabela olmadığını fotoğrafladım, yarın itiraz dosyama bu fotoğrafları da ekleyeceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekli trafik cezamın itiraz prosedürü hususunda acilen yardımlarınızı rica ederim. Tebligat tarafıma bugün itibari ile yapılmıştır. İtiraz dilekçesi örneği ve nereye nasıl başvurabileceğim hususunda yardımlarınızı rica ederim. Allah razı olsun.
     Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur.dulger -- 23 Mayıs 2014; 11:18:44 >
  • Beyler beykoz nöbetçi 3.sulh ceza mahkemesine trafik cezam ile ilgili itirazımı yaptım. Yalnız ben trafik cezasını tebliğ edilen tarih içerisinde ödedim erkenden. Ödeme dekontunu falan her şeyi koydum. Ama hatalı olmadığımın konusunda şikayetimi ilettim. Hadi bakallım Allahtan hayırlısı inşAllah yanlışığı düzeltirler. Anlarlar.
  • Merhaba. bizim araca 1 ayda 3 tane radar cezası gelmiş. Babamın hız yaptığı doğrudur fakat 3 senedir gelip geçtiği yolda bugün ilk defa ceza yazmışlar. 1. ve 3. ceza aynı yol üzerinde. 2. ve 3. cezayı ise 2 gün ard arda aynı memur yazmış ve 3. cezada hız yerine 65 km yazmışlar. 66 yazsalardı %30 sınırının üzerine de çıkacaktı. Kasıtlı olarak yazılmış olma ihtimali de var(Emniyetin bütçe açığını kapatmak için yapıldığına dair söylenti mevcut). İlk önce cezayı ödeyip sonra itiraz edeceğiz. İtiraz formuna da cezayı oğlum benim bilgim olmadan ödemiş. tarafıma iade edilmesini talep ediyorum şekilnde not düşeceğim. Madem itiraz ediyosun cezayı neden ödedin diyemesinler diye. Nasıl bir itiraz dilekçesi hazırlayayım ?
  • kolay gelsin iy günller arkadaşlar 31/05/2014 günü sabiha gökcen havalimanından Atatürk havalimanına yabancı transfer yolcusu götürdüm.Aracımda d2 ada a1 türü yetki belgesi yoktu neyse atatürk havalimanında yolcuyu indirirken sivil trafik ekipleri tarafından yakalıandım aracım tüm vergi kayıtlarına mükelleftir.ve diger servis taşımaı yaptıgım firmalardan calısmıs oldugum güzergahlar için ukameden izin belgem var ve bana ek2/3 maddesinden (ilgiili belediye sınırları içerisinde ilgili belediyeden izin ve ruhsat olmadan ticari faaliyette bulunmaktan )ceza yazıldı ve 60 gün men edildi
    aracta bu işi yapmak için yeti belgesine ihityac var normal sartlarda ama bana korsan damgası yapıldı tüm vergi kayıtlarım olmasına ragmen bu ceza maddesini mahkemeden iptal etirip yetki belgesi olmadan ticari faaliyet yapmak maddesıne cezayı yazdırabilirmiyiz yada yanlıs maddeden yazıldı diye iptal etme imkanımız var mı
    nereye nasıl itiraz etme durumumuz var bilenler varsa sevinirim

• Merhaba arkadaşlar, 22 Haziran tarihinde radardan hız cezası yemişim. Ceza tutanağı bugün elime ulaştı. Ben de forumları gezmeye başladım yaklaşık 5-6 saattir bu işle uğraşıyorum. Açıkçası o tarihte o yoldan geçtiğimi hatırlayamadım. Daha sonra bazı forumlarda avukatlar tarafından yazılan yorumları okudum. İtiraz etmeyi düşündüm. Fakat daha sonra bir şeyi fark ettim ve sizinle paylaşmak istedim. 10 günlük süre size tebliğ edildiği tarih için değil postaya verildiği tarih için geçerli. Yani size 1 ayda da ulaşmış olabilir. Bu usül eksikliği olarak değil posta idaresinin hatası olarak görülüyor. Bu yüzden de hakimler bunu haklı gerekçeniz olarak görmüyorlar. Fakat Karar Tutanak Tebligat zarfının üstünde posta idaresi tarafından vurulan kırmızı kaşede yazan tarih eğer 10 günü geçmiyorsa bu kanun maddesini savunma olarak kullanamazsınız.
    Bir trafik polisi memuru arkadaşımla konuştum, eğer benim gibi hatırlayamıyorsanız, cezayı size gönderen kuruma dilekçeyle başvurup radar görüntülerini inceleyebilirsiniz. Bu görüntüler 90 gün boyunca saklanıyormuş. Başvurunuzu yaptığınızda şayet bu görüntülere ulaşamazsanız, belki bu bir savunma olabilir. (Tamamiyle kendi düşüncemdir.)
    Hukukçu olmadığım için anlatımımda hata yapmış olabilirim. Sürçü lisan ettiysek affola...
    NOT: Radar görüntülerini görebilmek için başvuru yaptığım zaman sonuçlarını paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bounty Hunter

Merhaba. bizim araca 1 ayda 3 tane radar cezası gelmiş. Babamın hız yaptığı doğrudur fakat 3 senedir gelip geçtiği yolda bugün ilk defa ceza yazmışlar. 1. ve 3. ceza aynı yol üzerinde. 2. ve 3. cezayı ise 2 gün ard arda aynı memur yazmış ve 3. cezada hız yerine 65 km yazmışlar. 66 yazsalardı %30 sınırının üzerine de çıkacaktı. Kasıtlı olarak yazılmış olma ihtimali de var(Emniyetin bütçe açığını kapatmak için yapıldığına dair söylenti mevcut). İlk önce cezayı ödeyip sonra itiraz edeceğiz. İtiraz formuna da cezayı oğlum benim bilgim olmadan ödemiş. tarafıma iade edilmesini talep ediyorum şekilnde not düşeceğim. Madem itiraz ediyosun cezayı neden ödedin diyemesinler diye. Nasıl bir itiraz dilekçesi hazırlayayım ?

arkadasım itirazın nası sonuclandı olumlu ise yatırdıgın parayı aldın mı olumsuz ise yüzde 25 lik indirimi tahsil ettiler mi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hakyolcusu18

kolay gelsin iy günller arkadaşlar 31/05/2014 günü sabiha gökcen havalimanından Atatürk havalimanına yabancı transfer yolcusu götürdüm.Aracımda d2 ada a1 türü yetki belgesi yoktu neyse atatürk havalimanında yolcuyu indirirken sivil trafik ekipleri tarafından yakalıandım aracım tüm vergi kayıtlarına mükelleftir.ve diger servis taşımaı yaptıgım firmalardan calısmıs oldugum güzergahlar için ukameden izin belgem var ve bana ek2/3 maddesinden (ilgiili belediye sınırları içerisinde ilgili belediyeden izin ve ruhsat olmadan ticari faaliyette bulunmaktan )ceza yazıldı ve 60 gün men edildi
    aracta bu işi yapmak için yeti belgesine ihityac var normal sartlarda ama bana korsan damgası yapıldı tüm vergi kayıtlarım olmasına ragmen bu ceza maddesini mahkemeden iptal etirip yetki belgesi olmadan ticari faaliyet yapmak maddesıne cezayı yazdırabilirmiyiz yada yanlıs maddeden yazıldı diye iptal etme imkanımız var mı
    nereye nasıl itiraz etme durumumuz var bilenler varsa sevinirim

arkadasım itirazın nası sonuclandı olumlu ise yatırdıgın parayı aldın mı olumsuz ise yüzde 25 lik indirimi tahsil ettiler mi ? :)

• yeni sattığım araca ceza geldi. bu cezanın noterde çıkması gerekmez miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdai

yeni sattığım araca ceza geldi. bu cezanın noterde çıkması gerekmez miydi?

Sisteme sonradan girilmiştir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak235

quote:

Orijinalden alıntı: Bounty Hunter

Merhaba. bizim araca 1 ayda 3 tane radar cezası gelmiş. Babamın hız yaptığı doğrudur fakat 3 senedir gelip geçtiği yolda bugün ilk defa ceza yazmışlar. 1. ve 3. ceza aynı yol üzerinde. 2. ve 3. cezayı ise 2 gün ard arda aynı memur yazmış ve 3. cezada hız yerine 65 km yazmışlar. 66 yazsalardı %30 sınırının üzerine de çıkacaktı. Kasıtlı olarak yazılmış olma ihtimali de var(Emniyetin bütçe açığını kapatmak için yapıldığına dair söylenti mevcut). İlk önce cezayı ödeyip sonra itiraz edeceğiz. İtiraz formuna da cezayı oğlum benim bilgim olmadan ödemiş. tarafıma iade edilmesini talep ediyorum şekilnde not düşeceğim. Madem itiraz ediyosun cezayı neden ödedin diyemesinler diye. Nasıl bir itiraz dilekçesi hazırlayayım ?

arkadasım itirazın nası sonuclandı olumlu ise yatırdıgın parayı aldın mı olumsuz ise yüzde 25 lik indirimi tahsil ettiler mi :)

itiraz etmedik babam gitmiş ödemiş itiraz etmeye gerek yok dedi

• asayiş ekibinin motoru durdurup trafik ekibini çağırıp ceza yazdırması uygun mu? durdurduğu zamanda telsiz yerine telefonla aradı sizce uygun mu?
  • Bana da Ankara'da radar cezası göndermişlerdi. Plaka ve araç modeli tutuyordu fakat arabanın rengi tutmuyordu. Bugün Ankara Kurtuluşdaki TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'ne gittim. Orada Bilgi işlemden aracın görüntüsünü çıkarttık Cezayı yazan polis plakayı yanlış okumuş, çok açık şekilde videoda görülmesine rağmen, ..39 okuması gerekeni ..34 olarak okumuş. Gittik cezanın iptal edilerek gerçek sahibine gönderilmesi için dilekçe verdik. Birisine 356TL hediye etmiş olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsirin -- 24 Kasım 2014; 16:28:20 >
  • Fahri mufetis plakama ceza yazmis, o tarihten 4 gun once ve 3 gun sona arabam kaza yaptigi icin servisteydi. Yani tamamen hakliyim. Prosedur nasil isler? fahri mufettisi gorevi ihmalden iceri attirabilir miyim? Cevrede herkese sapir sapir ceza kesiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyoğlu dolapdere de 24 kasımda arabayı yol kenarına park etmiştim. yolda herhangi bir işaret falan olmadığı halde arabayı çekip park cezası yazmışlar.

sistemden sorguladığım zaman ceza tarihi 26 kasım yazıyor. eve gelecek olan ceza tarihi 24 kasım mı olacak 26 kasım mı? eğer 26 kasım ise arabanın orda olmadığını başka yerde olduğunu işyerinin güvenlik kamerlarından ispat ederim.

şimdi ben bu cezaya itiraz edebilmem için cezanın eve gelmesi mi gerekiyor?
  • Trafik cezasına itiraz etmiştim kabul etmişler şimdi elimdeki itirazımın kabulü yazısıyla nereye başvurayım? Yatırdığım trafik cezasının parasını nereden alayım?
  • Merhabalar. Aynı gün aynı saat içerisinde hatta 10 dakika içerisinde iki farklı ekipten hız yaptığım için ceza gelmiş. 45 dakika gibi bir sürede yazılan cezalardan birisi mi geçerli oluyor yoksa iki cezayı da ödemem mi gerekli? Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.