Şimdi Ara

Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
85
Favori
289.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugün benimde başıma benzer bir olay geldi int.vergi dairesinden mot.taş.vergisini öderken 16.10.2012 tarihli tutanak ve 19.12.2012 tebliğ tarihli 2 ayrı trafik cezam olduğunu öğrendim. ama elimize ulaşan bir tebliğ yok.tabi bu geçen süre zarfında faizlerde eklenmiş. Toplam da 550 tl. İtiraz etmek için öncelikle nereye başvurmalıyım?.Tutanak tarihinden 1 ay önce adres değişikliği yapmıştık eski muhtarlığa gitsem üzerinden 1,5 yıl geçmiş tebliğ muhtemelen kaybolmuştur. bilgi paylaşımlarını bekliyorum.

teşekkürler
  • teşekkür ederim güzel paylaşım
  • itiraz etsen ne olacak abi bir sürü iş. önüne gelen yazıyor. tatlı diller uyarsan, hatalarını anlatsan ama yok hemen çek sağa yaz cezayı
  • ozankaracan kullanıcısına yanıt
    valla tam itiraz edilecek durum. plakayı gören rengi nasıl görmez, bilmez? direkt iptal olur aga
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem demirtaş

valla tam itiraz edilecek durum. plakayı gören rengi nasıl görmez, bilmez? direkt iptal olur aga

Trafik şubeye gittim itiraz ettim. Ama adamlar inatla bişey çıkaramazsın falan dediler. Sonra bir avukat arkadaşla konuştum bi araştırma yaptı ve benzer olaylarda hakimlerin itiraza ret kararı verdiğini söyledi. Gerekçe olarak da akan trafikte anlık olarak sehven rengin yanlış yazılabileceğini, plakanın esas olduğunu v.s. yönünde karar vermişler:(
  • Itirazlar bir ise pek yaramiyor,muhattabda yok zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu Fahri trafik müfettişlerinden bıktım biraz önce makbuz geldi anladığım kadarı ile sinyal vermeden şerit değiştirdiğimi belirtmiş 172 tl buna itiraz etmek istiyorum sizce cezayı ödeyim mi yoksa itiraz edip ugraşıyımmı iptal edilebilir mi sonuçta delil yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hnrhnr

sizinkiler birşey mi, adamlar(adam taklidi yapanlar) bana ceza gönderdiler son 1 senedir gidip gitmediğimden emin olmadığım bir yerde 1 ay önce sabah saat 5:30 da plakama ceza kesmişler, bir de dur ihtarına uymamışım :))) işim gücüm var çalışıyorum ak sabahın 5:30 unda 40 km ötede 2 suç birden işlemişim, ama hiç şaşırmadım hatta etrafa ateş açıp adam öldürmekle suçlamadıklarına şaşıyorum. 2 tane kör topal polis koymuşlar heralde neresiyse bahsedilen yer, canları sıkılmış bir plaka salalyıp benimkini tutturmuşlar.

Şubat ayında mahkeme sonucu geldi, itirazım reddedilmiş. Diyecek birşey yok boş yere kendinizi yormayın, polisi hakimi hepsi hırsız olmuş. Adamlara 2013 yılında o araba o saatte hareket etmedi diyorum, ceza kesilen yer ile şehir arasına arabanın o ay içinde görüntüsü yok diyorum, adamlar tutanağı nizami düzenlediler diye red cevabı geliyor, tutanaktaki bilgiler ile aracın bilgileri tutuyormuş :) Sanki sorgulayıp yazmıyorlar o tutanağı. Böyle birşey var mı? Bu birini öldürdünüz ama öldürdüğünüz kişi ortada yok demek gibi birşey.

• Arkadaşlar ruhsat kardeşim adına ve ehliyeti yok.
    Aracı ben kullanırken ceza yedim bu durumda sulh cezaya dava açtığımız zaman dosya arasına ehliyet koymamız gerekiyor mu?
    Bildiğim kadarıyla dosyada ehliyetin de fotokopisi lazımdı.
    Ya da kendi ehliyetimizin fotokopisini mi koymalıyız?
    Bir de davayı aracın ceza yediği yerde mi yoksa ruhsatın çıkarıldığı ilde mi açmamız gerekiyor?
    Bu arada benim tebligat 3 gün geç geldi sizce bu 3 günlük süreden tebligat kanununa göre iptal gelir mi?

Bir de aşağıdaki haber de umut ışığı olabilir:
    Pamukova Sulh Ceza Mahkemesi, hız limiti aşıldığı için kesilen 166 liralık cezayı sürücüye 10 iş günü içinde bildirilmediği gerekçesiyle iptal etti. Sürücü ceza makbuzunun 71 günde eline ulaştığını söyledi ve o sayede cezası iptal edildi.
    Haberin devamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hussoloji -- 8 Şubat 2014; 17:57:16 >

• Çok güzel paylaşım ama ekleri paylaşabilir misiniz?
  • Merhaba, Bugün fahri trafik müfettişi tarafından kesilen ve emniyet kemeri takmadan araç kullanımına iliskin ceza geldi eve. Yaklaış 20 gün önce kesilmiş. Ceza ile beraber fotoğraf veya başka birşey gelmedi. Aracımı aldığım günden beri (2011 yılı) kısa uzun mesafe demeden sürekli emniyet kemeri takarım, hatta yan koltuğa oturanlara dahi taktırırım. Bu cezanın haksız olduğuna eminim. Fahri müfettişlerin bu cezayı keserken fotoğraf veya başka kanıtlayıce belge koymaları gerekmiyor mu? Cezaya itiraz edeceğim ama şu sorulara cevap arıyorum.

- Kemer taktığıma ilişkin beyanımdan başka bir kanıtlayıcı belgem yok ne yapmam gerekir?
    - İtirazın reddedilmesi halinde erken ödemeden kaynaklı indirim hakkını kaybeder miyim?
    - İtiraz sonucu bir masraf yüklüyorlar mı? varsa böyle bi masraf yaklaış ne kadar tutuyor.

Cezanın tutarından ziyade yapmadığım bişey için para ödemek istemiyorum bu amaçla itiraz edeveğim, görüş ve tecrübelerinizi bekliyorum...

• arkadaşlar bugün eve mektup gelmiş yine radar cezası. bu sefer gösterdikleri tarihte araba ile dışarı çıkmadığımız halde gelmiş ceza. hemde şehir içinde de değil Kayseri-Ankara 32.km sinde 125km/h ile yakalanmışız güya. ayrıca son yediğim radar cezasından sonra akıllanmış hayatta 70 80 geçmeyen birisiyim. böyle durduk yere ve saçma sapan bir yolda ceza gelince artık çıldırdım. şimdi ben bu cezaya itiraz etmek istiyorum ama nasıl yapmalıyım en baştaki mrsaj hala güncel mi prosedürler hala aynı mı yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaslar net bilen cvp verirse sevinirim şimdi ben cezayı %25 indirimli ödeyip hemen itiraz etsem ve itirazım olmumsuz sonuclarınsa indirimli ödedigim % 25 lik kısmı tekrar benden alırlar mı bi sitede itirazsın ve peşin ödeme diye okudum ikinci sorum yine %25 indirimle ödedim ve itirazım kabul oldu ödedigim parayı alabilirmiyim tske derim :)
  • İyi aksamlar . Alkol muayenesinde 1.31 cikan sonuc kan testimde 0.29 cikti ve ehliyetimi geri alabilecegim yarin. Fakat yazilan 737 tl cezayi nasil iptal ederim. Bu cezayi odemekle yukumlumuyum ?

• mahkemeyi kazandiniz die kagit geldim bugün.byndan sonraki aşamayi bilen varmi?parami nerden nasil aliriz?

• kırmızı ışıktan geçti diyerek polis arkamdan ceza yazmış geçip geçmediğime kırmızıdan emin değilim çünki hergün kullanıyorum o yolu dalgınlığıma gelmiş olabilir. itiraz edeceğim ama mobese kaydı varsa ve kırmızıda geçmiş isem gerçekten hakkımda dava yada para cezası açılırmı ona göre itiraz edeceğim
  • Arkadaslar an itibari ile evime 356tl radar cezasi geldi .hayatimda hic ceza yememis hizli arac kullanmayan biri olarak cok koydu acikcasi .hafta sonu evime 70-80km uzaklıktaki bir fakültede olan aöf sinavina yetismeye çalışıyordum yol cift yönlü şehrin çıkışında hızım adrese gelen makbuza göre 67km olarak olculmus polis aracını gördüm fakat durdurulmadım habersizce cezayı kesmişler adresime gönderdiler itiraz konusunda yapabilecegim birsey var mi acaba yardimci olur musunuz ?
  • Arkadaslar merhaba, bugun aniden hastalanan bir yakinimi yari baygin yari ayik carpinti fln en yakindaki hastaneye goturmem gerekti. Flasor yakarak kirmizi da fln durarak gittim hep, hastaneye yaklasinca yolu tam bilmedigimden ters yola girmisim, onceden ters degildi degismis, onumdeki arabalar da gecince girmis bulundum hemen hastanenin karsi sokagi oluyor burasi.

Ordaki bir polis ondekileri durdurmadi ama beni durdurdu, yanimdaki yari baygin hastayi gordugu halde ehliyet ruhsat fln aldi ve oyle bir gulerek merak etme evine yolluycam dedi. Parasinda cezasinda degilim, ilk kez ceza yiyorum hayatimda ama bir polis boyle resmen dalga gecerek sadece bana ve hasta varken ceza kesmesine sinir oldum. Ismini de ogrendim , pazartesi ceza iptali icin sulh cezaya basvuracagim ayrica polis memurunun tavri icin de emniyete bizzat gidip sikayette bulunacagim. Kimse kimseyle dalga gecerek hareket edemez, ceza kesmekle bitmiyor is, terbiyesizlik resmen.

• dün arabayı satarken kgs cezası ile karşılaştım 1 yıl önce itiraz etmiştim ve borcum olmadığı söylendi dün yine karşıma çıkınca ogs yi aradım borcunuz yok dediler vergi dairesini aradım borcunuz gözüküyor dediler baktım olacak değil ödedim cezayı Allah düşmanımı maliyeye vergi dairesine düşürmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak235

arkadaslar net bilen cvp verirse sevinirim şimdi ben cezayı %25 indirimli ödeyip hemen itiraz etsem ve itirazım olmumsuz sonuclarınsa indirimli ödedigim % 25 lik kısmı tekrar benden alırlar mı bi sitede itirazsın ve peşin ödeme diye okudum ikinci sorum yine %25 indirimle ödedim ve itirazım kabul oldu ödedigim parayı alabilirmiyim tske derim :)

Hayır öderseniz %25 indirimli ödemiş olursunuz ve olumsuz sonuçlanırsa kalır öyle diye biliyorum..

Ödemeden itiraz ederseniz zaten %25 indirim sansi tamamen kayboluyor artik..

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.