Şimdi Ara

Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
85
Favori
289.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam sanırım mahkeme itirazı kabul etmezse %25 hakkınız kayboluyor.
  • Bana yazılan ceza 5 Ocak'ta tebliğ edildi. Yarın itiraz edecek olsam önce ödeyip mi itiraz etmem gerek yoksa direkt itiraz mı etmeliyim? Eğer haksız bulunursam %25 erken ödemeden de olmayayım.

Edit: Benim cezaya itiraz etme sebebim ise daha 24 saat bile olmadı ki aynı yerden gözümün önünde 4 araç daha tek yön olan yere girdi. Tabela var ama polis orada arabayı köşeye çekmiş ve biz şanslı kişilere yazdı cezayı o gün. Dün geçen adamlar ise rahat rahat geçti. Hatta bu mesajı yazarken de oradan geçiyorlar. Bundan dolayı itiraz edebilir miyim? Yarın gidip ordan geçen arabaların fotoğrafını çekip dava dosyasına ekleyebilir miyim?

Bir de cevaplarsanız çok memnun olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 18 Ocak 2015; 17:14:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bana da gelmiş. İtiraz edeceğim.
  • 05 Ocak'ta kesilen cezanın tebliği dün muhtarlığa gönderilmek üzere yeni yapılmış.
    İnternetten baktığımda şoka girdim 277 liralık ceza kesmişler.
    Burda bulunan örnek ile sulh mahkemesine başvurmayı düşünüyorum.
    Bu tebliğ tarihi gecikmesinden kaynaklı size ödeyip mi mahkemeye başvurmalıyım yoksa ödemeden mi ?

yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ayrıca şu ana kadar başvuran arkadaşlardan rica etsem olumlu yada olumsuz sonuçların bilgilendirmesini yapabilirseniz sevinirim.

herkese güvenli sürüşler dilerim

Saygılar.
  • arkadaşlar istanbuldayım ..bana da 19 aralıkta hız sınırını 1 km fazla aştım dıye ceza gelmiş..78 km ile gidiyormusum hemde aksam hemde bayır asağıya ..sivil polis yazmıs..ceza 14 ocakta teblig edildi..bende çağlayana gittim 6. katta sulh ceza mahkemesi tevzii midir nedir oraya gittim..önce belgelerin taratılması gerekiyor denildi tarayıcıya gidip dilekçeyi (internette bulup world ortamında kendim hazırladım başka ajitasyon şeylerde yazdım) cezayı ehliyeti ruhsatı(fotokopileri) bir guzel tarattık sonra baro odasından fotokopi ve dosya işlerini hallettim (toplamda 4 tl) satın aldıgım dosyaya dilekçe ehliyet, ruhsat ve cezanın fotokopisi olmak üzere 4 adet fotokopi ve delil olarak ibb den hazırladıgım kamera haritasını (siz herseyi ekleyebilirsiniz dosyanıza ek delil olarak) mahkemeye teslim ettim..1-2 ay içinde durum belli olur..genelde radarsız hız cezaları red ediliyor bakalım bize ne çıkacak..ceza kagıdında mobese vs iletespit edildi yazısı çıkıyor inanmayın yalan..mahkeme belki emnıyetten belge ister fotograf emnıyette veremeyecek benim cezayı hakim iptal edebilir..belkide etmeyebilir bilemiyorum..ayrıca cezamıda bugun %25 indirimli ödedim eger itirazım kabul gorurse vergi dairesinden ödediğim parayı iade alıcam kabul görmez ise erken ödeme avantajım olur..kaybedersem mahkeme giderleri de bana kalır 10-20 tl gibi...size tavsiyem itiraz edecekseniz ödemeyi erkenden yap (%25 avantaj için) ama ödeme makbuzunu dosyaya EKLEMEYİN..hakimin takdir hakkını etkileyebilirsiniz negatif yönde..
    edit:benim gibi cezası eline 1 ay içinde ulaşan var ise dilekçenizde geç ulaştı ile ilgili birşey yazmyın kabul gormuyor..adam 19 aralıkta cezayı yazmıs ertesi gün postalamış yani zamanında işlemleri yapmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 27 Ocak 2015; 12:18:21 >

• gsirin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Benim aracıma hiç gitmediğim bir yerde hatalı parktan trafik cezası gelmiş. Plaka ve araç modeli tutuyor fakat benim aracım siyahken araç rengi beyaz yazıyor. buna itiraz edeceğim haksız yere niye park cezası ödeyeyim. Ben İstanbulda' yım buna ne şekilde itraz etmek gerekir. İlçe Trafiğe gitsem çözülebilirmi? Siz nasıl hallettiniz.
  • senna01 S kullanıcısına yanıt
    Ben Ankara'da olduğum için buradaki Trafik denetleme şubesine gittim. Siz de bölgenizdeki şubeye giderseniz çöazersiniz sanırım. Hız yapan aracın benim olmadığını videodan printscreen alarak bana vermişlerdi. Park cezalarında bu tür bir fo toğraflama yapıyorlar mı bilmiyorum.
  • reko kullanıcısına yanıt
    Cezayı yazdığı tarih değil size tebliğ edilen tarih çnemli. Bana gelen ceza Şubat ayında yazılmıştı ama bana 8-9 ay sonra geldi.
    Ben şimdi bana cezanın kesildiği Büyükçekmece Trafik Büro Amirliğini aradım. Telefondaki memur bayan bize bir dilekçe yazarak itirazda bulunabilirsiniz dedi. şimdi kafama takılan itiraz cezayı ödeyip mi yapayım, yoksa itirazdan sonra gelecek sonucumu bekleyeyim. Şimdi ödersem sonra nasıl geri alırım? İtirazla uğraşacağım sonra birde, ödediğim cezayı geri almaya mı uğraşacağım, ne saçma bir duruma sokuyorlar insanı arkadaş. Gerçi benim haklı olduğum çok belli sonuçta ceza tutanağında aracın rengi Beyaz yazıyor benim araç tam aksine Siyah karışma ihtimali bile yok.
    Çok haklısınız. İşini düzgün yapmayı beceremeyen birisinin hatası yüzünden siz uğraşıyorsunuz. Aslında böyle durumlarda ceayı yazan polisi dava etmek lazım. Bak bakalım bir daha sallama ceza yazabiliyormu.

Size gelen cezada sorgusu yapıldı mı diye bir ibare var. Orada yapıldı mı yazıyor yoksa boş mu veya yapılmadı mı yazıyor ?
    tamam işte bana hemen geldi ceza..8-9 ay için ilgili madde var ona göre iptal istebilirsiniz..
    Cezanın kesildiği tarihin önemi yok. Önemli olan tebliğ tarihi. Bu elden veya posta ile olabilir. Zaten cezayı posta ile almışsanız üzerinde tebliğ tarihi diye yazar.
    çağlayana adliyeye gidip itiraz edeceksin dostum trafik falan ilgilenmez..internetten örnek dilekçe bul kendine uygun doldur yaz orya gitmedim benim araç beyaz vs..hatta aracının resmini plakası gozukecek sekılde cek dosyaya ekle...
    dostum bende sorun yok..adam 15 gun içinde yollamış tebliğ tarihide bana ulaşmasıda 15 gun içinde oldu...adam hırs yapmış belli..
    78 ile yakalamış oradan belli hırslı olduğu.
  • hiç sorma aksam 8:30 spordan çıkmısım eve gıdıyorum hacıosman bayırında yakalamış ulan zaten o bayırda benım opel corsa ile 80 yapmam çok zor..ve nasıl ölçmüş belliki sellektor yapmısımdır adama oda yazmıstır...o bayırda hız sınırı 70 bazıları 30 ile iniyorda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 27 Ocak 2015; 15:49:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsirin

Çok haklısınız. İşini düzgün yapmayı beceremeyen birisinin hatası yüzünden siz uğraşıyorsunuz. Aslında böyle durumlarda ceayı yazan polisi dava etmek lazım. Bak bakalım bir daha sallama ceza yazabiliyormu.

Size gelen cezada sorgusu yapıldı mı diye bir ibare var. Orada yapıldı mı yazıyor yoksa boş mu veya yapılmadı mı yazıyor ?

Siz söyleyince ceza makbuzuna baktım. Bilgisayar sorgusu yapıldı işaretlenmiş. Bu ne anlama geliyor?
    Plakayı sorgulamış sanırım. Makbuza yazarken rengi yanlış yazmış olabilir.
  • Arkadaşlar gib sitesinden sorguladığımda 03.08.2014 tutanak tarihli ve 10.12.2014 tarihli 172 TL tutarlı ve 8.60 TL cezalı toplam tutarı 180.60 TL yapan bir ceza gördüm.

Bu ceza tutarı 2014 yılına göre %30 dahil hız cezası diyor. İlk defa hızdan ceza geldiği için detayları öğrenmek istiyorum. Bana herhangi bir tebliğ evrağı gelmedi, teslim almadım. Cezanın bana ait olduğunu bilmiyorum, bunun için radar görüntüsünü nereden talep etmeliyim? Zaten ceza yazılalı 5-6 ay zaman geçmiş olduğu için indirim vs. olamaz.

Eğer benim cezam ise (görüntü doğru ise) ödemek ama değilse de ödememek istiyorum. İtiraz edeceğim, hem sisteme geç girdiği için, hem bana tebliğ edilmediği için durumdan hoşnut değilim açıkçası.

Ne yapmalıyım?
  • Arkadaşlar 04.01.2015 tarihinde tramway yolunda sadece 50 mt gittiğimden dolayı ceza yazmışlar ve bugün tebliğ oldu. Şimdi buna haklı olarak itiraz da bulunabilir miyim? 04.01.2015 tarihinde ceza yazılmış ve bugün tebliğ oldu?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.