Şimdi Ara

TRAFİK KAZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bundan 5 saat önce yaralanmalı bir trafik kazası geçirdim. Her şeyi detaylı anlatıp, bilen ve yaşamış tecrübeli kişilerden acilen yardım almam lazım.
    Motosiklet kazası geçirdim. İki motosiklet çarpıştık. O solumdan çıktı ben ise dik gidiyordum. Büyük ihtimalle benimkisi ana cadde olduğu için haklıyım bunu sormayacağım daha ilginç durumlar var. Fakat %80 kaza yerinde ben haklıyım. Hız durumum falanda uygun. Şimdi karşı taraf sigortasız, muayenesiz ve ehliyetsiz çıktı. Benim haklarım nelerdir? Benim her şeyim tam. Karşı tarafın sigortası yok. Olay gece olduğu için polisler hastaneye gelmedi ama görevli çalışanlar yarın arayacaklardır dedi. Benim maddi hasarım var. Kol dirseğimde, ayak bileğimde ve kalçamda sıyrıklar ve darbeler var. Kaskım takılı. Karşı tarafta da galiba sadece kolunda sıyrık var. Benim ne yapmam lazım? Nasıl bir yol izlemem lazım? Maddi hasarım giderilmesi ve değer kaybı için nereye başvurmalıyım? Motosikletime hasar kaydı işler mi? Manevi tazminat alabiliyor muyum ve nereye başvurmalıyım? Motosikletimde hasar ortanın 3-4 tık üstünde. Ben öğrenciyim lütfen bu sorularımı taze taze sormamı çirkeflik olarak algılamayın. Ben haziranda gireceğim sınavdan geri kalıyorum ağrılarım var ve üstüne motosikletim hasarları ve bunun neticesinde değer kaybı var. Bunları alabiliyor muyum? Ne yapmalıyım? Karşı tarafın sigortası yok diğerleri cabası. Olayı tüm özetiyle ve sorularımı sormaya çalıştım cevaplarınızı ve önerilerinizi, eklemelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Geçmiş olsun çok fazla soru var atlamadan cevaplamaya çalışacağım.

• Karşı tarafın sigortası ehliyeti vb. olmaması kendi sorunu zaten polis tutanakta belirtmiştir ve ceza yazmıştır mutlaka.
    • Kusur oranları belli olduktan sonra varsa kendi kaskonuzdan dosyayı açıp tüm masrafları kaskonuzdan talep edebilirsiniz.
    • Kaskonuz yoksa tüm masraflarınızı faturalı bir şekilde kendiniz yaptırıp daha sonra bu faturalar ve yasal haklar ile birlikte ( maddi tazminat + sigortalı çalışanlar için iş kaybı ödeneği + değer kaybı vb. ) gibi dava açıp alabilirsiniz. Tüm bunlar için avukat tutmak daha mantıklı olur zaten basit ve kesin kazanacağını bildiğinden tüm avukatlar direkt atlar.
  • Malik the Mafia kullanıcısına yanıt
    Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Kaskom yok. Zorunlu trafik sigortam var ve galiba sigorta, karşı tarafta olmadığı için bu işe dahil olmuyormuş dediğiniz gibi mahkeme veya anlaşma yolu diye öğrendim. Karakola yarın gel dediler aynı vardiyada ki görevli polis memurları ile denk gelmek için galiba. Kusur oranım kaç bilmiyorum daha ifade vermedim. Haklı veya haksız olmam veya kusurun çoğu bende olup olmaması bu mahkemeden olumsuz sonuç almamı sağlar mı? Yani şimdi sigortası olsaydı karşılıklı yaptırılacaktı kusur oranına göre bir şeyler olacaktı bildiğim kadarıyla. Fakat mahkemede de bu geçerli mi? Haksız ben çıksam bile masraflarımı alabiliyor muyum? Bunu soruyorum çünkü bugün çevre dükkanlardan kamera kayıtlarını istemek için gittiğimde sen hızlıydın dediler diğer taraf yavaştı veya hızlıydı nasıldı bilen yok ve ben de hatırlamıyorum. Önceki cevaplarınız için teşekkür ederim tekrardan, sağ olun 🙏

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Karşı tarafın sigortası olmasa bile siz kusurlu çıkarsanız sizin trafik sigortanız karşı tarafa ödeme yapar.

Kusur oranları mahkemeden alacağınız sonucu doğrudan etkileyecektir.

Karşı tarafa %100 kusur verilirse ilk yazdığım şekilde ilerlersiniz.

Kusur oranları %50-%50 verilirse yaptığınız tüm masraflar ve yasal haklarınızın yarısını talep edebilirsiniz. Aynı şekilde karşı tarafta sizin sigortanızdan tüm masraflarının yarısını talep edebilir.

Kusur %100 size verilirse sizin herhangi bir hak talep etme durumunuz yok. Karşı tarafın tüm masrafları sizin trafik sigortanızdan ( İMM Limitiniz kadar ) karşılanır.

Başkalarının ne dediğinin bir önemi yok polisler zaten kazanın oluş biçiminden genelde olayın büyük kısmını anlıyorlar.

• Hocam iyi günler bilgi almak için yazdım bende aynı şekilde trafik kazası yaptım ben soldan gelen tarafım kontrolsüz kavşağı bitirmek üzereyken sağ tek yönden gelen motorlu bana sağ ortadan çarptı beni ambulans götürmüş diğer vatandaş benim ona çarptığımı söylemiş ve tutanak tutulmuş suç 75 oranında bana verilmiş kavşağa ilk girenin çıkma hakkı yok mu benzer olay başına gelen var mı sonradan kusur oranı değişen bilirkişi inceleyen yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan P -- 29 Aralık 2024; 14:13:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafik sigortası
    4 ay önce açıldı
    Alkollü Trafik Kazası !
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.