19.09.2024 Tarihinde yaralamalı bir trafik kazasına karıştım. 2 şeritli yolda sabit bir hızda seyir ederken, sollama yasağı olan şeritte önünde 3 araç ve sollamasına imkan olmayan malum stationwagon araç 10 ila 20 metre önüme aniden kırdı. Kaçmama imkan vermemesine rağmen bir şekilde aracımı sağda bulunan yeşillik alana atabildim ama bu arada malum araç aracıma sol ön tekerden çarptı. Emniyet kemerimin olması ve yan perde, direksiyon airbag sayesinde ufak sıyrıklarla kazayı atlattım. Araçta tek seyir ediyordum ve karşıdaki araçta Allahtan sadece sürücü vardı. Kaza sonrası bilinci açıktı. Ama kıpırdayacak hali yoktu itfaiye ambulans vs. ile adam ve ben hastaneye sevk edildik. Şu an her iki tarafında durumu iyi ve asıl olay sonrasında cereyan ediyor. Araçla kazaya karışanın hırsız olduğu ve arabayı kaçırdığı ortaya çıkıyor. Aracın gerçek sahibi kazadan 2 saat sonra karakola gidip aracının çalındığına dair ifade tutanağı veriyor. Biz tabi ki normal olarak şikayetçi oluyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için karşı sigortanın masraflarımızı karşılamasını istiyoruz Eksper geliyor inceleniyor vs. aracım pert durumunda olduğuna sigorta firması karar veriyor. Daha sonrasında telefon ile arandığımızda Karayollarının trafik kanunun "H" maddesince "ÇALINAN GASP EDİLEN ARAÇLARIN SEBEP OLDUKLARI KAZALARIN SİGORTA TARAFINDAN KARŞILANMAYACAĞI" bilgisi veriyor. Malum sigorta firması RED veriyor. Ekte aracın ve gönderilen tebligatın vs. fotoğraflarını paylaşacağım. Karşı tarafın %100 kusurlu olmasına rağmen yaşadığım kaza sonrası bir kaç sağlık problemlerimin bana sorun yarattığı, fakat mağduriyetimin hiç bir şekilde giderilmeyeceğini anladığımdan, olayı hukuki sürece taşıdım. 2 aydır bu hukuki süreç ile uğraşmaktayım. Uzlaştırmacı ile sigorta firması hiç bir şekilde anlaşamıyor ve sigorta firmasının verdiği teklifler ile hiç bir şekilde mağduriyetim giderilmediğini anladım. Olay şu anda bir üst mahkemede sürmektedir. Aracımda kasko yok. Aracımın güncel bedeli 700.000 TL civarında. |
Trafik Kazası
-
-
kaskon yokmuş,
trafik sigortasının da ne kadar ödemesini bekliyorsun ki ?
kasko yaptırmalıydın.
ihtiyari mali mesuliyet sigortası yaptırmalıydın.
bununla geçmiş olsun.
www.koalay.com2024 Trafik Sigortası Teminat Limitlerihttps://www.koalay.com/blog/detay/trafik-sigortasi-teminat-limitleri -
İMM nin somut olay ile ne alakası var anlayamadım İMM Trafik sigortasının ödenecek tutar üzerindeki hasar bedellerini tanzim etmek amacıyla yaptırılır. Burada ki olay anladığım kadarıyla araç sahiplerinin çalınma olayındaki kusurunun olmaması nedeniyle sigorta şirketinin kusursuzluk bağlamında ödemeyi reddetmesi. Bu durumda iki hal tarzı var 1. Aracı çalan kişinin zararı bireysel olarak ödemesi 2. Aracın çalınmasına yönelik olarak araç sahiplerinin kusurunun ispatıyla sigortanın hasarın sigorta kapsamına giren miktarını karşılayarak daha sonra ödenen bedeli araç sahibine rücu etmesi
-
Anlıyorum ama burada yaşadığımız soruna odaklanalım kaskom olmasını o an ben de çok isterdim. Kapsamlı olmayan bir kaskonun da bu gibi durumlarda sorun yaşatacağına eminim. Sadece yaşanan olayın, aracın çalıntılılık durumuyla ilişkilendirilmesi çözüme ulaşmamda zorluk yaşatıyor. Sigortadan ihtiyacım dışında para alma derdinde değilim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanugurİMM nin somut olay ile ne alakası var anlayamadım İMM Trafik sigortasının ödenecek tutar üzerindeki hasar bedellerini tanzim etmek amacıyla yaptırılır. Burada ki olay anladığım kadarıyla araç sahiplerinin çalınma olayındaki kusurunun olmaması nedeniyle sigorta şirketinin kusursuzluk bağlamında ödemeyi reddetmesi. Bu durumda iki hal tarzı var 1. Aracı çalan kişinin zararı bireysel olarak ödemesi 2. Aracın çalınmasına yönelik olarak araç sahiplerinin kusurunun ispatıyla sigortanın hasarın sigorta kapsamına giren miktarını karşılayarak daha sonra ödenen bedeli araç sahibine rücu etmesi
yapılması gerekenleri yazdım,
yeni bir araç satın aldığında sigortaları tam yaptırmalı,
yolda baska bir canlı cansız bir nesne ile de çarpışabilirdi,
zenginsen , kasko yaptırma,
paran kısıtlı ise kasko + imm yaptırmalısın.
yada daha güzeli araç sahibi olma; stresde olmazsın.
yaklaşık olarak yılda bir milyon üzeri trafik kazası oluyor,
bunun 250 bin adeti malesef ölümlü kaza.
bununla geçmiş olsun,
hırsız yine bizim vatandaş,(öyleyse icra davasında sıra beklersin,senden önce araç sahibi,karayolları,hastanede dava açacaktır)
birde mültecisi , kaçağı vs var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 20 Aralık 2024; 16:37:10 >
-
kaskonunda bin türlü şartı var her konuya kasko diye atlamayın öyle sandığınız gibi değil o işler.
-
Olmuş olayın arkasına keşke denmesine lüzum yok bundan sonraki süreçlerde daha fazla dikkat edeceğim. Sonuç olarak yapmam gereken nedir ? Aracımın bedelinin tamamının ödenmesi veya aracıma belirli bir ücreti verilip sigorta firması tarafından alınması mı? -
kaza sorumlusuna icra takibi,
Sigortacı ile işin kalmamış.
Mahkemeye vereceksin,karsinin mali mulkü,kazancı varsa icra takibi cıkaracaksın,
Karsi taraf züğürt ise bu mahkeme masraflarınida sen ödemiş olursun.
Geçmis olsun.Saglıkli olmaya bak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 20 Aralık 2024; 21:27:21 > -
Trafik sigortasi klozlari herkes icin standarttir.
Kendi araciniz icin yapilan sozlesmeyi okuyun.
***Çalintı arac kazaya karışırsa trafik sigortasi karsilamaz diyor.
https://www.enuygunsigorta.com/rehber/sigorta-sirketi-hangi-durumlarda-odeme-yapmaz/
sigortam.netTrafik Sigortası Neleri Karşılar, 2024 Limitleri Ne Kadar?https://www.sigortam.net/arac-trafik-sigortasi-neleri-karsilar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 20 Aralık 2024; 21:43:49 >
-
Neymiş kaskonun araç onarımını sağlaması veya pert olan araç bedelini almanın şartı? Kaskolu bir araç ile alkol veya uyuşturucu etkisi altında olmadan yapılacak her türlü kazada (kusurlu olunan kazalar ve tek taraflı kaza dahil) hasarı kasko firması karşılar, perte çıktıysa bedelini öder.
Bu arada konu sahibine geçmiş olsun. Aracın kaza esnasında gerçekten çalıntı olduğu kesin mi? Anadolu kurnazlığı ile kazayı haber alıp aracı kendi isteğiyle verdiği halde olaydan sıyrılmak için çalıntı ihbarı yapılmış olabilir mi? Aksi halde çok büyük talihsizlik olmuş, umarım bir şekilde mağduriyetiniz giderilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChemtraiLs -- 20 Aralık 2024; 21:41:56 > -
Umarım başımıza gelemez bizim de kaskonun gerceklerini ogrenmeye hic ihtiyacımız kalmaz. Rast gele
-
Yilda bir milyon kaza oluyor ,250 bini ölümlü kaza.
Sadece trafik sigortası degil,
Kasko ve imm de zorunlu olmalı.
30-40 yasinda araclar trafikte ve bir cogunun zorunlu olan trafik sigortasi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 20 Aralık 2024; 21:49:50 > -
Hocam bildiğiniz bir şey varsa paylaşın, biz de bilgilenelim. Nasıl bir olay yaşadınız veya şahit oldunuz da o şekilde yorum yapıyorsunuz?
-
Öncelikle büyük geçmiş olsun hocam. Çalıntı olduğu iddia edilen aracın kontak anahtarı araç üzerindemiydi? Bunu bir kontrol ettirin hocam. Eğer var ise sağlam bir sigorta avukatı ile araç sahibi hakkında da davada bulunun bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gercekbeko -- 20 Aralık 2024; 22:40:38 > -
KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ
SORUMLULUK SİGORTASI GENEL ŞARTLAR
A.6. TEMİNAT DIŞINDA KALAN HALLER
g) Çalınan veya gasp edilen araçların sebep oldukları ve Karayolları Trafik Kanunu’na göre sigortalının sorumlu olmadığı zararlar, aracın çalındığını veya gasp edildiğini bilerek binen kişilerin zarara uğramaları nedeniyle ileri sürülecek talepler ile çalan ve gasp eden kişilerin talepleri,
Mevzuatı eksik yazarak siteler hatalı yönlendirme yapıyor hatta sigorta şirketlerini kayırıyorlar. Genel şartlar diyorki cümlede eğer KTK ya göre sigortalı sorumlu değilse çalınan araçtan dolayı sigorta şirketi sorumlu olmaz. KTK 107 ye göre sorumlu olduğu durumlarda sigorta şirketinin de sorumluluğu devam eder. Aracın çalınmasında özensizlik (kontak anahtarını unutma camı açık bırakma vs) varsa sigortalı da sigorta şirketi de çalan kişi de sorumludur.
-
Kaza yerinde aracin anahtari ,arac sahibi ve surucunun gprs degerlerinin kayitlari vs tespitler yapilaydi,
yani hirsizlik olmadigi kanitlansaydi ,
O zaman bunu konusmazdik,
yani sonuç olarak geçmis olsun.
Umarim muvaffak olursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 20 Aralık 2024; 23:40:45 > -
Aracın asıl sahibinin verdiği ifade tutanağında, aracının sol ön şoför kapısını kilitlemeyi unuttuğunu ve sonrasındaki cümlede "kapı kilitli değildi ama kapalıydı" ifadesini kullanmış ve sonrasında ruhsatının araç içerisinde torpido kısmında olduğunu ileri sürmüş. Hırsız aracı çalmadığını ifade ediyor, ödünç almış gibi laflar dönüyor. Aracın gerçek sahibi savcılıkta şikayetçi olmaktan vazgeçiyor. Anlayacağınız tam bir yılan hikayesi.
-
Geçmiş olsun dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Bu olaydan umarım ufak kayıplarla çıkmak temennim.
-
Çok ilginç. Çalıntı aracın sigorta dışı kalması. Bu tamamen yasal bir boşluk. Devletin bu sorunu çözmesi lazım. Adam hırsız olduğu için malı mülkü de yoktur. İcra yoluyla hırsızdan bir şey alamazsın.
-
Sigortanın karşılamayacağı tutardan kaçmak için böyle bir hırsızlık bahanesi uydurulmuş olabilir mi ya
Benzer içerikler
- trafik cezası tebliğ tarihi öğrenme
- araç muayenesi 3 ay önceden yapılabilir
- sokakta engelli park yeri
- ehliyetsizlikten ceza yiyen ehliyet alabilir mi
- kırmızı ışıkta 3 saniye kuralı
- uçan araba fiyatları
- renault logan
- trafik cezası itiraz dilekçesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X