Şimdi Ara

Trafik kazası yaptım kroki burda hata kimde acaba? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
11.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tali yoldan ana yola çıkan B aracı ana yolda seyir halinde olan araca yol vermediği için
    %100 (K.Y.T.K.57/b–5 Yön:109/c–4) kusurlu olup, A aracında kusur bulunmamaktadır.

Fakat A aracı sağ şeritten dar kavisle dönüş yapmadığı için %100 (K.Y.T.K.53/a-1 ve
    Yön:102/a) kusurludur.

Yani her ikinizde de kusur var gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 11 Ekim 2013; 23:31:05 >
  • Dostum ben dönmüyorum ki düz gidiyorum !

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okutay

Dostum ben dönmüyorum ki düz gidiyorum !

O zaman keyfine bak hocam. İlk yazdığım geçerli.
  • Dostum öncelikle geçmiş olsun, aynı kazanın benzerini yaptım, sokak arasından çıkan bendim, ancak benim kazam çok düşük süratte gerçekleşti. Ve suçlu bendim. Vuran arkadaşta hasar yoktu zaten bişey talep etmedi, aramızda hallettik, bizim aracın da ufak göçüğünü çekiçle düzeltmiştik.
  • abiler
    babam 1 yıl önce kaza yapmıştı aynı bu şekilde .Benim babam bazen bütün yollar onun gibi direk caddeye dalar.
    yine o şekilde daldı caddeye aynı bu şekilde biz sola dönecektik araç geldi bize vurdu.Adam orada 100 km/s hızla gelse bile kanıtlayamıyor .Bu devlet boyle kameraları ınceleme gereksinimi duymuyorlar.
    kısacası caddeye dalan direk suçludur .''A'' aracı yavaşlamazsa bile ''B'' suçludur.
  • tali yoldan (tam olarak böyle mi yazılıyor bilmiyorum) ana yola çıkan araç suçludur.
    bu yolda yolu kontrol etmesi gereken o araç çünkü senin yoluna giren o sen yolunda ilerliyorsun

geçmiş olsun . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodfalles -- 12 Ekim 2013; 0:49:08 >
  • teşekkürler herkese umarım dediğiniz gibi çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabikide b hatalı. her ne olursa olsun göremiyorsa bile geçiş hakkı sende olduğu belli burnunu çıkarıp baksaymış bi ne fırlıyo hemen yola.
  • Sizin aracınız anayolda karşı araç ise tali yoldan anayola giriş manevrası yapıyor. Burada sizin seyretmekte olduğunuz yolun cadde, karşı aracın katılım yaptığı yolun ise sokak olması da kuvvetlendirici bir unsurdur. KTK ilgili hükümleri ve buna uygun hazırlanmış tramer senaryolarına göre KARŞI ARAÇ %100 KUSURLUDUR.

Polis tutanağını aldığınızda aksi bir husus dahi olsa itiraz hakkınız vardır.

Ayrıca bu husus sigorta şirketince de tramere KTT na göre %100 karşı taraf kusuru olarak girilecektir.

Aracınızın onarını tamamlandıktan sonra Değer kaybı talebiniz olursa bunu karşı tarafın trafik sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketinden talep edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dimenda

Arkadaşlar merhaba. dün gece yaralanmalı bir trafik kazasına karıştım. kaza tespit tutanağı henüz çıkmadı. kaza anını anlatan krokiyi aşağıda gönderiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. benim aracım a aracı ve kırmızı ok yönünde 50-60 km hızla seyrederken aniden karşıma çıkan ve karşı yöne geçmeye çalışan b aracına çarptım. adamı görmemle çarpmışmam 1-2 saniye sürdü. ben 8- Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara, geçiş üstünlüğünü vermelidir kaidesi uyarınca haklı olduğumu düşünüyorum, sizin düşünceniz nedir? teşekkürler

Arkadaşlar bu arada çizim yanıltmasın a aracı yani ben düz gidiyorum dönmüyorum. ARKADAŞLAR A ARACI DÖNMÜYOR, DÜZ GİDİYOR !
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem095 -- 28 Şubat 2021; 15:4:5 >

• Yolda anayol isareti yok, öbür yoldada yol ver isareti yok. Herkes ana yoldan tali yola cikistan seni hakli sayiyior ama yol bildigin kontrolsüz kavsak. Bir yolun anayol olmasi icin digerinden genis olmasi yetmez
  • Söylediğin yerde apartmanlar vs var ise sen sokak arasında 60 km hız ile gidiyordun... Suç yan yoldan çıkan araçta olabilir ama senin o hızda gitmen hatalıdır. Anayol ise zaten yol geniş olur , çıkış noktalarından araçları rahatlıkla görebilirsin. Kararsız kaldım.
  • Oto forumuna iddia ediyoru yazakım alttada belirtiği gibi sağdan gelen araçın geçiş üstülüğü vardır.Kazada bu durumda suçlu siz gözüküyorsunuz.Adam yanda size çarpsa suçlu o idi ama o yola çıkmış kontrolsüz sizde ona yandan çarpmışsınız.Suçlu sizsiniz isterseniz oto forumuna taşınmasını talep edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Oto forumuna iddia ediyoru yazakım alttada belirtiği gibi sağdan gelen araçın geçiş üstülüğü vardır.Kazada bu durumda suçlu siz gözüküyorsunuz.Adam yanda size çarpsa suçlu o idi ama o yola çıkmış kontrolsüz sizde ona yandan çarpmışsınız.Suçlu sizsiniz isterseniz oto forumuna taşınmasını talep edin.

Arkadan çarpmamış yandan çarpmış suçlu kontrolsüz çıktığı için karşı taraftır
  • quote:

Orijinalden alıntı: okutay

Madde 109 - Kavşaklarda aşağıdaki kurallar uygulanır.
    a) Kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak,dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar.
    b) Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda;
    1) Bütün sürücüler geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara,
    2) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara,
    3) Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler, bu yoldan geçen araçlara,
    4) Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan gelen araçlara,
    5) Tali yoldan ana yola çıkan sürücüler, ana yoldan gelen araçlara,
    6) Dönel kavşağa gelen sürücüler, dönel kavşak içindeki araçlara,
    7) Bir iz veya mülkten çıkan sürücüler, karayolundan gelen araçlara,
    8) Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara,
    c) Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirtilmemiş ise;

.................geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

burda 8 nolu madde benim için geçerli olmuyor mu peki ?

hocam eğer diğer yoldan gelen aracın düz devam etme şansı olsaydı yani yol gerçek bi kavşak olsaydı siz suçluydunuz. Ama aynen dediğiniz gibi sağdan gelen aracın geçiş üstünlüğü bulunmasına rağmen söz konusu B yoluna düz devam etmiyo ki, araç dönerek yola katılmaya çalışıyo. dolayısıyla kesinlikle siz haklısınız. 8 madde sizin için geçerli

• Arabaya Önden çarpan suçludur. Arabanın ön taraftaki yarısına çarptıysan suçlusun. Eğer arka taraftan başlayan yarısına çarptıysan diğer arkadaş suçlu.
  • B aracı suçlu burada. Tali yola çıkıyor, geçiş üstünlüğü A aracına ait olmalı. A aracı geçtikten sonra ancak B aracı geçebilir. Biraz mantık kullanılarak da olay çözülebilir.
  • Karşı taraf asli kusurlu olarak çıktı kaza tespit tutanağında. sen hatalısın diyenlere duyurulur
  • Şimdi burda ki çizime göre b aracı %100 kusurlu anayola çıkıyor.. Fakat anayol nasıl bir anayol ki sen onu görmeden bodoslama daldın ? Böyle yerlerde yol ağzına geldiğinde yavaşlaman gerekir yol sende diye dümdüz gideceksin diye birşey yok.
  • Hocam ne dedik .. Hadi geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.