Şimdi Ara

Trafik kazası yaptım kroki burda hata kimde acaba?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
11.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. dün gece yaralanmalı bir trafik kazasına karıştım. kaza tespit tutanağı henüz çıkmadı. kaza anını anlatan krokiyi aşağıda gönderiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. benim aracım a aracı ve kırmızı ok yönünde 50-60 km hızla seyrederken aniden karşıma çıkan ve karşı yöne geçmeye çalışan b aracına çarptım. adamı görmemle çarpmışmam 1-2 saniye sürdü. ben 8- Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara, geçiş üstünlüğünü vermelidir kaidesi uyarınca haklı olduğumu düşünüyorum, sizin düşünceniz nedir? teşekkürler

Arkadaşlar bu arada çizim yanıltmasın a aracı yani ben düz gidiyorum dönmüyorum. ARKADAŞLAR A ARACI DÖNMÜYOR, DÜZ GİDİYOR !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dimenda -- 11 Ekim 2013; 23:33:22 >

• ya arkadaşlar kimsenin fikri yok mudur ?
  • Geçiş önceliği sende gibi duruyor. Yaralanan kimse ona da geçmiş olsun. Görüş açısında degildin heralde yoksa B öyle gelmemeliydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KraLmaNia10

Geçiş önceliği sende gibi duruyor. Yaralanan kimse ona da geçmiş olsun. Görüş açısında degildin heralde yoksa B öyle gelmemeliydi.
    b'nin çıktığı yolun solunda apartmanlar ve onların bahçesinin çiti vardı dolayısıyla geldiği yol görünmüyordu. bir anda adamı önümde buldum.
  • quote:

Geçiş önceliği sende gibi duruyor. Yaralanan kimse ona da geçmiş olsun. Görüş açısında degildin heralde yoksa B öyle gelmemeliydi.
    yola bağlı... adam yan yoldan geliyorsa çizdiğin gibi geçiş hakkı sende.. ana yolda seyir halindekilerin geçiş hakkı var.. kaza yaptığınız yere git bir bak adamın çıktığı yerde DUR tabelası vs bir şey muhakka vardır.. bu tür şeyleride ekleyebilirsin kanaatimce....

birde B arabasının plakası 11 yada 43 mü?
  • quote:

Tabelalarada bağlı sizin orada 50-60 km/h hızınız varsa yani yol müsaitse o hız için b'nin yolunda yol ver tabelası vardır büyük ihtimal zaten varsa b aracı suçlu olur direkt
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Tabelalarada bağlı sizin orada 50-60 km/h hızınız varsa yani yol müsaitse o hız için b'nin yolunda yol ver tabelası vardır büyük ihtimal zaten varsa b aracı suçlu olur direkt

Alıntıları Göster
    cevap için teşekkürler. maalesef yeni oluşmakta olan bir semt olduğundan bu tabelaların hiç biri yoktu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

yola bağlı... adam yan yoldan geliyorsa çizdiğin gibi geçiş hakkı sende.. ana yolda seyir halindekilerin geçiş hakkı var.. kaza yaptığınız yere git bir bak adamın çıktığı yerde DUR tabelası vs bir şey muhakka vardır.. bu tür şeyleride ekleyebilirsin kanaatimce....

birde B arabasının plakası 11 yada 43 mü?

Alıntıları Göster
    Kontrolsüz ( yani dur işareti, ışık vs vs vs olmayan ) kavşaklarda geçiş üstünlüğü sağ taraftaki araçtadır. Şayet kavşak kontrollü ise suç b isimli araçtadır.

• quote:

Oto forumuna yaz ben orda sürekli yazıyorum bir kaza olmuştu böyle.Kurallara göre sahdan gelen aracın geçiş önceliği var her zaman birde yandan siz çarpmışsınız o size çarpsa durum farklı olurdu krokiye göre siz çarpmışsınız.Siz hatalısınız tahminimce en az 6/8 kusurlu olan sizsiniz o önünüze atlamış olsa bile.
  • quote:

çizdiğine göre konuşursak b aracı kusurlu .
    bugün bende site kapısından çıkan bi arabaya çarpıyordum . caddede gidiyorum bi süper über şöför ablamız (kadınlar çok dikkatli ya kendilerini öyle tarif ederler) korna çalmama ragmen sellektör yapmam ragmen inatla yola atladı bende inatla durmadım vuracaktım ciddi ciddi sonra bi anda bayram aklıma geldi , araba lazım olacak gezmeye gidecegim diye düşündüm frene bastım . kadın yatsın kalksın önümüz bayram yoksa o clioya yandan güzel bi şekilde kaportasını eline verecektim ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Kontrolsüz ( yani dur işareti, ışık vs vs vs olmayan ) kavşaklarda geçiş üstünlüğü sağ taraftaki araçtadır. Şayet kavşak kontrollü ise suç b isimli araçtadır.

Alıntıları Göster
    Madde 109 - Kavşaklarda aşağıdaki kurallar uygulanır.
    a) Kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak,dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar.
    b) Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda;
    1) Bütün sürücüler geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara,
    2) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara,
    3) Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler, bu yoldan geçen araçlara,
    4) Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan gelen araçlara,
    5) Tali yoldan ana yola çıkan sürücüler, ana yoldan gelen araçlara,
    6) Dönel kavşağa gelen sürücüler, dönel kavşak içindeki araçlara,
    7) Bir iz veya mülkten çıkan sürücüler, karayolundan gelen araçlara,
    8) Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara,
    c) Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirtilmemiş ise;

.................geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

burda 8 nolu madde benim için geçerli olmuyor mu peki ?

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    bence bahsettiğin yanlış eğer b aracı dönmüyor düz devam ediyor olsaydı dediğin doğru olurdu. yani onun çıktığı yol devam ediyor olsaydı. ama döndüğü için dönen araç düz giden aracı beklemeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dimenda

bence bahsettiğin yanlış eğer b aracı dönmüyor düz devam ediyor olsaydı dediğin doğru olurdu. yani onun çıktığı yol devam ediyor olsaydı. ama döndüğü için dönen araç düz giden aracı beklemeli.
    Öyle yollarda benim bildiğim trafik lambası falan olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grampa Simpson

Öyle yollarda benim bildiğim trafik lambası falan olur.

Alıntıları Göster
    b de bahanesi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: okutay

A aracı da dönüş yapmıyor mu ? düz mü gidiyor düz gidiyorsa dediğin gibi ama iki araçta da dönüş varsa benim dediğim gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okutay

Arkadaşlar merhaba. dün gece yaralanmalı bir trafik kazasına karıştım. kaza tespit tutanağı henüz çıkmadı. kaza anını anlatan krokiyi aşağıda gönderiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. benim aracım a aracı ve kırmızı ok yönünde 50-60 km hızla seyrederken aniden karşıma çıkan ve karşı yöne geçmeye çalışan b aracına çarptım. adamı görmemle çarpmışmam 1-2 saniye sürdü. ben 8- Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara, geçiş üstünlüğünü vermelidir kaidesi uyarınca haklı olduğumu düşünüyorum, sizin düşünceniz nedir? teşekkürler

adamın sen geçene kadar orada beklemesi gerekiyordu suçlu o.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhaaan123

b de bahanesi yok

Alıntıları Göster
    %100 a haklı

hiçbi korkun olmasın bişey olmaz
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Hayır dostum a aracı yani ben düz gidiyorum
  • Arkadaşlar gerçekten bilen biri yorumlasın çok örnmli her kafadan bi ses çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dimenda

Arkadaşlar gerçekten bilen biri yorumlasın çok örnmli her kafadan bi ses çıkıyor
    B aracı 8 de 8.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.