Şimdi Ara

trafik polisi patlak fara ceza kesermi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LionTech16

Farın patlaması ihtimaline karşın torpidonuzda bir adet yedek far bulundurmanız ve far değiştirmeyi bilmiyorsanız da 5 dakikanızı ayırıp öğrenmeniz daha akılllıca olacaktır.

Polis çevirdiğinde yalan söylemek zorunda kalmazsınız, sürüş güvenliğinizi tehlikeye atmamış olursunuz.

Eğer bunları yapmaktan üşeniyorsanız da bir zahmet o şöför koltuğuna oturmayıverin. Şöför olmak sadece arabayı kullanabilmek değildir.

Far ampülü nasıl değiştirilir?

http://www.uzmantv.com/konu/far-ampulu-nasil-degistirilir

+ 1907

• quote:

Farın patlaması ihtimaline karşın torpidonuzda bir adet yedek far bulundurmanız ve far değiştirmeyi bilmiyorsanız da 5 dakikanızı ayırıp öğrenmeniz daha akılllıca olacaktır.

Polis çevirdiğinde yalan söylemek zorunda kalmazsınız, sürüş güvenliğinizi tehlikeye atmamış olursunuz.

Eğer bunları yapmaktan üşeniyorsanız da bir zahmet o şöför koltuğuna oturmayıverin. Şöför olmak sadece arabayı kullanabilmek değildir.

Ben kendi kendime değiştiremiyorum. Elektrikçi bile yarım saat uğraşıyor. Kia ceed.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonkurt

quote:

Ben kendi kendime değiştiremiyorum. Elektrikçi bile yarım saat uğraşıyor. Kia ceed.

ben değiştiriyorum ama 1 saat sürer... çünkü ampulu değiştirmek için farı grubunu komple sökmek gerekiyor...
    Araç i30

• quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

quote:

quote:

ben değiştiriyorum ama 1 saat sürer... çünkü ampulu değiştirmek için farı grubunu komple sökmek gerekiyor...
    Araç i30

Alıntıları Göster
    Bu arada
    30/1-a ceza maddesi : Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak,
    Sürücülere 77,00 TL. Peşin 57,75 TL. ceza puanı 20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonkurt -- 21 Nisan 2013; 14:21:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

Keser diyorsunuz fakat.. yaptırmaya gidiyorum dediği vakit ne olacak ?

Yada bozulmuş farketmedim dediğiniz vakit ?

sanayi güzergahındaysan ve o yöne gidiyorsan ılımlı davranabilir. mesela ankara ulus yönünden gelen bir araç, kızılay'da durdurulursa yaptırmaya gidiyorum diyen adama polis basar cezayı. ama ters yöne gidiyorsan insaflı davranabilir. iki durumda da insaflı davranmayabilirdi. polis devletinde yaşıyoruz artık

geçen gün durulmaz levhasının bile olmadığı yerden aracımı çektiler. tabela bile olmayan yerden araç çekiyorsunuz ayıptır dedim. gevrek gevrek gülerek biz çekeriiiiz, cezayı da keseriiiz dedi. içimden epey sövdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

quote:

sanayi güzergahındaysan ve o yöne gidiyorsan ılımlı davranabilir. mesela ankara ulus yönünden gelen bir araç, kızılay'da durdurulursa yaptırmaya gidiyorum diyen adama polis basar cezayı. ama ters yöne gidiyorsan insaflı davranabilir. iki durumda da insaflı davranmayabilirdi. polis devletinde yaşıyoruz artık

geçen gün durulmaz levhasının bile olmadığı yerden aracımı çektiler. tabela bile olmayan yerden araç çekiyorsunuz ayıptır dedim. gevrek gevrek gülerek biz çekeriiiiz, cezayı da keseriiiz dedi. içimden epey sövdüm.

Alıntıları Göster
    İstanbul - Kartaldayım yaklaşık 4 farklı polis aracının 1 farı yanmıyor olarak gördüm. Birbirlerine ceza kesseler ya ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

quote:

Polislerin genel tavrı "ampülün varsa, şimdi değiştir ceza yazmayacağım." Ampül yoksa yada değişterebilecek kapasiteniz yoksa cezayı hemen yazıyorlar.

• quote:

quote:

bu durumda, bundan sonra araçta ampul bulunduracağız

• quote:

Gerçi yedek ampül neden bulundurmuyorsun deyip ceza kesebilir

Bence araçlara bu tip arızaların göstergesini koysunlar

Yeni araçlarda zaten bi ton hata kodu çıkıyor. Benim arabada code 16 diye bir hata verdi. Yetkili servise gittim ve sol fren ampülü patlamış değiştirdiler çıktım gittim. Eğer biri söylemese aylarca farkedemeyebilirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Gerçi yedek ampül neden bulundurmuyorsun deyip ceza kesebilir

Bence araçlara bu tip arızaların göstergesini koysunlar

Yeni araçlarda zaten bi ton hata kodu çıkıyor. Benim arabada code 16 diye bir hata verdi. Yetkili servise gittim ve sol fren ampülü patlamış değiştirdiler çıktım gittim. Eğer biri söylemese aylarca farkedemeyebilirdim.

Alıntıları Göster
    Aracını bağlamaya bile yetkisi var o durumda.

Polisin fardan dolayı ceza kesip kesmeyeceği de büyük çoğunlukla kullandığınız üslupla alakalıdır.

"Ben nereden bileyim kardeş? Patlamış işte" demek başka "Hiç farketmedim" demek başka.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkcu

Aracını bağlamaya bile yetkisi var o durumda.

Polisin fardan dolayı ceza kesip kesmeyeceği de büyük çoğunlukla kullandığınız üslupla alakalıdır.

"Ben nereden bileyim kardeş? Patlamış işte" demek başka "Hiç farketmedim" demek başka.

Alıntıları Göster
    cezayı keser.. ancak yeni farkettim hemen yaptırıyorum gibi efendice özür dilenirse , polisin insiyatifi olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Sen de uzunları yak

Mantiga bak arkadas.

Ampul patlak, akil veriliyor ve : uzunlari yak.

Insallah zifiri karanlikta tek serit yolda senin karsindan gelir.
  • Gecenlerde aynisi basima geldi, aksam saat 9a dogru eve gidiyordum, isiklarda beklerken sag on far patladi, veliefendinin onunde ekip cevirdi...
    Araciniz trafik guvenligine aykiri bu sebeple men edecegiz trafikten dediler, bende bi far ampulu icin bu cezanin komik ve sacma oldugunu soyledm hatta polise saka mi bu dedm, yuzu degismeynce, ilerideki benzinlige gidelm yaptiraym nedr yani dedm, bizm mesai bitio sen yaptir, donuste selektor yap dedi, cani sikilan polis modeli:P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DNZ_84 -- 21 Nisan 2013; 20:56:42 >
  • quote:

Burada şöyle bir şey var.

Eğer polis terslik yaparsa her türlü yazar.

Çünkü arızalı far ile trafikte bulunmak yasaktır.
  • ceza keser trafikte karsida ki sürücü için tehlike arz ediyor kazaya sebeb Olabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulut7372

kısa farların birisinin ampülü patlamış,tek farla yolda gidince trafik polisi ceza kesermi
    google yazdım,trafik polisi patlak fara ceza kesermi diye,bir şey çıkmadı

Keser
    Kesmeside lazım zaten
    bu hem araç sahibi hemde karşıdan gelen için çok tehlikeli bir durum
    ben bırak farı patlak stoptan ceza yedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er76. -- 21 Nisan 2013; 21:25:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

ceza keser trafikte karsida ki sürücü için tehlike arz ediyor kazaya sebeb Olabilirsiniz
    Hususi olarak far kontrolü yapan bir ekip durdurmuştu. 70 küsür lira ceza yazdı sağ farın kısalarının yanmamasından dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: empire_loups

Hususi olarak far kontrolü yapan bir ekip durdurmuştu. 70 küsür lira ceza yazdı sağ farın kısalarının yanmamasından dolayı.

Alıntıları Göster
    Bence en doğrusunu yapmış,hadi insan denen canlı kendi hayatına önemsemiyorken trafiğe çıkışında diğer sürücülerinde hayatını düşünmüyor değil demektir.Bir düşünün aydınlatması ,yetersiz veya olmayan br yolda ilerliyorken karşı yönden gelen araç sizi araç olarak değil de motorsiklet olarak algılamakta ki ben bir ilaç firmasında çalışan olarak yollarda bunun gibi birçok düşüncesiz insan diyelim sürücü ile karşılaştığım ve kulaklarını çınlattığım şahıslar olmuştur.Karşı yönden gelen araçla kafa kafaya çarpıştığınızı ama ders almayı bilmeyen o kadar çok kişi aramızda var ki.....

• quote:

Orijinalden alıntı: arsenelupin

Bence en doğrusunu yapmış,hadi insan denen canlı kendi hayatına önemsemiyorken trafiğe çıkışında diğer sürücülerinde hayatını düşünmüyor değil demektir.Bir düşünün aydınlatması ,yetersiz veya olmayan br yolda ilerliyorken karşı yönden gelen araç sizi araç olarak değil de motorsiklet olarak algılamakta ki ben bir ilaç firmasında çalışan olarak yollarda bunun gibi birçok düşüncesiz insan diyelim sürücü ile karşılaştığım ve kulaklarını çınlattığım şahıslar olmuştur.Karşı yönden gelen araçla kafa kafaya çarpıştığınızı ama ders almayı bilmeyen o kadar çok kişi aramızda var ki.....

Alıntıları Göster
    Ceza kesnek ile kalmıyorlar bağlıyorlar birde aracı. Bizim şirkette servis aracını tek farı yanmıyor diye ceza kesip bağladılar...

• Karayolları Trafik Kanunu

Araçların teknik şartlara uygunluğu:
                 Madde 30 – Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
                 a) (Değişik : 21/5/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 77 Türk Lirası para cezası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 21 Nisan 2013; 23:07:24 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.