Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: gokhan68 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.596
Cevap
105
Favori
384.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kazan2

"Park halinde hasar" durumunda ne gibi şlemler yapılıyor? Servis bana "aracı yerinden oynatmasaydınız" dedi. Ben sabah binip işe gittim. Karakol tutanağı istiyor. Karakol nasıl tutanak veriyor? Bilgisi olan var mı acaba?

Park halindeki hasarlar için trafik polisi değil, karakol zabıt tutar. Yerinden oynatıp karakola gidersen rapor tutmazlar çünkü yerinde görmek isterler. Hasarın fazla değilse anlaşmalı servise gidip beyan yoluyla yaptırırsın. Sigorta bunu kabul etmez ille de rapor derse aracı tekrar aynı yere çek polisi çağır ama sakın daha önceden aracı yerinden oynattığını söyleme
  • yklaşık 20 gün önce pazar günü hürriyettte okudum.önce pek ciddiye almadım ama peşinden ekrana bilgi geldi. kabaca şu
    *araç satılırsa otomatik araçla beraber kendiliğinden zeyil oluyor.ek yapmana gerek bile yok
    *peşin hükmü kalkıyor(bu ciddi firmalar için iyi bişi değil)
    hükümler bunlar ama henüz uygulamada bi değişiklik yok . yani geçiş dönemi.

quote:

Orjinalden alıntı: guide

Bana öyle bir bilgi gelmedi , bahsedilen şey doğru ise kaynak rica ediyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototeknik -- 8 Mart 2006; 14:54:04 >
  • Tebliğ

Devlet Bakanlığından:

Bazı Sigorta Genel Şartlarında Değişiklik

Yapılmasına Dair Genel Şart

Madde 1 — 12/8/2003 tarih ve 25197 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarının A.3 maddesine aşağıdaki (l) ve (m) bentleri eklenmiştir:

"l) 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda belirtilen terör eylemlerinde ve bu eylemlerden doğan sabotajda kullanılan araçların neden olduğu ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre işletenin sorumlu olmadığı zararlar ile aracın terör eylemlerinde kullanıldığını veya kullanılacağını bilerek binen kişilerin zarara uğramaları nedeniyle ileri sürecekleri talepler, aracı terör ve buna bağlı sabotaj eylemlerinde kullanan kişilerin talepleri.

m) Dolaylı zararlar nedeniyle yöneltilecek tazminat talepleri."

Madde 2 — Aynı Genel Şartların C.1 maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

"Sigorta ücretinin tamamı, sözleşme yapılır yapılmaz poliçenin teslimi karşılığında peşinen ödenir."

Madde 3 — Aynı Genel Şartların C.4 maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

"Sigorta sözleşmesi, sözleşmeye taraf olan araç işletenini takip eder. İşleten, sahip olduğu yeni araca ilişkin bilgileri sigortacıya bildirir. Araç grubunda herhangi bir değişiklik meydana gelmesi halinde, C.3 maddesi hükümleri kıyasen uygulanır.
    quote:

Ancak, sözleşme süresi içinde işletenin değişmesi halinde sigorta sözleşmesi, işletenin değiştiği tarihten itibaren on gün süresince herhangi bir işleme gerek kalmaksızın ve prim ödenmeksizin yeni işleten için de geçerlidir.

Araç değişikliği nedeniyle yeni bir sigorta yaptırılması durumunda, sigortacının işletenin değiştiği tarihe kadar hak kazandığı prim gün esasına göre tespit edilir ve fazlası sigorta ettirene geri verilir."

Madde 4 — 18/1/2004 tarih ve 25350 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarının A.5 maddesinde yer alan (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, maddeye aşağıdaki (l) bendi eklenmiştir:

"h) 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda belirtilen terör eylemleri ve bu eylemlerden doğan sabotaj ile bunları önlemek ve etkilerini azaltmak amacıyla yetkili organlar tarafından yapılan müdahaleler sonucunda meydana gelen zararlar, terör ve buna bağlı sabotaj eylemlerinde bulunanların talepleri, aracın terörist eylemlerde kullanıldığını veya kullanılacağını bilerek araca binen kişilerin zarara uğramaları nedeniyle ileri sürecekleri talepler,

l) Dolaylı zararlar nedeniyle yöneltilecek tazminat talepleri."

Madde 5 — Aynı Genel Şartların B.8 maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

"Meydana gelen zarar öncelikle bu sigortadan karşılanır. Sigorta sözleşmesinin hiç yapılmamış olması, yapılmış fakat geçersiz hale gelmiş olması, süresinin bitmiş olması veya meydana gelen zararın bu sigorta teminatlarının üzerinde bulunması halinde teminatların üzerinde kalan kısım için; sırasıyla 13/10/1983 tarih ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre yapılması zorunlu olan mali sorumluluk sigortasına ve varsa ihtiyari mali sorumluluk sigortasına başvurulur."

Madde 6 — Aynı Genel Şartların C.3 maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

"Herhangi bir nedenle sigortanın feshedilmesi halinde, sigortacı durumu Ulaştırma Bakanlığına bildirir."

Madde 7 — 26/2/2005 tarih ve 25739 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Güvenlik Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarının başlığı, "Özel Güvenlik Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları" şeklinde değiştirilmiştir.

Madde 8 — Aynı Genel Şartların A.1 maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

"Sigortacı, sigorta ettiren tarafından 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna istinaden istihdam ettikleri özel güvenlik görevlilerinin, özel güvenlik hizmetine dair mevzuat çerçevesindeki görevlerini yerine getirmeleri sırasında üçüncü şahıslara verecekleri zararları, sigorta poliçesinde belirtilen tutara kadar teminat altına alır.

Madde 9 — Aynı Genel Şartların A.3.4 maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

"Maddi zarar teminatı, zarara sebebiyet veren olay nedeniyle zarar görenlerin taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına gelebilecek zararları karşılar."

Madde 10 — Aynı Genel Şartların A.5 maddesinin (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

"c) Zarara sebebiyet veren bir olay sonucunda, sağlanan özel güvenlik hizmetinin eksik veya yetersiz olduğu iddiasıyla özel güvenlik görevlilerinin mesleki sorumlulukları nedeniyle sigorta ettirene yöneltilebilecek zarar ve ziyan talepleri,"

Madde 11 — Aynı Genel Şartların A.6 maddesi genel şartlardan çıkartılmış, A.5 maddesine aşağıdaki (l) bendi eklenmiştir:

"l) Manevi tazminat talepleri,"

• Arkadaşlar,

Sanırım burada sigorta işiyle uğraşan kişiler var. Benim sıfır bir araç alma durumum var. Tabii bir kısmını kredi kullanıcam ve biliyorsunuzki kredilerde kaskoyu kredi aldığınız bankaya yaptırınca avantajlı oluyo.

Dolayısıyle işbankası veya akbank düşünüyorum.

Bu iki bankanın sigortası olan anadolu ve aksigortadan 40.000 ytl lik bir aracın herşeyi kapsayan ful kaskosunu yaklaşık kaç paraya yaptırırım. ve kaskoda nelere dikkat etmeliyim bilgi verebilirmisiniz. Yaş 40 , ehliyet 1990, istanbul - pendik te oturuyorum. evliyim ve eşimde kullanacak. muhtemelen araçta eşimin üzerine olacak. plaka da 34 olcak gibi.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

selamlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: trabzon99

Arkadaşlar,

Sanırım burada sigorta işiyle uğraşan kişiler var. Benim sıfır bir araç alma durumum var. Tabii bir kısmını kredi kullanıcam ve biliyorsunuzki kredilerde kaskoyu kredi aldığınız bankaya yaptırınca avantajlı oluyo.

Bu iki bankanın sigortası olan anadolu ve aksigortadan 40.000 ytl lik bir aracın herşeyi kapsayan ful kaskosunu yaklaşık kaç paraya yaptırırım. ve kaskoda nelere dikkat etmeliyim bilgi verebilirmisiniz. Yaş 40 , ehliyet 1990, istanbul - pendik te oturuyorum. evliyim ve eşimde kullanacak. muhtemelen araçta eşimin üzerine olacak. plaka da 34 olcak gibi.

selamlar...

Merhaba trabzon99

Anadolu sigortayi bilmiyorum ama Aksigorta'da dikkat edilmesi gereken bir husus var. Ben yaptirirken farkina varmamistim ama basima gelince ogrendim. Eger sigora bedelini taksitle odemeyi secer de bu esnada henuz taksitleri bitmeden bir hasara ugrarsaniz, Aksigorta hasarin, kalan taksitlerin bedeli kadar olan kismini odemiyor ve bunu ileride odeyeceginiz taksitlerinize sayiyor. Yani ilgili poliçe maddesi tam olarak soyle: "Riskin gerceklesmesi halinde henuz vadesi gelmemis prim taksitlerinin sigortacinin odemekle yukumlu oldugu tazminat miktarini asmayan kismi muaccel hale gelir" Bu yuzden, sigortanin bana soyledigi kendi anlasmali servisine gitmeme ragmen servise odemeyi ben yapmistim.

Ayrica yaklasik 3,5 hafta once de ayrica ciddi ve agir maddi hasarli bir kaza gecirdim. Allah'tan herhangi bir yaralanma soz konusu olmadi. Ancak sirf trafik polisleri kaza tutanaginda aracin hasarli yerini yanlis belirtmis olduklari icin (sonradan ek duzeltme tutanagi alip gondermeme ragmen) hala sigortadan bir cevap gelmis degil. Goya gorevlendirdikleri mufettis inceleme yapiyormus. Kaza olali neredeyse 4 hafta olacak. Onay geldikten sonra da araci serviste yaklasik bir 6 hafta daha beklemem gerekiyor. Yani basima gelen bu son olayla birlikte acikcasi Aksigorta gozumde cok puan kaybetti. Yenileme donemi geldiginde tekrar onlara yaptirmayi dusunmuyorum. (bu arada ben de senin belirttigin sebepten yani kredi drumundan dolayi Aksigortayi tercih etmistim)

Her ne kadar primler konusunda forumdaki sigortaci arkadaslar size daha iyi yardimci olsalarda bu konularda da sizi uyarmak istedim.

• bankalara kaskoyu yaptırdığın zaman kredi faizinde komik bir indirim olur...oda yıllık 100.150 ytl ye denk düşer..bunun için illa bankaya yaptırmak zorunda kalmamak lazım değmez..acenten özel indirimle bunu halledebilir...işbankasının kredi ödeme şekilleri dahadüzgün.....

diğer konu kasko poliçesinin taksitleri bitmeden kaza yaparsanız geriye kalan taksitleri hasardan düşebilir..bu yasal olarak mümkün ama genelde pek uygulanmaz..ödemelerde herhangi bir gecikme olursa yapıyor bizimkiler(A.S)...sizin hasarda sanırım şüphe gördüler ondan dolayı müfettiş ek rapor(olay yeri inceleme)hazırlıyacak...okadar kötümser olma çözülür....
    [ quote]Orjinalden alıntı: melrock

Arkadaşlar,

selamlar...

Merhaba trabzon99

Anadolu sigortayi bilmiyorum ama Aksigorta'da dikkat edilmesi gereken bir husus var. Ben yaptirirken farkina varmamistim ama basima gelince ogrendim. Eger sigora bedelini taksitle odemeyi secer de bu esnada henuz taksitleri bitmeden bir hasara ugrarsaniz, Aksigorta hasarin, kalan taksitlerin bedeli kadar olan kismini odemiyor ve bunu ileride odeyeceginiz taksitlerinize sayiyor. Yani ilgili poliçe maddesi tam olarak soyle: "Riskin gerceklesmesi halinde henuz vadesi gelmemis prim taksitlerinin sigortacinin odemekle yukumlu oldugu tazminat miktarini asmayan kismi muaccel hale gelir" Bu yuzden, sigortanin bana soyledigi kendi anlasmali servisine gitmeme ragmen servise odemeyi ben yapmistim.

Ayrica yaklasik 3,5 hafta once de ayrica ciddi ve agir maddi hasarli bir kaza gecirdim. Allah'tan herhangi bir yaralanma soz konusu olmadi. Ancak sirf trafik polisleri kaza tutanaginda aracin hasarli yerini yanlis belirtmis olduklari icin (sonradan ek duzeltme tutanagi alip gondermeme ragmen) hala sigortadan bir cevap gelmis degil. Goya gorevlendirdikleri mufettis inceleme yapiyormus. Kaza olali neredeyse 4 hafta olacak. Onay geldikten sonra da araci serviste yaklasik bir 6 hafta daha beklemem gerekiyor. Yani basima gelen bu son olayla birlikte acikcasi Aksigorta gozumde cok puan kaybetti. Yenileme donemi geldiginde tekrar onlara yaptirmayi dusunmuyorum. (bu arada ben de senin belirttigin sebepten yani kredi drumundan dolayi Aksigortayi tercih etmistim)

Her ne kadar primler konusunda forumdaki sigortaci arkadaslar size daha iyi yardimci olsalarda bu konularda da sizi uyarmak istedim.

• quote:

Orjinalden alıntı: melrock

quote:

Arkadaşlar,

Sanırım burada sigorta işiyle uğraşan kişiler var. Benim sıfır bir araç alma durumum var. Tabii bir kısmını kredi kullanıcam ve biliyorsunuzki kredilerde kaskoyu kredi aldığınız bankaya yaptırınca avantajlı oluyo.hayır avasntaj denilen şey kredi ödemesinindeki eksiklik yılda 150 ytlyi geçmezzaten bu rakamı acenten yapar

Bu iki bankanın sigortası olan anadolu ve aksigortadan 40.000 ytl lik bir aracın herşeyi kapsayan ful kaskosunu yaklaşık kaç paraya yaptırırım. ve kaskoda nelere dikkat etmeliyim bilgi verebilirmisiniz. Yaş 40 , ehliyet 1990, istanbul - pendik te oturuyorum. evliyim ve eşimde kullanacak. muhtemelen araçta eşimin üzerine olacak. plaka da 34 olcak gibi.aracın markası ve modeli olmadan fiat çıkmaz

selamlar...

Merhaba trabzon99

Anadolu sigortayi bilmiyorum ama Aksigorta'da dikkat edilmesi gereken bir husus var. Ben yaptirirken farkina varmamistim ama basima gelince ogrendim. Eger sigora bedelini taksitle odemeyi secer de bu esnada henuz taksitleri bitmeden bir hasara ugrarsaniz, Aksigorta hasarin, kalan taksitlerin bedeli kadar olan kismini odemiyor ve bunu ileride odeyeceginiz taksitlerinize sayiyor. bu ascak geciken taksitler için veya ödeme düzensizliği varsa olurYani ilgili poliçe maddesi tam olarak soyle: "Riskin gerceklesmesi halinde henuz vadesi gelmemis prim taksitlerinin sigortacinin odemekle yukumlu oldugu tazminat miktarini asmayan kismi muaccel hale gelir" Bu yuzden, sigortanin bana soyledigi kendi anlasmali servisine gitmeme ragmen servise odemeyi ben yapmistim.

Ayrica yaklasik 3,5 hafta once de ayrica ciddi ve agir maddi hasarli bir kaza gecirdim. Allah'tan herhangi bir yaralanma soz konusu olmadi. Ancak sirf trafik polisleri kaza tutanaginda aracin hasarli yerini yanlis belirtmis olduklari icin (sonradan ek duzeltme tutanagi alip gondermeme ragmen) hala sigortadan bir cevap gelmis degil. Goya gorevlendirdikleri mufettis inceleme yapiyormus. Kaza olali neredeyse 4 hafta olacak. Onay geldikten sonra da araci serviste yaklasik bir 6 hafta daha beklemem gerekiyor. eksper ikinci bir rapor yazıyordur olay yeri ilei lgili fazla sorun etmeYani basima gelen bu son olayla birlikte acikcasi Aksigorta gozumde cok puan kaybetti. Yenileme donemi geldiginde tekrar onlara yaptirmayi dusunmuyorum. (bu arada ben de senin belirttigin sebepten yani kredi drumundan dolayi Aksigortayi tercih etmistim)

• Herkese selamlar,

Arkadaşlar kasko yaptırmak istiyorum fakat çok değişik kasko fiyatları mevcut , koç yapı kredi gibi firmalardan fiyat aldım ama en iyi fiyat ankara sigortadan verildi 980 ytl. Koç ve yapı kredi 1500 civarı. Ankara siğorta iyimidir. ? Bilginiz varmı. ?

Saygılar sevgiler.
  • İYİDİR
    İKNA OLDUNMU
    HAYIR
    şimdi soruyu doğru sormak lazım
    bir firmanın 1500 fiat çektiği koşullarda diğeri yarısını veriyorsa kıllanmak lazım..
    1500 karşılığında eşdeğer rakam hadi 1300 olsun ama 800de olmaz...o rakam da bir gariplik var
  • merhabalar

1) babam, aracı kaskolu, dün gece yürütmüşler arabasını ve koltukları kesmişler akü buji falan da almışlar..acaba kaskosu karşılarmı

2) arac kaskolarında bir hasar anında arac yürüyemez olup servise gittiginde artık kaç gün kalacaksa mesela 7 gün, kasko şirketi mutlaka aracım çıkana kadar bana araç tahsis emek zorundamıdır..yoksa kasko yaptırırken bu şartın yazılmasımı gerekiyor arac verilecektir falan diye

teşekkürler
  • pert olması, arabanın bütünüyle a...g..'ü dağıtmasımıdır..
  • ototeknik güzel bir örnek vermişsin teşekkür ederim.

birde yaklaşık kasko fiyatını öğrenmem lazım yardımcı olun lütfen.

selamlar............
  • arkadaslar ben bu hafta grande punto dizel dynamic aldım (28.150ytl) bunu akbanktan 36 ay(3yil) vadeli %10 faiz oraniyla akbaktan aldim kasko ordan olmayinca bu oran %15 oluyor kaskoyuda akbank aksigortadan 9 taksit 910 milyona yaptirdim.ben simdi taksit oderken mesala 2.taksidini oderken kaza yapsam parasal olarak yuksek bir masraf gerekse bunun az bi oranini mi karsiliyor sigorta?bide ben 1sene sonra sigortayi degistirebilirmiyim yoksa 3 sene ayni yerden mi kasko yaptirmam gerekiyor bankadan kaskolu alinca krediyi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre_bayam

arkadaslar ben bu hafta grande punto dizel dynamic aldım (28.150ytl) bunu akbanktan 36 ay(3yil) vadeli %10 faiz oraniyla akbaktan aldim kasko ordan olmayinca bu oran %15 oluyor kaskoyuda akbank aksigortadan 9 taksit 910 milyona yaptirdim.ben simdi taksit oderken mesala 2.taksidini oderken kaza yapsam parasal olarak yuksek bir masraf gerekse bunun az bi oranini mi karsiliyor sigorta?bide ben 1sene sonra sigortayi degistirebilirmiyim yoksa 3 sene ayni yerden mi kasko yaptirmam gerekiyor bankadan kaskolu alinca krediyi?

Size verilen sigorta policesine bakmaniz lazim. Eger policenin sayfalarinin altinda; "Riskin gerceklesmesi halinde henuz vadesi gelmemis prim taksitlerinin sigortacinin odemekle yukumlu oldugu tazminat miktarini asmayan kismi muaccel hale gelir" diye bir ibare var ise (benim policemde bu altta matbu olarak yaziliydi) malesef masrafin tamamini odemiyor. Ornek vermek gerekirse sizin henuz odenmemiz 830YTL prim taksidiniz oldun. Eger siz 250 ytl lik bir hasara ugrarsaniz sigorta bunu odemiyor ve siradaki ilk taksitlerinizden dusuyor. Eger hasariniz 1000 ytl olursa o zaman bunun 830 ytl lik kismini odemeyip prim borclariniza sayiyor ve kalan 170 ytl lik kismini oduyor. Ben de bu durumu bilmedigimden cok sasirmistim ve kime soylediysem de olur mu oyle sey demislerdi. Ancak Aksigorta malesef boyle. Hicbirsey yapamamistim. Policede ek madde olarak degil direkt matbu formda standart madde olarak yaziyordu.

• quote:

Orjinalden alıntı: ototeknik

İYİDİR
    İKNA OLDUNMU
    HAYIR
    bir firmanın 1500 fiat çektiği koşullarda diğeri yarısını veriyorsa kıllanmak lazım..
    1500 karşılığında eşdeğer rakam hadi 1300 olsun ama 800de olmaz...o rakam da bir gariplik var

Selamlar,

Tabiki tatmin olmadım.... Bu ifade ediş tarzında olmamda....

Gayet düzgün sordum ama biraz daha açıklayalım....İhtiyaç duyanlar için.......

Yapı kredi, Koç , Ankara sigorta her üçününde verdiği fiyat için araç 2006 model liste fiyatı 43000 Ytl olan bir araç teminatlarda deprem yangın terör hırsızlık gibi verilen teminatlarda aynı. Her üç sigorta şirketinin verdikleri fiyat ikisi aynı biri farklı dolayısıya avantajlı olan ankara sigorta tercih sebebim olacak.

Yani evraklar teminatlar vs incelendiğinde çok fazla kıllanacak akıllanacak bir durum söz konusu değil.

İyilikten kasıt bu sigorta şirketiyle çalışan vs arkadaşlar oldumu hasar ödemeleri vs zamanında yapıldı mı.? problem veya sorun çıkarıyorlar mı.? Şikayetleri veya memnuniyetleri nedir öğrenmek isterim.

• quote:

Orjinalden alıntı: grckyzb

merhabalar

1) babam, aracı kaskolu, dün gece yürütmüşler arabasını ve koltukları kesmişler akü buji falan da almışlar..acaba kaskosu karşılarmı

2) arac kaskolarında bir hasar anında arac yürüyemez olup servise gittiginde artık kaç gün kalacaksa mesela 7 gün, kasko şirketi mutlaka aracım çıkana kadar bana araç tahsis emek zorundamıdır..yoksa kasko yaptırırken bu şartın yazılmasımı gerekiyor arac verilecektir falan diye

teşekkürler

1. sorunuzdan arabanın mı yoksa sadece koltuk ve akünün mü alındığını tam anlamadım ama ne çalındı ise tabiki kasko poliçeniz dahilinde zararınız karşılanacaktır.

2. Sigortalıya Rent A Car tahsisi ancak sigorta poliçesi üretimi yapılırken o teminatı almış ise gerçekleşir , yani almış olduğunuz poliçede bahsettiğiniz gibi yazıyor olması gerekiyor .

• quote:

Orjinalden alıntı: grckyzb

pert olması, arabanın bütünüyle a...g..'ü dağıtmasımıdır..

Kullanmış olduğunuz üslup hoş değil , lütfen bundan sonraki mesajlarınızda daha doğru üslup kullanınız.

Sorunuzun cevabına gelecek olur isek ; kimi zaman %60 olabiliyor ama genelde hasar araç bedelinin %70 ine ulaştığında araç perte çıkarılıyor .
  • quote:

Orjinalden alıntı: victorius

quote:

Orjinalden alıntı: ototeknik

İYİDİR
    İKNA OLDUNMU
    HAYIR

Selamlar,

Tabiki tatmin olmadım.... Bu ifade ediş tarzında olmamda....

Gayet düzgün sordum ama biraz daha açıklayalım....İhtiyaç duyanlar için.......

Yapı kredi, Koç , Ankara sigorta her üçününde verdiği fiyat için araç 2006 model liste fiyatı 43000 Ytl olan bir araç teminatlarda deprem yangın terör hırsızlık gibi verilen teminatlarda aynı. Her üç sigorta şirketinin verdikleri fiyat ikisi aynı biri farklı dolayısıya avantajlı olan ankara sigorta tercih sebebim olacak.

Yani evraklar teminatlar vs incelendiğinde çok fazla kıllanacak akıllanacak bir durum söz konusu değil.

İyilikten kasıt bu sigorta şirketiyle çalışan vs arkadaşlar oldumu hasar ödemeleri vs zamanında yapıldı mı.? problem veya sorun çıkarıyorlar mı.? Şikayetleri veya memnuniyetleri nedir öğrenmek isterim.

victorius, öncelikle sigorta şirketleri her ticari işletmede olduğu gibi kar amaçlı kurulur ve faaliyetini devam ettirir , her şirketinde kendine göre belirlediği ve izlediği politika vardır . Bahsettiğiniz gibi teminatları ve muafiyet oranları 3 şirketinde aynı ise ucuz olanı seçebilirsiniz. Allah korusun bir kaza durumunda aracınızı sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servise götürürseniz geç veya erken ödermi ? sorusuna gerek kalmaz , bildiğiniz gibi anlaşmalı servis kapsamındaki servisler sigortalıdan herhangi bir ödeme almıyor , servisin muhattabı direk sigortacı yani sigorta şirketi oluyor.

• Bilgiler için teşekkürler Guide.

Eski bir opelci olarak hiç anlaşmalı servisleri kullanmadım, hep kullanıcılardan memnuniyetsizlikler duyduğumdan kaynaklandı bu ön yargı. Yeni ford kullanıcısı olarak inşallah kaza bela gibi durumlara maruz kalmam.İhtiyaçta duymam.

Görüşmek dileğiyle, saygılar sevgiler
  • finans sigorta nasıl arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.