Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.592
Cevap
105
Favori
383.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: burakki

Herkese merhaba,
    Cumartesi günü arabama nazarlığı takdım.:( Arka tampon sol tarafta 5-6 cm.uzunluğunda 1-2 cm genişliğinde bir çizik oluştu.(boyası kalktı, ancak çöküntü yok.) Biraz alt kısımda ise biraz daha uzun sadece çizik var. Bugün servise götürdüm. Tamponun komple boyanması gerektiğini ve 250 ytl civarında masrafı olduğunu söyledi.Veya rötuş yapılacağını ama görünümünün tamponun orjinal renginden biraz farklı olabileceğini söyledi.
    1) Bu hasarı kaskodan karşılatırsam hasarsızlık indirimim gider mi? (İlk kasko, herhangi bir muafiyet veya hasarsızlık indirimim yok)
    2) Bir arkadaş, şu an sadece kendi cebinden rötuş yaptır, önümüzdeki sene hasarsızlık indirimine hak kazandığında bütün tamponu boyatsan bile hasarsızlık indiriminin kaybolmayacağını söyledi. Böyle bir şey var mı?
    Siz hangisini tavsiye edersiniz.
    Poliçe Aksigorta'dan alındı..

Geçmiş olsun , dediğiniz gibi arabanızın nazarlığı olmuş , Allah büyük kazadan korusun . Anlattığınız gibi bir hasarın onarım bedeli 150- ile 200 YTL arası yapılması gerekir .

Ak Sigortada bildiğim kadarıyla araç bedelinin %5 ine kadar olan hasarlar hasarsızlığı etkilemiyor , bu uygulama bir ara kulağıma geçen sene gelmişti , fakat bu sene uygulamanın yürürlükte olduğuna dair bir şey duymadım , bu konu hakkında en iyi sonucu ve cevabı size kasko poliçenizi almış olduğunuz acente verir , umarım dediğim gibi olur ve hasarsızlık indiriminize sahip olursunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: guide

quote:

Orjinalden alıntı: burakki

Herkese merhaba,
    Cumartesi günü arabama nazarlığı takdım.:( Arka tampon sol tarafta 5-6 cm.uzunluğunda 1-2 cm genişliğinde bir çizik oluştu.(boyası kalktı, ancak çöküntü yok.) Biraz alt kısımda ise biraz daha uzun sadece çizik var. Bugün servise götürdüm. Tamponun komple boyanması gerektiğini ve 250 ytl civarında masrafı olduğunu söyledi.Veya rötuş yapılacağını ama görünümünün tamponun orjinal renginden biraz farklı olabileceğini söyledi.
    1) Bu hasarı kaskodan karşılatırsam hasarsızlık indirimim gider mi? (İlk kasko, herhangi bir muafiyet veya hasarsızlık indirimim yok)
    2) Bir arkadaş, şu an sadece kendi cebinden rötuş yaptır, önümüzdeki sene hasarsızlık indirimine hak kazandığında bütün tamponu boyatsan bile hasarsızlık indiriminin kaybolmayacağını söyledi. Böyle bir şey var mı?
    Siz hangisini tavsiye edersiniz.
    Poliçe Aksigorta'dan alındı..

Geçmiş olsun , dediğiniz gibi arabanızın nazarlığı olmuş , Allah büyük kazadan korusun . Anlattığınız gibi bir hasarın onarım bedeli 150- ile 200 YTL arası yapılması gerekir .

Ak Sigortada bildiğim kadarıyla araç bedelinin %5 ine kadar olan hasarlar hasarsızlığı etkilemiyor , bu uygulama bir ara kulağıma geçen sene gelmişti , fakat bu sene uygulamanın yürürlükte olduğuna dair bir şey duymadım , bu konu hakkında en iyi sonucu ve cevabı size kasko poliçenizi almış olduğunuz acente verir , umarım dediğim gibi olur ve hasarsızlık indiriminize sahip olursunuz

Bilgi için çok teşekkürler. Eğer %5'e kadar olan hasarlar etkilenmiyorsa çok iyi.Yarın Aksigorta'dan da bununla ilgili bilgi alıp ona göre davranırım.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: iverson03

şimdi sevgili guide kardeş, ben ilk kez bir araca kasko yaptıracam. araç 2005 model, 1.6 ve 2.el. fiyatı ise 26500 ytl.
    nasıl bir kasko yaptırmalıyım, ben en iyisi olsun, herşeyi kasko karşılasın diyorum, tabi kasko hakkında hiçbir fikrim yok, tavsiye edeceğin sorunsuz şirketler var mı? ben küçük bir şehirdeyim.

Öncelikle şimdiden alacağınız kasko poliçesi hayırlı olsun

Anadolu Sigorta , Axa Oyak Sigorta , Koç Allianz Sigorta ve Yapı Kredi Sigortadan teklif almanızı tavsiye ederim ( alfabetik sıraya göre yazdım , kalite sıralaması yapmayın )

Kasko poliçesi alırken tüm teminatları almaya özen gösterin ( Deprem ve Y.P. , Sel , Terör , Kötü niyetli hareketler , yangın vs vs . )

İMM yani İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı ( Karşı tarafa verdiğimiz maddi ve manevi zararların karşılanması ) limitlerini bütçenize göre yüksek tutmaya çalışın .

Ferdi Kaza teminatınızı 10.000 YTL altına düşürmemeye çalışın.

ve son olarak verilen teminatlardaki muafiyetlere göz atın , muafiyet oranının çok yüksek olduğunu düşünüyorsanız sizin için o şirket çok önemli değilse diğer şirketleri de iyice değerlendiriniz

Bunlara dikkat ederseniz kesinlikle başınız ağrımaz

tşk kardeş, güneş sigorta nasıl acaba? bir de ben bu nkonuda acemi olduğum için soruyorum "muafiyet oranları ne demek" ne kadar olursa iyi? muafiyet oranı kısmında yok yazsa ne olur

• @burakki bence bir şeyi daha göz önünde bulundur. Aracın yeniyse ve daha önce hiç hasarı yoksa sakın boyatma. Çünkü aracı satarken vuruklar çizikler önemli değil ama boya çok önemli

@iverson03 muafiyet senden yapılacak kesinti demek. Mesela %10 muafiyet demişse, 1.000 TL. lik hasarda %10 yani 100 TL. eksik öderler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: duduco

@burakki bence bir şeyi daha göz önünde bulundur. Aracın yeniyse ve daha önce hiç hasarı yoksa sakın boyatma. Çünkü aracı satarken vuruklar çizikler önemli değil ama boya çok önemli

@iverson03 muafiyet senden yapılacak kesinti demek. Mesela %10 muafiyet demişse, 1.000 TL. lik hasarda %10 yani 100 TL. eksik öderler.

Bilgi için tşk. Hasar tamponda. Tamponun boyanması o kadar sorun yaratmaz diye düşünüyorum.Sonuçta plastik.Tavan ya da kapı olsa boyatmazdım.Bunu servisteki eleman da söyledi. Tamponun boyanması önemli değil demişti.

Bu arada araç bedelinin %5'ine kadar olan masrafların hasarsızlığı etkilememesi bu sene yok. Blg.(Aksigorta)

• quote:

o zaman"yok" ibaresi olunca benden hiç para kesilmeyecek anlamına geliyor. yani "muafiyet yok" yazması poliçede en iyisi, eğer yanlış anlamadıysam
  • @burakki ; şöyle söyleyeyim dün Otokoç'a araç bakmaya gittik servis müdürüne 2. el aracımızı önerdik. İlk sorduğu şu: Aracınızın herhangi bir yerine boyacının fırçası değdi mi? Bilmem anlatabildim mi

@iverson03; evet dediğin doğru ama arka sayfada yazıların en sonunda mutlaka bir muafiyet söz konusudur genelde. Ya depremde ya da selde. İyice okumanı tavsiye ederim. Ama tabi muafiyet yazsa da onu değiştirmek için bir şey yapılamıyor sonuçta.
  • Musti abi hayırdır ya ne işi var arabanın otokoçta
  • Kuzenimin arabası benim yerim Terakki biliyorsun. Bu arada Koç Allianz'ın İstanbul'da ki 3H sistemi uyguladığı yere gittim aldım tampon parasını
  • %10 luk muafiyet aynı zamanda araç değerimin %10 unakadarki hasarları ben karşılaYACAĞIM ANLAMINADA GELİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototeknik -- 2 Mart 2006; 13:25:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ototeknik

%10 luk muafiyet aynı zamanda araç değerimin %10 unakadarki hasarları ben karşılaYACAĞIM ANLAMINADA GELİR

Nasıl ya açar mısın biraz?
  • quote:

%10 luk muafiyet aynı zamanda araç değerimin %10 unakadarki hasarları ben karşılaYACAĞIM ANLAMINADA GELİR

Katılım payı oranınıda gösterir ...

Fakat neden böyle bir açıklama yaptınız anlamadım doğrusu
  • Ama bundan alaşılan aracın kasko bedeli 10.000 YTL ise 1.000 YTL ye kadar olan hasarlar araç sahibine ait. Ama böyle bir şey yok. En azından başıma bugüne kadar böyle bir şey gelmedi..
  • Böyle birşey tabiki yok , muafiyetler normal kasko poliçesinde Deprem ve Y.P. , Sel-Su baskını gibi teminatlarda oluyor .

Kasko priminin düşük olduğu muafiyetli poliçeler var , bu poliçelerde çarpma ve çarpılma teminatında da poliçede belirtilen muafiyet oranı düşülür.
  • quote:

@burakki bence bir şeyi daha göz önünde bulundur. Aracın yeniyse ve daha önce hiç hasarı yoksa sakın boyatma. Çünkü aracı satarken vuruklar çizikler önemli değil ama boya çok önemli

açalım galiba anlaşılmamış...

%2 muafiyetli bir poliçe kesmiş olalım
    araç değeri 100 brim olsun
    10 brimlik bir hasar söz konusu olsun
    8 lira öder diyenler bildi.
    ki herkes aynı fikirde..
    peki 2 birimlik hasar oldu
    o zaman pamuk eller cebe demektir...
    sanırım anlaşılmıştır

• böyle bir şey tabiki var.
    Muafiyetli poliçe yaptırırsanız daha ucuz poliçe alırsınız..

quote:

Böyle birşey tabiki yok , muafiyetler normal kasko poliçesinde Deprem ve Y.P. , Sel-Su baskını gibi teminatlarda oluyor .

Kasko priminin düşük olduğu muafiyetli poliçeler var , bu poliçelerde çarpma ve çarpılma teminatında da poliçede belirtilen muafiyet oranı düşülür.
  • quote:

böyle bir şey tabiki var.

quote:

Böyle birşey tabiki yok , muafiyetler normal kasko poliçesinde Deprem ve Y.P. , Sel-Su baskını gibi teminatlarda oluyor .

ototeknik , duduco ya yazdım mesajımı , böyle birşey senin için yok demek istedim , çünkü onun sadece çarpma çarpılma ve hırsızlık hasarı oldu .

yine o mesajda dediğim gibi , muafiyetli poliçe alınırsa tüm teminatlarda muhafiyet uygulanır .

mutabıkızdır umarım ?

• quote:

böyle bir şey tabiki var.

quote:

Ya bu söylediğini kabul edecek müşteri yoktur herhalde. 700 YTL lik poliçenin %10 indirimi çin 70 YTL. kazanacaksın. Ama 2000 YTL lik hasarda 200YTL cepten çıkacak. Çok gereksiz bir indirim şekli. zaten bugüne kadar hiç bir acente bana teklif bile etmedi bunu.

• kaza yapınca arıcagamız trafık polıs no kac
  • çok zor soru

155
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.