Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.632
Cevap
104
Favori
385.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • farzetki ilkokul mezunuyum...ve 35 yaşındayım.
  • Arkadaşlar,

Arabamın pert olduğu haberini pazartesi aldım. Aynı hafta çarşamba günü aracımın raic bedeli hesabıma yatırılmıştı. Hem de ikinci el piyasasının bu şekilde olmasına rağmen gayet iyi bir meblağ. Sigortam Axa Oyak'tı. Fiyat olarak fazla oynamıyorsa kesinlikle tavsiye ederim. Şu an Anadolu Sigorta kullanıyorum. Umarım kullanmak zorunda kalmam. Hepinize kazasız günler....

Not: Sigortacı hasarda belli olur
  • eski arabalara kasko yapmak mantıklımı?mesela bende 92 model manager var.aracın değeri 7milyar diyelim kasko yaptırsam birkaç sene içinde verdiğim primler zaten arabanın değerini bulur yanlışmıyım?sizce mantıklımı?
  • arabanın arka kaputu 1.000ytl ise
    yaptır
    ama ben olsamda senin mantığı yürütürüm.
  • Kaskosuz yola çıkmayın mümkünse arkadaşlar , 70 model araca bile kasko yaptırın , kasko karşı tarafa verdiğiniz zararı da trafik sigortasının yetersiz kaldığı yerde karşılar ( limit dahilinde ) ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: guide

Kaskosuz yola çıkmayın mümkünse arkadaşlar , 70 model araca bile kasko yaptırın , kasko karşı tarafa verdiğiniz zararı da trafik sigortasının yetersiz kaldığı yerde karşılar ( limit dahilinde ) ...

artık eski model araçlara kasko yapılabiliyormu

90 yılında recorduma eski diye yapmamışlardı
  • 72 model vosvos kasko su yaptım , herkese yapılmaz tabi ...
  • dün 2005 idea mj kasko yaptırdım %60 hasarsızlık indirimi 470ytl (koç allianz)
    geçen sene aviva yapmıştı %50 hasarsızlık+%7,5 extra hasarsızlık 890ytl bayya bi kazıkmı desem ne desem bilmiyorum ama bi daha asla uğramam
  • yorum yapamayacağım fiyat konusunda , hayırlısı olsun diyim sadece
  • kimseye güven kalmadı ahh ahh
  • Her şirketin fiyat politikası farklıdır ürünlerine göre değişir fiyatlar şirketleri silmemiz doğru değil bu bakımdan Atıyorum idea x sigortada yüksek çıkar , y sigortada düşük çıkar , z sigortada da düşük çıkabilir , başka model araç yüksek fiyat veren şirkette ucuz da çıkabilir , yani genelleme yapmamız yanlış olur
  • quote:

Her şirketin fiyat politikası farklıdır ürünlerine göre değişir fiyatlar şirketleri silmemiz doğru değil bu bakımdan Atıyorum idea x sigortada yüksek çıkar , y sigortada düşük çıkar , z sigortada da düşük çıkabilir , başka model araç yüksek fiyat veren şirkette ucuz da çıkabilir , yani genelleme yapmamız yanlış olur

ama bu kadar fark olurmu??
  • olur neden olmasın gayet normaldir , bende 1.500 YTL çıkan araca diğer firmada 500 YTL çıktığınıda gördüm
  • anlaşıldı sigorta yaptırmadan önce bütün firmaları gezeceğiz
  • bana 2005 doblo 1.9 premio teklifi verebilirmisin (kamyonet)
    ilk hasarsızlık indirimi olacak (geçen sene hasarsızlık bozulmuştu aracı alınca yeniden başladık) zannedersem % 30 hasarsızlık olacak
    tek şoför
    deprem,sel , su baskını terör vs olacak
  • Evet gezmek lazım , fakat mümkünse güvenilir ve işini düzgün yapan profesyonel şirketler tercih edilmeli .

Şahsen fiyata pek bakmam , 3-5 kuruştan tasarruf ediyim derken başım ağrımasın isterim

Edit sebebi : Şu an acente dışına çıkıyorum , geldiğimde veririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guide -- 14 Şubat 2006 13:04:16 >
  • quote:

Evet gezmek lazım , fakat mümkünse güvenilir ve işini düzgün yapan profesyonel şirketler tercih edilmeli .

Şahsen fiyata pek bakmam , 3-5 kuruştan tasarruf ediyim derken başım ağrımasın isterim

Edit sebebi : Şu an acente dışına çıkıyorum , geldiğimde veririm

ok tşk
  • PM attım
  • ...... sigortadan (kasko bg21 m sigorta poliçesi) aracıma kasko yaptırdım. poliçeyi düzenleyen finansbank şubesi zamanı geldimi parayı hesabımdan çekiyor.
    1) bunun karşılığında bana makbuz verilmiyor (ancak hesabımdan kasko poliçesi ödemesi adı altında alınan para kayıtlarda gözüküyor) bi aksilik olabilirmi ?
    2-poliçenin ödeme planına göre peşinat tarihi 05.01.2006 ancak benim hesabımdan peşinatı 23.01.2006 da aldılar.(poliçede pirim ödeme özel koşulu adı altında bir sürü ıvır-zıvır yazıyor) bu durum ileride bir sıkıntı yaratırmı ?(parayı geç ödediniz poliçeniz geçersiz diye vs...)
    3)poliçede hasar sırasında beyanlarımın kontrol edileceği ve aykırılık olduğu takdirde "beyana aykırılık klozu " hükümlerinin uygulanacağı yazıyor.poliçe için ben bir beyanda bulunmadım sigortayı yapan finansbank memuru yazdı ancak "koltuk adedini" 5 olarak göstermiş oysaki ruhsatta 4 gösteriyor.mevcut durum hasarda (ileride) sorun yaratırmı ?
    4)araç 2004 model ve ilk kez kasko yaptırdım(aldığım kişinin kasko yaptırıp yaptırmadığını öğrenebilirim,şu an bilmiyorum) poliçede bana yapılan indirimler yaş,meslek ve ikametgah dır. bu hasarsızlıktan faydalanabilirmiyim(bir başka deyişle hasarsızlık indirimi nedir ?) bende yararlanabilirmiyim ?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

• 1) Sanırım aracınız Dain- Mürteinli (rehinli). makbuz almanızda her zaman fayda vardır ama kayıtlarda gözüküyorsa bi sorun olacağını zannetmem.
    2) Peşinat policeyi yaptırdığınızda alınır ve ve peşinat prim tutarının %25 i olarak alınır. Poliçeniz kesilse dahi peşinat alınmadan Poliçeniz yürürlükte olmaz. Neyseki peşinatınız alınmış bir sorun olmaz kaskonuz yürürlüktedir. İşte bunlar için Özellikle peşinat ve diğer prim makbuzlarının elinizde olması da iyi olur.
    3) Poliçe genel şartlarında çok önemli olmamakla birlikte, Sigortalının Beyan Yükümlülüğü Her Zaman vardır. Yani 'sigortalanacak menfaat'e ilişkin bilgiler sigorta şirketine her zaman doğru verilmelidir. Koltuk Sayısının da yanlış olması bir sorun yaratacağını zannetmiyorum. Yinede bankayla görüşüp düzeltilmesi iyi olur.
    4) Kasko Poliçesinde Araç Satışı Olduğunda Poliçe kendiliğinden Fes olur.Poliçe aracı değil kişiyi takip eder. Hasarsızlık indirimi varsa da o indirim eski sahibinde kalır. Yani siz faydalanamazsınız.
    Hasarınız olmazsa 1. yıl sonunda %30
    2. yıl sonunda %40
    3. yıl sonunda %50
    4. yıl sonunda %60 gibi indirimlerden yararlanabilisiniz. İndirim tutarı %60 da kalır.

Bende Sigortacılık Öğrencisi olarak sorularınızı elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım. Aklınıza takılan sorularınız varsa bekliyorum iyi günler...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.