Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.585
Cevap
103
Favori
383.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorularımı yanıtlayan arkadaşıma teşekkür ederim.ilk fırsatta ödemelere ilişkin dekontları isteyeceğim.
  • arkadaşlar;
    araç honda city comfort 1,4 motor 25010 ytl.
    30 yaş üstü,
    10yıl üstü ehliyet
    35 plaka
    sağlık personeli
    full kasko
    yeni değer
    anahtar-kilit koruma
    kıymet kazanma teminatı
    muafiyetsiz
    yani kılçıksız bir kasko
    anadolu-aviva-axaoyak tan
    850-750-900 fiyat aldım
    bu konuda bana fikir verecek yada "aman fiyatına kapılıp xxxxx yaptırma" diyecek var mı.
    ayrıca başka şirket önerilerinize de açığım.
    selamlar, saygılar
  • daha önce brodway araba almıştım sıfır olduğu içinde axa-oyaktan kasko yaptırmıştım.mersini sel bastı bizim arabada arızalandı.siğortacımı aradım aracı .... servisine bırakın dedi götürdüm tamam dediler 3 gün sonra gelin alın.ancak selde yüzde bilmem kaç muafiyet var bilginiz olsun dediler.muafiyetin ne olduğunu orada öğrendim ama sigorta şirketi iyi çalışmıştı memnun kalmıştım(sonra vaz geçip hasarsızlığı bozulmasın diye kendim yaptırdım)
  • ucankus_35 , fiyatları aldığınız acenteden yazılı teklif alın ve verilen tüm teminatları birbiri ile karşılaştırın , kafanıza hangisi yatarsa onu tercih edersiniz.

Koç Allianz Sigorta 2006 Model Honda City 1.4 Comfort (Y) model aracınıza toplam 860 Ytl prim çıkarıyor.

Ayrıca Yapı Kredi Sigortadan da teklif almanızı tavsiye ederim size.

Bu arada muafiyetsiz kasko poliçesi yoktur , ama x şirketin y ve z şirketine oranla bazı teminatlara uyguladığı muafiyet oranı daha düşük olabilir.

Bu arada Koç Allianz Sigorta'nın Honda Çamkıran ile anlaşması vardır , Terakki ile anlaşması yoktur . Diğer şirketlerinde hangi servisler ile anlaşmalı olduğunu öğrenin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guide -- 24 Şubat 2006 9:30:59 >
  • Ben terakkiye yakın olduğum için söyleyeyim. Eğer aracınız anlaşmalı olmayan şirketle kaskoluysa masraf tutarı kadar senet imzalıyorsunuz ve kaskodan parayı alınca senedi ödüyorsunuz. Ya da benim yaptığım gibi kredi kartının hesap kesim tarihinde ödemeyi yaparsanız 40 güne kadar nasıl olsa tahsilatı yaptığınızdan sıkıntı çekmiyorsunuz.

@bbbozca; masraf kaskonun ne kadarıydı ki hasarsızlığın bozulmasın diye cebinden karşıladın. Yani sel altında kalan bir aracın bayağı masrafı vardır
  • valla inanmayacaksınız...
    brodaway farına kadar suya gömüldü(içinede su doldu)
    tek arızayı marş motorundan verdi (içine su kaçmış)
    aynı yerdeki nice süper lüx arabaları çektiler beniömki çalıştı.
    ama kafasına göre çalışıyordu bazen bir seferde bazen inatla çalışmıyordu(iterek çalışıyordu)
    masraf bir marş motoru idi
  • arkadaslar bizim arabaya park ettigimiz yerde uzerine yanındaki eski bir binadan cam düştü arabada hasar yok ama tavanda az da olsa çizik oluştu bu hasarsızlıgı bozar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: selenge

arkadaslar bizim arabaya park ettigimiz yerde uzerine yanındaki eski bir binadan cam düştü arabada hasar yok ama tavanda az da olsa çizik oluştu bu hasarsızlıgı bozar mı?

Tamir ettirirsen bozar ama bazı şirketlerde az masraflı hasarlarda bozulmuyor. Ama senin bahsettiğin yer tavan bence hiç elletme yarın öbür gün aracı satarken boyalı tavan çok baş ağrıtır
  • arkadaşlar bi sorum var.bi arabayı satabilmek için ruhsat sahibinden bi vekaletname alsak.yeterli olur mu arabanın satışı yapabilmek için??ille kendisi olması mı lazım??
  • quote:

Orjinalden alıntı: firfirfir

arkadaşlar bi sorum var.bi arabayı satabilmek için ruhsat sahibinden bi vekaletname alsak.yeterli olur mu arabanın satışı yapabilmek için??ille kendisi olması mı lazım??

Noterden satış vekaletnamesi alman yeterli. Ama bazı riskler var şöyle ki araç sahibi sana vekaleti verir sen satmadan başka birine araç sahibi olduğu için çok rahat satar. Tabi bunun adı dolandırıcılık ama yapan çok var dikkat et
  • 2. el bir araba alırken devir işlemleri için hangi evraklar geçerli? 27000 ytl lik 1600 motor 2005 model bir araba için ne kadar para gider? bir günde hallolur mu? bir de araba üstüne yapılacak kişi orada olmadan da nüfüs cüzdanı ile devir yapılır mı?
  • bir de 2. el aldığımız için kasko durumu nasıl oluyor arkadaşlar? bilgilendirirseniz çok sevinirim. üzerinde kasko vardır herhalde değil mi? biz ondan mı devam edeceğiz yeni mi yaptıracağız?
  • guide;
    birkaç gündür nette yoktum.
    öncelikle ilgin için teşekkürler.
    benim aracımı alacağım yer çamkıran.
    ve aracımı alacağım ve bundan sonra da servis bakımlarını yaptıracağım yer orası olacak. ancak bana koç allianz ile anlaşmalı olduklarını söylemediler. (gerçi ben anadolu ve axaoyak ile anlaşmanız var mı diye sormuştum).
    eğer şirketiniz çamkıran ile anlaşmalı ise ve bu bölgeye bakan arkadaşlarınızdan bana teklif vermek isteyen olursa acığım. ozcanhikmet@gmail.com
  • Oncelikle herkese mehaba,
    Benim sormak istedigim 3 durum soz konusu.

1. Yenisinin degeri 29500ytl olan aracim gecenlerde kaza yapti. Arac 9 aylik ve 10000km'de. Sigorta eksperinin dedigine gore aracta 10000-11000 ytl civarinda hasar varmis. Aracin 2. el degeride 22000 ytl civarindaymis. (eksperin dedigi) Bu durumda aracimin pert olma ihtimali acaba var midir?

2. Eger arac pert olmaz ise ben araci tamir ettirmeden tamir bedelini sigortadan alarak ve araci da oldugu gibi satarak paraya cevirebilir miyim?

3. Aracin hala kredi borcu oldugu icin ruhsatta banka uzerine rehinli gozukuyor. Eger arac pert olursa bu rehini yinede kaldirtmak icin bankadan yazi almam gerekir mi? Cunku duydugum kadariyla bankalar bu yaziyi vermek icin de epey bir para istiyorlarmis.

Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
  • melrock sorduklarını sırayla cevaplayayım:

1. Sen kabul etmedikten sonra aracı pert edemezler. Pert için sahibinin onayı şart.

2. Sigortayla anlaşmak yoluyla bunu gerçekleştirebilirsin ama hasar bedelini tam ödemezler kuşa çevirdikten sonra öderler. Artı her sigorta şirketi bunu kabul etmez. Bunun yerine pert seçeneğini kabul etsen daha kârlı senin için.

3. Rehin yazısını kaldırtman için kalan tüm kredi borcunu ödemen gerekiyor. En sonda borcu yoktur yazısı alman için de her bankanın değişik meblağlarda komisyonu vardır. Bankana telefon açıp bu miktarı sorabilirsin.

Geçmiş olsun
  • Cevaplarin icin sagol duduco,

Aslinda benim istedigim aracin pert olmasi ve sigortadan bedelini alabilmek. Eger oyle bir sey olursa alacagim parayla aracin yenisini almayi dusunuyorum. Cunku araci tamir ettirsem bile hem degeri cok dusecek hemde belki aracin guvenligi.. O yuzden boyle bir hasara karsilik sigorta bunu bana onerebilir mi diye merak etmistim. Onerir se cok iyi :)
    Rehin yazisi konusunda ise zaten boyle bir durumda once krediyi kapatmayi dusunuyorum. Ancak zaten kredisi kapanmis bir de perte cikmis bir arac icin hala daha masraf yapip rehin kaldirmam gerekir mi yada perte cikarabilmek icin rehini kardirmam gerekir mi diye merak etmistim.
  • şimdi sevgili guide kardeş, ben ilk kez bir araca kasko yaptıracam. araç 2005 model, 1.6 ve 2.el. fiyatı ise 26500 ytl.
    nasıl bir kasko yaptırmalıyım, ben en iyisi olsun, herşeyi kasko karşılasın diyorum, tabi kasko hakkında hiçbir fikrim yok, tavsiye edeceğin sorunsuz şirketler var mı? ben küçük bir şehirdeyim.
  • Herkese merhaba,
    Cumartesi günü arabama nazarlığı takdım.:( Arka tampon sol tarafta 5-6 cm.uzunluğunda 1-2 cm genişliğinde bir çizik oluştu.(boyası kalktı, ancak çöküntü yok.) Biraz alt kısımda ise biraz daha uzun sadece çizik var. Bugün servise götürdüm. Tamponun komple boyanması gerektiğini ve 250 ytl civarında masrafı olduğunu söyledi.Veya rötuş yapılacağını ama görünümünün tamponun orjinal renginden biraz farklı olabileceğini söyledi.
    1) Bu hasarı kaskodan karşılatırsam hasarsızlık indirimim gider mi? (İlk kasko, herhangi bir muafiyet veya hasarsızlık indirimim yok)
    2) Bir arkadaş, şu an sadece kendi cebinden rötuş yaptır, önümüzdeki sene hasarsızlık indirimine hak kazandığında bütün tamponu boyatsan bile hasarsızlık indiriminin kaybolmayacağını söyledi. Böyle bir şey var mı?
    Siz hangisini tavsiye edersiniz.
    Poliçe Aksigorta'dan alındı..

• quote:

Orjinalden alıntı: ucankus_35

guide;
    birkaç gündür nette yoktum.
    öncelikle ilgin için teşekkürler.
    benim aracımı alacağım yer çamkıran.
    ve aracımı alacağım ve bundan sonra da servis bakımlarını yaptıracağım yer orası olacak. ancak bana koç allianz ile anlaşmalı olduklarını söylemediler. (gerçi ben anadolu ve axaoyak ile anlaşmanız var mı diye sormuştum).
    eğer şirketiniz çamkıran ile anlaşmalı ise ve bu bölgeye bakan arkadaşlarınızdan bana teklif vermek isteyen olursa acığım. ozcanhikmet@gmail.com

Çamkıran ile Koç Allianz Anlaşması vardır yani anlaşmalı servis kapsamındadır , hatta şu an bir müşterimin Honda Jazz ı hasarlı olması sebebi ile onarım görmektedir

Çamkırana en yakın acente benim , çünkü Gaziemirdeyim , dilerseniz yardımcı olurum

• quote:

Orjinalden alıntı: iverson03

şimdi sevgili guide kardeş, ben ilk kez bir araca kasko yaptıracam. araç 2005 model, 1.6 ve 2.el. fiyatı ise 26500 ytl.
    nasıl bir kasko yaptırmalıyım, ben en iyisi olsun, herşeyi kasko karşılasın diyorum, tabi kasko hakkında hiçbir fikrim yok, tavsiye edeceğin sorunsuz şirketler var mı? ben küçük bir şehirdeyim.

Öncelikle şimdiden alacağınız kasko poliçesi hayırlı olsun

Anadolu Sigorta , Axa Oyak Sigorta , Koç Allianz Sigorta ve Yapı Kredi Sigortadan teklif almanızı tavsiye ederim ( alfabetik sıraya göre yazdım , kalite sıralaması yapmayın )

Kasko poliçesi alırken tüm teminatları almaya özen gösterin ( Deprem ve Y.P. , Sel , Terör , Kötü niyetli hareketler , yangın vs vs . )

İMM yani İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı ( Karşı tarafa verdiğimiz maddi ve manevi zararların karşılanması ) limitlerini bütçenize göre yüksek tutmaya çalışın .

Ferdi Kaza teminatınızı 10.000 YTL altına düşürmemeye çalışın.

ve son olarak verilen teminatlardaki muafiyetlere göz atın , muafiyet oranının çok yüksek olduğunu düşünüyorsanız sizin için o şirket çok önemli değilse diğer şirketleri de iyice değerlendiriniz

Bunlara dikkat ederseniz kesinlikle başınız ağrımaz

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.