Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.707
Cevap
116
Favori
389.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cevap için teşekkürler hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlkerA. İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Plaka değişikliğinin birkaç yolu var.

Birincisi iki plakada zayi oldu veya çalındı bilgisini trafik şubeye bildirip noterlik dairesine müracaat etmek.
    İkincisi aracı plaka ilinin dışına satmak, satışı yaparken plaka değişikliği beyanınında bulunmak, geri alırken yeniden plaka değişikliği beyanında bulunmak.
    Üçüncüsü can ve mal güvenliği gibi bir durum varsa bu şerh düşülürse.
    Dördüncüsü il değişikliği nedeniyle (il değişikliği yaptıktan sonra 30 gün içerisinde müracaat şartı var)
    Beşincisi sakıncalı plaka harf grubu varsa yine hakkınız var

Aklıma gelenler bunlar hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaTower -- 8 Şubat 2025; 18:54:45 >
  • Merhaba, trafik sigortası hakkında bir konuda danışmak istiyorum.

Bir yıl önce 2. aracımı aldım ve trafik sigortası bitmek üzere. 2. aracım olduğu için onu hasarsızlık indirimi olmadan sigortalatmıştım. İlk aracım için 7. basamak hasarsızlık indirimim vardı, bu süreçte ilk aracımı sattım. Şimdi üzerimde 2. aldığım aracım kaldı sadece. Bu aracıma hasarsızlık indirimini aktarabiliyor muyuz ? Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim

• Şaka gibi ama gerçek bu ay sonu bitecek olan kasko ve trafik poliçelerimin yenilenmesi için bankadan gelen teklif fiyatları sizce normal mi?

Kasko Teklifleri:

-Türkiye Katılım Genişletilmiş Kasko Teklifi - 93.557,51 TL

-Bereket Sigorta Genişletilmiş Kasko Teklifi - 94.464,16 TL

-HDI Katılım Sigorta Süper Genişletilmiş Kasko Teklifi - 44.015,51 TL

-Anadolu Sigorta Genişletilmiş Kasko Teklifi - 37.470,00 TL

-Eureko Sigorta Genişletilmiş Kasko Teklifi (Mobil) - 41.464,00 TL

-Allianz Sigorta Genişletilmiş Kasko Teklifi - 30.000,00 TL

Trafik Sigortası Teklifleri:

-Türkiye Katılım Sigorta - 15.500,32 TL

-Neova Sigorta - 16.327,51 TL

-Bereket Sigorta - 15.743,19 TL

-Anadolu Sigorta - 14.692,00 TL

-Eureko Sigorta - 11.646 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikoylmz -- 20 Şubat 2025; 15:18:3 >
  • ikoylmz kullanıcısına yanıt
    Trafik sigortanız için makul sayılabilir.
    Kasko için aynı şeyleri söyleyemem.
    Araç bilgisi ve hasar geçmişini bilmemekle birlikte şunu söyleyebilirim. Range Porsche grubuna böyle yüksek kasko rakamları çıkmıyor.

Bilgilerinizi gönderin isterseniz, kapsamlı bir çalışma yapalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SigortaOfisi

Trafik sigortanız için makul sayılabilir.
    Kasko için aynı şeyleri söyleyemem.
    Araç bilgisi ve hasar geçmişini bilmemekle birlikte şunu söyleyebilirim. Range Porsche grubuna böyle yüksek kasko rakamları çıkmıyor.

Bilgilerinizi gönderin isterseniz, kapsamlı bir çalışma yapalım.

üstad araç ile köpeğe çarpıldı kasko tarafından yaptırıldı evet ama hasarsızlık indirimi uygulanamasa da rakamlar afaki boyutlarda. kasko da dikkat etmem gereken ya da şu olmazsa olmaz dediğin teminatlar neler?

Geçmiş olsun.

İMM ve manevi tazminat limitlerine, servis uygulaması, orijinal parça kullanılıp kullanılmadığı, camı orijinal sağlanıp sağlanmadığı, muafiyet bulunup bulunmadığı, assistans hizmetleri ve limitleri hususları önceliğiniz olabilir.

• Ankara sigorta nasıldır en uygun kasko teklifi ondan geldi

• SigortaOfisi kullanıcısına yanıt

üstad ben illerarası karayolunda başıboş köpeğe çarptım. trafik polisi kaza tutanağında da kusurun benden kaynaklı olmadığı zaten belirtilmiş durumda. kasko poliçelerinde de yer aldığı madde gereği kusurlu olunmadığı durumlarda hasarsızlık indiriminden faydalanılabilir diyor zaten. kendi kasko firmamın bunu bildiği halde neden uygulanmadığını anlamadım.

Durumunuz yargılama konusu olabilir. Sigorta şirketleri genel anlamda bu tarz rücu edemediği hasarları tek taraflı kaza gibi değerlendirir. Sizden kaynaklı bir hasar olarak yansıtır.
    Sahipli köpekler adına sahipleri adına açacağınız davalarla,
    Başıboş köpekler ve yabani hayvanlardan kaynaklı kazalarda ise bölgesel yönetimin, karayollarının bu hususta tedbirsiz olduğunu, gerek tabelalarla gerek güvenlik önlemleri adına yeterli tedbirleri almadığını düşünüyorsanız zarar tazmini açısından dava yoluna başvurabilirsiniz.
    Hukuk sistemimizde emsal kararlar da mevcuttur.
    Hukuki açıdan emsal içtihatlar yoluyla zarar tazminine gidilebilir, değer kaybı yoluna başvurulabilir. Aslında bunu yapacak olan da kasko şirketinizdir ancak sanıyorum ki süreç uzun ve yıpratıcı olduğundan peşine düşmemektedirler.
    İsterseniz hukuki yollardan hem zarar hem hasarsızlık hususunu yargıya taşıyarak ilerleyebilirsiniz.

Zarar tazmini yönünden emsal kararlara buradan erişebilirsiniz.

Merhaba,

Kaskoda Allianz üzerinden %30 iskonto uygulayıp uygulayamadığımıza bakabiliriz.
    Bize araç bilgilerinizi iletebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliayse45 A kullanıcısına yanıt
    Çalıştığımız şirketler arasında yer alıyor. Sektörün köklü şirketlerindendir.
    İsterseniz bilgilerinizi gönderin detaylı bir çalışma sağlayalım.

• Tavan fiyattan sigorta şirketleri sigorta yapmıyor.Tavan fiyatı üstünde fiyat çıkarıyorlar.Poliçeye imm eklemeden poliçe kesmiyorlar.Bununla ilgili bir çözüm var mı ?

• KISKANIYORLAR K kullanıcısına yanıt
    var ..
    geçen yıl son güne bırakıp 15000 lira ödeyince aklım başıma geldi ..
    birincisi sigortayı en az 15 gün önceden yapın
    ikincisi bayiden değil de sigortam.net üzerinden yapın en uygun ve en kesintisiz fiyatı buluyorlar bu bir reklam değil gerçek .
    geçen yıl 15000 verdim bu yıl aradan 1 yıl geçmesine rağmen 10.500 verdim..bu kadar da vicdansızlar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 6 Mart 2025; 19:35:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

Tavan fiyattan sigorta şirketleri sigorta yapmıyor.Tavan fiyatı üstünde fiyat çıkarıyorlar.Poliçeye imm eklemeden poliçe kesmiyorlar.Bununla ilgili bir çözüm var mı ?

Biraz araştırma biraz kısmet meselesi maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

Tavan fiyattan sigorta şirketleri sigorta yapmıyor.Tavan fiyatı üstünde fiyat çıkarıyorlar.Poliçeye imm eklemeden poliçe kesmiyorlar.Bununla ilgili bir çözüm var mı ?

Bununla ilgili sbmye mail atmıştım, bakalım ne diyecekler diye...

Cevap geldi;

Biz ek teminatsız poliçe kesmiyorlar diyoruz,sbm ne diyor :)

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 6 Mart 2025; 23:47:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• KISKANIYORLAR K kullanıcısına yanıt
    Biz de utanır hale geldik.
    Bir sigortacı olarak benzer bir durum için düzenleme denetleme kurumu olan SEDDK’ya yaptığım başvuru neticesinde sigorta şirketinden savunma istendi. Sigorta şirketi savunma yapma tenezzülünde bile bulunmadı. Peki denetleme kurumu ne yaptırımda bulundu? Hiçbir şey.

Maalesef durum bu.

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz|

• kasko ve poliçe işlerinde bunları bir acente aracılıgı ile yapmak mı mantıklıdır yoksa başımıza buyruk herhangi bir banka sistemine girip örneğin Yapı kredi allianz dan kendi başımıza yapmak mı makul bir iş olur bilemedim ?

aralarında çok bir fiyat farkı cıkmıyor 15 bin ila 17 bin arası geziniyor kasko

9 -10 bin civarı da trafik poliçesi cıkıyor. Sizin deneyimleriniz neler ?

• m-99 M kullanıcısına yanıt
    Sigortacının önemi bir hasar durumunda ortaya çıkmakta.
    Hafta sonu ya da resmi tatilde bir kaza yaşadığınızı varsayalım. Banka üzerinden yapacağınız işlemlerde bankanın süreci ne şekilde yönetebileceğini düşünün. Hasar psikolojisi ve mağduriyeti sizi daha da zor durumda bırakabileceği gibi ne kadar verim alabileceğinizi hesaba katın.
    Diğer taraftan sigorta acentenizin araya girerek ikili ilişkilerini kullanabileceği, işlemlerinizi hızlandırabileceği birçok durum için bankacınızla temasa geçebilecek misiniz? Ya da kurumsallık kisvesi altında bunlara yeterli cevap bulabilecek misiniz?
    Acentesi olan arkadaşlarımızın bir kısmı zaman mefhumu gözetmeksizin ki kimi zaman buna haftasonu, resmi tatiller ve mesai sonrası da dahil olmak üzere hasar, ikame araç, parça tedariği gibi birçok hususta kafanıza takılan soru ve sorunları giderdiği bir ortamda iyi bir sigorta poliçesi kadar iyi bir sigortacı arayışınız olmalı.
    Sırf bu güven ilişkisine bağlı olarak zaman zaman banka ya da online sigorta şirketlerinden bir miktar daha fazla prim ödeyerek bizleri tercih eden müşterilerimiz mevcuttur.
    Velhasıl kelam sigorta acenteden yapılır.
    Selamlar.

• SigortaOfisi kullanıcısına yanıt

Haklısınız tekrar bir düşündüğümde herhangi bir olumsuz durumda o süreci tek başıma yönetemeyeceğimi ve bir sigorta acentesine / bağlantıları olan uzman kişilere ihtiyacım olacağını farkettim.

Zaman ve işlemler açısından da bu önemli. Birebir muhatap bulmaya çalışmak dert anlatmak çok zor olacaktır. Etkili ve. hızlı bir sonuç çıkmaz.

• 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.