Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.629
Cevap
104
Favori
384.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: goragorn

ford mondeo'nun tam tipini bana söyleyebilir misiniz ? daha sağlıklı bir fiyat verebilirm bu sayede.
    http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi
    bu adresten aracın tam tipini ve değerini görebilirsiniz.

2000 model ford mondeo ghia sedan
  • 2000 Model Ford Mondeo Ghia Sedan 14.900 YTL görünüyor.
    Kasko ise en düşük 1.095 YTL çıkıyor.
  • arkadaşlar bugün malesef ilk kazamı yaptım. taksici ters yönden gelip bana yandan vurdu. benim arabamda tahmini olarak 6-7 milyarlık hasar var. ne benim ne de taksicinin kaskosu yok. ama ikimizinde zorunlu sigortası var. şimdi benim size sorum benim kaza raporunu aldıktan sonra yapmam gerekenler neler? ben arabam orjinal servisine gitsin istiyorum. bir de taksicinin sigortası en fazla 5 bin ytl veriyor sanırım. hasarın üstünü ben mi tamamlayacağım?
  • topici baştan okuyup herşeyi öğrendim ama bir tane eksik kaldı genede. eğer sigorta şirketinin verdiği max tutarı geçerse benim arabanın tamiri ne olacak? o para benim cebimden mi çıkacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cance -- 17 Ekim 2006; 23:15:41 >
  • Burada önemli olan kaza raporundaki kusur oranları, çünkü sigorta şirketi ödemeyi bu orana göre yapar. Limit 5.750 YTL şu an için, dolayısıyla karşı taraf yüzde yüz kusurlu olsa bile, ki anladığım kadarıyla suç karşı tarafta, hasarın en fazla 5.750 YTL'lik kısmını sigorta şirketi öder. Bu durumda, kalan kısım için diğer aracın sürücüsüne başvurulup kalan kısım istenir. Kasko poliçeleri bu esnada çok işe yarıyor, eğer en azından sizin kasko poliçeniz olsa siz hiçbirşeyle uğraşmaz kendi sigorta şirketinizle olayı çözebilirdiniz. Karşı tarafın kasko poliçesi olmaması ise onun açısından ve parayı tahsil etmek açısından da sizin açınızdan başka bir ciddi sakınca tabi ki.
    Kazasız günler dilerim.
  • goragorn , lütfen reklam yapmayınız ...
  • Arkadaşlar,
    İmzadaki aracımın kaskosu cumartesi günü doluyor (Anadolu Sigorta)
    Geçen yıl % 60 indirim vardı. Bu yıl da indirim %60.

Geçen yıl araç değeri 21,000 Ytl, kasko ücreti:430 Ytl
    Bu yıl teklif:araç değeri 16,500 Ytl, kasko ücreti:510 Ytl

Nasıl oluyor araç değeri düşürken, pirim artıyor? diye sordum.

Diyorlar ki araç eskimeye başladığı için riskler artıyormuş, yok efendim, parça fiyatları artmışmış vs, vs

Bilgisi olan açıklama yapabilir mi?
  • Valla şu eski araca fiyat bindirme olayı benim de pek aklıma yatmıyor. Bir kere zaten eskime değeri düşmeme primi ödenmezse(ki çoğu sigortacı bunu söylemez sigorta yaparken) kasko şirketi aradaki farkı alıyor. Mesela atıyorum sizin arabanızın 3 yıllık ve kaza yaptığınızda size eski parça yerine sıfır parça takarlarsa o aradaki 3 yıllık süredeki eskimeyi hesaplayıp ödedikleri miktardan düşüyorlar. Ayrıca eski araçların parça fiyatları artması da koca bir yalan. Hadi nuhunebiden kalma Ford Taunus için mantıklı olabilir biraz ama, 206'yı ele alırsak sıfırı hala üretiliyor. 7 yıl önceki parçayla bugünkü parça farklı mı bu araçlarda?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mllm

Arkadaşlar,
    İmzadaki aracımın kaskosu cumartesi günü doluyor (Anadolu Sigorta)
    Geçen yıl % 60 indirim vardı. Bu yıl da indirim %60.

Geçen yıl araç değeri 21,000 Ytl, kasko ücreti:430 Ytl
    Bu yıl teklif:araç değeri 16,500 Ytl, kasko ücreti:510 Ytl

Nasıl oluyor araç değeri düşürken, pirim artıyor? diye sordum.

Diyorlar ki araç eskimeye başladığı için riskler artıyormuş, yok efendim, parça fiyatları artmışmış vs, vs

Bilgisi olan açıklama yapabilir mi?

Bugün Axa Oyak'a gidip kaskomu%60 indirimli hesaplattım. Araç değeri 20.000 Ytl Full kasko ücreti 460Ytl.

Sonra Anadolu Sigortayı aradım. (Hani reklamlar dönüyor ya "en ufak soru ve sorularınız için arayabilirsiniz" diye)
    İlk olarak başka bir numara verip orayı aramamı istediler. Orayı arayınca Bakırköy'deki bölge müdürlüğünü arayın dediler. Orayı aradım derdimi bir bayana anlattıktan sonra, bir dakika deyip beni başka birine yönlendirdi. Tahminen 1,5-2 dakika telefonda bekledim, karşı taraftan ses gelmeyince kapattım.

Not: Üst konuda da var, "gereksiz topicler kilitlenecektir" diye. Ancak ben alıntı yaptığım mesajımı dün yazdım, sayfanın sonlarında olduğu için geç açılıyor, kimse görmediği için pek cevaplayan olmamış. @sinangin sadece mesaj yazmış (sağolsun).

• mllm , sigorta şirketlerinde genelde bir kasko prim artışı söz konusu , teknik karlılık düşmesi sebebi ile malesefki primler yükseliyor ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: guide

mllm , sigorta şirketlerinde genelde bir kasko prim artışı söz konusu , teknik karlılık düşmesi sebebi ile malesefki primler yükseliyor ...

Pirimin yükselmesini (%10 gibi artmış) anlıyorum da, aracın kasko değerinin % 25 azalması bana pek mantıklı gelmedi. Kaldı ki diğer sigorta şirketleri 19,5-20.00 Ytl gibi fiyat söylüyorlar.
  • Buradan devam lütfen...
  • Sigorta şirketleri kazalar hakkında ciddi istatistikler tutuyorlar. Sıfır ve yaşı daha küçük araçların kaza yapma ihtimalleri herzaman daha az oluyor. Yaşı artan arabaya sürücü de iyi bakmıyor, kaza riski de artıyor, sürücüler trafikte aman noolucak zaten eski araba diyorlar. Bunu kişi bazında değil genel istatik sonuçları olarak söylüyorum. Sonuç olarak risk arttığı için prim de yükseliyor. Sigortacılıkta prime asıl etki eden faktör kasgo değeri değil riskidir.
  • Merhaba arkadaslar ben fotografcılık bölümünden Yasin 2 ay önce canakkale bozcaadada bi kaza gecirdim hatayı 8de 8 karsı tarafa verdiler benim hiç bir kusurum yok ifademde tüm masraflarım karsılandıgı taktirde sikayetci olmadıgımı belirttim. Daha sonra bizim aracı cekici ile Bursa ya getirdik (Bursa da ikamet ediyorum) arac burada yapıldı fakat ben arabayı gayri resmi rentacar işleten birinden kiraladım ve aracın kaskosu sigortası yoktu ben dikkat etmemiştim sigorta isini polisler bi sekilde hallettiler adada tatil için geldiklerinden ve yaptırma sansları olmadıgı için sigortası gecmiştir seklinde kazanın ertesi günü yaptırıldı sigorta neyse arac 13 gün yattı yapıldıktan sonra karsı tarafın kaskosu bizim aracın cekici masraflarını karsılamadı ayrıca aracın sahibi bizden 13 gün yatma parasını istedi kabul etmedigi söyledim adam senede 1000ytl yazıp bankaya vermiş gecen gün bankadan ihbarname geldi sizce bu yasalmı karsı tarafın kaskosu bizim cekici masrafını karsılaması gerekmezmi onların söyledikleri aracı canakkalede yaptırsaydınız olmus ama bizim orada kalmak gibi bir durumumuz söz konusu degildi malum calışan insanlarız yani baya zor durumda kaldım benim bu kazada ne gibi haklarım vardır yada bu olanların hepsi normalmidir yani düzen bu sekildemidir sucum günahım olmayan bir kazandan 1000ytl masrafla cıkıyorum adaletmi yani bu ilk defa basıma geldi böyle birsey neyin nasıl oldugunuda bilmiyorum bi yol gösterirseniz cok memnun olurum

Kazanın bi kaç fotografınıda göstereyim

• arkadaslar yardım lutfen ist da ikamet ediyorum esk den arac alıcam aracın fiyatı 44500
    bunun dısında ki işlemler ne tutar merak ediyorum tek bildigim trafik sigortası 143 ytl bunun dısında noter masrafı ruhsat masrafı bide 34 plaka yapmalıyım herhalde yani bu diger işlemler ne tutar bilgisi olan arkadaslardan cevap bekliyorum
  • pm attım
    quote:

Orjinalden alıntı: joyar

arkadaslar yardım lutfen ist da ikamet ediyorum esk den arac alıcam aracın fiyatı 44500
    bunun dısında ki işlemler ne tutar merak ediyorum tek bildigim trafik sigortası 143 ytl bunun dısında noter masrafı ruhsat masrafı bide 34 plaka yapmalıyım herhalde yani bu diger işlemler ne tutar bilgisi olan arkadaslardan cevap bekliyorum
  • tesekkurler saolun sizi bulmuskan bir soru sormak istiyorum internetten baktım aracın kasko degeri 40500 gözüküyor ben 44500 alırsam degerinden fazla mı vermiş oluyorum
  • kasko değeri ayrı piyasa değeri ayrı iki terimdir......
    karıştırıyo insanlar.
    ayrıca kaza anında yada tam ziyalarda (pert) size kasko değerinden bile az ödeme yapılması söz konusu olabilir. yaptırdığınız poliçenin anahtar teslim ödeme garantisi vermesini isteyin...
    siz sanırım 2. el bi araç alıcaksınız... detaylı bilgi alırsam bende geniş açıklama yapabilirm.

istiyosanız msnimi veriyim daha detaylı herşeyi anlatıyım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chino -- 29 Ekim 2006; 0:27:05 >
  • ok verin
  • özelden msj atıyorum ordan alın ;)
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.