Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.646
Cevap
105
Favori
386.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracınızın piyasa rayiç bedeli ne ise o şekilde ödeme alırsınız ve alacağınız max ödeme 18.500 YTL yi geçmez .
  • çok teşekkürler peki ben bişey daha sorayım, zamanında poliçe ödemesi yapılmazsa hasar karşılanmaz deniyor, şimdi ben kredi kartıyla ödeme talimatı verdim ve taksitli olarak sigorta kurumu tarafından hesabımdan kesiliyor, ancak poliçede ödeme tarihi olarak mesela 14.05, 14.06 gibi yazılmış ancak adamlar benden 17.05, 17.06 vb. tarihlerde poliçe ödemesi alıyorlar, bu bir problem çıkarmaz değil mi? sonuçta ben yatırmıyorum parayı onlar o şekilde alıyorlar.
  • Sigorta şirketi mail order ile çekim yapıyordur , cumartesi pazar günleri çekim olmadığından dolayı 1-2 çekim tarihleri arasında fark olabilir , problem çıkmaz merak etmeyin.
  • merhaba guide sana bişey sorucam bende 93 model honda civic var bildiğim kadarıyla 10 yaşın altındakilere kasgo yapmıyolar ama yapan yerlerde varmış sanırım bu arabayı kasko yaptırabilme şansım varmı?
  • Evet , her şirket yapmasada sayılı sigorta şirketi 10 yaşın üzerindeki araçlara kasko poliçesi yapabiliyor.
  • cevap için teşekkürler peki bildiğin veya önerebileceğin bi yer varmı?
  • Bilinen şirketleri tercih ederseniz menfaatinize olur , isim vermiyim .
  • Cumartesi günü Focus 1,6 ghia 2005 model aracımla kaza yaptım.Sormadan söyleyeyim sağlık açısından bir problem yok.Araç muhtemelen pert olacak.Araç AVİVA'DAN KASKOLU.Kafamı kurcalayan bazı sorular var.Kasko poliçemde aracın bedeli yüksek görünüyor 34.000 ytl ve kaskom yeni değer klozuna göre yapılmış yani araç pert olduğunda yıpranma tazminatı düşülmeden yeni araç bedeli üzerinden ödeme yapılması gerekiyor.Araçta muhtemel hasar 19.000 ytl ve pert olabilmesi için aşılması gereken limit %65.Yani bu limitin altında kalıyor.Ancak servise gelen exper aracın değerinin bu olmadığını yaklaşık olarak 22-25.000 ytl arasında olduğunu, belirtti.Bu değere göre ise 19.000 ytl pert olma limitini aşmış oluyor.Sanki bana aracın pert olma riskini azaltmak için aracın değeri yüksek gösterilmiş gibi geldi!!!.
    Farklı bir sorum daha var:
    Kazayı otobanda yaptım(tek taraflı,yolun ortasında duran bir sandalyeye çarpmamak için panik yapıp direksiyon hakimiyetini kaybettim)Polis tutanağında bu sandalye yer almıyor ve tutulan zabıtta bir yerlerde hasar miktarı 7.000 ytl olarak belirtilmiş.Bu benim yola verdiğim zarar mıdır(yani refüjlere)eğer öyle ise zorunlu trafik sigortam bunun tamamını öder mi
    ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talkie77 -- 7 Eylül 2006; 0:46:46 >

• Bir kaza sonrasında aracın değeri, hasar tarihinden bir gün önce ki değer baz alınarak dikkate alınır. Dolayısıyla aracınızı ilk sigortalattığınızda 35.000 YTL olabilir ama hasar gününde bu değer düşmüş olabilir. Dolayısıyla aracınız pert olabilir.
  • Sorularınız için buraya...
  • 1 ay kadar önce aracımla kaza yaptım.Aracım pert olmadı ancak ben içime sinmediği için kaskoyla anlaşıp yaptırılması yerine tamir masrafının tarafıma ödenmesini talep ettim ve olumlu yanıt aldım.Aracı kazalı haliyle satıcam ancak henüz kaskodan paramı almadım ve kaskom 17/10/06 tarihinde sona eriyor.Aracın satışını 3.sahsa verirsem bir problem olur mu?Kasko merkeziyle görüştüğümde sorun olmayacağı söylendi ancak kaskoyu yapan acenta parayı aldıktan sonra satmam gerektiğini söylüyor.Aracı sattığım adam 1 ay içersinde kendi üzerine geçirmeden kaza yaparsa başım ağrır mı?Çünkü alıcı aracın kasko değeri üzerinde cok fazla durdu.
  • arakadaşlar 10 gün sonra kaskom doluyor. tavsiye edeceğiniz veya fiyat verebileceğiniz yer varmı_? teşekkürler

araç bilgileri
    2006 model
    tourneo connect k210s tddi 75 ps standart
    1 yıl hasarsızlık indirimi
    öğretmenim
    25 yaşındayım (araç eşim üzerine ehliyeti yok)
    değeri 25000 ytl olsun
    plaka ve ikamet 52

araç kredili kasko ful olacak
    tek şöför indirimi istemiyorum

anadolu sigrta 525 ytl 8 taksit fiyat verdi
  • Sayın talkie 77,
    Bir sigortacı olarak söyleyebilirim ki nadir görülen bir durum bu. Öncelikle anladığımı yazayım, eğer yanlışım varsa siz düzeltin. Sigorta şirketi size hasar bedeli kadar ödeme yapacak ve siz aracı tamir ettirmeden kullanacak ya da satacaksınız. Bu durumada sigorta şirketiniz onay verdi.
    Bu durumda sigorta şirketinin o aracı satacaksın yaptırımı yapma hakkı olduğunu sanmıyorum. ama doğal olarak o aracı yeniden sigortalamayacaktır. Aracı sattığınız kişi üzerine almayacaksa her şartta bir risk altına girebilirsiniz. Sonuçta ruhsatta sizin adınız olacak ve olası tüm tatsızlıklar sizin başınıza patlayacak. O nedenle aracın bir an önce satın alan kişinin adına kaydedilmesi çok faydalı olacaktır.
  • Ya beyler sigorta şirketleri çıldırmış inanılmaz artmış kasko fiyatları. Lanet olsun böyle işe. Geçen sene 650 ytl'ye yaptırdığım kasko hasarsızlık indirimimin bu sene %40 çıkmasına rağmen 850 ytl'ye çıkmış. Nereden ucuza yaptırabiliriz? Hür Sigorta iyi fiyat verdi ne düşünüyorsunuz bu sigorta firması hakkında? Sanırım Hürriyet grubunun Sedat Simavi kurucusu.
  • Evet malesefki bazı modellerde fiyatlar geçen seneye oranla indirim kazanılmasına rağmen yüksek çıkmakta , teminat eksiği yok ise bahsettiğiniz şirkette yaptırabilirsiniz kasko sigortanızı .
  • Sigorta şirketleri kasko poliçelerinden ciddi zarar ettiler geçen yıllarda ve bu sene poliçe bedelleri bir miktar yükseldi malesef. Eğer aracınızla ilgileri verirseniz size bizde fiyat teklifi vermek isteriz. Ya da doğrudan web sitemize girip fiyat alabilirsiniz.
    www.gorgulusigorta.com
  • amele75,
    sanırım size 500 YTL civarlarında bir fiyat verebilirim. aracınızın bedeli de 26.359 YTL görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goragorn -- 17 Ekim 2006; 12:47:36 >
  • Kolay gelsin burada emeklerini bilgilerini paylaşan bütün arakadaşlara şimdiden teşekkürler.
    Benimde nacizane bir sorum olacak:Geçen hafta içinde 2000 model mondeo ghia bir araç aldım.Noter satışını aldım diğer işlemlere bayramdan sonra başlayacağım.Sorum şu önceki sahibi trafik sigortasını yeni yaptırmış(1 aylık) vede kendisi sıfır bir araç aldığı için bu sigorta poliçesinden faydalanmayacak.Ben bu yapılmış olan sigortadan faydalanabilirmiyim?Ayrıca yaklaşık aracımın kasko primi ne kadar tutar?Sigortam.net ten hesaplamak istedim geçenlerde araç bedelini 14.800 ytl priminide 900 ytl gibi yüksek verdi.Daha aşağı bir rakama yaptırabilirmiyim?
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
  • trafik sigortasında durum şöyle:sana aracı satan kişi,noter satış sözleşmesini yaptırdıgı sigorta şirketine göturecek,onun policesi iptal olcak,gerye kaç ay kaldı ise sgorta kalan kısmın parasını iadeeiyor.o zaman siz ayrıca yaptırmak zorundasınız.yanisiz o sigortadan faydalanamazsınız.
  • ford mondeo'nun tam tipini bana söyleyebilir misiniz ? daha sağlıklı bir fiyat verebilirm bu sayede.
    http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi
    bu adresten aracın tam tipini ve değerini görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.