Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.646
Cevap
105
Favori
386.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim düşüncem şudur eğer fiyatlar yakınsa her zaman yetkili servislerin anlaşmalı olduğu sigorta şirketini kullanırım.

senin konunda ise bana bir yanlışlık varmış gibi geliyor,başak sigorta en ucuzu.
    aracının değerini yanlış seçmiş olabilirler.

beni de bu işi yapan insanların nasıl yapamadığı deli ediyor.yani aracı söyledim.26000küsür piyasa değeri çıkardı.dedim bu olamaz.başka clio ya bakmış.sonra bi daha baktı bu sefer evet yanlış yapmışım dedi 23700 çıktı.dedim bu da olamaz gittim ekrana baktım salak 3 kapılı versiyona bakıyormuş.kendi aracımı buldum.21870 değer çıktı.26000küsür çıktığında fiyat yüksek çıkmıştı normal olarak.neyse tekrar yaptırmak için gittiğimde aynı yollardan tekrar geçtik.

ya da yanlış hesaplamış olabilirler 1000liraya 700lira gibi bir fark olamaz.başka acentelere bir danış derim.444 3 888 i de arayabilirsin.

ayrıca başak sigortanın 50,000ytl teminatı var, ve teminatları daha çok.mesela kiralık araç şehiriçi-şehirdışı..

yanardağ püskürmesi ise komik.

• quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Merhaba, babam bugün Ziraat Bankası'yla kasko yenilemek için görüşmeye gitmiş. Krediyi Ziraat Bankası'ndan kullandığımız için Başak Sigorta'yla kasko yaptırmamız gerekiyor ve hem de indirimli. Ayrıca aracın 2. kademe %40 hasarsızlık indirimi var ve verdikleri fiyat inanılmaz yüksek:

2005 FORD FOCUS 1,6 TDCi Ghia
    977,19 YTL

Eve gelince şok oldum resmen, bu kadar pahalı kasko mu olur Allah aşkına?

Bir de bir sürü sel baskını, deprem vs. eklemişler ben bunları kesinlikle istemiyorum, sadece kaza anında hukuksal ve maddi korum sağlayacak, mala ve insan canına gelebilecek zararlara karşı teminat istiyorum. Naısl yaptıracağım bu işi, ve tabii ki poliçeyi nasıl iptal ettireceğim?

Aracınız banka adına rehinlidir , tüm teminatların dahil edilerek (deprem -sel vs ) kasko sigorta poliçesi üretilmesi tartışılmazdır , teminat seçimleri ihtiyari bırakılmamıştır.

• quote:

Orjinalden alıntı: guide

quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Merhaba, babam bugün Ziraat Bankası'yla kasko yenilemek için görüşmeye gitmiş. Krediyi Ziraat Bankası'ndan kullandığımız için Başak Sigorta'yla kasko yaptırmamız gerekiyor ve hem de indirimli. Ayrıca aracın 2. kademe %40 hasarsızlık indirimi var ve verdikleri fiyat inanılmaz yüksek:

2005 FORD FOCUS 1,6 TDCi Ghia
    977,19 YTL

Eve gelince şok oldum resmen, bu kadar pahalı kasko mu olur Allah aşkına?

Bir de bir sürü sel baskını, deprem vs. eklemişler ben bunları kesinlikle istemiyorum, sadece kaza anında hukuksal ve maddi korum sağlayacak, mala ve insan canına gelebilecek zararlara karşı teminat istiyorum. Naısl yaptıracağım bu işi, ve tabii ki poliçeyi nasıl iptal ettireceğim?

Aracınız banka adına rehinlidir , tüm teminatların dahil edilerek (deprem -sel vs ) kasko sigorta poliçesi üretilmesi tartışılmazdır , teminat seçimleri ihtiyari bırakılmamıştır.

Sevgili guide ve emre., bu konuda bana yardımcı olabilir misin?

1. Başak Sigorta'da iki tip kasko paketi var, bir yukarıda verdikleri fiyattan Süper Kasko (içinde alakasız bir sürü teminat var, araç bankaya rehinli olduğundan bu teminatları yapsın tabii ki ama ben mesela anahtar yardımı istemiyorum ya da araç servisteyken günlük 5 YTL taksi parası istemiyorum, bunlardan bankaya ne?) bir de normal kasko var. Ben normal kaskoyu yaptırmaya karşı değilim ama Süper Kasko zırvalığını istemiyorum. En azından benimle ilgili olan teminatları kapsam dışı bıraksınlar, bu Ziraat Bankası'na ben de mi rehinliyim ya, beni niye teminat altına alıyor.

2. Aracın 6 tane taksidi kaldı, ben bunlara inattan 6 aylık kasko buraya yaptırırım o zaman, sonra yeniden kasko yaptıracağım zaman 1 yıllık başka şirkete yaptırırım. Astarının ne kadar pahalıya geldiği önemli değil, inattan.

3. Ziraat Bankası'nda krediyi aldığımız banka müdürü bizim tanıdığımız ama şans bu ki telefonla görüştük yıllık iznine çıkmış, bize Başak Sigorta'yla ilgili bir kaç telefon numarası verdi ama aradığımızda yetkili bir bayan görevli sanki kuaförü aramışız gibi konuşuyor, çok kötü bir izlenim bıraktı bizde, anlaşamadık bir türlü.
    Şimdi bizim kasko 14 Temmuz'da bitiyor, bu kaskoyu yenilemek için herhangi bir yasal sürem var mı? Yani banka müdürünün iznini bitirmesini bekleyebilir miyim? Herhalde 24 Temmuz'da dönecek yani yaklaşık 10 gün kaskoyu geç yaptırma hakkım var mı?

Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

• Trcapital ;

2 kasko arası geçen sürenin 15 günü aşmaması gerektiğini biliyorum hasarsızlığın düşmemesi için.yine herhangi bir acenteye sorabilirsin.yani bekleyebilirsin.
  • TRCaPiTaL , başak sigortaya yaptırmak zorunda değilsin , şartları sana uygun olan herhangi bir şirkete gidip kasko sigorta poliçeni yaptırabilirsin , indirim yapmaları vs seni orada tutmak için söylenen yalanlardır , bir sürü müşterim var ilk sene sonunda bana gelen ...

Deprem , Sel-Su baskını - Terör -KNHH- Hırsızlık , Yangın teminatlarını içerene X şirketten Y bir poliçe satın alabilirsin , bu kadar heyecan yapmana gerek yok.

Kazanmış olduğun hasarsızlık indirimi bakidir , sigorta şirketleri 5-6 ay gibi süreyi geçirmeden bu indirimi poliçelerinde uygulayabiliyorlar. (Koç Allianz 6 ay ) Ayın 24 üne kadar yaptırmaman hasarsızlık indirimini olumsuz etkilemez , fakat bu süre içerisinde aracın sigorta teminatı dışında kalır ve oluşabilecek riski cebinden üstlenmen gerekir.
  • size bir sorum olacaktı.17 temmuz pazartesi günü istanbul küçükköyde bir araç sürücüsü yolda bir bayana tacizde bulunuyor ve eşi ve arkadaşları tarafından bu durum farkedilince kaçmaya çalışıyor. araçla sokak arasından geri geri anayola doğru yüksek bir hızla çıkarken benim aracıma sağ ön tekerleğin hizasından çarpıyor hemen akabinde direksiyonu sola kırıp kaçıyor. ben plakasını aldım 155 i aradım trafikten bir ekip çağırmama rağmen gelemeyeceklerini bölge karakolunu aramam gerektiğini söylediler. karakolu aradım bir ekip geldi inceleme yaptı ve olay yeri tutanağı yazıp bölge karakoluna gidip suç duyurusunda bulunmamı söyledi. karakola gittim bana çarpan aracın çalıntı olup olmadıgını kontrol ettiler. çalıntı değilmiş.daha sonra ifademi aldılar alkol muayenesi için hastaneye gönderdiler beni be imzamı attıktan sonra işimin bittigini ve mahkemeden kağıt gelene kadar beklemememi söylediler. elimde hiçbir belge olmadan hasarlı aracımla evime döndüm ve 5 gündür hiçbir ses çıkmadı. acaba ne yapmam gerekiyor. şu durumda aracımı yaptıracak maddi durumumda yok.bana yol gösterirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkür ediyorum.saygılarımla...

• quote:

Orjinalden alıntı: pills

size bir sorum olacaktı.17 temmuz pazartesi günü istanbul küçükköyde bir araç sürücüsü yolda bir bayana tacizde bulunuyor ve eşi ve arkadaşları tarafından bu durum farkedilince kaçmaya çalışıyor. araçla sokak arasından geri geri anayola doğru yüksek bir hızla çıkarken benim aracıma sağ ön tekerleğin hizasından çarpıyor hemen akabinde direksiyonu sola kırıp kaçıyor. ben plakasını aldım 155 i aradım trafikten bir ekip çağırmama rağmen gelemeyeceklerini bölge karakolunu aramam gerektiğini söylediler. karakolu aradım bir ekip geldi inceleme yaptı ve olay yeri tutanağı yazıp bölge karakoluna gidip suç duyurusunda bulunmamı söyledi. karakola gittim bana çarpan aracın çalıntı olup olmadıgını kontrol ettiler. çalıntı değilmiş.daha sonra ifademi aldılar alkol muayenesi için hastaneye gönderdiler beni be imzamı attıktan sonra işimin bittigini ve mahkemeden kağıt gelene kadar beklemememi söylediler. elimde hiçbir belge olmadan hasarlı aracımla evime döndüm ve 5 gündür hiçbir ses çıkmadı. acaba ne yapmam gerekiyor. şu durumda aracımı yaptıracak maddi durumumda yok.bana yol gösterirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkür ediyorum.saygılarımla...

Karakoldan ya da trafik şubesinden alacağın kaza tutanağı ve resmi şikayetinle birlikte kasko şirketine başvuracaksın. Kaskon yoksa prosedürü tam olarak bilmiyorum ama sanırım kendi cebinde yaptırıp mahkeme sonucuna göre paranı geri alırsın.

Bu arada ben Başak Sigorta'dan o fahiş fiyatla yaptırdım, ailem boşver uğraşacağımıza yaptıralım dedi ve bir gün benden habersiz babam sigorta acentasına giderek yaptırmış, eve gelince al ruhsatına koy dediler, sağlık olsun artık.

• Ben opel corsa CDI 1.3 dizel 2006 aldım.kasko maliyeti ne kadar çıkar. birde sigorta şirketleri arasında bir fark varmıdır?Yani bazıları ucuz bazıları pahalı.Bu fark neden kaynaklanır.birde sigorta yaptırırken nelere dikkat etmeliyim.bi yardım ederseniz sevinirim.ilk arabam pek tecrübem yok bu konuda
  • Arkadaşlar, bazı sorularım olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim.
    Kasko bedeli 11700 YTL olan aracım çalındı. 30 gün geçmeden de bulundu. Ama çok kötü bir durumda ve ikamet ettiğim yerden 800 km uzakta.
    Sorularım şunlar
    1) Araç yeni bulundu ve yürüyemez durumda, bu durumda sigorta şirketine nasıl bir taleple gitmeliyim?
    2) Net ilanlarına baktığımda aynı model araç 9500-10500 YTL arasında satılıyor.
    Aracın perte çıkması durumunda sigorta şirketinin ödeyeceği rakam ne olabilir.
    3) Aracın perte çıkması durumunda Piyasa rayiç bedeli altında bir rakamla karşılaşısam ne önerirsiniz?
    4) Onarım rakamı 7000 YTL civarında ise ne yapmam daha mantıklı olur?
    Bu konudaki tüm önerilerinizi ve düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim.
  • pills , kasko sigortanız var ise , anlaşmalı olduğunuz servise gidin ve tüm evrakları servise bırakıp hasarınızın onarılmasını bekleyin , sigorta şirketiniz dosyayı rücu edecektir , karşı tarafın var ise trafik sigortasından , yok ise hukuki yoldan bu hasar bedeli alınacaktır .
  • jas_el_mine, öncelikle geçmiş olsun.

sigorta şirketinize çalıntı buluntu tespit tutanağını ulaştırarak ihbar yapmanız gerekiyor , 7000 ytl civarında bir hasar söz konusu ise aracınızın pert e çıkması lazım teknik olarak . Sigorta eksperi aracin piyasa bedelini araştıracaktır , sizin verdiğiniz fiyatlar eğer reel piyasa fiyatını gösteriyorsa 10.500 YTL ye kadar hasar ödemesi almanız mümkündür .
  • quote:

Orjinalden alıntı: guide

jas_el_mine, öncelikle geçmiş olsun.

sigorta şirketinize çalıntı buluntu tespit tutanağını ulaştırarak ihbar yapmanız gerekiyor , 7000 ytl civarında bir hasar söz konusu ise aracınızın pert e çıkması lazım teknik olarak . Sigorta eksperi aracin piyasa bedelini araştıracaktır , sizin verdiğiniz fiyatlar eğer reel piyasa fiyatını gösteriyorsa 10.500 YTL ye kadar hasar ödemesi almanız mümkündür .

Sayın Guide,
    çok teşekkürler,
    son bir sorum var...
    eğer sigorta piyasa rayic bedeli altında bir rakam (örneğin 8000-9000 YTL arası) önerirse ne yapmalıyım?
    öneriniz nedir?
    Teşekkürler
  • Piyasası 9500 10500 arası bir araç için sigorta şirketi 8000 veya 9000 lira vermeyi teklif etmez , ama ilk aşamada size piyasa fiyatının min rakamını vermek için teklif sunar , sizde bu teklifi kabul etmeyeceğinizi ve mağdur olacağınızı açıklarsınız ve piyasası olan atıyorum 10500 lira nın ödenmesini istediğinizi belirtirsiniz.
  • tecrübeli arkadaşlar banka rehin kaldırma işlemi nasıl oluyor. noter felen gitmek gerekiyomuşta artık kalmış gibi birşeyler duydum . ayrıca bu işlem ne kadar tutar. TEŞEKKÜRLER.
  • E200 kompressör,96-97 model mercedeslerin fiyatı 25 ile 40,000 TL arasında değişirken,kasko bedeli 3.5 ile 5000 TL gibi çok yüksek bedeller isteniyor.Sizce normal mi?Yaptırmamak daha makul galiba.

Not:
    Ne kadar ilginçtir ki LPG hakkında da ayrı bir başlık varken,birkaç tane müstakil LPG başlığı açılmış ve kimse de birşey dememiş kilitlememişken,yukarıdaki sigortaya ilişkin soruma hemen yetişildi.Burada yazmam gerekiyormuş, yazdım.

Cevap veren forum üyelerine teşekkür ederim.
  • O ayrı olarak nitelendirdiğiniz başlıkları Şikayet Et butonunu kullanarak kilitletebilirsiniz ...

96-97 Model mercedeslerin piyasa fiyatı 25-40 bin YTL arası değişebilir ama bir kasko bedeli vardır , atıyorum 33.689.00 YTL , kasko sigortası yapılırken bu bedel esas alınır ve primlendirme bu bedele göre yapılır , takdir edersiniz ki mercedes araçların yedek parça fiyatları pahalı olması sebebi ile kasko sigorta ücretleri pahalıdır , kasko şirketleri arasında farklılıklar illaki olacaktır fakat 1000 - 2000 YTL civarı bir fiyata da kasko poliçesi satın alamazsınız .

Yaptırıp yaptırmamak kendi maddi imkanlarınıza ve tercihinize bağlı , benim kanaatim kesinlikle kasko poliçesi yaptırmanızdan yanadır , günümüz trafiğinde ve şartlarında araç kullanmak çok riskli , trafikte seyir esnasında değilken bile bir çok riske açıktır aracınız ...
  • Bedel açısından daha pahalı araçların primi daha ucuz genelde,10 yaşındaki mercedese göre.Mesela 0 km. bir golf,ya da toyota 1000 TL'ye kasko yapılabiliyor.Üstelik bir vw'nin yedek parça bedeli,e200"ünkinden az değil.Kaldı ki bahsettiğim araç 10 yıllık.
  • Herkese merhaba.
    Ben de haftasonu arabanın on sag tarafını vurdum. Ezik cok ufak ama boyası gitti biraz. Kaza raporu tutturmadım. Kasko paramı oder mi servise?
    Gecen sefer otoparkta vurdugumda odemisti. Beyan vermıstım.
    Ayrıca radyomun CD caları bozuldu. Garantıye girer mi?

Ilgılenen arkadaslara tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aband0ned -- 7 Ağustos 2006; 11:41:12 >
  • AVİVA Sigorta ile kaskolu olan aracım 26.06.2006 tarihinde kaza geçirdi. gerekli işlemlerin hepsi yapıldı tüm tutanaklar ve tüm gerekli evraklar tamamlandı. Araçtaki hasarın büyük olması nedeniyle aracın pertotal olarak işlem görebileceği ve inceleme yapılacağı söylenerek bekletildim. Daha sonra aracın pert olacağını ve bazı gerekli belgelerin tamamlanması gerektiğini söylediler. Sigorta yetkilileri hiçbirşey ile ilgilenmedi bize ulaştıtılan kağıtlarda aracın şasi numarasına bile dikkat edilmemiş başka bir şasi numarası yazılmıştı. (ilgisizliğin bu kadarı) gerekli evrakları 31.07.2006 tarihinde AVİVA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'ne teslim ettim ve 14.08.2006 (bugün)tarihinde alabileceğimi söylediler. sigorta şirketini aradım ve satış işlemi yapılması gerektiğini ve paranın belli bir miktar kısmını da o kişiden alacağımı söylediler. o kişi de bugün veremeyeceğini söyledi. artık ilgisizliğin bu kadarı olmaz onlar orda oturarak hiçbirşey yapmazken ben burda o paraya güvenerek girdiğim borçlarımın altından nasıl kalkacağımı düşünüyorum. aracı pert olan herkez bu kadar uzun zamanda mı parayı alıyor yoksa AVİVA sigortanın bir ihmali mi var?
    Şahsi kanaatimAVİVA dan kasko yaptırmak işiniz düşmediği sürece cok iyi bir durum. ama işiniz düşerse ihmal ve ilgisizlik diz boyu...

bilgisi olanlar ilgilenenler yardımcı olabilrlerse sevinirim

• Selamlar,

Sizlere kasko ile ilgili bir konuda yardım istiyorum.

KASKO DEĞERİ İLE ARACIN DEĞERİ ARASINDA BİR İLİŞKİ VAR MI ?

Sorumun sebebine gelince;

- 2 tane aracım var. Birini 34.000 Euro'ya satmak istiyorum. Ancak telefon açıp 26-28.000 Euro yani 48-52.000 YTL teklif ediyorlar. Aracın kasko değeri 59.800 YTL. Şimdi ben bu aracı pert etsem sigorta bana bu parayı mı ödeyecek? Gerçi araç pert edilmeye kıyılmayacak bir araç ama hani olur ya allahtan pert olursa ne ödenecek ?
    - Diğer aracı 10 gün önce 16.150 YTL'ye aldım. Hatta biraz kazıklanmışım. Değeri 15.-15.500 YTL falanmış. Acil satmak istesem 14-14.500 e anca gidermiş. Ama kasko 19.800 YTL'den. Şimdi bu araç pert olsa kasko bana ödeme yaparken neyi dikkate alacak?

Bir çoğunuza komik gelecek bu soruları gerçekten bilmediğim için soruyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.