Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.653
Cevap
108
Favori
386.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir arkadaş bugun beni aradı ismini hatırlamıyorum kusura bakmasın abi bişi sorcam dedi ben forumdanımda dedi.... hasarsızlıkla ilgili bir soru sorduda burdan da cvp veriyim...

hasarsızlık indirimi kasko sigortasında teker kademe çıkar ikişer kademe düşer... yani;

1. yıl %30
    2. yıl %40
    3. yıl %50 aldın diyelim...

3. yılın içinde bir kaza yaptın... hasarsızlığın sıfırlanmıyor, 2 kademe düşüp %30 a geliyor... kusura bakmasın o arkadaşım... ismini hatırlayamıyorum...
    umarım diğer bilmeyen arkadaşlarad ayardımcı olmuşuzdur...
  • ruhsat sahibi araç değiştirise eski araçtan yeni araca hakları geçer, prim farkı çıakr onu öder ve hak ettiği hasarsızlıkları yeni araca aktarılır...

yani X aracınız 2. yılı %40 indirimizizi aldınız... yeni bir Y aracı aldığınızda X aracının hakları aynen geçer... hasarsızlık bir sonraki yenilemede %50 den dvm eder...

yeni araç alımlarınızda sigortacınızla görüşün....ZEYİL YAPTIRIN....
  • Chino'nun sigorta ile ilgili yazılarını genelde okurum, son yazılarında belirttiği noktalara da katılıyorum.Forum, bilgiler paylaşıldıkça güzelleşir. Nisan başında aracımın kaskosunu yeniledim ve aynı teminatlarla en uygun teklifi de kendisinin rehberliğinde Koc-Allianz'dan aldım.. Katkılarından dolayı tekrar teşekkürler...
  • hayırlısı olsun
  • sagolasın guide. diger kısımda yazdıgın cavep icin.

( guide:Tedavi kısmı boş ise tedaviden faydalanamazsınız anlamına geliyor ve Koç Allianz da aracınız daha yüksek çıkardı )

birde sunu sorsam . su an benim kendi saglık güvencem var ( memurum) . o zaman bu kısmın bos burakılması bi dez avantajmıdır, avantajmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetera -- 10 Nisan 2007; 18:12:56 >
  • Rica ederim ...

Sağlık güvenceniz varsa zaten kasko poliçenizdeki Ferdi Kaza Teminatındaki Tedavi başlığının bir önemi kalmıyor , yani ekstra prim ödememiş oluyoruz
  • benim şahsi fikrimdir... ama işinizede yara... eğer bu işi yapıyorsam size bir tüyoda vermek benim boynumun borcudur...

arkadaşlar hepimiz genç insanlarız sosyal yaşantımızda aktif olduğumuz için sokakta veya evde bir şekilde ani harici ve beklenmeyen yani KAZA durumları ile karşılaşmamızın frekansı çok yüksek... sadece oto kaza sigortanızda ek prim ile tedavi masraflarını ekletmek yerine... çok çok cüziii bir ücretle kendinize ferdi kaza sigortası yaprıın ve teminatların içine KAZA SONUCU TEDAVİ MASRAFLARINININ KARŞILANMASI nı da ekletin...

arabada kaza yaptınız ödenir, evde düştünüz kolunur kırıldı hastane masraflarınız ödenir, yolda yürürken düştünüz bişi oldu o bile ödenir... hemde okdr minnacık primlerle ki inanamazsınız... maksat sigortalatmaksa benim şahsi görüşüm yıllık 1000 YTL verdiğiniz araç sigortanızın yanına hiç yoksa 80 100 YTL daha verip kendinizede bir kaza sigortası yaptırın....

• Şirketimizi tercih ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim... Herhangi bir sıkıntınız olduğunda müşterim temsilciniz olmasamda elimden gelen yardımı yaparım...

kazasız günler, aramıza hoşgeldiniz...
    quote:

Orjinalden alıntı: umutlu42

Chino'nun sigorta ile ilgili yazılarını genelde okurum, son yazılarında belirttiği noktalara da katılıyorum.Forum, bilgiler paylaşıldıkça güzelleşir. Nisan başında aracımın kaskosunu yeniledim ve aynı teminatlarla en uygun teklifi de kendisinin rehberliğinde Koc-Allianz'dan aldım.. Katkılarından dolayı tekrar teşekkürler...
  • süresi biten kaskom koç allianz dan idi geçen yıl 830 ytl ye yaptırmıştım.köpeğe çarptım hasarsızlığım uçmuş.yeniden yaptırayım dedim bu sene 1230 dedi bu nasıl oluyor bir yılda bu kadar artarmı?.hanginsinden yaptırsam diye düşünüyorum arkadaşalr ne tavsiye edersiniz
    tşkr
  • öncelikle geçmiş olsun...

yardımcı olmaya çalışıyım, hasarsızlık indiriminizi kaybetmenizin sebebi yaptığınız çarpma sonucu tamirat masrafları doğmasıdır... bu noktada şirketin yapabileceği bir eşy yok, keşke elimizden birşey gelse.

yenilemeniz içinde şöyle bir fikir uyandırmak isterim sizde, eğerki Koç Allianz'ın hizmetlerinden mamnunsanız ama fiyat pahalı geldiyse sel ve deprem teminatlarını çıkartıp bir poliçe yaptırabilirsiniz orda ortalama 1000 YTL civarı bir şey tutacaktır... riski genişletmiş olacaksınız ancak riske bağlı fiyatlarndırmayıda kısacaksınız...

saaat 12.30 a kdr forumdayım... sorularınız olursa burdan cvplamaya dvm ederim...

quote:

Orjinalden alıntı: erencan70

süresi biten kaskom koç allianz dan idi geçen yıl 830 ytl ye yaptırmıştım.köpeğe çarptım hasarsızlığım uçmuş.yeniden yaptırayım dedim bu sene 1230 dedi bu nasıl oluyor bir yılda bu kadar artarmı?.hanginsinden yaptırsam diye düşünüyorum arkadaşalr ne tavsiye edersiniz
    tşkr

• quote:

Orjinalden alıntı: Chino

öncelikle geçmiş olsun...

yardımcı olmaya çalışıyım, hasarsızlık indiriminizi kaybetmenizin sebebi yaptığınız çarpma sonucu tamirat masrafları doğmasıdır... bu noktada şirketin yapabileceği bir eşy yok, keşke elimizden birşey gelse.

yenilemeniz içinde şöyle bir fikir uyandırmak isterim sizde, eğerki Koç Allianz'ın hizmetlerinden mamnunsanız ama fiyat pahalı geldiyse sel ve deprem teminatlarını çıkartıp bir poliçe yaptırabilirsiniz orda ortalama 1000 YTL civarı bir şey tutacaktır... riski genişletmiş olacaksınız ancak riske bağlı fiyatlarndırmayıda kısacaksınız...

saaat 12.30 a kdr forumdayım... sorularınız olursa burdan cvplamaya dvm ederim...

quote:

süresi biten kaskom koç allianz dan idi geçen yıl 830 ytl ye yaptırmıştım.köpeğe çarptım hasarsızlığım uçmuş.yeniden yaptırayım dedim bu sene 1230 dedi bu nasıl oluyor bir yılda bu kadar artarmı?.hanginsinden yaptırsam diye düşünüyorum arkadaşalr ne tavsiye edersiniz
    tşkr

Teşekkür ederim ama koç allianz neden 800 ytl lik hasarı hasrsızlığımı bozuyor sonuçta köpek bu suç bende değil.anlamadığım bu.hemide aracım ford focus koç şirketi kendi araçlarına indirim yapıyormuş sözde neden bu kadar yüksek çıkıyor

• ama hasarı köpeğe rücu edemeyiz böylede bir durum var... veya şöyle düşünün, kaskonuz olmasaydı hasarınızı kim karşılayacaktı... siz...

800 den 1200lere gelmesi taibki bencede normal deil ama geçen sene demekki ford marka araçlar çok hasar yaptığı için şirket bu sene fordların sigortaları biraz daha yüksek bir fiyata yapıyor... mantık bu...
  • Ama bazı şirketler %5 i geçmeyen hasarları hasarsızlığı bozdurmuyor buna ne dersiniz.gerçi benim sözleşmemde varmıydı onu da bilmiyorum siz daha iyi bilirsiniz.bu sene mini hasar olayını işleme koymuşlar o iyi bari
  • evet bazı şirketlerin öyle bir özel şartı var ama bizim şirkette olupta diğer şirketlere olayan özelliklerde var....

sizinde taktirinizdedir ki her şirketin işleyişi farklıdır, 800 den 1200e çıkması sadece bir kaza içine olmamıştır inanın... fordun yedek parça maliyetleri piyasa koşulları vs hepsi bunların bir çarpanda değerlendirilip primöler hesaplanıyor...

artışı araştırmakta haklısınız, ancak bir kullanıcı olarak bana sorarsanız fiyatlar ucuz bile...
  • İlginiz için çok teşekkürler arkadaşım.Ama tatmin olduğum söylenemez.hasar oranı sınırlaması koyması lazım diye düşünüyorum.iyi geceler
  • şirketimizin ürün geliştirme departmanı sizin istekleriniz doğrultusunda revizyonlar yapacaktır... örneğin autoking...

iyi akşamlar dileirm...
    quote:

İlginiz için çok teşekkürler arkadaşım.Ama tatmin olduğum söylenemez.hasar oranı sınırlaması koyması lazım diye düşünüyorum.iyi geceler
  • ray sigorta nasıldır arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.
  • ray sigorta doğan grubunun sigorta şirketidir... kötü değildir fiyatları uygun çıkar... ama hasar ödemede sıkıntılılar genelde 21 ile 45 gün arasında hasar ödüyorlar.

alacağınız poliçenin özel şartlarını isteyerek okuyunuz ve öyle yaptırınız, 10 lira ucuza bir ürün alıp ilerde sıkıntı yaşamak kanımca pek karlı olmayacaktır sizin için...
  • sıfır aracım var ve kaskolu

bir kaza geçirdim ve tampon ezildi sis farının ayakları çatladı .servise götürdüm. s expertiz raporu tamponun autoking gönderilip orada tamir edilip takılmasına kara verdiler.
    Servis tamir olan kısımın boyasına orjinal parçaya verilen 3 yıllık garantiyi vermiyor.Telefonla görüştüğüm exper birşey olmayacağını söylüyor olursa tekrar boyatırız diyor.Benim mevcut orjinal ve servis garantili tamponun yerine boya ve parça garantisi olmayan bir şekilde tamir ücreti ödeyeceklerini söylüyorlar.
    ben orjinal parçayı kendim taktırarak faturayı sigorta şirketine versem ödeme alabilirmiyim?

sizce burada kanuni olarak ne kadar haklılar ve sigorta şirketini bu konuyla ilgili mahkemeye verebilirmiyim.?
  • exper size sigorta şirketinin hasararda uyguladığı prosedüre istinaden yol göstermektedir... uygulamanız gereken yöntem budur... kendiniz serviste yaptırıp sigorta şirketine fatura ederseniz şirket bu hasarı ödeeme hakkına sahiptir..

buradaki ikilem aslında biz son kullanıcıların aleyhine olmakla birlikte geçmişte yaşanan düze3nbazlıklar doğrultusunda uygulamaya konuluan bir uygulamadır. var olmayan hsarlar için bile şirket kapıları zorlandığı için sigorta şirketleride autoking gibi kurumlarla anlaşarak, madem kaza yaptın kardeşim buyur anlaşmalı proefyonel servis sana, diyerek müşterinini hasarını bertaraf etme yoluna gitmişlerdir....

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

bu arada geçen gün bir konu olmuştu yedek anahtarla ilgili, konu aklımda kaldığı için bir kere daha açmak istedim...

hemen açık kısa bir tablo ile anlatıcam...

araç eski, anahtar yok = şirket ödeme insiyatifinde olabilir.
    araç yeni anahtar yok = şirket ödemez.
    araç yeni anahtar yok, ama kasko yaptırırken anahtarının olmadığını yazılı olarak beyan etti = şirket ödeyebilir. ancak sizden hemen bir yedek anahtar isteyecektir veya komple kilit sisteminin değişimini... mesela bu durumu engellemek için Koç Allianz oto kaza sigortalarına yedek anahtar teminatınıda ekletmiştir...

aklınızda bulunsun arkadaşlar

quote:

Orjinalden alıntı: X_DAX_M

sıfır aracım var ve kaskolu

bir kaza geçirdim ve tampon ezildi sis farının ayakları çatladı .servise götürdüm. s expertiz raporu tamponun autoking gönderilip orada tamir edilip takılmasına kara verdiler.
    Servis tamir olan kısımın boyasına orjinal parçaya verilen 3 yıllık garantiyi vermiyor.Telefonla görüştüğüm exper birşey olmayacağını söylüyor olursa tekrar boyatırız diyor.Benim mevcut orjinal ve servis garantili tamponun yerine boya ve parça garantisi olmayan bir şekilde tamir ücreti ödeyeceklerini söylüyorlar.
    ben orjinal parçayı kendim taktırarak faturayı sigorta şirketine versem ödeme alabilirmiyim?

sizce burada kanuni olarak ne kadar haklılar ve sigorta şirketini bu konuyla ilgili mahkemeye verebilirmiyim.?

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.