Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SigortaOfisi Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.653
Cevap
108
Favori
386.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başak sigorta nasıldır arkadaşlar kasko yaptırmak amacıyla soruyorum.tşkr
  • altta kalıyordu, yukarı yazalım...

bu arada geçen gün bir konu olmuştu yedek anahtarla ilgili, konu aklımda kaldığı için bir kere daha açmak istedim...

hemen açık kısa bir tablo ile anlatıcam...

araç eski, anahtar yok = şirket ödeme insiyatifinde olabilir.
    araç yeni anahtar yok = şirket ödemez.
    araç yeni anahtar yok, ama kasko yaptırırken anahtarının olmadığını yazılı olarak beyan etti = şirket ödeyebilir. ancak sizden hemen bir yedek anahtar isteyecektir veya komple kilit sisteminin değişimini... mesela bu durumu engellemek için Koç Allianz oto kaza sigortalarına yedek anahtar teminatınıda ekletmiştir...

aklınızda bulunsun arkadaşlar

• tilki01 demiş ki...

quote:

Orjinalden alıntı: tilki01

Ben Ray sigortadan yaptıryorum. Araca göre belirli oranda kaza yapsanızda hasarsızlık devam ediyor. (Eski araçlarda 750 ytl, yenilerde 1500 ytl'e kadar). Geçen sene 500 ytl'lik masraf açtığım için hasarsızlığım bozulmamış. %30 indirimle Astra clasic 2006 model araca lpg dahil 830, lpg'siz 750 civzrı fiyat verdiler (Araçta henüz lpg yok olacak ihtimaline karşı fiyat aldım) ABir iki yere daha fiyat soracam. Full kasko, 1 haftaya kadar araç tmini vs. daha düşük bulursam fiyatı söyleyip gene Ray'a yaptırmayı yoksa düşük fiyatlya yaptırmayı düşünüyorum. Bence kasko şart. Benim araca geçen sene 3 kere park halinde vurup kaçtılar. Yani illa siz kaza yapacaksınız diye kaide yok. Büyük şehirde her şey olabiliyor. kASKO yaptırmadan en az 4 yere fiyat sorup (aynı özelliklerle ama) sonra karar vermede fayda var sanırım.

farklı şirketlerden teklif alıp aynı teminatlarla özel şartları en geniş olana yaptırmak mantıklısıdır...

• iyi geceler.
    2004 model fiat palio 1.2 için koc allianz dan full kasko yapmak istesek ödememiz gereken tutar ortalama ne kadar olur?biliyorum fiyatlandırmada nüanslar oluyor ama ben sadece ortalama rakamı öğrenmek istiyorum.teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxygen2 -- 12 Nisan 2007; 23:57:28 >
  • bilare yardım edicem
  • Arkadaşlar , artık şu şirket nasıl bu şirket nasıl diye sormayın lütfen . Biz size burada teknik bilgi vermeye çalışıyoruz .

Teknik bilgi ile şirket yapısının , sermayesinin vs.nin konumuz ile ne alakası var , sorunuzu o şirketin yetkililerine sorun ...

Kasko fiyatıda konumuz dışında , ara sıra yardımcı olmaya çalışıyoruz , fakat yine söylüyorum ; teknik konuların ele alındığı bir başlıktayız ... Kasko prim hesaplama veya şirket yorumları yapmıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guide -- 13 Nisan 2007; 9:26:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chino

tilki01 demiş ki...

quote:

Orjinalden alıntı: tilki01

Ben Ray sigortadan yaptıryorum. Araca göre belirli oranda kaza yapsanızda hasarsızlık devam ediyor. (Eski araçlarda 750 ytl, yenilerde 1500 ytl'e kadar). Geçen sene 500 ytl'lik masraf açtığım için hasarsızlığım bozulmamış. %30 indirimle Astra clasic 2006 model araca lpg dahil 830, lpg'siz 750 civzrı fiyat verdiler (Araçta henüz lpg yok olacak ihtimaline karşı fiyat aldım) ABir iki yere daha fiyat soracam. Full kasko, 1 haftaya kadar araç tmini vs. daha düşük bulursam fiyatı söyleyip gene Ray'a yaptırmayı yoksa düşük fiyatlya yaptırmayı düşünüyorum. Bence kasko şart. Benim araca geçen sene 3 kere park halinde vurup kaçtılar. Yani illa siz kaza yapacaksınız diye kaide yok. Büyük şehirde her şey olabiliyor. kASKO yaptırmadan en az 4 yere fiyat sorup (aynı özelliklerle ama) sonra karar vermede fayda var sanırım.

Kasko poliçenizi , Ray Sigorta dışında bir sigorta şirketine yeniletirseniz , ifade ettiğiniz %30 hasarsızlık yerine , %0 yani hasarsızlık indirimi uygulanmadan poliçe üretimi yapılır. %30 hasarsızlık sadece Ray Sigorta'da geçerli olacaktır. Diğer şirketler Tramer belgenizi aldığında %0 Rüculu bir hasar aldığınızı göreceği için hasarlı olarak kabul edecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: guide

Arkadaşlar , artık şu şirket nasıl bu şirket nasıl diye sormayın lütfen . Biz size burada teknik bilgi vermeye çalışıyoruz .

Teknik bilgi ile şirket yapısının , sermayesinin vs.nin konumuz ile ne alakası var , sorunuzu o şirketin yetkililerine sorun ...

Kasko fiyatıda konumuz dışında , ara sıra yardımcı olmaya çalışıyoruz , fakat yine söylüyorum ; teknik konuların ele alındığı bir başlıktayız ... Kasko prim hesaplama veya şirket yorumları yapmıyoruz.

Arkadaşım burası kasko topiği,nasıl sormayacaz şu şirketi bu şirketi empati yoluyla mı konuşacaz.Başka ne konuşulur sen belirle bari de onları konuşalım olmaza.
  • Topiğin kuruluş amacı belli , sigorta tekniği ve sorunlarınız hakkında bilgi alıyorsunuz ...

Buna rağmen ;

XX sigorta nasıl , arabama ordan kasko yaptıracağım da ?

Bu sorular hem komik , hemde anlamsız ...

Girin internet sitesine , şirketin sahibi kimdir bakın .

Kasko poliçesinde hangi teminatların alınacağını bilmiyorsanız veya bu konuda bilgi istiyorsanız bilgi vermekten mutluluk duyarız ...
  • Geçmiş olsun , şu an hangi şirket ile muhattapsınız ?
  • Şirketin ifade ettiği gibi aracınızın hasarını istediğiniz bir serviste gideriyorsunuz , fatura ve diğer evraklar ( poliçe fotokopisi , ehliyet ruhsat fotokopisi ve kaza raporu ) ile şirkete başvurduğunuzda 1 ay içerisinde hasar bedelini alırsınız , tabi şirket faktörü ödeme süresinde önem arz ediyor ...
  • yazılarınızı okurken aklıma geldi, önceki aracımla 5 sene önce bir kaza yapmıştım.Kaskosu yoktu.Hata bendeydi.Polis geldi tutanağı tuttu,ruhsat ve sigorta fotokopileri karşılıklı verildi. O zamanlar, pek bilgi sahibi değildim. Prodesürün çok zaman aldığı söylendi ve hasarın fazla olmaması, tatil sonu olduğu için anlaşma yoluna gittik. Hasarı cebimden karşıladım. Peki karşı taraf, kaza tutanağı ve benim araca ait belgelerle trafik sigortasından veya kaskosu varsa kaskosundan hasar bedelini tekrar alabilir mi? Böyle bir anlaşma durumu varsa, haksızlığın önlenmesi için bir de sigortaya veya kasko firmasına da bilgi verilmesi mi gerekir?
  • Alabilir teknik olarak , nedeni ise tüm evrakların onda olması ; hasar dosyası açtırıp hasara dair fatura da beyan ettimi yasal olarak ödenmemesi için bir neden kalmıyor.

Fakat zarara uğrayan kişi , zararı karşılığında bence bu tür bir uyanıklık yapmaz .

Bu konudan tereddüt duyuyorsanız , o seneki poliçe numaranızla sigorta şirketini arayıp bilgi alabilirsiniz , dosya açılmışmı açılmamışmı anlarsınız veya kazayı yaptıktan sonraki poliçe yenilemesinde hasarsızlık indiriminin bozulup bozulmadığına bakmak lazım , eğer bir olumsuzluk yok ise hasar talebinde bulunmamıştır
  • ÖNCELİKLE ŞU SİGORTA İLE İLGİLİ BAŞLIĞIMIZ VARKEN DIŞARILARDA BAŞLIK AÇTIĞINIZ İÇİN SİTEMİMİ DİLE GETİRİCEM...
    LÜTFEN BİRAZ DAHA DİKKAT BU KONUYA...

gelelim sadede aşağıda yazılan yazıda still nickli arkadaşımız aslında herkesin gördüğü ama farkında olmadığı veya bir şekinde farkındalık yaratılamadığından görmediği bir şey gösteriyoruz bizlere. SİGORTANIN MANTIĞINI...

şirketler ÖNCELİKLE, kar amacı gütmeksizin aynı riski üzerlerinde hisseden bir zümreyi toplayıp, onlardan belli bir prim karşılığı ile riski dağıtma mantığıyla maruz kaldıkları hasar durumlarını bu toplanan paralardan ödemek yoluyla sıkıntılarını gidermektir... yani kısaca sıkıntı yaşayan bir gurubu para karşılığı topyaıp derdine derman olmaktır. ama kendi finansmanıyla ama topladığı paralarla....

yıl gelir teknik karı ve mali karı tavana vurur şirket ozmn primlerini düşürür veya ülkemizdede olduğu gibi her dk hasar ile karşılaşır yıldan yıla yedek parça fiyatlartı artar birim fiyat üzerinden hizmet vermek bir sonraki yıl zorlaşır ve zam yapar...

herne kdr prim ödeme yükümlülüğünüz olmadan bu işi yapsanızda sıkıntılı olduğunuz hasar anlarında tak die 1 2 milyar yıllık prim ödediğiniz şirketlerin 20 30 milyar sizlere geri ödemede bulunduğunuda unutmayın....

serzenişlerinizi hem bir sigortacı hemde normal vatandaş olarak anlıyorum ama olayın birde bu tarafından bakmanız için size bu güzel yazıyı sunuyorum....

hepinize göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederim, hasarsız kazasız belasız günler...
    quote:

Orjinalden alıntı: stilll

arkadaşlar kazık diyosunuz ama mesela ufak bir kazada hasar 2000ytl çıkıyor.prim1000 ytl.şirketler para mı basıyor.sizin bizim verdiğimiz pararı biriktip hasarı olana veriyor.biraz daha mantıklı düşünelim lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chino -- 16 Nisan 2007; 0:30:30 >

• aslında istediğiniz gibi poliçeler ver... guide arkadaşımda benim gibi sigortacıdır... oda size bu konuda yardım edecektir...

ülkemizdeki kasko poliçeleri tamamen paket poliçelerden, yani içinden siz kendiniz bişi ekleyip çıkartamazsınız (ana teminatlardan bahsediyorum)
    ancak şirketlerin paketler üzerinde oynama hakkı vardır, nasıl diyecek olursanız, mesela bizim şirkette 5 farklı ürün var oto kaza sigortaları için...

siz bunların en geniş kapsamlısını alırsanız tabiki eski model olan aracınıza onun %10 15i arasında bir prim çıkacaktır... ama bu geniş ürün yerine daha makul hemde sizi zorda bırakmayacak acak temianatları çokta geniş olmayan ürünü denerseniz dediğiniz gibi 2000 YTL değil 700 600 YTL bile çıkacaktır... bide bunlar yıllık rakamlar... şirketler demiyoki bunları bize bir seferde verin... 6 taksit yapıyor pek çok şirket hatta 8 taksit...

yılda 6000 YTL araç için 1000 YTL vermek bence çok değil... evet kimsenin balı burnundan akmıyor ama önlem almakta bir maddi sorumluluk getirecektir sizlere ve bizlere...

istediğiniz ürünü yaratma konusunda size yardımcı olabildiysem ne ala...

quote:

Orjinalden alıntı: meteg
    Guide arkadaşım,

sen kendince haklısın ben de haklıyım.bu aracı 2 senedir kaskosuz kullanıyorum, şans bu ya şu ana kadar başıma herhangi bir sıkıntı verici bir olay gelmedi.ama bu bundan sonra gelmeyecek demek değil. ben sana şunu anlatmaya çalışıyorum. istenen para belki sizin için fazla değil ama bu ülkede ayda 1500 ytl kazanabilen insanların sayısı az. bu da demek oluyor ki ben kendi başıma bir kaskoya 1500 ytl veremiyorum. hele 2000 ytl hiç veremiyorum. kredi kartı vs zaten kullanmıyorum, şimdi belki diyeceksin ki o zaman araba da kullanma ama İstanbul gibi mesafelerin uzak olduğu yerde biraz zor. ben isterdim ki aracımın başına bir şey gelirse, darp,hırsızlık, veya çalınma gibi bir güvencem olduğunu bileyim ve rahat edeyim. ama pek mümkün görünmüyor işte. kendimce önlemler alıp artık kalanını allaha havale edeceğiz ne yapalım.. biliyorsun araba kolay alınmıyor, para da kolay kazanılmıyor.. şimdi bana haksızsın diyebilecekmisin? bu soruya içtenlikle cevap ver lütfen..

kolay gelsin

• önce tahminimi söyliyim 1 veya 3 yıl geçerliliği vardır, sonra zaman aşımına bağlı olarak hak ortadan kalkar...

aslında güzel bir soru bu, kazalarda hasar tazminat talep süresi hakkında benimde kafamda bir iki soru vardı... sizinkinide öğrenip en kısa zmnda geri dönücem...

quote:

Orjinalden alıntı: umutlu42

yazılarınızı okurken aklıma geldi, önceki aracımla 5 sene önce bir kaza yapmıştım.Kaskosu yoktu.Hata bendeydi.Polis geldi tutanağı tuttu,ruhsat ve sigorta fotokopileri karşılıklı verildi. O zamanlar, pek bilgi sahibi değildim. Prodesürün çok zaman aldığı söylendi ve hasarın fazla olmaması, tatil sonu olduğu için anlaşma yoluna gittik. Hasarı cebimden karşıladım. Peki karşı taraf, kaza tutanağı ve benim araca ait belgelerle trafik sigortasından veya kaskosu varsa kaskosundan hasar bedelini tekrar alabilir mi? Böyle bir anlaşma durumu varsa, haksızlığın önlenmesi için bir de sigortaya veya kasko firmasına da bilgi verilmesi mi gerekir?

• bakın nelerle uğraşıyrouz

Sigortacı kadını yakmak istedi

11 Nisan 2007 Çarşamba 12:29
    Şişli'de iş yerine geldiği sigortacı kadını darp ederek üzerine benzin döküp yakmaya çalışan bir kişi, kovalamaca sonucu gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Mecidiyeköy Selahattin Pınar Caddesi 17 numaradaki Adıgüzel Pasajı'na gelen bir kişi, pasajın giriş katında iş yeri bulunan sigorta temsilcisi Serpil Bayrak ile tartıştı.

Şüpheli, darp ettiği Bayrak'ı daha sonra üzerine benzin dökerek yakmak istedi. Silahlı olduğu bildirilen şüpheli, Kuştepe yönüne doğru yaya olarak kaçtı. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir ekip tarafından Kuştepe'de kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli, Asayiş Büro Amirliği'ne getirilerek sorguya alındı. Vücudunda yanıklar oluşan Bayrak ise vatandaşlarca Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

• Benim bir sorum olacak;
    Bu kaskodaki yaş sınırlaması hakkında biraz bilgiye ihtiyacım var.En fazla kaç yaşındaki araçlara kasko yapılabiliyor ve daha yaşlılara yapılmasının hiç bir yolu yok mu?
    Teşekkürler.
  • hemen cvp veriyim...

aslında işleyiş şöyle 30 ve üstüne normal fiyat veriliyor, 25 30 arası %5 - 10 sürprim... 20-25 arası % 10 15 süprim...

tabi 3 yıl ehliyetli olmada aranıyor bazı sigorta şirketerinde...

yani 30 yaşında bi kişi 2000 ytl fiyat alıyor, 25 yaşındaki 2300, 20 yaşındaki ise 3600 YTL gibi....

bunların hariinde meslek indiirmleride var, doktor eczacı yerel idare müdürü, TSK mensubu ve eşi gibi gibi gibi...
  • aracın yaşı büyüdükçe ona verilen önem azalır + parçaların çalışma randımanı düşer, sorunlar çıkarır, yedek parçası zor bulunur işçilik gerekir... eski modellerin kaskolarını pahalı olmasının sebebi budur..

ancak yeniler içinde 40.00 YTL lik bir aracın kaskosunun yıllık 350 YTL olduğunuda söylemek çok saçma olur... araç bedellerinin ortalama %3 ila 7 arası yıllık primler çıkar bunuda unutmayın...

quote:

Orjinalden alıntı: happycar

çok ironik bir durum..40 milyarlık arabanın kaskosu 350 mılyon.. mılyarlık aracın ki 1 milyara yapılıyor.40 mılyarlık aracı daha dogrusu yenı bır aracın daha dıkkatlı kullanıacagı kısacası gözün gibi bakacagına inanıyorlar heralde
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.