Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.653
Cevap
108
Favori
386.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • X firma sizin hasarınızı onarmış ve bu onarım işlemi sebebi ile onarıma tabi olan parçaya X süreye kadar garanti vermiş , tekrar bu garantinin sigortalama mantığı nedir ? X firmada onarılan parçanız sisteme işlenmiştir ve problem oluştuğunda zaten firma bu sorunu çözmeyi üstleniyor.

Tampon , far veya ayna herhangi bir parçanın onarımı olduğunda , tüm araçların parçaları yurt dışından ithal ediliyor ve tabi bencede ifade ettiğiniz gibi milli ekonomiye olumsuz hiçbir katkısı olmuyor ... Aslında bunları onarmayalım madem bir önem arz etmiyor , direk yenisi ile değiştirelim ...

Sigorta poliçeleri genel şartlara dayanır ve bu genel şartlar resmi gazetede yayınlanır. Dolayısı ile yapılan her türlü hasar ödemeleri genel şartlar çerçevesinde yürür.

Bahsettiğiniz hasar genel şartlar içerisinde açıkça geçer ve ZARAR VE ZİYANIN TESPİTİ olarak geçer . Elinizde illaki acentenizin vermiş olduğu genel şart kitapçığı vardır.

Yukarıda ifade ettiğim gibi ; hasar alan parça onarılır , onarımı mümkün değil ise yenisi ile değiştirilir...

Bu konuya hukukçu gözüyle veya abartıyorum ileri teknoloji mühendisi gözüyle bakmamızın bir espirisi yoktur

• sevmediğim bir post şekli ama....
    quote:

Orjinalden alıntı: guide

X firma sizin hasarınızı onarmış ve bu onarım işlemi sebebi ile onarıma tabi olan parçaya X süreye kadar garanti vermiş , tekrar bu garantinin sigortalama mantığı nedir ? X firmada onarılan parçanız sisteme işlenmiştir ve problem oluştuğunda zaten firma bu sorunu çözmeyi üstleniyor.

Tampon , far veya ayna herhangi bir parçanın onarımı olduğunda , tüm araçların parçaları yurt dışından ithal ediliyor ve tabi bencede ifade ettiğiniz gibi milli ekonomiye olumsuz hiçbir katkısı olmuyor ... Aslında bunları onarmayalım madem bir önem arz etmiyor , direk yenisi ile değiştirelim ...

Sigorta poliçeleri genel şartlara dayanır ve bu genel şartlar resmi gazetede yayınlanır. Dolayısı ile yapılan her türlü hasar ödemeleri genel şartlar çerçevesinde yürür.

Bahsettiğiniz hasar genel şartlar içerisinde açıkça geçer ve ZARAR VE ZİYANIN TESPİTİ olarak geçer . Elinizde illaki acentenizin vermiş olduğu genel şart kitapçığı vardır.

Yukarıda ifade ettiğim gibi ; hasar alan parça onarılır , onarımı mümkün değil ise yenisi ile değiştirilir...

Bu konuya hukukçu gözüyle veya abartıyorum ileri teknoloji mühendisi gözüyle bakmamızın bir espirisi yoktur

• nabza göre şerbet :D
  • merhaba Chino dostum. 2000ytl maddi hasarlı bir sorunum var

aralık ayında arabama sehirler arası olan 2şer şeritlik bölünmüş yolda ben sol seritte gidiyordum ve bir kavşağa yaklaştığımda bana sarı ışık devamlı yanıp sönerken 50km hızım vardı ve başka bir arac kendisine kırmızı yanıp sönen ışıkta durmaksızın karşıdan karşıya gecmeye kalktı ve benim sol 2 kapıya carptı ben 10mt ıcınde durdum ve aractan indim bu arac ise olay yerinden kactı. plakayı aldığım için 155e ihbar ettim kacan aracı. fakat olay yeri terke girdiği için durum karakola gidip şikayetçi olmam gerektiği söylendi ve trafik ekibi rapor tutmadı. karakola gidip şikayetçi oldum.

karakolda aracın sahibine ulaştı ve aracla olaydan 2 saat sonra karakola gelmesini sağladı. karakolda kaza hakkında kusur bildirme yetkisi olmadığını ve sadece tespit te bulunabileceğini söyledi ve 2 aracın hasar görgü tespitini, olay yerindeki şahitlerin ifade tutanağını(ifadeler benim lehime), ehliyet ruhsat ve trafik sigorta fotokopisini, bizlerin ifade tutanağını ve olay yeri krokisini, iki tarafın sıfır alkol dr raporunu verdi. araclarınızı bu belgelerle kaskodan yaptırabilirsiniz diyerek gönderdiler

karşı tarafın yanıp sönen kırmızı ışıkta durmadan gelip hızla çarpıp kaçtığı ve benim de yanıp sönen sarı ışıkta yaklaşık 40-50km hızla geçerken alay anında 10metreyi bile geçmeden durduğum şahid ifadelerindende net bir şekilde anlaşıldığı ortada olduğu halde, karşı taraf suçu kabul etmedi(kiracısının mesleği trafik polisiymiş ayrıca karakola beraber gelmişlerdi.) ve benim onlara çarptığımı iddia edip şikayetçi oldular benden.

onlarda ön tampon kırıldı hasarlı - ön sağ far kırık - ön kaput yamuk
    bende ise sadece iki kapı değişti - ön ve arka çamurluklar dahil aracın hiç bir yerinde çizik dahi yoktu, yani o bana çarpıp kaçtı

bende anlaşmalı yetkili servise aracımı kendi kaskomdan yaptırdım. fakat kasko delindi . kasko şirketi benim kaskonun delinmemesi için bana çarpan şahsı mahkemeye dava edip kaza kusur oranı tayin ettirmem gerektiğini ve mahkemede bilirkişiden karşı tarafa 100% rücu görüş çıkması gerektiğini söylendi.

sigorta şirketine bende siz karşı tarafı siz full kaskodan dolayı dava etmiyormusunuz hukuksal olarak diye sorduğumda ise karşı tarafın aleyhine tam rücu değil kısmi rücu davası acacaklarını söylediler.yani hem kaskoyu deliyorlar tamerde, hemde karşı sigortadan kısmi tahsilat yoluna gidiyorlar

bende mahkeme ile uğraşmamak için, 300ytl kasko yenileme zararını göze dava açmadım bu durumda. kaskoyu 700ytlye yenilemek varken 1000ytlyi yine bayılma durumundayım yine

benim durumum hakkındaki samimi tavsiye ve yorumlarını bekliyorum yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayraktar26 -- 22 Nisan 2007; 6:27:47 >

• Sigorta şirketiniz tekniği anlatmış , zaten sizde mesajınızda ifade etmişsiniz ...

Hasarsızlık indirim oranınızın bozulmaması için %100 rüculu bir hasar olması lazım , yani tamamın karşıdan alınabildiği durum. Sizin anlatımınıza göre bu mümkün olmadığı için hasarsızlığınız bozulmuş. Sigorta şirketi resmi belgeye dayanarak hasar dosyasını inceler .

Karşı tarafı tespit edememiş olsaydınız , olay yerinde bir jandarma veya polis tutanak tutmuş olsaydı , hasarınızı garanti sigorta fonundan temin edebilirdiniz , ama malesef size zarar veren kişi biliniyor ve kazanın oluş şeklini inkar ediyor. Yapabilecek birşey yok ...

Tek çareniz şirketin dediği gibi kusur oranı tayin edilmesi
  • her hangi bir kazada
    başka birinin aracına çarpsak ve kaçsak (sadece maddi hasarlı kaza) sonrasındada plakamızdan bölge karakoluna çağırıldığımızda trafik ekibi rapor tutamayacağı için karakol tutacak raporu dolayısıyla.

1.) karakol ekibi trafik cezası kesemediği için para cezası yemeyeceğim en başta; doğrumu

2.) kaza kusur oranını karakol belirtemeyeceği için karşı taraf ya kaderine küsecek ve kendi kaskosu varsa yaptıracak yada cebinden ödeyecek hasarını, beni mahkemeye dava edip den kusur oranı tayini 100% rucü lu çıkarması lazım ve bu şekilde kendi kaskosunu deldirmeden hasarını yaptırabilir

3.)yada Karşı tarafın tespit edilemediği bir başka kaza raporunu sözde olay yerinde bir jandarma veya polis tutanak tutmuş olsa (mesela evin önünde yasal park halindeyken başka birisi vurup kaçmış olsa bu kişide tespit edilememiş olsa) bu tarz bir rapor kaskoyu kurtarırmıydı

ve bende karşı taraftan şikayetçi olsam ben değil o bana çarptı ve bir sebepten dolayı acil olarak kaza mahallinden ayrılıp hemen gelecektim gibisinden ifadeler vererek geçiştirsem karşı taraf ayvayı yedi anladığım kadarı ile doğrumu

• aracımıza çarpıp kaçan bir araç olduğunda (gerçekte karşı tarafın 100%kusurlu olduğu bir kazada) kendi aracımızı kaskomuzu bozmadan nasıl yaptırabiliriz . 13 yıldır bil fiil araba kullanırım ama ilk kez bir kaza ile yüz yüze geldim ve bu konularda cahilim kusura bakmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayraktar26

3.)yada Karşı tarafın tespit edilemediği bir başka kaza raporunu sözde olay yerinde bir jandarma veya polis tutanak tutmuş olsa (mesela evin önünde yasal park halindeyken başka birisi vurup kaçmış olsa bu kişide tespit edilememiş olsa) bu tarz bir rapor kaskoyu kurtarırmıydı

ve bende karşı taraftan şikayetçi olsam ben değil o bana çarptı ve bir sebepten dolayı acil olarak kaza mahallinden ayrılıp hemen gelecektim gibisinden ifadeler vererek geçiştirsem karşı taraf ayvayı yedi anladığım kadarı ile doğrumu

Günaydın

Kasko sigortasını yaptırma amacımız , olası risklere karşı aracımıza gelecek zararlardan korumak . Verdiğiniz örnekte aracınız plakası tespit edilemeyen bir araç tarafından hasar alıyor. Kasko sigortası genel şartları gereğince çarpma/çarpılma başlığında ele alınır ve hasar ödenir. Fakat rücu edilecek işleten veya sigorta şirketi olmadığı için hasarsızlık durumunuz zedelenir. Olay yerinde tutulacak tutanak , kazanın resmileşmesinden öteye gidemiyor ...

Kaza olduğunda mümkünse diğer araç sürücüsünü kaçırmamaya bakın ve kesinlikle ne olursa olsun araçları yerinden oynatmayın. Aksi halde sizin durumunuz gibi olumsuz bir sonuç çıkacaktır.

• hooooooooooop.... sigorta topiği yukarı... ben yoktum die aşağıda kalmış zavallı :)
  • Evet maalesef vurup kaçma hasarlarında yalnız bu rücu aşamasında sigorta şirketinin ilgili alacakta tahsil kabiliyetinin olmaması anlamına gelmez.Olay yeri görgü şahitleri,araç üzerinde yapılan incelemeler vb. şekillerde kusur oranının ortaya çıktığını gösterir bir çok emsal dava dosyası vardır.Tabi ki vurup kaçma hasarları sigorta şirketleri için bir sorun teşkil etmekte ve bir çok sigorta şirketi bu tür hasarlarda rücu etmekden kaçınmaktadır.Bu sayede vurup-kaçmahasarları artmakta ve sürücüler vurup-kaçmanın borçdan kurtulmanın en güzel yolu olduğunu hissetmektedirler.Böyle devam ederse nasıl olsa çarparsam kaçarım hem de poliçe kestirmesem bile polisler kazadan sonra poliçe kestirirsem ceza yazmıyorlar diye Trafik Poliçesi de kestirmeyecekler belkide kasko bile.Ama bazı şirketler de bu tür dosyaların üstüne hassasiyetle gitmektedir bizim şirketimiz gibi.Mağdur olan araç sahipleri için ise eğer ki vuran kişi tespit edilmiş ise mutlaka ama mutlaka her iki araçta tespit yaptırma yoluna gitmesi gerçekten çok önemlidir.

• hangi şirket bu ?
  • Hayır ben bazı şirketler demiştim.Sorunuza gelince ben HDI de çalışıyorum ve vurup-kaçanlar kolay kolay kurtulamazlar tabi saçma sapan beyanlı hasarlar hariç
  • haberim yok butür şeylerin peşinden gidildiği hakkında , bilgilenmek manasında idi sorum
  • GOTCHA
  • HERKESE GÜNAYDIN ARKADAŞLAR
    Kaskomu ve trafik sigortamı yenileteceğim zaman için size nasıl ulaşabilirim. para uğraşan (hakkımı arayan) yere gitsin daha iyi bence. kaskom anadolu sigortaydı. kasko yenilemede ise bu şirketi düşünmüyorum çünkü benden sadece parayı almayı biliyor ve benim hakkımı değil, sadece kendi haklarını savunuyorlar

pm atarsan sevinirim İstanbulda ikamet ediyorum

quote:

Orjinalden alıntı: imperatore

Hayır ben bazı şirketler demiştim.Sorunuza gelince ben HDI de çalışıyorum ve vurup-kaçanlar kolay kolay kurtulamazlar tabi saçma sapan beyanlı hasarlar hariç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayraktar26 -- 25 Nisan 2007; 7:38:18 >

• o arkadaş , şirketin hasar bölümünde , satış elemanı değil yani ...

bence siz acentenizi aradığınızda ulaşabiliyorsanız ve size teknik dışında bir sorun çıkarmıyorsa aynı yerden yaptırmaya devam edin
  • merhaba
    aslında dediğiniz gibi acenteyi aradığımda ulaşabiliyorum ve aracımı yetkili servisimde temiz bir şekilde gereken tamiri (sol 2 kapı komple değişti) orjinal olarak yapıldı.memnunum bu yönden ama karşı tarafı dava edip benim haklılığımı (tabii bu haklılık benim kanaatim trafik kurallarına göre ama bu konuda trafik ekibi bilir kişi daha doğru kanaat getirir) aramadı ve kaskomu yenileme zamanı geldiğinde hakkım olan hasarsızlık indirim hakkımı delmeyi tercih etti bu yüzden soğuk bakıyorum anadolu sigortaya. tramerden bakıyorum hala hasar var gözüküyor memnun olmadığım konu bu. ve kasko aracın değerine göre en full paketti her şey dahildi teminatlara. hukuksal anlamda haklı olduğum halde şirket beni değil kendini korudu 1000ytl sigorta bedelinide en baştan peşin indirimli tahsil etti benden. benim zararım hasarsızlık indirimi yenilemede belki 300ytl olacak ama 700-800e yenilemek varken. kasko şirketi hukuksal anlamda kendi müşterisini korumayı ilke edinir ve kaçan tarafı (suçlu olan kaçar çünkü haklı olan vurup kaçmaz ayrıca ) dava eder ve kaskoyu delmez diye düşünüyorum ben.
    offffff sıkıntı işte

ama diğer konularda memnunum allaha şükür kendinize iyi bakın ilginize teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: guide

o arkadaş , şirketin hasar bölümünde , satış elemanı değil yani ...

bence siz acentenizi aradığınızda ulaşabiliyorsanız ve size teknik dışında bir sorun çıkarmıyorsa aynı yerden yaptırmaya devam edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayraktar26 -- 25 Nisan 2007; 21:18:40 >

• merhaba

dün gece edirne den istanbula gelince bir ara gürültü ile uyandım. anlayacagınız 160 ile giderken hafif uyuklamısım sonrasında sol taraf barıyerlere sürttü.

devam ettim istanbula geldim. bu hasarı kaskoya nasıl yaptırabılecegız.

hangi adımları izlememiz lazım.

yardımınıza ıhtıyacım var.
  • geçmiş olsun... hangi sigorta şirketinden kaskonuz var ?

öncelikle hemen onları arayıp durumu bildfirin sizden beyanlı imzalı bişi isteyeceklerdir... güzel güzel derdinizi anlatırsanız kolaylık göstereceklerdir...
    quote:

Orjinalden alıntı: senyayla

merhaba

dün gece edirne den istanbula gelince bir ara gürültü ile uyandım. anlayacagınız 160 ile giderken hafif uyuklamısım sonrasında sol taraf barıyerlere sürttü.

devam ettim istanbula geldim. bu hasarı kaskoya nasıl yaptırabılecegız.

hangi adımları izlememiz lazım.

yardımınıza ıhtıyacım var.

• chino pm
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.