bi ara bakarsanız sevinirim.... benim açtığım sigortacılık üzerine bir anket...
Arkadaşlar bir sorum olacak bize bir telefon geldi ve bir araca vurup kaçmışız denildi. Acaba plakayı yanlışmı aldılar yoksa bu iş içinde başka işmi var anlayamadım şimdi ne yapmam gerekir bu işin içinden çıkmam için yoksa boş yere cezamı yiyecem. Bana yardımcı olacak arakdaşlara şimdiden teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: hasanov
Arkadaşlar bir sorum olacak bize bir telefon geldi ve bir araca vurup kaçmışız denildi. Acaba plakayı yanlışmı aldılar yoksa bu iş içinde başka işmi var anlayamadım şimdi ne yapmam gerekir bu işin içinden çıkmam için yoksa boş yere cezamı yiyecem. Bana yardımcı olacak arakdaşlara şimdiden teşekkürler.
İspatlasınlar, savı öne süren ispatlamak zorunda.
korkmanıza gerek yok... polis sizi aramadıkça karakola davet etmedikçe hiç kimse bişi yapamaz...
quote:
Orjinalden alıntı: Chino
korkmanıza gerek yok... polis sizi aramadıkça karakola davet etmedikçe hiç kimse bişi yapamaz...
Çok sağol arkadaşım
öncelikle geçmiş olsun...
aracınızı hangi sigorta şirketinden kasko yaptırdınız? öncelikle o önemli... şirketten şirkete tam ziya hallerinde (pert) süreç ve gereklilikler değişir... kimi şirket araç bedelinin % 40'ını pert sayar kimi şirket %85 ini...
öncelikle konuya oradan bir açıklık getirelim.sorularınız olursa buraya yazın ben seve seve cvplarım.
Selamlar, gerçekten çok faydalı bir topic olmuş. Bilgilerini bizden esirgemeyen tüm arkadaşlara çok teşekkürler.
Benim sorum; banka kredisi ile sıfır bir araç aldığımızda, zorunlu kaskoyu bankanın belirlediği kasko şirketinemi yaptırmak zorundayız, yoksa kendi seçeceğimiz kasko firmasına yaptırabilirmiyiz?
Günaydın , bankalar genelde poliçelerin kendilerinden yapılmasını istiyorlar , fakat herhangi bir faiz indirimi yapmıyorlar ise size , tanıdığınız bir sigortacıdan poliçe satın almanıza da olumsuz bakmazlar . Bugüne kadar bir çok banka kredisi ile alınan araca kasko poliçesi yaptım , teknik dışı değildir yani
ayrıca benim tavisyem kredi sırasında teklif edilen kaskoyu oradan yapmayın...
bir hasar anında müşteri temsilcisi veya acenteniz sizinle daha çok ilgilenebilecekken banka biraz pasif kalıyor...
bu arada bir arkadaş souryodu cvbı buradan yazıyım...
kaskosu olmayan 2 araç çarpışırsa, hatalı olan hasarını kendi cebinden öder...
ÖRNEĞİN :
A tarafı kusurlu B tarafı kusuru yok.
B nin hasarını A nın trafik sigortası öder.... A nın hasarı A tafaından CEBİNDEN ödenir...
keşke ikisininide kaskosu olsaydı :)
ikiside koç allianz olmasa daha da güzel olur dimi chino
@guide @Chino
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler
allah hasar primleri etkilemeyecek müşteri nasip etsin bütün sigortacılık alemine :)
arkadaşlar bi sorum olacak bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. 2002 model 1,6 sol sedan ov corollam var aracı aksigortadan (toyota kasko yardım teminatı var) kaskolattım araçla markete gidip park edip geldikten sonra çalışmadığını gördüm çekici çağırıp aracı servise gönderdim akünün bittiğini söylediler ve değiştirler çekici ücreti ödemedim ama tabiki akü ve diğer bakım masraflarını ödedim. yine evin önünde araç park halindeyken bir şerefsizin arka camı sert bi cisimle delmesi sonucu arka cam kırıldı gece olduğu için aracı güvenli olması açısından yine çekici çağırarak servisine gönderdim daha sonra anlaşmalı bi camcıdan camı takdırdım. çok uzattım ama asıl soru şimdi aracımın kaskosunu yeniletmek için fiyat araştırdığımda(18-05-2007 de bitiyor kaskosu) hasarsızlığının bozulduğunu öğrendim.araçla kazam yok sırf çekici hizmetinden yararlandığım içinmi hasarsızlığım elden gitti yoksa cam kırılmasındanmı ben cam kırılmasının hasarsızlığı bozmadığını biliyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
Sigorta şirketinizin 444 lü hattını arayıp bilgi alsanız daha doğru olur . Ama çekici hizmetinden de hasarsızlığın silinmemesi lazım ...
Koç Allianz olarak size teklif verelim madem
quote:
Orjinalden alıntı: ttiimmyy
arkadaşlar bi sorum olacak bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. 2002 model 1,6 sol sedan ov corollam var aracı aksigortadan (toyota kasko yardım teminatı var) kaskolattım araçla markete gidip park edip geldikten sonra çalışmadığını gördüm çekici çağırıp aracı servise gönderdim akünün bittiğini söylediler ve değiştirler çekici ücreti ödemedim ama tabiki akü ve diğer bakım masraflarını ödedim. yine evin önünde araç park halindeyken bir şerefsizin arka camı sert bi cisimle delmesi sonucu arka cam kırıldı gece olduğu için aracı güvenli olması açısından yine çekici çağırarak servisine gönderdim daha sonra anlaşmalı bi camcıdan camı takdırdım. çok uzattım ama asıl soru şimdi aracımın kaskosunu yeniletmek için fiyat araştırdığımda(18-05-2007 de bitiyor kaskosu) hasarsızlığının bozulduğunu öğrendim.araçla kazam yok sırf çekici hizmetinden yararlandığım içinmi hasarsızlığım elden gitti yoksa cam kırılmasındanmı ben cam kırılmasının hasarsızlığı bozmadığını biliyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
ben atvlerle ilgilieniyorum die bi kaç arkadaş yazdıklarımı okumuş ve bana pm atmış...
sorularını buradan cvplıyorum.
MOTORSİKLET KASKOLARI :)
arkadaşlar, eğer 250cc altında bir motorunuz varsa sigorta şirketleri bunları kaskolar ancak, aracın park olduğu yerlere mutlaka kapalı garaj ve kitit altında olmasını ister. bu konu atv motorsiklet vs için geçerlidir.
motorunuz 250 cc üstündeyse bu şart aranmadan size kasko yapılır...
umarım yardım isteyen arkadaşlara derman olmuşumdur...
arkadaşlar 2007 leon için(1.6 stylance 7000 km) teklif aldım ama niye bu kadar uçurum var iki teklif arasında
1.axa oyak:2.300 ytl %25 ordu personeli indirimi ile 2.şeker sigorta 1.082 ytl
haliyle bende 2 seçeneği seçtim çoğu kişi 1 seçeneği seçseydin dedi,kötü yaptım sanırım...
poliçelerin kapsamları tabiki çok önemli.... elma ile armutu karıştırmamak lazım... ayrıca umarım hasar anlarında başınız ağrımaz... hyrlı olsun... kazasız günlerde kullanın...