Selamlar Yaklaşık 1 ay önce birmottan aldığım aracıma birmot şubesinin kendi bünyesindeki sigorta şubesinden (koç allianz) kasko yaptırdım. Ancak aradan 1 ay geçmesine rağmen tramer sorgusunda kaskoya ait herhangi bir bilgi görünmüyor. Aynı zamanda yapılan trafik sigortasına ait bilgiler ise var. Kasko poliçelerinin tramer sistemine geçme süresi nedir? Eğer şu anda herhangi bir kazaya karışırsam durumum ne olur. Poliçem elimde ve ilk ödeme kredi kartımdan düştü. Bu durum sorun yaratır mı? Yoksa poliçe ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamış olabilir mi? Sigorta acentem ile irtibata geçmeli miyim?
bu arada guide 1 ay çok fazla.pol.nin yapıldığı günden en geç 2 gün sonra çıkıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: guide
yaklaşık 1 ay önce trafik poliçesi üretimi olduğu an tramere aktarım oluyor , 1 aydan önce trafik sigorta poliçeleri de zaman zaman 3 4 ay sonra dahi tramer ekranında görülmeyebiliyordu . Endişelenmenize gerek yok , prim ödemesi konusunda sorun yok ise poliçeniz yürürlüktedir.
quote:
Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL
Merhaba, aracımın ön camında uzun yolda gitmekten küçük çizikler ve sanırım sileceğin ayarsızlığından ya da lastiğinden kaynaklanan silecek izi oluştu. Araç temizken bile sanki silecek çalıştırılmış gibi duruyor. Aracımın kaskosunda okuduğum kadarıyla bir kez ön camın değiştirilmesi hasarsızlığın bozulmasına neden olmuyor, bu yüzden de değiştirtmek istiyorum. Sorum bu konuda: Normal ön camımın değiştirmesini talep etsem ancak değiştirilirken normal cam ve atermik ön cam arasındaki fiyat farkını ödesem atermik ön cam taktırabilir miyim?
Cam istasyonundaki yetkili ile görüşmeniz gerekiyor bu konuyu
Sigorta şirketini ilgilendiren bir konu değil .
stilll , cevabınız için teşekkür ederim fakat konuya vakıf değilsiniz , buyüzden yorumunuzu dikkate alamıyorum.
Dart size vermiş olduğum cevap geçerlidir . İsterseniz özel mesaj yolu ile size yardımcı olabilirim .
quote:
Orjinalden alıntı: Chino
öder öder
ilgilendiğin için saol chino bende ödemez diye sanayide cebimden yaptıracaktım vereyim madem servise yapsınlar o kadar kaskoyu boşuna mı yaptırdık milyarları bayıldık ödesin
ne dmk kardeş herzmn...
GEL VATANDAŞ GEL.....
SİGORTAYLA İLGİLİ HER SORUYA CEVAP BU BAŞLIKTA................
kıymetli chino kasko değeri 38000 ve 25000 olan iki aracım var bunların kasko bedelini +trafik sigortası bedellerini peşin ödersem yada 5 veya 6 taksitle ödersem. peşinde ne kadar karlı olurum arabaların plakaları 27 teşekkürler (mektup gibi oldu)
Arkadaşlar bu konularda hiç bilgim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
2007 model bir araç beğendim fakat araç banka tarafından rehinli gözüküyor. (Tahdit= Rehinli (R1) yazıyor.) Bu alıcı için yani benim için sorun olur mu? Yoksa şu andaki sahibini mi bağlar sadece?
Yani ben aracı alsam herhangi bir borç altına girer miyim bu "banka tahditi" nedeniyle?
Cevaplar için teşekkürler şimdiden...
Siz bu aracı alırken zaten satıcının bu prüzleri temizleyip size vermesi gerekiyor yasal olarak , o yüzden endişelenmenize gerek yok
quote:
Siz bu aracı alırken zaten satıcının bu prüzleri temizleyip size vermesi gerekiyor yasal olarak , o yüzden endişelenmenize gerek yok
Cevap için teşekkürler. Bu cevaptan şunu da çıkarabilir miyiz?
Adam bu arabayı o borcu kapatmadan bana satamaz. Benim haberim olmadığını/olmayacağını düşünerek borcu yok dese bile yasalar bu aracın el değiştirmesine izin vermez veya el değiştirse bile borcu eski sahibine aittir diyebilir miyiz?
Sigorta acentesi arkadaşlara: Geçen hafta Anadolu sigorta'dan kaskomu yeniledim. Poliçedeki bilgiler şöyle:
Sigorta bedeli: 25.050ytl prim: 985ytl Bu prim miktarına artan mali sorumluluk ve ferdi kaza eklemeleri ile tutar 1.107ytl'ye çıkıyor. %10 bölge indirimi+%30 hasarsızlık indirimi+%25 meslek indirimi toplam 324ytl düşülüyor, 782ytl kalıyor, Bu rakama gider vergisi ekleniyor ve ödenecek prim 822ytl olarak hesaplanıyor.
Sigortam.net'e ve anadolu Sigorta Kadıköy Bölge temsilciliğinden en az on kişiye şu soruları sordum ve ikincisine cevap alamadım: - Hiç indirim almasa idim ödeyeceğim miktar nedir? Hepsi - 1.107ytl, dediler. - Peki toplamda %10+%30+%25 indirim sonrası nasıl sadece 324ytl indirim hesaplanabiliyor? 324ytl 1.107'nin sadece %29'u yapar, kalan oranlar nereye gitti? Hepsinin cevabı: - Bilemiyoruz, bilgisayar öyle hesaplıyor!
Ben de bilen birini arıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: xenox
quote:
Cevap için teşekkürler. Bu cevaptan şunu da çıkarabilir miyiz?
Adam bu arabayı o borcu kapatmadan bana satamaz. Benim haberim olmadığını/olmayacağını düşünerek borcu yok dese bile yasalar bu aracın el değiştirmesine izin vermez veya el değiştirse bile borcu eski sahibine aittir diyebilir miyiz?
Borcu yoktur veya diğer adı ile temiz kağıdı alabilmesi için , tüm cezaların , vergi borçlarının , rehin yazısının vs kalkması gerekiyor . Bu belgeyi vergi dairesinden alıyor araç sahibi ve noter bu belgeye istinaden satış sözleşmesi düzenliyor . Hı sahte belge ile satış olmuyor değil , ama zincirleme sorumluluk üstlenmiş oluyor noter , yani o da sorumluluk altına giriyor , o yüzden bir üçkağıt olmaz içinizi rahat tutun
quote:
Orjinalden alıntı: hesheit
Sigorta acentesi arkadaşlara: Geçen hafta Anadolu sigorta'dan kaskomu yeniledim. Poliçedeki bilgiler şöyle:
Sigorta bedeli: 25.050ytl prim: 985ytl Bu prim miktarına artan mali sorumluluk ve ferdi kaza eklemeleri ile tutar 1.107ytl'ye çıkıyor. %10 bölge indirimi+%30 hasarsızlık indirimi+%25 meslek indirimi toplam 324ytl düşülüyor, 782ytl kalıyor, Bu rakama gider vergisi ekleniyor ve ödenecek prim 822ytl olarak hesaplanıyor.
Sigortam.net'e ve anadolu Sigorta Kadıköy Bölge temsilciliğinden en az on kişiye şu soruları sordum ve ikincisine cevap alamadım: - Hiç indirim almasa idim ödeyeceğim miktar nedir? Hepsi - 1.107ytl, dediler. - Peki toplamda %10+%30+%25 indirim sonrası nasıl sadece 324ytl indirim hesaplanabiliyor? 324ytl 1.107'nin sadece %29'u yapar, kalan oranlar nereye gitti? Hepsinin cevabı: - Bilemiyoruz, bilgisayar öyle hesaplıyor!
Araç Bedeliniz X lira olsun , X lira araç bedeline ana teminatlar dahilinde tahakkuk eden Y pirim olsun .
Çıkan Y prime seçimlik teminatlara dahil etmeyin , yani Deprem/Yanardağ Püskürmesi , Sel , GLKHH ve terörü ... Ayrıca Diğer vergi kalemleride dahil olmayacak .
İndirimleriniz bu saydığım kalemler harici etkili olur ve bu kalemlerde eklenince poliçe bedeliniz çıkar ortaya.
Bu biraz teknik bir konudur , herkesin bilmemesi veya bilememesi normaldir
quote:
Orjinalden alıntı: meta80
kıymetli chino kasko değeri 38000 ve 25000 olan iki aracım var bunların kasko bedelini +trafik sigortası bedellerini peşin ödersem yada 5 veya 6 taksitle ödersem. peşinde ne kadar karlı olurum arabaların plakaları 27 teşekkürler (mektup gibi oldu)
Koç Allianz Sigorta A.Ş.'nde peşin ödeme indirimi %4.25'tir . iki sigorta poliçesinden elde edeceğiniz indirim ise %9.50'dir . Zorunlu Trafik Sigortası bedeli peşin olarak tahsil edildiğinden ekstra indirim söz konusu değildir .
Kasko primini peşin ödeme şirketten şirkete değişmektedir , fakat eski indirim oranları artık yürürlükte değildir , ortalama %5 'dır .
arkadaşlar tekrar aranızdayım... işlerimden dolayı çok yoğundum... işte geldim buradayım ben bu işte ustayım
Benim arabaya park halindeyken çaptılar. Kapı gçötü. KAskom AXA oyak. Kapı değişimi olurmu yoksa tamirmi ederler bilginiz varmı?
semihus geçmiş olsun öncelikle ...
Fotoğrafta göndermemişsiniz , nasıl yorum yapabiliriz bu konuya sizce ?
Ayrıca her zaman ilk evvela tamir yoluna gidilir , tamir yapılamaz durumda ise parça değişimine gidilir .
quote:
semihus geçmiş olsun öncelikle ...
Fotoğrafta göndermemişsiniz , nasıl yorum yapabiliriz bu konuya sizce ?
Ayrıca her zaman ilk evvela tamir yoluna gidilir , tamir yapılamaz durumda ise parça değişimine gidilir .
Sağolasın cevap için. Umarım eskisi kadar iyi yaparlar.yarın öğrenecem nasıl olsa.
kısaca anlatmak gerekirse; % li indirimler brüt prim üzerinden yapılmıyor. %10+%30+%25 yani %65 indirim yapılmıyor. imm ve bazı teminatlar standart kalır. mesela müşteri diyor.seneye %50 ind. olucak.poliçe 3000ytl seneye 1500ytl.hayır! %50-%40=%10luk bir indirim ve sadece bellirli teminatlarda oluyor.yani o kadar çok düşmesini beklemeyin.seneye aracınız 1 yaş eskiyecek.fiyat çarpanları değişecek.sadece fiyat aşağı yukarı aynı kalıcak.inşallah anlatabilmişimdir.
quote:
Orjinalden alıntı: hesheit
still , cevap tarafımdan soruyu yönelten arkadaşa yeterli şekilde aktarılmıştır . İkinci bir baskıya ve cevap niteliği taşımıyan mesajlara devam etmeyin lütfen.