Şimdi Ara

Trafikde uyduğunuz, ve uymadığınız kurallar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatımda bir kere bile kırmızıda geçmedim, kemer mutlaka takarım refleks oldu.
    Tek dayanamadığım şey hız, onuda sadece boş yolda yapıyorum, dayanamıyorum
    Ha bide kırmızı ışıkda hızlı kalkışlar, bu kurar ihlalimi bilmiyorum

Evet herkes kirli çamaşırlar döksün ortaya, bakarsak bu forumda herkes kurallara uber uyuyor ben gerçekleri söyledim sıra sizde :)))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimcell -- 7 Nisan 2012; 13:28:39 >

• Işıklarda hızlı kalkış olayı türkiye'yi baz alarak söylersek %80'ninde var malesef o alışkanlık olmuş artık bendede var daha arabayı normal bir devirde kaldırdığımı pek hatırlamıyorum(istisnai durumlar hariç)kural ihlali olacağını sanmıyorum çünkü sadece arabaya ve bütçeye zararı var birde arada makas atmalarda olmasa güzel araba kullanırım diye düşünüyorum ama trafik lambaları ve levhalarına mümküm olduğunda dikkat etmeye özen gösteririm.
  • Trafikte şehir içi hız sınırları hariç (ara sokaklarda 30, normalde 50, çevre yollarında 70) diğer tüm kurallara uyduğumu düşünüyorum.

Şerit değiştirirken, dönerken daima sinyal veririm, petrolden çıkarken de sola sinyal veririm
    Emniyet kemersiz araç kullanmak diye bişey bilmiyorum,
    Alkollü araç kullanmak nasıl bişey hep merak etmişimdir,
    Yayaya, park edecek, dönecek araçlara yol veririm,
    Dönel kavşakta kavşak içindeki araca yol veririm, dönen bensem yolu kavga gürültü alırım (adama büyükçe YOL VER tabelası koymuşlar, altında da dönel kavşak levhası ve "ada etrafında dönen araca yol ver" yazısı var ama o tabelalar insanlar için ne de olsa)
    Kırmızı ışıkta geçmem, gideceğim yere 5 dk geç varmamak için her zaman erken çıkarım,
    Makasa girmem,
    Sol şeritte sağı boş olup da ısrarla yol vermeyeni önce beklerim, sonra selektörle uyarırım, en son korna çalarımen son sinyalle sağa geçer, sağından korna eşliğinde geçişi tamamlarım.

• Şimdi bir düşündüm de, sadece emniyet kemerini alışkanlık haline getirmemişim.. Trafik kurallarına 4x4'lük uyarım, vebâlden korkarım vesselam.
  • Bende hız sınırları haricinde ama mantık sınırları içinde kullanırım. Yani hız limitlerini biraz aşarım. Kesinlikle boş yolda bile sinyal veririm. Kemer her zaman takarım ve arabamdakilere zorla taktırmaya çalışırım. Arabayı park ederken insanları en az rahatsız edecek şekilde park ederim. Maalesef sol şeride yapışanlar yüzünden sağlama yaparım. Genelde makas atmam. Hoş benim yaptığıma makas denmez oradan tır geçer. :D Trafikte 2 araba geçmek için yol ayrımına giriyormuş gibi yapıp tekrar yol girmeye çalışanlara yol vermem. Çok zorlarlarsa aynalarına aynamla çarpar geçerim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
  • Kemersiz yola çıkmam, ama geri kalan kurallara garanti veremiyorum
  • Uymadıklarım
    -Bazen kemer takmıyorum
    -Eğer sokak arası vs değilse ve yol boşsa hız sınırlarına pek riayet etmem.

Uyduklarım
    -Çok sık alkol tüketen biri olarak asla alkollü araç kullanmam
    -Kırmızıda geçmem, sadece sarıdan kırmızıyı geçişi ayarlayamayınca geçiyorum.
    -Sinyal veririm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyu açan şahıs birini hatırlatıyor ama neyse 2 gün sonra yine sınırsız uzaklaştırılır nede olsa
    trafik kurallarına istisnasız uyarım yalnızca bazı durumlarda biraz zorlarım şartları
    örneğin bugün aöf sınavına yetişmek için mahmutbey trafiğinde şartları fazla zorladım yoksa sınava yetişemıyordum 1 saat erken çıkmama rağmen ...
  • Aracı çalıştırmadan kemerimi takarım. Araçta benden başkaları da varsa zorla taktırırım. Şehir içinde ana yollarda 70 sınırına uyarım. Şehirler arası yollarda limiti çok az aşıyorum yol ve hava şartları uygunsa ve sıkılmışsam. Yol hakkı bende dahi olsa çoğunlukla abuk subuk araç kullananlara yol veriyorum. 1 biradan fazla içki içtiysem direksiyona oturmam. (Barların önünde çok araba bırakmışlığım vardır). Arabamda yasadışı hiçbirşey yok(modifiye film vs.). Uyanıklara asla yol vermem yol ayrımlarında son anda araya kaynamaya çalışanlara aynalar vurana dek yol vermem. Ses sistemli aracımda sesi yerleşim yerlerinde aracın dışına ses çıkmayacak kadar açarım. Galiba 4x4lük kuralcıyım
  • Trafikte

1 ) Mutlaka kemer takarım.Kemersiz kesinlikle yola çıkmam.Araçtayken yanımdakini mutlaka kemer konusunda uyarırım.

2 ) Dönüşlerde mutlaka sinyal veririm.Sinyalle uğraşmayı seviyorum.Uzun yolda sollamalarda sin yali açık bırakırım.Mecburi tek yöne dönüşlerde bile sinyal veririm.Herhalde benden fazla sinyali kullanan yoktur içinizde:))

3 ) Hız sınırlarına uyarım.Uzun yolda 110 geçmem.Sehir içinde yavaş giderim.Hele ara sokaklarda.

4 ) Kırmızıda kesinlikle geçmem.Beklerim sonuna kadar.

5 ) Tek olumsuz yanım çok çabuk sinirleniyorum.Sinyalsiz önüme kırmalar,makas atmaya çalısanlar,tampona yapışan krolar vs diye gider.Ama şükürler olsun son zamanlarda baya sakinim.Kırmızıda gecenlere bile kızmıyorum artık.:)
  • Uyduklarım:
    1. Kemer takarım
    2. Telefonla hareket halinde görüşmem. Araba kullanıyorum deyip 5sn'de sonlandırırım. Acil bir şey ise kenara çeker telefonla görüşürüm.
    3. Kırmızı ışıkta geçmem, gece 5te bile geçmem.
    4. Makas ve sağlama yapmam. Bir kere sol şeridi 15dk boyunca 40km/h ile kapatan bayanı sağdan geçmek zorunda kaldım.
    5. Ters yöne girmem, 50mt fazla gider normal yoldan giderim.
    6. zenon, cam filmi kullanmam.
    7. Sis farım yok. Olsa bile sisli hava dışında kullanmazdım.
    8. Yüksek sesle müzik dinlemem, çevreyi rahatsız etmem.
    9. Yol boş olsa dahi sinyal veririm.
    10. Yayalara olabildiğince yol vermeye çalışırım. Arkamdan gelen varsa bana çarpmaması için yol vermediğim oluyor.
    11. Park yasağı olan yere park etmem. 100mt içeri girer düzgün bir yere park ederim.

Uymadıklarım:
    1. Gece geç saatte ise yüksek hıza(150-160) ulaşırım(daha iyi arabam olsa 200 yapabilirm), yol boş olduğunda yaparım. gündüz nadir yaparım. yollar genelde gündüz boş olmuyor.Şehirler arası yol boş ise yaparım.
    2. yol boş ise dar yolda manevra yapması zor geldiği için el freni ile tek hamlede dönerim.

Ayrıca kendi kuralım;
    Futbol topu gibi çocuk oyun araç gereçlerini görünce ayağını gazdan kes, frende ayağını beklet biri çıkarsa yavaşla. yol boş ise durup almasını bekle. Çünkü çocuktur kanı kaynar yola atlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 7 Nisan 2012; 14:53:18 >

• uyduklarım

sinyal veriyorum
  • Herkesin sinyal konusuna bu kadar dikkat etmesi sevindirici.İnşallah başkalarınada örnek olur.
  • Uyduklarım:
    1- Kırmızıda dururum,

:)
  • ben trafikte araba sürüyorum
  • uyduklarım

-asla alkollü araç kullanmam
    -uzun yolda emniyet kemerini mutlaka takarım (kısa süreli yollarda takmıyorum hala alışamadım)
    -acil bir durum yoksa asla emniyet şeridine girmem
    -arabada çocuk koltuğu yoksa asla çocuk bindirmem

uymadıklarım

-yol boş olunca bazen otobanda hız yapıyorum
    -arada sırada kırımızı ışıkta geçiyorum
    -
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

Uyduklarım:
    1. Kemer takarım
    2. Telefonla hareket halinde görüşmem. Araba kullanıyorum deyip 5sn'de sonlandırırım. Acil bir şey ise kenara çeker telefonla görüşürüm.
    3. Kırmızı ışıkta geçmem, gece 5te bile geçmem.
    4. Makas ve sağlama yapmam. Bir kere sol şeridi 15dk boyunca 40km/h ile kapatan bayanı sağdan geçmek zorunda kaldım.
    5. Ters yöne girmem, 50mt fazla gider normal yoldan giderim.
    6. zenon, cam filmi kullanmam.
    7. Sis farım yok. Olsa bile sisli hava dışında kullanmazdım.
    8. Yüksek sesle müzik dinlemem, çevreyi rahatsız etmem.
    9. Yol boş olsa dahi sinyal veririm.
    10. Yayalara olabildiğince yol vermeye çalışırım. Arkamdan gelen varsa bana çarpmaması için yol vermediğim oluyor.
    11. Park yasağı olan yere park etmem. 100mt içeri girer düzgün bir yere park ederim.

Uymadıklarım:
    1. Gece geç saatte ise yüksek hıza(150-160) ulaşırım(daha iyi arabam olsa 200 yapabilirm), yol boş olduğunda yaparım. gündüz nadir yaparım. yollar genelde gündüz boş olmuyor.Şehirler arası yol boş ise yaparım.
    2. yol boş ise dar yolda manevra yapması zor geldiği için el freni ile tek hamlede dönerim.

Ayrıca kendi kuralım;
    Futbol topu gibi çocuk oyun araç gereçlerini görünce ayağını gazdan kes, frende ayağını beklet biri çıkarsa yavaşla. yol boş ise durup almasını bekle. Çünkü çocuktur kanı kaynar yola atlar.

helal :D

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

uyduklarım

-uzun yolda emniyet kemerini mutlaka takarım (kısa süreli yollarda takmıyorum hala alışamadım)

uymadıklarım

-

Çocuk koltuğu hususuna riayet eden birisine rastlıyorum ilk defa. Bunca yıldır trafikteyim daha en fazla 5 tane çocuk koltuğu kullanan araç görmüşümdür. Çocuklar hep anne kucağında.
  • genelde tüm kurallara uymaya çalışırım

uymadıklarım;
    -cep telefonu ile konuşmak (artık bluetooth aracım var daha rahatım)
    -kavşaklarda kırmızı ışıkda bekleyip daha sonra yeşil yanıp sağa dönünce zınk diye yanan kırmızı ışığa uymam. zaten hangi dengesiz, dangalağın fikriyse anar geçerim.
    -yol müsait oldukca hız sınırlarının üstüne çıkarım ama abartmam
    -bazende u çekilmez denen yerlerden çaktırmadan dönerim.
    -şerit değiştirmede bazen sinyal vermeden zınk diye girerim( bodozlomada girmem kontrol ederim)

bunların dışındaki çoğu şeye uymaya çalışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

uyduklarım

uymadıklarım

-

Çocuk koltuğu hususuna riayet eden birisine rastlıyorum ilk defa. Bunca yıldır trafikteyim daha en fazla 5 tane çocuk koltuğu kullanan araç görmüşümdür. Çocuklar hep anne kucağında.

çok önemli benim için

kendi çocuğum için bile bakıyorum daha doğmadı ama olsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.