Şimdi Ara

Trafikte arabanın modeline göre muamele (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yurtdisinda yasiyorum. Disarida durum cok farkli. Adam bisikleti ile seridi ortalamis gidiyor kimse ne korna caliyor ne sikistiriyor. Firsatini bulunca geciyor. Kimse kimseye araci yuzunden farkli muamele yapmiyor.

Siniri gecip edirneden yurda girince hersey tam tersine donuyor. Trafik polisleri bile araca gore muamele yapmiyor mu? Drift yapan tofascilari sefersiz diyip peslerken luks gordugu araclara beyfendi yapmayin diyor. Kimse kimseyi kandirmasin Turkiye'de insani muameleyi cebinde ki paran kadar goruyorsun. Trafikte aracinin ederi kadar saygi goruyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agorian -- 24 Haziran 2014; 8:39:53 >
  • Ben tam tersi eski dökük araçlara yol veriyorum
  • Arkadas koyu lacivert 5.20 gordumu yol veriyordu gec abim rengin cok guzel diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatimda 1 kere selektor atmadim
    Herkese esit davranirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ye kürküm ye mantığı.
    yadırgamanın faydası yok.
    sadece bu düzene ayak uydurmamak,
    kürklüyken kürksüz gibi davranmak,
    kürksüzede saygı göstermeyi bilmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UML

Ben de Doğan, Şahin, Broadway, R12 vs araçlar şehiriçinde arkamda yakın mesafedeyse mümkün olan ilk fırsatta yol veriyorum. Ani fren yapmak gerekirse kazaya karışmayalım diye böyle yapıyorum. (Kimse kızmasın ama bayan şöför olur da direksiyon tutuş tarzı, oturuşundan acemilik sezersem aracının marka modeli farketmeksizin yol veriyorum.)

+ 1

yazdıklarınıza tek bir fark ile katılıyorum. Bayan şöför olursa yol veririm mutlaka ama mümkünse şerit değiştiririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR

Acelem varsa otobanda soldan kapatıp giderim. Öndekine hiç sellektörsüz öyle hızlı yaklaşırım ki %90 oranında hemen orta şeride kaçar.

Bazı aklı evveller ise, sol şeridi tapulamış gibi hiç istifini bozmaz. Onların arkasına iyice girip bir karış mesafeden takip ederim, sonra paniğe kapılıp yine ortaya kaçarlar.

Sol şerit acelesi olanın, hızlı gelenin şerididir. O şeritte 120'nin altında gidenleri insan olarak görmüyor elimden geldiğince panikletiyorum ki bir daha yapmasın...

Konuya dönersek, lüks arabaya yol veriliyor hatta siz bir yayaya yol verirseniz ilk başta duraksıyorlar ve elinizle buyrun yapınca ekstra memnun oluyorlar. Basit bir araçla gelirken hafif ağırdan alırsanız hemen yola atlayıp geçiyorlar. Yani bu çok net bir insan psikolojisi... Psikolojik durumun özeti ise, ye kürküm ye.

Hocam psikopat birine denk gelseniz 1 karış mesafedeyken frene asılsa arkadan vuracaksınız siz suçlu olacaksınız her durumda

• Yol verenler arkada TDI yazısını görünce atağa geçiyor, cevapta veremiyorum üzülüyorum
  • Bende bir doğan sahibiyim hatta eksozda takılı ama millet gibi ne 9 çizerim ne yan veririm adam gibi giderim geceleri yarım gazla çok bağırtmadan evime gelirim. Yolda veririm yolda isterim biyere dönerken sinyal veririm yayalara yol veriririm millet şaşırıp suratıma bakıyo :) Düğüne gidiyodum şehir dışına polis çevirdi baktı efendi gibi gidiyorum bişey demedi hayırlı yolculuklar dedi gittim :) Benzinlikteki adamlarda çok şaşırır . Ne zaman doğanla gitsem . Fulle diyorum bakakalıyolar bide tüp 100 küsür lira alıyo :)
  • şahinim vardı eskiden polisler zırt bırt ceviriyodu.. şuan yeni kasa bravom var 3 yıldır polis yüzü görmüyorum...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.