Bildirim
Trafikte arabanın modeline göre muamele
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
94 Doğan L, gören yolu açıyo -
Mutlaka yapan vardır ama bunu sizin nasıl algıladığınıza da bağlı birşey bu.
Başka araçlara modeline göre muamele eden kişi zaten kendi cehenneminin ortasında yaşamakta ezikliğinin acısıyla pisi pisine yaşayıp gitmektedir bu dünyadan. Ne yazık ki böylesine zat-ı muhteremlerin sadece araç değil pek çok konuda takıntıları bulunmakta hatta ilke düşüncelere kadar uzanan teorilerde bazı yerlerinin ebatlarına kadar uzanan probleme dayandırılmakta.
Peki siz ne yapıyorsunuz? Ya da ne yapmalısınız? En beğendiğim yaklaşım tasavvuf ehlinden geliyor. Yapan da yaptıran da Allah. Herşey 4/4 olsaydı dünyayı yaratmazdı herhalde. Bizim onun düzenine karşı çıkma ya da yarattıklarını yadırgama gibi bir lüksümüz yok. Ne kendi kusurlarımızı başkalarında görüp aslında kendini yadırgayanlardan olalım ne de bu insanları küçümseyelim. Benim daha çok kusurum vardır diyerek kendi işimize bakalım.
70 yıl önce bayrağı inmiş bu milletin kendi kendine kabullendiği köleliğini, ayağına sıktığı kurşunlarını ancak böyle kabullenebildim. Vuslattan başka yoktur amacım artık. Yolcu değil miyim ki şu dünyada adam acıdan zevk alıyorsa bana ne. Bana yaşatamayacak artık ya.
Saygılar, sevgiler...
-
Arabaya göre değil adamına göre muamele...
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaza gibi bir durum olursa diye temkinli gidiyorlardir. Size yol veriyorlar gibi zannetmiş olabilirsiniz. Çünkü bir audi parçası ucuz değil. Fakat bir fiat parçası bakkalda bile bulunabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strand -- 21 Haziran 2014; 9:26:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olmaz olur mu, kalburüstü büyük ve lüks arabaya binenlere trafikte genelde yol veriliyor, yayalar bile yol veriyor. Öncelik sizde olmasa bile durup geçmeniz için bekliyorlar. Güvenlikli yerlerde kapıda güvenlikciler başka araçları durduruken, o tip araçlarda araca bir bakıp buyrun beyefendi diyor. Çok şahit oldum. -
quote:
Orijinalden alıntı: ghn
Kaza gibi bir durum olursa diye temkinli gidiyorlardir. Size yol veriyorlar gibi zannetmiş olabilirsiniz. Çünkü bir audi parçası ucuz değil. Fakat bir fiat parçası bakkalda bile bulunabilir.
Evet çok haklısınız, kişi ile alakalı değil adamın arabasının değeri sizin aracınızın değerinden üç beş kat daha pahalıdır, aman bana dokunmasın şimdi benden uzak olsun misali yol vermiştir. Keza bunu çoğu zaman bende yanımdan geçecek olan lüks araçlara yaparım,neme lazım bir tarafına sürterim vs kaza falan olur,trafik cezasını öderken zorlanıyoruz birde bmw kazası parasıylamı uğraşacağım düşüncesiyle genelde ben yol veririm. O istediği kadar havaya girsin,bak ben lüks aracım bana yol veriyorlar havasını atsın mühim değil.
-
Mazda 323 hb arabam var resmen çarpışan arabaya döndü gelen vuruyor giden vuruyor. Farlar dikkatlerini çekiyor sanırsam odaklanıp giriyorlar, modeli yüksek olan araçlara x3 takip mesafesi veriyorum. -
Evet arabasına göre değil , adamına göre muamele yapıyorum.
Hızlı gelen varsa duramaz diye yol veriyorum.
Geçen bir olay yaşadım. Şehir içindeki çevre yolunda, yolumda ve hız sınırının limitinde giderken biri BMW X5 ile tamponumun dibine kadar yavaş yavaş gelip 10 kere selektör yaptı. Altında pahalı araba var diye yolu babası yaptırdı zanneden herkese inat gidiyorum trafikte. Beklettim onu. Sağdan geçti. Bir ara frene basmayı da düşünmüştüm, arada o kadar az fark varken nasıl frenleyecekti acaba merak etmedim değil.
Belki önemli işi vardır diyecek bazı artist zengin züppesi savunucuları olabilir, baştan söylüyorum. Adam yavaşça arkama geldi, yukarda dediğim gibi hızlı gelene zaten yol veriyorum. Kaldı ki emniyet şeritleri bu tür acil durumlar için yapılıyor. Yani adamın düşüncesi tamamen "bu X5 e biniyorsam bu yolu da alırım" şeklindeydi. Alamadı, alamaz. Eşit haklara sahibiz o yolda.
Ancak bazen bakıyorum mercedes geliyor arkadan. Takip mesafesine uygun şekilde arkama yanaşıyor, selektör yapmadan bekliyor. Zaten şöyle bir 3-4 saniye bekledikten sonra kenara çekiliyorum hemen.
Gelelim eski araçlara. Kavşakta bekliyorsam, karşıdan şahin, lada tarzı eski araçlar geliyorsa , istese de kolay duramayacağını bildiğim için adamı riske atmamak adına bir beş saniye daha bekleyip yol veriyorum.
Son olarak. Aslında markasına modeline bakmıyorum pek. Yolu zorla almaya kalkan, tamponuma yapışan , taciz eden tiplere özellikle yol vermiyorum. Bu konuda son dönemlerde trafiğin yeni apaçileri ticari araçlar. Fiorinoyla makas atıyor. Akla bak
-
quote:
Orijinalden alıntı: MesutO
Başka araçlara modeline göre muamele eden kişi zaten kendi cehenneminin ortasında yaşamakta ezikliğinin acısıyla pisi pisine yaşayıp gitmektedir bu dünyadan. Ne yazık ki böylesine zat-ı muhteremlerin sadece araç değil pek çok konuda takıntıları bulunmakta hatta ilke düşüncelere kadar uzanan teorilerde bazı yerlerinin ebatlarına kadar uzanan probleme dayandırılmakta.
Peki siz ne yapıyorsunuz? Ya da ne yapmalısınız? En beğendiğim yaklaşım tasavvuf ehlinden geliyor. Yapan da yaptıran da Allah. Herşey 4/4 olsaydı dünyayı yaratmazdı herhalde. Bizim onun düzenine karşı çıkma ya da yarattıklarını yadırgama gibi bir lüksümüz yok. Ne kendi kusurlarımızı başkalarında görüp aslında kendini yadırgayanlardan olalım ne de bu insanları küçümseyelim. Benim daha çok kusurum vardır diyerek kendi işimize bakalım.
70 yıl önce bayrağı inmiş bu milletin kendi kendine kabullendiği köleliğini, ayağına sıktığı kurşunlarını ancak böyle kabullenebildim. Vuslattan başka yoktur amacım artık. Yolcu değil miyim ki şu dünyada adam acıdan zevk alıyorsa bana ne. Bana yaşatamayacak artık ya.
Saygılar, sevgiler...
70 yıl önce bayrağı inmiş milletin derken ?
-
arabayla değil de içinde ki insana göre yol veriyorum arabası beni pek ingilendirmiyor
kimisi 500m den sellektörle geliyor ona yol veresim gelmiyor mesela kimiside belli bi mesafede takip ediyor geçmek istediği belli onuda bekletmeden yol veriyorum.
insanları arabasıyla kıyafetiyle yargılamadan ve değerlendirmeden önce keşke insanlıklarıyla yargılmayı öğrensek. -
Ben de Doğan, Şahin, Broadway, R12 vs araçlar şehiriçinde arkamda yakın mesafedeyse mümkün olan ilk fırsatta yol veriyorum. Ani fren yapmak gerekirse kazaya karışmayalım diye böyle yapıyorum. (Kimse kızmasın ama bayan şöför olur da direksiyon tutuş tarzı, oturuşundan acemilik sezersem aracının marka modeli farketmeksizin yol veriyorum.) -
sene 2011 ozaman bende doğan slx var petrole girdim 20 liralık gaz almıştım pompacı 1 kere olsun suratıma dahi bakmadan gazımı alıp gittim ertesi gün aynı petrol istasyonu amcamın 2008 model dizel lineası var ozaman 100 liralık mazot aldım daha bismillah arabadan iner inmez hoşgeldiniz beyfendi dedi aynı adam Daha sonra adama arabasına göremi muamele yapıyorsunuz abi dediğimde adam tebessüm etti hafiften (: Sonra batsın dedim bu fakirlik . Yani nasrettin hoca misali ye arabam ye :D -
Hocam siyaset yapmak istemiyorum. Şimdi kısa cevap versem, bildiğim bildik yaşayan ve kendi dünya algısıyla değerlendirince kanına dokunan arkadaşlar ders vermeye kalkacaklar. O yüzden kısa bir iki paragrafla izah etmeye çalışayım.
Tarihte dünya iki kutupken bir tarafa angaje olup memleketin bütün idaresini teslim ettiğimiz bir gün oldu. Çok da işe yaramayan bir yardım aldık hatta. O günden beri arka planda çalışan bir sistem var, elbette bu yapının kirli işleri haber teşkil ettiği için arada kendisinden haberler alıyoruz. Medya derin devlet diye bir ad takmış kendilerine. Ve ülkemizde halk/millet iradesi diye birşey olmadığı için çeşitli güç odaklarının (oligark vari) oluşmasına izin verildi. Bu yapılar hem rekabet halinde hem de iradeyi bu arka plandaki yapıdan alarak hayatını sürdürüyor. Dolayısıyla memlekette ne varsa hepsi kağıt üstünde ve bu doğrudan hissettirilen birşey olmadığı için biz de özgürüz, güzeliz sanarak hayatımızı devam ettiriyoruz. Ciddi meselelerde ülkenin arka planındaki bu iradenin haberi olmadan bu ülkede bir tane çivi dahi çakabilecek delikanlı yoktur. Herkes bir yol tutturmuş gidiyor. Ve günü kurtarabilenlerin umrunda değil ne olduğu. Dümenine bakıyor herkes. Konformalizm(sistemle uyumluluk) denen şey de budur. İstanbulda mesela, çok acayip bir besin zinciri oluşturulmuş durumda. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Ülkenin önemli rantı burada hüpeltilmekte. İrili ufaklı insan toplulukları da bu ranta göre pozisyon almaktalar. Eski filimlerde de gördüğümüz büyük bey sofralarında olduğu gibi bu iradeye en yakın pozisyon alan en büyük rantı yemektedir.
Gerisi ise vatan, millet, Sakarya. Biz birbirimizi sen aksın, sen karasın diye yemeye devam edelim. Çok memnunlar bu hallerimizden, çoook.
Bilgisayar programı gibi programlamayı beceriyorlar insanları. Sen şu renk forma giyeceksin, şu şu renklerden nefret edeceksin. Şu şu işlerde çalışacak, şöyle bir muhitte oturacak, şöyle şöyle "araba" alacak ve tatile şöyle yerlere gideceksin diye.
Tuhaf bir örnek vereyim. Futbol maçı öncesi takımların muhitlerine gidin. Maçtan önce oturulan, yemek yenilip bir şeyler içilen yerler oluyor. Sonra mekanların menü fiyatlarına göre içinde oturan insanların giyim kuşam davranışlarına bakın. Aynı makineden çıkmış gibi programlandıklarını rahatlıkla görebiliyorsunuz. Orada bile kategorize edilmişler.
Ya da bu konu. Araban kadar adamsın. İnsanlar kategorize edilmiş. Azımsanmayacak sayıda sürücüde gözlemlenebilen olaylar var. Golfe biniyorsa Audi, BMW, Mercedes'i olan adama karşı davranışı farklı oluyor. Daha ekonomi sınıfı araçlara biniyorsa, eski, ucuz araçları küçümsüyor mesela.
Problemler var, çözümleri çok basit ve belli. Ancak azıcık idari kadrolarla temasınız varsa anlıyorsunuz ki köşe başları tutulmuş. Oligarklar aldıkları ihaleler nispince ülkeyi idare edecek kurumların içinde pozisyon almış. Besin zinciri tam. Ehil olmayı bırakın, IQ seviyesini 10la çarpsanız dahi bulunduğu pozisyonu kaldıramayacak adamlar makamları işgal ediyor. Uzvuyla düşünürler bu insanlar. Gideceği restoranlar, eşini aldatacağı metresler, tatile gideceği yerler/ülkeler, bineceği arabalar, çocuğunu okutacağı yerler memleketin çok çok ötesine geçmiş durumda haliyle. Sakın böyle insanları tek bir gruba falan malettiğimi sanmayın. Bu adamlar her türlü kimlikle çıkar karşınıza. Kimi A'dır, kimi B, kimi C.
Vel hasılı kelam bu düzen puff diye kurulmadı. 70 yıl önceki olay da ülkemizin sömürü tarihi açısından önemli bir milattır. Belki ülkeyi işgalden kurtarınca kurtulduğumuzu sandık ama arkasını getiremedik. Dakika 1, gol 1 anında iradeyi teslim ettik.
Çok uzun bir mesele hocam. Dilim döndüğünce izah etmeye çalıştım ama bizzat yaşamak isterseniz tek yapmanız gereken ülkede gördüğünüz herhangi bir soruna çözüm üretmeye çalışın. Bunun için organize olun başkalarıyla, birşeyler yapamaya çalışın. Veya ülkeye artı değer katacak bir işe girişin. Ülkede yapılmayan birşeyi yapmaya kalkın. O zaman çok iyi anlarsınız demek istediğimi.
Bu ülkede karşısında önlerin iliklendiği kişileri biraz derinden tahlil edin. Hepsi ama hepsi tek bir isimle çağrılabilecek işler yapıyorlardır; (Birşey üretir gibi göründüklerine aldanmayın.) komisyonculuk. Komisyoncuların hüküm sürdüğü bir ülke aslında satılan ürünün ta kendisidir.
Satışlardayız yani.
Saygılar....
-
quote:
Saygılar, sevgiler...
Ya sen ne diyorsun ? Yol veriyor musun vermiyor musun ?
Bir Kuran-i kerimden ayetler alintilamadigin kalmis . Dinden girmiş bayrak indirmeye kadar gitmissin .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
yukarıda dibine kadar girene yol vermediğini diyenler olmuş.
orta şeride geçmeniz durumunda hızınız düşmeyecekse bi kenara gelin de geçsin araçlar.
ister 150yle gelir ister 250yle adam. siz sürekli sol şeridi işgal ediyorsanız o 500m geriden sellektör yakandan önce siz hatalısınız. -
Anladım hocam düşüncelerinizde hemfikir gibiyiz. 70yıl önce bayrak indi deyince kuruluş dönemi devrimler hakkında NCP(necip fazıl kısakürek) ağzıyla konuşuyorsunuz sanmıştım. kapitalizmin temelinde derin bir illuzyon ve sömürü vardır zaten. karşı tez olarak komunizmi falan desteklemiyorum bundan o sonuç çıkmasın ama kapitalizm ayağına milleti zehirlediler uçak fabrikasını kapatıp, incirlikte ortadoğu cia merkez ajan üssünün kurulması, köy enstitülerinin kapatılması bugünlere gelinmesinin temel taşlarını oluşturdu. Şu saatten sonra neler olur nereye varırız belki gene bir uçurumun kenarında bir silkelenişle kendimize geliriz ama bu kaçıncı şans ve nereye kadar gerçi tarih tekerrürden ibarettir denir hep. Türklerinde biraz en umulmadık anlarda tahminlerin dışında hareket tarzı olduğu kabul görmüştür dış çevrelerce. Hakkımızda hayırlısı diyelim.
-
Biliyormuşsunuz zaten herşeyi. :) O kadar boşuna yazmışım. -
TheCaliph kardeş, bilen biliyor. Boşver. Takma kafanı. :) Çok ilintili şeyler. Biraz daha açıklama yazdım zaten. -
quote:
TheCaliph kardeş, bilen biliyor. Boşver. Takma kafanı. :) Çok ilintili şeyler. Biraz daha açıklama yazdım zaten.
Yanlis anlama abi biraz sert üslup olmus kusura bakma .
Ama konu iceriginden cok farklı seyler yazmışsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- polisaj makinesi tavsiye
- sahibinden fiyat geçmişi
- ortalama hız tespiti tabelası
- oto lastik bayiliği kazancı
- alfa romeo ambleminin anlamı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X