Şimdi Ara

minibüs ve ağır araçlar neden arkadan itişli olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
3
Favori
4.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sorum bu sadece meraktan öte neden ağır araçlar itişli olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 27 Kasım 2013; 16:10:52 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Araca yük bindiğinde ağırlık merkezi arka tekerlere doğru kaydığından dolayı
  • Transitler önden çekiş diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CKT

Transitler önden çekiş diye biliyorum

hepsi akadan itişli bide 4*4 modelleride var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkada olmasına ragmen halıc sonrası rampada dolu metrobusler yagmurda delı gıbı patınaja dusuyor. Eger onde olsaydı 5 metre gıdemezlerdı.

Butun agırlık rampada arkaya kayıyor arkadan ıtıslı olmalı kı bu yük lastıklerı ıyıce ezsın bastırsın patınaj cekmeden gıdebılsın.

Normal yolda da arkayı yukluyorsun önden cekıslı olursa lastıklerın uzerınde adam gıbı agırlık yok yere bastıracak guc yok gaza basınca patınaja duser.

Bu nedenle karda arabanın uzerıne oturup goturmeye calısırlar. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkaya yük konduğunda arka lastiklerin yere uyguladığı kuvvet öndeki lastiklerin yere uyguladığı kuvvetten daha fazla oluyor. Dolayısıyla arka lastikler yere daha iyi tutunuyor. aracın arkadan itişli olması yokuş, kaygan zemin, toprak yolda vs patinaja düşmesini önlüyor. zaten dikkat ettiysen kamyonet kasasında kumla gezen çoktur araç daha iyi yola tutunsun diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Arkadan itişli değil arkadan çekişli olur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_benn

quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Arkadan itişli değil arkadan çekişli olur...

arkadan çekişli denmez arkadan itişli denir. Önden olursa önden çekişli denir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

4 tekerlekten çekişli yerine yarı önden çekişli, yarı arkadan itişli mi diyorsunuz?

Demiyorsunuz. O halde saçmaladığınızın farkına varın derim.
  • her ikisine de tahrikli diyelim konu kapansın.

önden tahrikli
    arkadan tahrikli
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

4 tekerlekten çekişli yerine yarı önden çekişli, yarı arkadan itişli mi diyorsunuz?

Demiyorsunuz. O halde saçmaladığınızın farkına varın derim.

Sen saçmalıyorsun galiba..

4x4 e 4 çeker diyoruz. ayrıca 4 çeker için tekerleri ayrı ayrı söylemenin mantığı ney? Öyle birşey mi demek istemişim ben?
  • quote:

4x4 e 4 çeker diyoruz. ayrıca 4 çeker için tekerleri ayrı ayrı söylemenin mantığı ney? Öyle birşey mi demek istemişim ben?

4 çeker olunca arkadaki tekerlekler çekiyor, arkadan çeker olunca senin mantığınla itiyor öyle mi? Güzelmiş, güle güle kullan emaneti.
  • benim mantığımda arkadan itiş diye bir saçmalık söz konusu değil. başkasının mantığı bunu kabul ediyordur o ayrı saygı duyarım. bu konuda bir link atayım tam olsun konu havada kalmasın.http://www.automagg.com/arkadan-itis-mi-arkadan-cekis-mi/
  • quote:

quote:

4 çeker olunca arkadaki tekerlekler çekiyor, arkadan çeker olunca senin mantığınla itiyor öyle mi? Güzelmiş, güle güle kullan emaneti.

4 çekere "4 çeker" derken arkadaki tekerlerede çeker denileceği anlamı gelmiyor farkındaysan, kafanı çalıştırıp anlayabilitsen! 4 teker için birden kullanılıyor bu kavram!

Forum ahalisi zamanında tartışmış bu konuyu. Biraz okuyup ders almanı tavsiye ederim. zira 12bin mesajın bir anlam taşımadığını bu şekilde anlayabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_36296274/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 27 Kasım 2013; 1:31:47 >

• quote:

4 çekere "4 çeker" derken arkadaki tekerlerede çeker denileceği anlamı gelmiyor farkındaysan, kafanı çalıştırıp anlayabilitsen! 4 teker için birden kullanılıyor bu kavram!

Forum ahalisi zamanında tartışmış bu konuyu. Biraz okuyup ders almanı tavsiye ederim. zira 12bin mesajın bir anlam taşımadığını bu şekilde anlayabilirsin.

Olay itmek-çekmek değil, şunu almıyor kafanız ya ben ona yanıyorum. Bak yukarıda makale de verilmiş, saçmalamayı bırakın da biraz okuyun. Tartışma değil, bilgi içerir.

Arkadan itiş nedir ya? Neyi itip neyi çekiyorsunuz? Hani dalga geçilecek durumdasınız, farkında değilsiniz.

• quote:

quote:

Olay itmek-çekmek değil, şunu almıyor kafanız ya ben ona yanıyorum. Bak yukarıda makale de verilmiş, saçmalamayı bırakın da biraz okuyun. Tartışma değil, bilgi içerir.

Arkadan itiş nedir ya? Neyi itip neyi çekiyorsunuz? Hani dalga geçilecek durumdasınız, farkında değilsiniz.

O makaleyi sen vereydin de bilgin biri olduğunu anlayabileydik.. Tartışma yaratıp savunduğun fikirleri söyleyemiyorsun. Bir şey hakkında bilgin ve fikrin varsa üslubunla söylersin.. Dalga geçilecek bir problem olduğunu sanmıyorum.. Neyse seninle daha fazla muhattap olamayacağım.. Sen çekiş demeye devam et. Hayırlı çekişler.

• quote:

O makaleyi sen vereydin de bilgin biri olduğunu anlayabileydik.. Tartışma yaratıp savunduğun fikirleri söyleyemiyorsun. Bir şey hakkında bilgin ve fikrin varsa üslubunla söylersin.. Dalga geçilecek bir problem olduğunu sanmıyorum.. Neyse seninle daha fazla muhattap olamayacağım.. Sen çekiş demeye devam et. Hayırlı çekişler.

Makaleye ne hacet? Kendi verdiğin efsanevi "tartışma"nın nihayetinde de bunlar yazıyor. Heyecanla bulup koymuşsun ama okumamışsın. Neyse, artık bir sürü kaynağın oldu, okuyup kopyalarsın konulara.
  • Sanırım denge ve yere basma olaylarıyla alakalı olarak Önden çekiş yada arkadan itiş olarak üretiliyor.
  • quote:

quote:

Makaleye ne hacet? Kendi verdiğin efsanevi "tartışma"nın nihayetinde de bunlar yazıyor. Heyecanla bulup koymuşsun ama okumamışsın. Neyse, artık bir sürü kaynağın oldu, okuyup kopyalarsın konulara.

Konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun.. sanki bir tek ben arkadan itiş diyorum.. İlla" benim dediğim olacak!" kafası da ney? Bu kadar tartışılacak kadar ciddi bir konu olsa herkes doğrusu hangisi bilirdi.. Her arabaya binen farklı şekilde yorumlamış, isteyen istediğini demiş.. İtiş mi çekiş mi tartışacağına karşı tarafın fikirlerine saygı göstermeyi öğrenin önce..

• Yine aynı muhabbet sorsan 2 mekanik bilmezler itiş çekiş kavgası yaparlar yahu her bu kelimelerin geçtiği konuda bu kafayla gezinmeye mecbur musunuz arkadaş. Sıyrılın artık şu basitliklerden. Milletin itiş çekişini düzelteceğinize kendinizi düzeltin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.