Şimdi Ara

Trafikte arabanın modeline göre muamele (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle sol şeride yapışıp arkasından gelene yol vermeyip kendince zevke gelen kişilerin öğrenmesi gereken bir durum var

"Gidişe ayrılan şeritlerden en soldakini sürekli olarak işgal etmemeliyiz.Bu şeridi yalnızca geçme ve dönme için kullanmalıyız."

diye bir kural mevcuttur, yani kendince trafik kurallarını baştan yaratmanın bir gereği yok, sağınız boşsa ve o sırada sollama yapmıyorsanız sol şeridi sabit olarak kullanmak özellikle de arkanızdaki araç daha hızlıysa kural ihlalidir, ama ne yazıkki bunu anlamaya yetecek kadar zekası olmayan şoförler yüzünden istanbul da tem ve e5 üzerinde her zaman en sol şerit en yavaş şerit ve en sağ şerit çoğunlukla bomboş, biri sağdan önünüze geçip freni yapıştırırsa sonra çok şaşırmayın, şahsen ben öyle yapıyorum

trafikte araba modeli muamelesine gelirsek de sadece trafikte değil tüm sosyal hayatta insanlara zenginliğine göre davranılıyor, bu eğitimsiz ve görmemiş toplumların sorunlarından biridir zaten, halkımızın her türlü eğilimi kendine yapılan davranışları ve tavırları nasıl karşıladığı düşünülürse bu durum böyle devam eder, sıradan bir arabayla trafik polisinin önünden geçseniz en ufak eksiğinizi kovarlar ama lüks daha doğrusu s kasa a8 7 serisi gibi araçlarla çevirme noktasına gelseniz eğer orada kameralar yoksa polis bakmaz bile, ister emniyet kemeriniz takılı olmasın isterseniz o an cep telefonuyla konuşuyor olun

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Yok be abi. İnsanları -WarSAW yazmış- bir ilüzyonla uyutuyorlar ve herkes birbirini sınıfa koyup kategorize ediyor. Bu da sömürü tarihimizle çok ilintili bir durum.

"Araban kadar, paran kadar adamsın" şiarı kapitalizmin olmazsa olmazı.
  • 2006 model albeamızla orta şeritten 70-80 le giderken sürekli selektör yapılır ve hatta en sağ şeritte bile yol istenirdi.2007 model mondeoyla aynı şekilde gidiyorum ve büyük araçlarda dahil olmak üzere yol isteyen araç sayısı 3-4 tanedir güzelce sol şeride geçiyorlar beni sollayıp yollarına devam ediyorlar.albeayla sol şeritte yol isterdim kimse çekilmezdi şimdi çoğuna selektör bile yapmadan çekiliyor.yani evet böyle bi durum var.
  • Mesela bizim buradaki koçtaşa bizim citanla otoparka girerken hiç durdurmadan devam et diyolar ama arkadaşın i20 yle girerken hemen durduruyolar. Hem de arka arka girdiğimizde de onu durdurup bizi durdurmamışlardı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Int32.Parse

Mazda 323 hb arabam var resmen çarpışan arabaya döndü gelen vuruyor giden vuruyor. Farlar dikkatlerini çekiyor sanırsam odaklanıp giriyorlar, modeli yüksek olan araçlara x3 takip mesafesi veriyorum.

Okudukça gülüyorum "Farlar dikkatlerini çekiyor sanırsam" kısmına
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

öncelikle sol şeride yapışıp arkasından gelene yol vermeyip kendince zevke gelen kişilerin öğrenmesi gereken bir durum var

"Gidişe ayrılan şeritlerden en soldakini sürekli olarak işgal etmemeliyiz.Bu şeridi yalnızca geçme ve dönme için kullanmalıyız."

diye bir kural mevcuttur, yani kendince trafik kurallarını baştan yaratmanın bir gereği yok, sağınız boşsa ve o sırada sollama yapmıyorsanız sol şeridi sabit olarak kullanmak özellikle de arkanızdaki araç daha hızlıysa kural ihlalidir, ama ne yazıkki bunu anlamaya yetecek kadar zekası olmayan şoförler yüzünden istanbul da tem ve e5 üzerinde her zaman en sol şerit en yavaş şerit ve en sağ şerit çoğunlukla bomboş, biri sağdan önünüze geçip freni yapıştırırsa sonra çok şaşırmayın, şahsen ben öyle yapıyorum

trafikte araba modeli muamelesine gelirsek de sadece trafikte değil tüm sosyal hayatta insanlara zenginliğine göre davranılıyor, bu eğitimsiz ve görmemiş toplumların sorunlarından biridir zaten, halkımızın her türlü eğilimi kendine yapılan davranışları ve tavırları nasıl karşıladığı düşünülürse bu durum böyle devam eder, sıradan bir arabayla trafik polisinin önünden geçseniz en ufak eksiğinizi kovarlar ama lüks daha doğrusu s kasa a8 7 serisi gibi araçlarla çevirme noktasına gelseniz eğer orada kameralar yoksa polis bakmaz bile, ister emniyet kemeriniz takılı olmasın isterseniz o an cep telefonuyla konuşuyor olun

İşin kural kısmında bahsettikleriniz doğru ancak işin pratik kısmında olay 'o' dediğiniz şekilde gelişmiyor, her zaman işgal edilmemesi gerektiği sol şeridin muhakkak ancak soldan yardıra yardıra gelip, öncesinde sağa geçme fırsatı olmayan yavaş olan o sürücüye fotoğraf makinesi flaşı gibi, ardı ardına medeniyetten uzak bir şekilde 10 kere selektör atınca öndeki şöförde haliyle tahrik oluyor. Halbuki insan gibi 1-2 kere aralıklarla yapsa zaten sıkıntı kalmayacak ortada. Olay artık o saaten sonra sol şeritte geçme hakkına sahip ya da değil konusundan çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 22 Haziran 2014; 1:27:29 >

• Ben Peugeot kullanirken sıkıştırıyorlardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cc ile yol vermiyorlar

• Unomla 2 yıl boyunca trafikte fasulye yerine koyulmaya çalışıldım. Sağdan soldan kaynak yapmaya çalışanlara asla izin vermedim. Diğer araçlar büyük olduğundan sanki geçiş üstünlüğünün onlarda olduğunu düşünüyorlardı ama her zaman cevval davranan taraf bendim. Hakkımı gasp eden kim varsa camı açıp bağırıştım dayak yeme pahasına. Belki 1.91 97 kilo olmanın etkisi olmuştur belki de başka sebepten ama kimse arabadan inip kavga etmeye yeltenmedi. Çoğu ya özür diledi ya da duymazlıktan geldi. Dediğim gibi aracı hor görüp hak gasp edenlerle karşılaştığımda şalterim bir anda atıyor gözüm kimseyi görmüyor.
  • Sonradan görme zengin ise kendini zaten belli eder.
    Trafik ışıklarında en önde ise lambaya 30 metre kala durur. Sonra santim santim giderek sizi sinir eder.
    Yine aynı şekilde çift şeritli yolda iki şeridi ortalayarak gider.
    Bi üçüncüsü en solda 50 ile gidip arkasından küfrettirir.
    Sinyal vermeden dönmeye kalkar ve ardından size çirkin çirkin bakar.
    Son olarak otoparklarda 2 arabalık yere park eder

Söz meclisten dışarı;
    Bunlar genellikle sonradan görme, köylerinde bağ-bahçe gibi biyerler satarak eline geçen para ile ikince el BMW-AUDİ-MERCEDES alarak kendine yolların kralı sanan tiplerden ibarettir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı muamele asla yapmadım hatta aklıma bile gelmedi desem yeri. Kim benden hızlı gidiyor yol istiyorsa veririm. Ama pahalı araçlara ekstra dikkat ediyorum ışıklara yaklaşırken falan. Olur ya bir yerine dokunuruz bi dünya iş.

• Devir ye kürküm ye devri. Döner kavşaklara girerken bile büyük ve kallavi arabalara yol veriyor insanlar. Bulaşmak istemiyorlar.
    Corsa vb ufak arabaların da tepesine çıkmaya çalışıyorlar. İnsanlık hikaye.
  • Altımda 40 bin liralık motosiklet var sıkıştırıyorlar.
    80 bin tllik S1000rr kiralamıştım yine sıkıştırmışlardı.
    Kocaman bi harley kiraladım sesi o biçim hiç kimse sıkıştırmaya çalışmadı. Şaşırdım kaldım doğrusu
  • Acelem varsa otobanda soldan kapatıp giderim. Öndekine hiç sellektörsüz öyle hızlı yaklaşırım ki %90 oranında hemen orta şeride kaçar.

Bazı aklı evveller ise, sol şeridi tapulamış gibi hiç istifini bozmaz. Onların arkasına iyice girip bir karış mesafeden takip ederim, sonra paniğe kapılıp yine ortaya kaçarlar.

Sol şerit acelesi olanın, hızlı gelenin şerididir. O şeritte 120'nin altında gidenleri insan olarak görmüyor elimden geldiğince panikletiyorum ki bir daha yapmasın...

Konuya dönersek, lüks arabaya yol veriliyor hatta siz bir yayaya yol verirseniz ilk başta duraksıyorlar ve elinizle buyrun yapınca ekstra memnun oluyorlar. Basit bir araçla gelirken hafif ağırdan alırsanız hemen yola atlayıp geçiyorlar. Yani bu çok net bir insan psikolojisi... Psikolojik durumun özeti ise, ye kürküm ye.

• bu durumu gün içinde birkaç kez yaşıyorum. hususi aracımla ayrı, iş arabasıyla apayrı muamele görüyorum

iş arabasıyla yoldayken sebepsiz yere hor görüldüğüm çoktur

belki adamın huyu öyle, hususi arabamla aynı adama denk gelsem belki aynı şekilde davranacak. bilemiyorum.
  • ''Mesela palio kullanırken sık sık sıkıştırılırken, audi a6 kullanırken yol verilen olmak gibi.''

@jjuuddaass

Sende yaşıyormuydun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

''Mesela palio kullanırken sık sık sıkıştırılırken, audi a6 kullanırken yol verilen olmak gibi.''

@jjuuddaass

Sende yaşıyormuydun ?

yıllar yılı trafikte ezildik hep
  • ben bunu çok sık yaşıyorum.
    mercedes a serisi aracım var, evde bir de clio 3 hb var. clio 3 kullanırken kavşaklarda kimse sizi sallamıyor, çok şeritli yollarda sol şeridi alabilmeniz için sık sık selektör yapmanız gerekiyor. a serisini kullanırken diğer araçlar kavşaklarda yol veriyor, sol şeritten makul bir ivme ile önceki araca yaklaşsam dahi selektör yapmadan araçlar yol veriyor, belki bu gündüz farını mercedeste farkedip clio da farketmemelerindendir emin değilim.

hatta trafiği geçtim herhangi bir mekana gittiğiniz ve vale olmasa dahi arabanızı görebilen karşılama elemanları farklı davranıyor.
  • Ben Şahin Tofaş Veyahut Eski Bi Araç Gördüğümde Hemen Yol Veririm Malum İçinden Ne Cıkacağını Bilmiyorsun Heran Herşey Olabilir
  • Torosu goren sollamaya gecmiyor ha kayaya carpar ha torosa bendede vardi satmaz olaydim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.