< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Trafikte biriyle tartışıp hızlıca yanağına dokundum ceza alır mıyım? (3. sayfa)
-
-
karakolda tehdit varsa hemen tehdit içinde ayrıca bir şikayette bulunun ayrı soruşturma numarası ile. hatta o an orada olanlarda şahit olur mecburen, bunuda şikayette belirtin. Şu gün şu saatte şu karakolda diye. O akşam kim nöbetçiyse (polislerden) şahit olur. Elin güçlenir yarın mahkemede.
Uzlaşma olur olmaz fark etmez dosya uzlaşmaya gider. Gönderme kararındaki suç ve taraflar önemli. Uzlaştırmacı ile görüş durumu izah et, karşı tarafın nabzını yokla. dertleri ne, istedikleri ne, ona göre hareket edersin. (Uzlaşmada iyi niyetini belli et. olaki uzlaşamadınız yarın mahkemede dersin ben mağdur olmama rağmen uzlaşmak istedim ama onlar istemedi vs vs. Tabi buradan yazmakla birşey olmaz sen bir hukukçu ile görüşürsen daha sağlıklı olur geçmiş olsun.
-
Herhalde avukatınız savunmanıza eklerse orada bakıyordur veya duruşma anında da olabilir hocam. Emin değilim.
Ayrıca nacizane tavsiyem yukarıda da denmiş, çokta doğrucu davut olmaktan ziyade biraz daha kendi lehinize durumu açıklamanız, daha iyi bir kararla neticelenebilir.
Tekrar geçmiş olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam avukata vermedim, karşı tarafında avukatı yok. Böyle her saçma sapan olay için avukatlara 20-30 bin vereceksem evin yolunu bulamam akşam.
Babamla konuştum o da biraz erkek gibi davranmam gerektiğini ve rızkı verenin Allah olduğunu söyledi.
Güzel dilekleriniz ve cevaplar için tüm foruma teşekkür ediyorum.
Psikolojide bilişsel denge denen bir durum var, sizi rahatsız eden nbir durum veya olay karşısında zihniniz otomatik olarak kaygıyı azaltmaya, sorunu normalleştirmeye çalışır. Örneğin bende bu durumu paylaşarak gelen cevaplara bakarak bir nebze de olsa normalleştirdim. Gecenin bi vakti ortada hiçbir şey yokken adam dövmeye niyetlenen boş beleş tipler maalesef var ama bana denk gelenlerle de sonuna kadar uğraşayım diyorum.
İfadeyi vermeden evvel 1 saat boyunca inceleme yazar gibi yazmıştım. İfade sağlami, mahkemede de olayı kendi açımdan anlatacağım, vücut bütünlüğümün ve benliğimin tehlikede olduğu, iki şahsın potansiyel olarak ateşli silah taşıyabileceği, 2 kişinin saldırması halinde ağır yaralanma geçirebileceğim vs. kendimi koruma maksatlı önleyici bir ''hareket'' yaptığımı söyleyeceğim.
Serbest meslek olsam bunlarla daha da uğraşırımda sicil kaydı beni geriyor. Bir kadınla kavga etseydim ve cinsel tacizden suç duyurusunda bulunsaymış durum vahim olabilirmiş diyor tanıdıklar.
Siz siz olun trafikteki sizi çıldırtsalarda kadınlar vurmayın-tartışmayın.
-
Eyvallah hocam sağ olasın. Düzgün bir şekilde resmi giyinip giderim. Çok da abartmadan tabii.
Allah'tan tipim nispeten düzgün bu olaylar için, arkadaşlarıma söyleyince böyle bir şeyin olduğuna inanmıyorlar.
-
Uzlaştırmada şansımı deneyeyim hocam, hukukçuların eline Allah düşürmesin sanayiden beter bir ortam. Bir tomar para da vermek istemiyorum. Memleket bu ara kolpacıdan geçilmiyor.
Show Ana HaberyoutubeAbone Olmak için Tıklayınız → http://showtv.tv/ANcO8B Facebook Hesabı: https://facebook.com/showanahaber Twitter Hesabı: https://twitter.com/showanahaber G+ Hesabı: https://plus.google.com/+showanahaber #ShowAnaHaber #ShowHaber #ShowTVhttps://www.youtube.com/watch?v=UPj9dImhA3I&feature=youtu.be -
ben yazdıklarından arabanı bırakmaman gereken, başkasının işini zorlaştırlaran-engelleyen bir yerde bıraktığını anladım,
buna tepki gösteren kişiden, aşırı tepki göstermiş bile olsa, amma acelen varmış demek yerine özür dilemiş olsaydın hem olması gereken cevabı vermiş olurdun, hem de başını derde sokmazdın.
-
Yukardaki arkadaşın dediğine ek olarak hakim karşısında net ve kısa cümleler kurun, "kendimi korumak için ani refleksle" davrandım deyin.
Alehinize hiçbirşey çıkacağını zannetmiyorum, kapanır gider.
Konudan bağımsız olarak şunu söyleyeyim, ülkemizde kibar olmak, düzgün hitabet pek para etmiyor. Bunu, karşı taraftaki bazı art niyetli, ahlaksız tipler alttan almış gibi algılayıp daha çok üzerinize geliyorlar. Dikkat ediyorum, gençler arasında küfürlü konuşmak özgüven, mülayim ve cümleleri seçerek konuşmak saflık, aptallık ve özgüveni eksikliği gibi algılanıyor. Özellikle bazı genç bayanlar tarafından. Şaka gibi.
Siz yine itidalli davranmışsınız! Benim araca tekme falan atacak, tutamazdım kendimi. Zaten siz biz gibi insanların başı böyle durup dururken belaya girer. Adam üzerime yürüyecek, e ben ne yapacağım bu durumda?
Bu olay için uyar uymaz bilmiyorum ama aracınıza iyi kalite araç kamerası mutlaka takın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eğer dediğiniz gibi olmuşsa katılıyorum. Aynen böyle durumlarda oluyor. "Kusura bakmayın" dersin, geçer gidersin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
araba neydi hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen çok doğru. Net ve kısa cümlelerle durumunuzu açıklayın. Karşı tarafın avukatı varsa söylediklerinizi başka tarafa çekmek ve sizi manipüle etmek için elinden geleni yapar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dümdüz adama dalmışsın işte kameranın öyle göstermesi normal.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1 tane doğru işi yok, konu başlığında dokundum diyor, alıntıladığınız mesajda yapıştırdım diyor.
buradan geri kalan yazdıklarının ne kadar doğru olduğunu sorgulatıyor zaten.
ha bu arada yazdıklarından bile dediğiniz gibi arabasını bırakılmaması gereken bir yere bıraktığı ve özür dielemek yerine "ne var bilader" şeklinde bir tepki verdiğini yazmış.
şahıslar kendisine hiçbir müdahalede bulunmamışken ilk vuranın ve kavgayı başlatanın kendisi olduğunu yazmış.
sonra da diyor ki aaa kameralara göre beni suçlu bulmuşlar hayret :D:D:D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X