Şimdi Ara

***TRAFİKTE EN UYUZ OLDUĞUNUZ DURUMLAR NELER?*** (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
136
Cevap
0
Favori
4.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TURKCE

3- Otobanda sağdan sollayanlar,

Otobanda sağ şeritten geçmek suç değil..
  • SOL ŞERİTİN KAPATILMASINA UYUZ OLURUM ÖZELLİKLE OTOYOLDA VE OTOBANDA ADAM 120 İLE GİDİYO VE SOL ŞERİTİ KAPATIYO SANKİ DAHA HIZLI GİDEN BİRİ OLMAYACAKMIŞ GİBİ...
  • enteresandır bu forumda hiç trafikte sinir edici davranışlar sergileyen yok
  • minbüs Şoförlerine gıcık oluyorum .Şehir eşkiyaları
  • kadın sürücülere taksici dolmuşcu otobüscülere ve sol şeritten 60 la gidenlere
  • fenerin 100.yılı aşkına 100 mesajım buraya imiş.

ışıklarda korna çalana.sanki biz oraya park edecez.yada gözümüz kör yada tabakhabeye ..... yetiştirecekler.
  • aslında eğitim şart diyecem ama bu ihlalleri yapanlarda eğitim farkı filan yok.yani okumuşu okumamışı farketmiyor kısaca saygısızlık yapıyorlar.

adam işten eve geliyor arabadan inmeden basıyor kornaya eşini veya çocuğunu çağırıyor güya.ulan kapıda zil var hadi kıçın kıymetli cep tlf çaldır.yada gecenin 1 inde misafir giderken kornaya basması yokmu.daha 1 sn önce uğurlandın neden korna yapıyo anlamıyorum.dolmuşlarda içi boşsa 2 ye takıyo yolda giden adama üstüste korna yapıyor.ya adam binecekse ya kenarda bekler yada durakta filan.
    arabadaki bilumum çöpleri yola atmalarıda çok ayıp ama

karadenizliler kızmasın ama gerçek bi olay anlatcam

minübüsün biri elektrik dreğine bindirmiş ve yan yatmış.minübüsten hafif yaralarla çıkanlar kahkahalarla gülüyormuş.neden sonra anlatabilmişler.minübüs şöförü giderken kapıyı açmış ve aşağı tükürürken arabadan yola düşmüş.arabada direğe vurarak durabilmiş.

• istanbulda bayanların araba sürmesine gıcık oluyorum. tın tın tın ağzı bir karış havada, ön camdan fırlayacakmış gib araba sürüyorlar. sinyal yok. var ama sinyalle birlikte direksiyonu çeviriyorlar. sanıyorsar ki sinyali çaktığım anda geçerim

ben kız arkadaşıma da söyledim ne zaman gözümün önünde sağlam bir makas attın o zaman alırım sana arabayı diye. öcü gibi korkuyorlar trafikten bu yüzden sıkışıyor. madem korkuyorsun çıkma anasını satayım.

ayrıca taksicilere ve minibüscülere çölde görsem su vermem
  • kırmızı ışıkta beklerken yanınızdaki araçtaki sürücünün burnunu karıştırması bence birinci sıraya yazılmalı!
  • 1- servis midibüsleri ve dolmuşçuların araç kullanması
    2-ağır vasıtaların rampalarda biribrlerini sollayamaması
    3-yaşı geçkin ve refleksi azalmış insanların direksiyonda olması
    4- bayanların acayip bir hava ile araç kullanması
    5-dönüşlerde sinyal vermemek
    6-kırmızı ışıkta beklerken arkadakinin selektör ve korna ile tacizi
    7-abartı egzoslu arabalar
    şimdilik aklıma gelenler bunlar
  • 8-sol şeriti kapatıp tın tın gidenlere(diğer şeritler boştur veya solda gidenden daha hızlı akıyordur)
  • 9-arabasını bir şerite sığdıramayıp 2 şerit kaplayan ve trafiği felç edenler

• Karşısında ki insanı ahmak yerine koyup çakallık yapmaya kalkan şöförlere deli oluyorum, hatta çıldırıyorum bir şekilde egzost dumanımı yutturuyorum sonrasında..
  • trafigin içine eden münübscülere yolda giderken camdam balgam atan dallamalara sol şeriti parselleyenlere deli oluyorum
  • 1---Işıklarda yerinde durmayıp, yaya geçidinin üzerinde (Sanki oradan yaya geçmeyecek) ya da daha ilerisinde
    bekleyenler, ayrıca bunlar yeşil yandığını da göremiyorlar.
    2---Kırmızı yanmasına rağmen sağ tarafa geçiş serbest sanıp geçenler ya da korna basanlar.
    3---Yol ayrımlarında ceplere girmeden son anda manevra yapıp, hem de sinyalsiz dönen kırolar.
    4---En sinir olduklarım ise ayarsız far kullananlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 3 Aralık 2007; 21:27:36 >
  • kırmızı ışıkta beklerken sarı yanaryanmaz arkadan korna calanlara böle durumlarda inadına hareket etmem

önümdeki aracın taş fırlatmasına

100 lük yolda 20 ile giden traktörlere

arabasının dışına pavyon ışığı takıp gezenlere

şimdilik aklıma gelenler bunlar
  • En kıl olduğum şey trafikte bayanların kullanması...Şu güne kadar arabayı kullanabilen bayan görmedim.Çift şeritli yolda saat 12:00 yakmış farları hız 70km/h sağda ilerliyorlar.He hız felaketmiş.Tabiki felaket fakat biliyorsunuz kamyon şoförlerimiz 90km/h ile gittikleri için bunları sollamaya kalkınca biz takılıp kalıyoruz.Trafiği tıkamaktan başka yaptıkları birşey yok.Sonra ışıklarda arabayı stop ettirmeler,yokkuşta geri kaçırıp ön tamponu dağıtmak bayanların eseri...Daha ne diyim yaya geçidinden geçmemelerine rağmen ben güzelim yol vermek zorundalar gibi bir tavır takınıp kaldırımdan kaldırıma kuğu gibi süzülmeler.Yani Türk kadınının bu işlere alışması için baya bi zaman gerekli.
  • Aşağıda Milliyet gazetesinden bir alıntı...Bunu, trafikte sevmediğimiz davranışlarda bulunanlara dayılananlar ve diğer sinirlerine hakim olamayan arkadaşlar için yazıyorum.Görüyorsunuz işte 19 yaşında çocukta bile silah olabiliyor.Siz haklı bile olsanız 5 dakika sonra unutacağınız bir olay,hiç karşılaşmayacağınız bir insan için sinirlerinizi bozmayınızi kendinizi riske atmayınız,içinizden kalayı basıp,gülümseyip yolunuza devam ediniz.

Yol vermedi diye öldürüldü
    Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

ADANA’da sokak ortasında tabancayla vurularak öldürülen 25 yaşındaki Toygun Kunt’un, yol verme tartışmasına kurban gittiği ortaya çıktı.
    Geçen cumartesi günü Kocavezir Mahallesi 3 sokakta meydana gelen olayda, görgü tanıklarının ifadesine göre Toygun Kunt, Obalar Caddesi’nde bisikletiyle ilerlerken, arkasından gelen ve geçmeye çalışan 01 FH 044 plakalı otomobile yol vermedi. Öfkelenip otomobilinden inen sürücü, “Neden ortadan gidiyorsun, yol senin babanın malı mı?'' diye bağırarak tartışmaya başladı. Toygun Kunt da üzerine gelen sürücüye “Ne acele ediyorsun, yol senin olduğu kadar benim de hakkım'' diyerek karşılık verdi. Bunun üzerine yanında taşıdığı ruhsatsız tabancasını çıkaran sürücü, Kunt’u kovalamaya başladı. Kurtulabilmek için ara sokağa giren Kunt, saldırganın tabancasından çıkan 3 kurşundan birinin kalbine isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Kunt, olay yerine gelen 112 görevlilerinin müdahalesine rağmen olay yerinde öldü. Yönetimindeki otomobille kaçmaya çalışırken park halindeki 01 AC 018 plakalı otomobile çarpan saldırgan, otomobilini terk edip yaya olarak kaçtı.
    Olayla ilgili soruşturma başlatan cinayet bürosu dedektifleri, saldırganın terk ettiği otomobilini Gülpınar Mahallesi'ndeki boş arsada buldu. Otomobil emniyet müdürlüğü bahçesine çekilirken, yapılan araştırma sonucu saldırgan sürücünün 19 yaşındaki Can Gezer olduğunu saptandı. Gezer'in yakalanması için çalışmalar sürüyor.

• bayan sürücüler
  • iakalinli arkadasi boyle bir haberi bizimle paylastigi icin tebrik ediyorum.

Adanaliyim diye soylemiyorum, bizim buralarin insani haddinden fazla agresiftir. İnanilmaz derecede. Baska sehirlerle kiyaslamaya gerek yok. 01 numara.

yol vermedi diye olenler, otobuste yer vermedi diye olenler, yolda yururken ters ters bakti diye olenler.. ornekler cok..

siz siz olun, hic bir zaman arabadayken baskasina kafa tutmayin. sozlu, isaretli vs.. ikazlarda bulunmayin. o hatalidir, siz bunu cok iyi biliyorsunuz ama o hata yaptiginin farkinda degildir, zaten bilse yapmayacak.

sadece adana demiyelim, sonucta hepimiz insaniz ve karsimizdaki adamin ne derece akli dengesinin yerinde oldugunu bilemeyiz. bu tur insanlardan uzaklasmak icin gerekirse hiz ihlali yapin, gerekirse hatali sollama yapin ama boyle tiplerden uzak durun. ugrasaya degmez cunku, sizden sonra gidip baskasina ine ayni hareketi yapacak.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.