< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 5 Ağustos 2018; 23:37:54 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 5 Ağustos 2018; 23:37:54 > |
Trafik ve trafik kültürü konusunda Edirne'yi Türkiye'nin geri kalanından ayrı tutarım. Edirne'de ticari taksinin bana yol verdiğini gördüm, başka bir şey dememe gerek yok sanırım.
Sonra İstanbul'a gelince psikolojim bozuldu. Şimdi Kırklareli'nin bir kazasındayım, zaten yürüme 3 dakika sürüyor bir baştan bir başa. Kafam rahat. ![]() Sizin anlattığınız olay sadece trafikte değil yalnız, bizim insanımızın beyni şöyle çalışıyor: "Ben burada bir suistimal yapabilir miyim? Suistimal sonucu elde edeceğim kâr karşılığında zararım olacak mı? Eğer olmayacaksa suistimal etmemek enayiliktir" Böyle kodlanmıştır bu bizim insanımıza. Otobüse binerken mesela o otobüs herkesi almadan oradan hareket etmeyecek, içerisi de dolu, boş koltuk yok belli. Ama adam gıdım gıdım omzunu sizin omzunuzun önüne alarak önünüze girmeye çalışır. Mesela bir bölgeye "girilmemesi" gerekiyor. Mesela yürüyen merdivene bebek arabası, bir sokağa otomobil, bir alana insan girmemesi gerekiyor diyelim. Uyarı veya yasak belirtisiyle değil, fiziksel olarak imkansız kılmalısınız. Yürüyen merdivenin girişine kocaman bir duba koymalısınız mesela ki insanlar bebek arabasını yürüyen merdivene çıkaramasın. Mesela sadece kırmızı şerit çekip "Buraya girilmesin" diyemezsiniz. Çünkü insanımız "Ne de olsa altından geçebiliyorum, o zaman niye geçmeyeyim? Niye enayi gibi burada bekleyeyim? Geçer içeride beklerim" diye düşünür. O kırmızı şeridin "Geçilmez" anlamı taşıması önemli değildir. Dur levhası veya kırmızı ışık da böyledir. Arabasıyla geçebiliyorsa ve arkasından ceza gelmeyecekse (Kamera yoksa) durmak enayiliktir. Bencildir bizim insanımız. Sadece kendisi vardır, çevresindeki insanlar umrunda değildir. Gider düğünde meskun mahalde havaya ateş eder mesela, kendi düğünü için koca sokağı kapatır, arabalarla, çöp tenekeleri ile sokağın iki ucunu kapatır. Niye? Çünkü kendi düğünü var. Çevresinde de mağdur olanlar dahil kimse tepki göstermez. "Bir kere evleniyorlar, kırk yılda bir oluyor". Asker uğurlama desen aynı. Sanki memleketin tek askerini uğurluyorlar ki bu uğurda yaptıkları eğlencede ana yolu dahi kapatabiliyorlar. Yine aynı bencillik her yerde çıkıyor ortaya. Yere/yola/denize çöp atmak mesela. O çöp benden çıksın da, gerisi ne olursa olsun. Benim ortamım temiz olsun, gerisinin koy bir tarafına. Zihniyet bu. Yavuz Bingöl'ün "Yere tükürmeyi" özgürlük olarak nitelemesi aslında bu ülkenin özeti. Bu bencillikle de bizden bir halt olmaz kimse kusura bakmasın. |
Malik the Mafia demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
Trafikte bu hareketi yapanların %90'ı da zaten acil durumdan yapıyordur zaten. Boş konuşmayın. Sen de aynılarını yap, tutan yok demiş. Trafik teksasa dönsün o zaman. 6.7 metre uzunluğunda, 3.5 tonluk bir kuzey amerika transitiyle trafikteyim bazı zamanlar. Ben aynısını yaparsam, sen o yolda hareket edemezsin. ![]() Ben senin durumunu bildiğim halde laf söylesem kul hakkına girerim. Ben göz göre göre kul hakkına girmiyorum. Fakat sen kafana göre araya kaynadığında, arkandaki insanların hakkını yediğini bal gibi biliyorsun. Arabanın arkasında "midemi üşüttüm" mü yazıyor ? Nereden bileyim ben ? Basarım küfürü. Her türlü hak yemeyi, ahlaksızlığı bir şekilde kılıfına uydurmaya kalkın. Sizin gibi insanlar yüzünden bunlar bu cesareti buluyor. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 6 Ağustos 2018; 0:45:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon-Cooper -- 6 Ağustos 2018; 9:4:16 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 6 Ağustos 2018; 9:24:16 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zingfth -- 6 Ağustos 2018; 10:18:45 > |
|
|
|