Şimdi Ara

Trafikte yaptıklarınız ve ülkenin acı gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
5.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle başlık doğru trafikte yaptıklarınız. Eminim çoğunuz birazdan yazacaklarımı yapıyordur. Ben artık bıktım buradan bir yazayım genel olarak varsa açıklaması olan gelsin yazsın biz de öğrenelim.

Varan 1 Sinyal Kullanmayanlar:
    Evet direksiyonun solundaki o güzide kolu süs zannedenler. Şeritler arasında kafalarına göre yol babalarınınmış gibi gidenler. Abiler siz ne ayaksınız tam olarak? O sinyali vermek bu kadar zor mu? Cidden olmuyor mu öğrenemiyor musunuz? Gitmek istediğiniz yöne doğru sinyal vermek etrafınızdaki insanlara niyetinizi belli etmek bu kadar zor mu? Tam olarak derdiniz nedir?

Varan 2 Zırt pırt şerit değiştirenler:
    Evet İstanbul trafiğinde sıkışık trafikte gıdım gıdım ilerleyen trafikte bir sağa bir sola geçen insanlar. Eğer kafanız biraz matematiğe bassaydı analitik düşünme yeteneğiniz olsaydı o sıkışık trafiğin sebebinin siz olduğunu anlardınız. Kardeşim algınız bu kadar mı kısıtlı? Eğer yol ayrımından farklı bir yola gitmeyeceksiniz ne diye şerit değiştiriyorsunuz? Adam bakıyor kendi şeridi gitmiyor hop akan şeride sonra akan şeride geçecek ya arkasından gelen frene basıyor hop akan şeritte frenlemeler ve dur kalklar başlıyor. Bilmiyor ki kendi şeridinin dur kalk olmasının sebebi de kendisi gibi birinin o şeride atlaması ama yok o gidecek 1 araba dahi olsa geçecek. Neden? çünkü çakal bencil 1 araba 1 arabadır diyor fırsatçı kendisi. Trafikte de böyle iş hayatında da böyle özel hayatında da böyle fırsatı blduğunda başkasını düşünmeden bencilce davranıyor.

Varan 3 Sis farını yakanlar:
    Evet sevgili arkadaşlar. Sis farı adından da anlaşılacağı üzere sis olduğu zaman yakılan bir fardır. Bakıyorum trafikte allah ne verdiyse arabanın tüm ışıklarını yakan tipler dolu. Kardeşim senin içinde bir pavyoncu yatıyor olabilir ışıl ışıl olmak isteyebilirsin. git evinde ol ışıl ışıl. Senin o açtığın sisler benim ve kalan herkesin gözünü alıyor. Bilmiyor musun arabanın farları nasıl çalışıyor? Binince ne yapıyorsun? ne varsa yakalım önümüzü görelim mi diyorsun? Bu neyin kafası bir açıkalsınıza?

Varan 4 Merceksiz ayarsız fara sahip araç sürüleri:
    Evet benim muhteşem kankilerim. Ya siz hayırdır tam olarak 500bin lümen lamba takıp dağları taşları aydınlatmalar. Tamam daha iyi görmek istiyorsun yolu. E git o zaman ona uygun farlara sahip araç al. Kardeşim millet araba alırken mal mı? kaç bin lira fark verip mercekli led, xenon vb sistemli farlar alıyorlar? 200 liraya aldığın ampülle olacak olsaydı o iş... herkes mal bir sen akıllısın o zaman. Görmüyoruz ulan senin yüzünden canımızdan olacağız. Ha bir de abi bunlar çok güzel gösteriyor arabayı tayfası var. Çok tatlıymış araban kardeş.

Varan 5 Çılgın egzozcu tayfa:
    En sevdiklerim. gidelim sanayiye egzoz yapalım. warex takalımj kumandalı aç kapa yapalım. Araba bar bar bağırsın. neden? çünkü öyle. İçierde yatan gerçek bu kardeşlerimiz bu sesle kendilerinin çok hızlı gittiklerini falan sanıyorlar. Kardeşim siz hiç bu ses ne demiyor musunuz? Etrafta hastası yaşlısı var. okulu var ders çalışanı var. Üzgünüm kardeşlerim arabanız istediği kadar bağırsın bir ferrari olamayacak. Bağırtmakla olmuyo o iş.

Varan 6 Çılgın motorcular:
    Her seferinde mağdurları oynayan motorcu kardeşlerimiz. Trafikte çok çok az düzgün kullanına denk geldiğim motorcular bunun dışındadır. Ancak geriye kalan kitle. Gelin sizle bir şey konuşacağım. Kardeşlerim sabah kahvaltıda 200 gram yürek yiyerek mi güne başlıyorsunuz? İsterseniz Iron Man zırhıyla çık motor üstüne. Yahu sıkışık trafik arabaların arasında şerit çizgisinin üzerinden geçmeler. Yine gıdım ilerleyen trafikte arabaların arasından yılan gibi manevralarla geçenler. Olum siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Motorsun diye heryerden geçmek zorunda mısın? Beklesen iki dakika ölür müsün? Beklemezsen ölebilirsin ama. Bak ister inan ister inanma ben 1.5 tonluk çelik bir kafesin içindeyim ve senin bana çarpmanın bana bir zararı yok. Yahu gıdım gıdım ilerliyoruz 10 km hız var yok aradan şak diye geçiyosun anlamıyorum bile o sıkışıklıkta nerden çıktın 20 cm daha önde olsam ya da gaza birazcık fazla basmak istesem o salise sinek gibi yapışacaksın bir arabaya. Yani napıyosunuz agalar siz bu neyin kafası?

Varan 7 Trafik tabelası nedir bimeyen tek hücreliler
    Şimdi bunlar çok tatlı kimseler. Tek yön sokak gidiyorum caddeye bağlanıyor yol. Ben bekliyorum çünkü ana yola katılıyorum beklemem lazım. adam gelmiş kafam kadar sağlı sollu girilmez tabelası var bana korna çalıyor. Hayırdır diyorum geçsene girelim diyor. Şİmdi normalde yapılması gereken tabeları sökp adamı tenis topu gibi tabelalar arasında sektirmek ama olmuyor işte bunlar bitmez.

Neyse toparlayalım şimdi. Trafikte bu sürücüler çoğunlukta. Azınlıkta olup çok iyi kullananlar da var. Onlara teşekkürlerimi iletiyorum. Sizler başkalarını düşünen toplum içinde trafik içinde nasıl davranılması gerektiğini bilen kişilersiniz. Siz kafası çalışan kurallara uyan ve buna göre kendi içinizdeki düzeni sağlayan kişilersiniz. Ancak diğer tarafta yukarıda saydıklarıma giren kişiler var. Arkadaşlar üzgünüm sizler basit kuralları anlamaktan, anlasanız dahi bunları uygulamaya koyabilecek kadar kafaya sahip olmayan kişilersiniz. Sizleri eğitmek gerekir diyeceğim ama eğitimle ne olur bilmiyorum. Sizlerin toplum sağlığı ve rafahı için trafiğe çıkmamanız gerekiyor. Acı ama gerçek sizler başkalarını düşünmeyen, bencil, fırsatçı insalarsınız. Sizlerden ne köy olur ne kasaba. Umarım bir şekilde denk gelir ve arabanız trafikten çekilir, ehliyetinize el konur, ödemeyeceğiniz cezalar yersiniz ve bu bozuk sistemde elenirsiniz. Çünkü ben ve benim gibi insaları bıktırıyorsunuz. Ülkenin bunca sorunlarının arasında hergün yaşadığımız bir acı gerçek bu.

Herkese saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

• İşine bak, insanları düzeltemezsin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin acı gerçeklerinden biri de daha ilk yorumda karşımıza çıktı ...

• Bunlara ek olarak sinyal verdiği gibi yolun tapusunu aldıgını zannedenler var iyi güzel sinyalini verdinde bi bak sağında solunda araba varmı ne atlıyorsun önüme

• Hocam bunlara bir de önünüz dolu iken arkadan selektör atan tipleri ekleyebilirsiniz. Ulan yol var da ben mi gitmiyorum diyerek bu tipleri önce önüme alıp ondan sonra selektör yağmuruna tutarak arkalarından silme vaziyette gitmeyi çok seviyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: W00DPECKER

Bunlara ek olarak sinyal verdiği gibi yolun tapusunu aldıgını zannedenler var iyi güzel sinyalini verdinde bi bak sağında solunda araba varmı ne atlıyorsun önüme
    Geçen adamın biri sıkışık trafikte sol eliyle camdan bir işaret yaptı ve şeridime girmeye kalktı. Ben yol verebilecek durumda değildim baktım geldikçe geldi vurmak üzere, korna çaldım. Adam az ilerde trafik durunca "yol istedim ya birader" dedi bana. Yol istedin de verdim mi?

Sinyal yandığı an şerit onun zaten. Bir el hareketi ile trafik akışını değiştirebildiklerine inanıyor adamlar.

• Bu yazdıklarının hiçbirini yapmıyorum çok şükür. Kendimi bu ülkeye aitmiş gibi hissetmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu yaşadığımız hayat değil
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Toplum olarak tansiyonu yüksek bir milletiz, beklemeye tahammülümüz yok kahveye bile gideceksek acelemiz var. Bu birazda toplumun bozuk psikolojisinden hayat şartlarının zor olmasından da kaynaklanıyor.
  • Seyfülislam S kullanıcısına yanıt
    Yolun ilerisinde sağda park halinde araçlar var herkes görüyor ben ise solun yavaş aktıgı halde soldan gidiyorum .neyse tam sağda arabaların oldugu noktaya gelince sağdan fiestalı bir ablam sola sinyalini verdiği gibi atladı yanıma bende durmadım bende biraz sola geçtim beraber sıkısmadan orayı geçtik sonra uzun süre birbirimize baktık .

• Kırmızı ışık yanarken yeşil yandığı anda kornaya basanları da ekleyelim buraya. Bunlar yüzünden arabayı ilk aldığımda yeşil yanınca kalkış yapma korkusu oluşmuştu.
  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    Bu durumdan kurtulmak için 3 seçenek var.

Ya siyah Passat zindan film.Ya beyaz Egea zindan film.Ya da beyaz, zindan filmli Courier.

Denendi, onaylandı.

Hala selektör atıyorsa yol ver.Babası malum partide üye, müteahhit çocuğudur.Nargile kafeye yetişmeye çalışıyordur..

• Kendimizin dikkat etmesinden başka çare yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sportium -- 3 Kasım 2019; 19:5:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Ülkenin acı gerçeklerinden biri de daha ilk yorumda karşımıza çıktı ...
    Birisi konu açınca bu adama bildirim gidiyor herhalde...
    Kendisini her konuda ilk üç yorumda görmek mümkün...

• Muhtemelen Clark Kent tipinde, omuzlarina pembe kazak asarak dolanan metroseksuel bir arkadassin. Bi bucuk tonluk celik kafes demek

Dediklerin dogru; ancak haketmeyen tabakaya bit seylerin erisimini kolaylastirirsan yasanacak bu carpikliklari da goze aldin demektir. Benzinli arabaya tup, on camin ic koselerine renkli lambalar takmak, dikiz aynasini incik boncuk, puskullerle donatmak, tuhaf tiplerin luks arabalarda siradan insanlari kucumseyerek suzmelerini gormek hep sen ve senin gibi tepki verrmeyen, korkak, bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasini yasayanlarin yuzunden zorbalarin tepemize ciktigi karanlik ve hastalikli bir donemin mahsullerini elstirmekle olmuyor. Harekete gecmek lazim.

• Apaçi motorcuları geçerek söylüyorum. Bu aletin amacı zaten zamandan kazanmak? Mal mıyım ben 2 tekere biniyorum?

• Ben 5 sene önce motorla trafiğe girdiğimde de aynı manzara vardı şimdi de aynı manzara var.

Otomobilci de sıkıntılı, motorcu da. Taksici, Paketçi, Servis Şöförü falan bunları hiç saymıyorum.

Sinyal kullanmama, parkederken, parktan çıkarken dörtlü kullanmama yada yanlış sinyal kullanma falan bunlar çok kötü.

Bunun üstüne sol şeridi 70-80 ile işgal etme ne biliyim daha uzar gider.

Motorcular da ışıkta sıvışır, kaldırımlarda insan varken gider hatta utanmadan korna falan çalar...

Bu olayın sonu da yok, her yıl birileri reşit oluyor ve ehliyet alıyor. Yeni yetme motorcu da en beteri, kurallara uymayanları yada esnetenleri linç etmeye kalkıyorlar.
  • Çember nasıl kullanılır, bilmeyenler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cola Contains Caffeine -- 3 Kasım 2019; 23:50:11 >
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Filmli siyah Passat deneyimlemişliğim var, gerçekten dediğiniz gibi diğer araçlarda bir çekinme oluyor

Eskiden pek önemsemezdim ama beni de asimile etti bu apaçiler sanırım. Arabada teksem bunların peşine takılıp selektör ata ata arkalarından ittirmekten zevk almaya başladım sonumuz hayrolsun
  • Kardeşim Ellerine sağlık o kadar güzel yazmışsın ki Özellikle ilk 5 madde.
  • Konu sahibi ne yürekten katılıyorum. Bunların nazarımda çocuk tecavüzvülerinde askerimizi şehir eden pkk dan bir farkı yok. Uzun uzun yazmaya değmez bizim milletten bir bk hâsıl olmaz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.