Şimdi Ara

Trafikte yaptıklarınız ve ülkenin acı gerçeği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
5.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk zamanlar bende böyle şeyleri çok kafama takıyordum ama baktım olacak gibi değil şimdi sakin bir şekilde gidip geliyorum.
  • iquique kullanıcısına yanıt
    buna cevap vermeye luzum olacağını zannetmiyordum ama yine de yazayım. dediğim gibi hız sınırına uyarak orta şeritte ilerliyordum 80 idi sınır. yani trafiğin yavaşlamasına sebep olacak şekilde 30 veya 40 km hızda değildim. yine dediğim gibi solum boştu trafik akıyordu. madem sabrı yok solumdan geçsin gitsin! gerçi sağdan da problem olmuyor öyleleri için sağlayadabilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07_SeRHaT_07

İlk zamanlar bende böyle şeyleri çok kafama takıyordum ama baktım olacak gibi değil şimdi sakin bir şekilde gidip geliyorum.
    sakin sakin gidin ama en sağdan gidin. diğer şeritleri işgal etmeyin. ondan sonra trafik çok yavaşlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qonrul

buna cevap vermeye luzum olacağını zannetmiyordum ama yine de yazayım. dediğim gibi hız sınırına uyarak orta şeritte ilerliyordum 80 idi sınır. yani trafiğin yavaşlamasına sebep olacak şekilde 30 veya 40 km hızda değildim. yine dediğim gibi solum boştu trafik akıyordu. madem sabrı yok solumdan geçsin gitsin! gerçi sağdan da problem olmuyor öyleleri için sağlayadabilir..
    arkadaşım sağ şerit boşsa sağa geçeceksin. ehliyet alırken öğretmediler mi bunları sana? öyle keyfi keyfi ortadan tın tın gidiyorsunuz, trafiği yavaşlatıyorsunuz. audici kişiye hak verdim. ankarada senin tarzında binlerce şöför var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 4 Kasım 2019; 14:35:41 >
  • sağa sola dönerken şeridinde dönmeyi bile bilmiyoruz. tahliyeden cikarken ki serit takibi. arkadas şerit olmayan yerlerde bile hayali bir şerit vardir. şeritleri (yolu) kese kese dönmelere bir son verin be.

• 82 radarına 50 ile tın tın giriyorlar. (82+8) 90 km ye kadar hız yapılabilecek yolda, 50 ile gidilir mi? ondan sonra neden trafik bu kadar yoğun diye herkes hayıflanıyor. araba kullanmayı gerçek manada bilmeyen milyonlarca acemiye bakkaldan ehliyet verir gibi, ehliyet verirsen bu trafik asla hızlı akmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 4 Kasım 2019; 14:41:15 >
    güzelce açıklıyoruz hala ne diyorsun. tamam kardeşim sen öyle yaparsın. yapıyorsanda öyle yapmaya devam et

• quote:

Orijinalden alıntı: Aranel Ciryatan

quote:

Varan 1 Sinyal Kullanmayanlar:
    Evet direksiyonun solundaki o güzide kolu süs zannedenler. Şeritler arasında kafalarına göre yol babalarınınmış gibi gidenler. Abiler siz ne ayaksınız tam olarak? O sinyali vermek bu kadar zor mu? Cidden olmuyor mu öğrenemiyor musunuz? Gitmek istediğiniz yöne doğru sinyal vermek etrafınızdaki insanlara niyetinizi belli etmek bu kadar zor mu? Tam olarak derdiniz nedir?

Birde sinyal verdiğimiz zaman biz o şeride geçmeyelim diye gaza basan zeka özürlüler var.

quote:

Varan 5 Çılgın egzozcu tayfa:
    En sevdiklerim. gidelim sanayiye egzoz yapalım. warex takalımj kumandalı aç kapa yapalım. Araba bar bar bağırsın. neden? çünkü öyle. İçierde yatan gerçek bu kardeşlerimiz bu sesle kendilerinin çok hızlı gittiklerini falan sanıyorlar. Kardeşim siz hiç bu ses ne demiyor musunuz? Etrafta hastası yaşlısı var. okulu var ders çalışanı var. Üzgünüm kardeşlerim arabanız istediği kadar bağırsın bir ferrari olamayacak. Bağırtmakla olmuyo o iş.

Benimde aracım modifiyeli ve bu nedenle vanalı egzoz kullanmak zorundayım. Çünkü orijinal egzozum varken, egzozun oluşturduğu geri basınç maalesef EGT sıcaklığının yükselmesine sebep olduğu için üst devirlerde kullanımlarda bu vanayı açmam gerekiyor. Ki zaten turbo araçlar üst devirlerde turbo üflemesi nedeniyle bu egzoz sesini minimum seviyeye indirir. Genelde alt devirlerde turbo devrede değilken ses yüksektir. Şehir içi yada geç saatlerde zaten hep kapalı tutuyorum. Aslında egzoz olayında en büyük sıkıntısı atmosferik araçta kullanılması. Atmosferik araçlarda böyle bir kullanıma gerek yok. Sadece ses çıkarmaktan başka işe yaramıyor çünkü onlarda.
    Egzoz konusu için aynı tarzda bir mesaj yazmaya gelmiştim elinize sağlık, birde aynı model aracı kullanıyormuşuz ilginç tesadüf oldu bende de thp versiyonu var

• quote:

Orijinalden alıntı: Qonrul

güzelce açıklıyoruz hala ne diyorsun. tamam kardeşim sen öyle yaparsın. yapıyorsanda öyle yapmaya devam et
    ben de sana güzelce açıklıyorum. bomboş yolda orta şeritten gitme hakkın yok. sağdan gidersin, ha sağ şerit doludur, sollarsın yine sağdan devam edersin. bu şekilde trafik hızlı şekilde akar. mıy mıy gidenler lütfen en sağ şeride.
  • DS3 tayfası olarak dikkat ediyoruz demek ki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aranel Ciryatan

DS3 tayfası olarak dikkat ediyoruz demek ki :)
    bu vanalı egzozları polis yakalıyordu, nasıl cesaret edip geziyorsunuz? arabadan modifiyeden anlayan bir polis, çok rahat size cezayı keser.
    çok dolaşmıyoruz :) yılda 5000-7000 km yapıyoruz zaten büyük bir bölümü uzun yol oluyor.
  • Uzun zamandır ilk defa bu kadar haklı ve doğru konu gördüm.
    Bir motosiklet sürücüsü olarak getirdiğiniz eleştiriye de katılıyorum. Şahsen ben en öne geçmesem de olur diyip trafik içerisinde bekleyen bir sürücüyüm.
    Bu davranışımdan ötürü ise 2-3 defa YA SEN MOTORCUSUN YÜRÜSENE KARDEŞİM gibi laflar yedim.
    Yani kırmızı ışık yanıyor veya trafik çok sıkışık ki yürüme ihtiyacı duymuyorum ama HAYIR ben yürürsem 1 metre ilerleyecek ve bunu kâr sayacak insanlar var.. ne desem boş..

• hepsinin tek bir cevabı var kardeş kocaman

"EĞİTİM ŞART"
  • Varan 2 hatalı bir tespit olmuş. Diğerlerine söylenecek bir söz yok, kesinlikle konu sahibi haklı. Ancak varan 5 konusunda belki karşı çıkanlar olacaktır ancak varan 5 de belirtilen durum çok değişken olduğu için tartışmanın kazananı olacağını zannetmem.
  • Buraya birde milletin canına alenen kasteden makasçı tayfayı da ekleyelimki en kötüsü heralde. Çok şükür hiç birini yapmıyorum vicdanım çok rahat bir şekilde sürüyorum her seferinde arabamı.

• birde bağlanma veya tali yollardan hızla cıkanlar var o an dikkat etmesem vurucam , sen ana yola katılıyorsun senin yavaşlaman gerekirse durman lazım ama yok direk cıkacaklar
  • Duraklama yaparken.Mesela kırmızı ışıkta mutlaka arabanın kapılarını içeriden kilitleyin.
    Hödüğün biri gelip löp diye arabanıza girebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Milletin ne dediğine bakmayın sinyal kullanın arkadaşlar, etrafımdaki herkes sinyal kullanıyorum diye alay etmesine rağmen inadıma kullanmaya devam ediyorum. Birde sinyal verdiniz diye yol sizin olmuyor şu aynalarıda kullanın. Adam hızlı geliyorsa önünü kesip 50 ile gitmeyin süratli geleni engellemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 4 Kasım 2019; 18:44:25 >
  • Geçen sene ilk arabamı almiştim , ehliyeti almadan önce hiç tecrübem yoktu. Arabayi aldiktan 1 hafta sonra aracın kornasi bozuldu , sanayiye gittim bu araçlarda korna elektronik dediler benden 800 e yakın para istediler.

Ee zaten arabayida borçla almiştim kornasini yaptiramadim haliyle bütün acemiliğimi kornasiz atlattım , kornam olmadiği için çok tedirgindim , trafiği zora sokacak hiç bir hareket yapmadim.aradan 5 ay geçti sonunda kornayi yaptirmiştim.

Ve bugün ise kornam olmasina rağmen korna çalmiyorum ışıklarda adam bekliyorsa selektör yapiyorum yerine ..

Yani demem şudurki kornayi gereksiz kullanmayin insanlsri sinir etmekten başka birşey olmuyor...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.