Şimdi Ara

Trafikte yaptıklarınız ve ülkenin acı gerçeği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
5.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle duygu ve düşüncelerime tercüman olduğun için teşekkür ederim. Ben motosiklet sürücüsüyüm ve bunlar hakkında yazdıklarınıza katılmakla beraber şu yönden düşünün: Bizler zaten trafiğe takılmamak ve pratik olsun diye bu iki tekeri sürüyoruz.Tabi bir de apaçi arkadaşlar var onları bu kıstasa sokmuyorum ne deseniz haklısınız. Ülkenin trafik sorununu çözecek olan da iki tekerdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Varan 1 Sinyal Kullanmayanlar:
    Evet direksiyonun solundaki o güzide kolu süs zannedenler. Şeritler arasında kafalarına göre yol babalarınınmış gibi gidenler. Abiler siz ne ayaksınız tam olarak? O sinyali vermek bu kadar zor mu? Cidden olmuyor mu öğrenemiyor musunuz? Gitmek istediğiniz yöne doğru sinyal vermek etrafınızdaki insanlara niyetinizi belli etmek bu kadar zor mu? Tam olarak derdiniz nedir?

Birde sinyal verdiğimiz zaman biz o şeride geçmeyelim diye gaza basan zeka özürlüler var.

quote:

Varan 5 Çılgın egzozcu tayfa:
    En sevdiklerim. gidelim sanayiye egzoz yapalım. warex takalımj kumandalı aç kapa yapalım. Araba bar bar bağırsın. neden? çünkü öyle. İçierde yatan gerçek bu kardeşlerimiz bu sesle kendilerinin çok hızlı gittiklerini falan sanıyorlar. Kardeşim siz hiç bu ses ne demiyor musunuz? Etrafta hastası yaşlısı var. okulu var ders çalışanı var. Üzgünüm kardeşlerim arabanız istediği kadar bağırsın bir ferrari olamayacak. Bağırtmakla olmuyo o iş.

Benimde aracım modifiyeli ve bu nedenle vanalı egzoz kullanmak zorundayım. Çünkü orijinal egzozum varken, egzozun oluşturduğu geri basınç maalesef EGT sıcaklığının yükselmesine sebep olduğu için üst devirlerde kullanımlarda bu vanayı açmam gerekiyor. Ki zaten turbo araçlar üst devirlerde turbo üflemesi nedeniyle bu egzoz sesini minimum seviyeye indirir. Genelde alt devirlerde turbo devrede değilken ses yüksektir. Şehir içi yada geç saatlerde zaten hep kapalı tutuyorum. Aslında egzoz olayında en büyük sıkıntısı atmosferik araçta kullanılması. Atmosferik araçlarda böyle bir kullanıma gerek yok. Sadece ses çıkarmaktan başka işe yaramıyor çünkü onlarda.

• Hepsine ekstra olarak korna fetişi olan tipler

En ufak trafik sıkışmasında veya kırmızının sönüp yeşil piksellerinin yanmaya başladığı anda kornaya basanlar . Ellerinin ayarları da yoktur çoğu zaman uzuuuun çalarlar . Yahu kimsenin gününü orada geçirmeye niyeti yok sen korna çalmasanda adam uygun pozisyonu bulunca vitesini takıp ilerleyecek nedir bu aceleniz ?
  • Insanların yaptıklarını geçtim. Bunlar zaten düzelmez.

Ama yapılan yollar daha büyük sıkıntı. Ankara'daki kavşaklar tamamen trafik oluşturmak üzerine yapılmış gibi. Bir de buna bahsettiğiniz insan tipleri eklenince iş gidiş geliş saatleri yoğun trafik oluşuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok şükür ki araç kullanırken buradaki olumsuz maddelerin hiçbirini yapmıyorum. Keşke herkes bu olumsuz maddelerde yazılanları yapmasa ama birçok sürücü yapıyor ve trafik çilesi bitmiyor.
  • 4lüleri yaktığında istediği yerde durma hakkı olduğunu düşünenleri de ekleyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben insanları değiştirmeye çalışmaktan yoruldum,onlsra uyum sağlıyorum.Makassa makas sis açıyorlarsa sis gerekirse uzunlar,sol şeridi işgal etmekse önüne kırma.
    Her türlü magandalık itinayla yapılır.(bunu yapan insanlara yapıyorum bu dediklerimi,araba sürerken beni rahatsız etmeyen birisine tabii ki saygı duyuyorum.)

• toplum olarak genel sorunumuz bencillik.
    sen herkese ayar ver, ama biri aynısını sana yapsa çıldır.
    kuralsızların da hakkından gelen biri elbet vardır.
  • Korkarak okudum ama hic birini yapmiyormusum, mutlu oldum simdi.

• Motorsiklet kullanıcısı değilim ama bir konuya değinmem gerekiyor. Bu ülkede ne zaman bir motorsikletlinin de taşıt sürücüsü olduğu hatırlanır da motorsikletlilere de şerit hakkı tanınırsa, o zaman belki motorsikletliler de akan trafikte şerit aralarından ilerlemek zorunda kalmazlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Trafik olmasının temel sebebi 40 ile orta ve sol şeritten giden yaşlı apaçiler ve apaçi kadınlar birde hondacı scirocco f30 cu apaçi tayfa eklendiğinde insan geriliyor olan yine normal hızında giden adama oluyor geçenlerde böyle çakarlı a6 arkadan gelip taciz ediyor yol vermedim bende insan gibi iste hayvan herif neyse trafikten dolayı geçemedide tabi insan gibi saygılı araç kullanmayı bi öğrenemedik trafikte bir kaç kişinin yaptığı salaklığın cezasını herkes çekiyor

• Sokak aralarinda sehir icinde insan ,cocuk , hayvan dinlenemeden tam gaz giden duyarsiz suruculeri de ekle hocam ..

• Ben sinyal kullanımına karşıyım. Kaldırmalı bizim ülkemizde. Kafayı sokup birinin hakkına gasp etmedikçe adam sinyali görünce direk gazlayıp senin geçmemen için elinden geleni yapıyor.

• peki biz motosikletle sağ veya sol şeriti ortalayarak gittiğimizde neden yanımızdan şerit değiştirmeden geçiyorsunuz? yok görüyorsunuz motosikleti, siz her boşluğa aracınızı sokarsanız, motosiklet de her sığabileceği boşluğa girmek zorunda kalır. motosiklet taşıt olarak görülürse motosiklet konusunda bu ülkede problem kalmaz. geçen sağ şeritte gidiyorum adam gelmiş kenara çek diye korna basıyor, tek yönlü yolda gidiyorum adam yanımda beni solluyor. ben de yolu sonuna kadar ortalayıp, hiç bir geçemeyeceği şekle alıyorum ve hızımı 20 lere düşürüyorum bu durumda, sol şeride geçmek zorunda kalıyorlar, bir de hatalıymışım gibi uzun uzun korna basıyorlar.
  • İşin üzücü kısmı bunları düzenli şekilde görüyoruz, yani münferit olaylar değil :) Bugün evden markete çıksanız, bu maddelerin illa bir kaçını görürsünüz, üstelik bunları yapanlarda hatalı bir iş yapar gibi yapmaz.

Ayrıca ileride bir buluş yapacağım, şu farlara "lazer yada ışın silahı" koymanın bir yolunu bulacağım. O taktıkları garip farlarla gözler kör olmuyor belki lazer silahıyla amaçlarına ulaşırlar :) Güzel kardeşim, normal far bile zaten insanın gece gözünü yoruyor, şu saçma ışın silahını aracına takınca daha fazla ışık yayınca ne oluyor ? Bakın bu farlardan etkilenen bir insan evladı da görmedim, üstelik şıkta durmuyor. Aracın özel led farı vs olur eyvallah zaten onlarda göz almıyor o kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GwynBleidd48

Öncelikle duygu ve düşüncelerime tercüman olduğun için teşekkür ederim. Ben motosiklet sürücüsüyüm ve bunlar hakkında yazdıklarınıza katılmakla beraber şu yönden düşünün: Bizler zaten trafiğe takılmamak ve pratik olsun diye bu iki tekeri sürüyoruz.Tabi bir de apaçi arkadaşlar var onları bu kıstasa sokmuyorum ne deseniz haklısınız. Ülkenin trafik sorununu çözecek olan da iki tekerdir.
    Dostum iki teker trafiğimiz için kalıcı bir çözüm değil, ayrıca herkes motorla işini göremez.

Öncelikle her hava şartında rahatça kullanılabilen bir araç değil, yük taşıma konusunda kısıtlı, yolcu taşıma ve çocuklu bir aile için sıkıntılı, ülkemizi baz aldığımda park ve muhafazası ayrı bir dert, trafikte hor görülmesi ayrı dert...

Evet belli kriterdeki insanlar için motor baya avantajlı fakat genele bakıldığında dezavantajı çok olan bir araç, motordan ziyade insanımızın toplum içinde davranışlarını toparlaması gerekiyor. İnsanlarımız etik ve ahlaki sınırlar içinde olursa, tankla bile gezsek bi sıkıntı olmaz.

• sinyal vermeden dönenler tam bir eşek afedersin
  • geçen hafta bi yakınımızın düğünü sebebiyle muğladan İstanbula gittik şahsi aracımızla. bir siyah audi sahibi abimiz di sanırım, 48 plaka olduğum için midir nedendir bilemedim, 3 şeritli otoyolda orta şeritten ilerliyorum hız kurallarına uyarak. bu audili abimiz arkama yanaştı sellektör yakıp duruyor. trafik akıyor sağım boş solum boş bu arada.bi otuz kırk saniye böyle devam etti. en sonunda kornaya abanarak solumdan geçti gitti. sanırım 34 plaka ve lüks araca sahip olduğu için kendisine yol vermemi bekliyordu beyefendi.

bunun haricinde ara sokaklarda hız yapan mı dersin. konu sahibinin dediği gibi sinyalsiz zırt bırt şerit değiştiren mi dersin. hele bi de cuma akşamıydı bi trafiğe yakalandım. 29 ekimden dolayı tatile gidiyorlarmış o gece. otoyola çıkabilmeyi bırak, ara sokaklarda bile milim milim ilerledik.

Sadece diyorum ki, Allah o trafiği hergün çekenlere, kurallara uyup kural tanımayan sürücülere katlanmak zorunda olanlara sabır versin. sinir hastası olmamak elde değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Qonrul

geçen hafta bi yakınımızın düğünü sebebiyle muğladan İstanbula gittik şahsi aracımızla. bir siyah audi sahibi abimiz di sanırım, 48 plaka olduğum için midir nedendir bilemedim, 3 şeritli otoyolda orta şeritten ilerliyorum hız kurallarına uyarak. bu audili abimiz arkama yanaştı sellektör yakıp duruyor. trafik akıyor sağım boş solum boş bu arada.bi otuz kırk saniye böyle devam etti. en sonunda kornaya abanarak solumdan geçti gitti. sanırım 34 plaka ve lüks araca sahip olduğu için kendisine yol vermemi bekliyordu beyefendi.

bunun haricinde ara sokaklarda hız yapan mı dersin. konu sahibinin dediği gibi sinyalsiz zırt bırt şerit değiştiren mi dersin. hele bi de cuma akşamıydı bi trafiğe yakalandım. 29 ekimden dolayı tatile gidiyorlarmış o gece. otoyola çıkabilmeyi bırak, ara sokaklarda bile milim milim ilerledik.

Sadece diyorum ki, Allah o trafiği hergün çekenlere, kurallara uyup kural tanımayan sürücülere katlanmak zorunda olanlara sabır versin. sinir hastası olmamak elde değil...
    neden en sağdan gitmiyorsun? neden illa orta şerit? en sağdan gideceksin. orta şeritten gitmek diye bir trafik kuralı yok kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 4 Kasım 2019; 14:27:10 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.