Şimdi Ara

Trafikte yaptıklarınız ve ülkenin acı gerçeği (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
5.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen trafikte bisiklet kullanıyorum, Yol bisikleti, araçların hızına yetişebiliyorum. Yorgun olmadığım taktirde. Benimde bir takım gözlemlerim var..

İnsanlarımızın içinde garip bir öfke ve nefret var. Motorsikletçilere karşı olan tutumlarını, kötü motorcularla sorun yaşamışlardır diye düşünürüz bir haklılık ararızya kimi zaman.

Zırtpıt geçiyorlar, öfkeli motorcular olup hadsizlik yapabiliyorlar -Ayna kırıp kaçma mevzusu vs.. Bende bir araç kullanıcısıyım, birçok açıdan bakabiliyorum bu sebeple.

Motorları çok severim ama bir Motorsiklet kullanıcısı hiç olmadım, adamların Kaportası canı mantığı ile hep imtina ile yaklaşırdım, bir dünya sayko insan yeterince sıkıştırıyor onları zaten diyerek..

Bisiklete geçtiğimden beri trafikte gördüğüm çokta anlatılabilir ve anlaşılabilir değil açıkcası ama şöyle bir gerçek var. Trafik cehalet kokuyor.

Bunu neden mi söylüyorum ? Takip mesafesi nedir bilmeyiz ülkecek.. Beni gördüklerinde de durum değişmiyor.
    Kara yolları kanuna göre bisiklet yolu olmaması durumunda, yol bisikletlinin hakkı olmasına rağmen (sağ şerit), birtek 4 tekerlilerin hayat telaşesi varmış gibi, 2 tekerler atılmaya çalışıyor.

Zararım bulunmayan adamlar, onlarla aynı hızda seyrediyorum diye, Şerit çizgisini geçip üstüme çıkmaya kalkıyor, sanki 2 motor yarış yapıyoruz yan yana şaşar kalırsınız, Lan barzo senin benim şeridimde ne işin var, yanındaki araç olsa. Bir tarafın yerde o çizgiyi ortalar mısın..

Kişisel gelişimle alakalı olduğunu düşündüğüm bir durum var trafikte, öfke.. Sinir. Karşındakinin canını hiçe sayma..
    Birçok sefer, arkamdan gelen araçların hiçe sayarcasına ve önemsercesine hareketlerde bulunduğunu görüyorum..

Sağımda bir minibüs park etmiş oluyor şerit dolu 30 cm kadar bir boşluk var orta şeride kadar, beni silme de olsa geçmeye çalışan araçlar görüyorum -Minibüsler , ve eski model genelde düşük bütçeli araç kullanıcıları..

Zaman geçiyor aynı durumlarda tekrar kalıyorum alan daha büyük, şerit ikimizede yeter güvenle geçebilir ama yavaşlamayı tercih eden insanlar görüyorum. Artık bu duruma o kadar alıştım ki.Beni tedirgin etmeyen insanlar, karşısındakinin can olduğunun farkında olanlar, iş güç sorumluluk sahibi mi dersiniz ne derseniz.. Lüks arabalara binen insanlar oluyor.. Artık böyle karşılaşmalardan sonra Tabi ki.. Diyip bir tebessüm kaplıyor yüzümü, Fren pedalı ortak. Araç ne olursa olsun, kullanın be abi.. 4 tekeriniz yere basıyor, rüzgarda savrulmuyorsunuz diye nedir bu ben yavaşlamam durmam kibri.

Ciddi sorunlarımız var. Ve bu büyük ölçekte trafiğe yansıyor, Bisikletliler için yol durumu en az canavar sürücüler kadar tehlikeli onuda es geçmeyelim. İnce teker, frenleme performansı düşük, Amortisör yok.. Burda işler ciddileşiyor işte, yoldaki 2 cm lik bir oyuk ufak çentik, kaçınamaz iseniz başınıza büyük dertler açabiliyor, Tekerde absorbe edecek yanak ta yok. Kimi zaman asvalt tuzaklarından kaçarken de insanlar tehlikeye düşebiliyor..

• Konu sahibinin söylediklerini hiç yapmayan tüm kurallara harfiyen uyan ama büyükşehir trafiğinde inatla gitmemek, gaza basmamak için direnen yeteneksizlere katlanamıyorum.
    Caddeye bağlanırken arkasında 10-20-30-40 saniye beklemek zorunda mıyım bunların?

Kırmızı yanacak diye 50 metre geriden duran adamın arkasında ışığa takılmak zorunda mıyım?

Yağmur yağıyor diye sözde güvenli sürüş moduna geçen kaplumbağalarla 20 dakikalık yolda 45 dakikamı kaybetmek zorunda mıyım?

Bu fukaraların yüzünden zaten zamanın kısıtlı olduğu şehirlerde trafiğin yavaşladığını kabullenemeyen kural budalalarıyla her platformda sonuna kadar tartışırım.

Nerede bir yokuş çıkılıyor veya iniliyorsa orada trafik tıkanıyor.

Işıkta kalkıp bir an önce ilerleyip 1 araç dahi fazla geçmesine yardımcı olmak bir yana ışık süresinin yarısını gasp eden zavallıları savunun bana.

Sinyal koluna gelene kadar trafiğin içinde binbir çeşit sıkıntı var ama ayrıntılara dalmak bazılarının vazifesi olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 tekerli motorlu araçları kullanan arkadaşlara sesleniyorum motorcuları farkedin gibi bir sloganınız var sanırım sizler diğer araçlar gibi stabil bir şerit takip etmezseniz bir sizi otomobil sürücüleri hangi izleme sistemi ile görelim..

ya sağımdan ya solumdan vın diye uçup giden nesneler şeklinde sizi görebilmem hepsi bu bunu yapmayın,adam gibi kullanın şu araçaları, suyunu çıkarmayın..

3000 km yol yaptım yeni,sağ şerit dolu orta şeritte stabil hızla gidiyorum solum boş..

adam arkama gelmiş sellektör yapıyor dakikalarca neyi yaşıyor bilemiyorum..

makas atan bir tayfa var,belirli bir marka grubu olmamakla beraber..

sivik,şirokko,golf ve leon grubundan oluşuyor..

beyaz mercedes ve siyah bmw tayfası yolda ayrı bir terörr..

siyah passatlı sürücü profili ise apayrı bir düzlemde araç kullanıyor,zannedersiniz yollar onların sizler misafir gibi.

kadın sürücüler kesinlikle trafikte olmamalı empati sıfır ve mutfakta imiş gibi araç kullanmaya çalışıp bu kaosa körük tutuyorlar..

cezalar kısmi işe yaramış ama dahada ağırlaştırılmalı ve ehliyetler alınmalı bence o denli bir bencillik ve bağnazlık söz konusu.

konu sahibinin saydığı hiç bir kuralı çiğnemiyorum şahsım adına hatta çiğneyenlere yardımcı olmaya hızlı gidenleri uyarmaya hata yapanları tolere etmeye çalışıyorum bir nebze.

çokca empati ve eğitim gerekiyor.

• Çok şükür hiç birini yapmıyorum... Ama yapanlar tarafından kötü şoför olarak nitelendiriliyorum

Sinyal vermeden önüme atlayanlara bir korna yapıyorum, hani kolay kolay küfür etmiyorum ama küfür edildiğini sansınlar istiyorum. Bu sabah sağdan yola ağır ağır girerken iki şeridi de kapatıp beni sıkıştıran kamyon şoförü kılıklı ablaya da selam olsun.

KADINLARA EHLİYET VERİRKEN BU KONULAR DİKKATE ALINSIN, HER DURUM İÇİN AYRI AYRI SINAV YAPILSIN. EN AZ BEŞ KERE SINAVA SOKULUP ÖYLE EHLİYET VERİLSİN.

• Bu sayılanların hepsi kural ihlali ve yanlıştır. Yapılmaması lazım ama hepsine alıştık artık. Beni en çok sinir eden olay ise akan yolda park eden araçlar oluyor. En tehlikelisi bunlar bence.

Hem 1 şeridi ortadan kaldırıp yada en azından yarısını işgal ederek trafiğin yavaşlamasına veya tıkanmasına yol açıyorlar hem de yanından geçecek özellikle motorlara büyük tehlike arz ediyorlar. Motorcular olarak her an sürpriz bir kapı açılmasında ölüme gidebiliriz.

Böyle park etmiş araçların yanından 15 ile geçiyorum mecburiyetten. Bu seferde arkadakiler korna çalıyor hadisene diye. Sanki ben tıkıyorum trafiği. Ya kardeşim ben de biliyorum gaza basmayı. Kapı açılırsa ne olacak? 4-5 saniye bile beklemeye sabırları yok adamların .S
  • Biri de dememis akan uc seritli yollarda veya cevre yollarinda sol seriti gereksiz kapatanlar veya gereksiz kapattiginin farkinda olmayanlar.

Bunlara 130 140 ile sanki kendinden hizli giden olamayacagini dusunen ve sol seriti kendi yolu yapanlar da dahil.

Ulkemizde en bos serit sag serit. Sag seritten nasil gidilir bilmiyoruz.

Bisiklet sollamayi dahi bilmiyoruz ki insanlarin birseylerin farkina varmasini saglayalim.
  • Bu acı gerçek yavaş yavaş kaybolacak. Ben ehliyet sınavını geçeli 2 ay oldu, sınava şu anki sürücüleri sok, yarısı net sınavdan kalır.

Bize ehliyeti sanki F16 sürüyormuşuz gibi en ufak kurala uymamız şartı ile veriyorlar. Sınavda bir kez bile sinyal vermezsen kalıyorsun...
    Trafik polisleri bile kurallara uymuyor, defalarca şahit oldum.

Mevcut şoförleri 2 aylık bir otomobil pilotu olarak kınıyorum...
    .
  • ARC118i A kullanıcısına yanıt
    Hocam bisiklet sollama konusu kafama takıldı, google da bulamadım.

Bisikletler sağ şeritte oluyor zaten, sollamak istersek arabayı üstlerine sürecek halimiz yok, önce orta şeride sonrada tekrar sağ şeride geçeriz değil mi? Yoksa ayrı bir kuralı mı var?
  • Geçtiğimiz aylarda ufak bir kaza başıma geldi. En sol şeritte hareket halindeyken sağ şeridimde ki önümden kavşağa girdi ve bana sürrtü/çarptı. Ben panikle telefonumu ararken tabi bir yandan da plakayı aklımda tutmaya çalışıyorum olay yerinden ayrılmış. (ışıklarda beklemiş, temas sonrası yaklaşık 20 sn bekliyor). Polisi arayıp bilgi verdim ve ayrılmadım.Polis geldi kaza yeri terk olduğu için tutanak tutamayacaklarını karakola yönlendireceklerini söyleyip gittiler. Karakolda şikayetçi oldum fakat 3 ay sonra kovuşturmaya yer yok diye kağıt geldi.Soruşturma dosyalarında kaza kusur oranı yok. Mobeseden çarpma anı falan var ama sigortacım kaza kusur oranı olmadığı için karşı tarafın sigortası ödemeyebilir diyor. Karşı taraf ifadesinde çarptığını kabul etmiş ama zararı karşılamayacağını söylemiş. Çok dert ettim kendime böyle ufacık şeyden ömrümden ömür gitti.
    @Cola Contains Caffeine Kıbrıslı mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 5 Kasım 2019; 1:10:34 >

• Herşeye alıştım, önüme kırana, otobanda durana, en sol şeritten sapağa girene hatta bile bile beni motordan düşürmek isteyene bile alıştım. 2 senelik motor serüvenininde görmediğim şey kalmadı.

Fakat 60 km hızla en sol şeritte gidene alışamadım bir türlü. Hanımefendi, beyefendi yahu orta boş, sağ boş niye sol abi neden yani hayır hiç anlam veremiyorum buna cidden sebebini çok merak ediyorum. Şu 2 senelik motor serüvenine yaşamadığım şey kalmadı.

+ kulağında telefonla otobanda sol şeritte seyir edenlere ağır sövüyorum.

• Evinize 5 dk erken gitmek için yaptiklarinizin haddi hesabi yok

• Benim de canımı Ankarada hacalimanı yolunda ( çevreyolu da dahil) en sağ şeritten gidiyorum hızım 60 ı geçmiyor çünkü hep erken çıkıp uçak inmeden orada oluyorum , hep arkamdan selektör korna ... Özellikle havaş belkolar en sağ şeritten uçarak gidiyor , kavşaklarda insanlar dönüşe gelene kadar 90 dan aşağı düşmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jervis -- 5 Kasım 2019; 1:52:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolSnow

Hocam bisiklet sollama konusu kafama takıldı, google da bulamadım.

Bisikletler sağ şeritte oluyor zaten, sollamak istersek arabayı üstlerine sürecek halimiz yok, önce orta şeride sonrada tekrar sağ şeride geçeriz değil mi? Yoksa ayrı bir kuralı mı var?
    Kuralı var mı bilmiyorum ama bildiğime göre arada 2 metre olacak şekilde sollayacaksın. Dibinden geçmek bisiklet sürücüsü için tehlikeli durum arz ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 5 Kasım 2019; 2:13:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolSnow

Bu acı gerçek yavaş yavaş kaybolacak. Ben ehliyet sınavını geçeli 2 ay oldu, sınava şu anki sürücüleri sok, yarısı net sınavdan kalır.

Bize ehliyeti sanki F16 sürüyormuşuz gibi en ufak kurala uymamız şartı ile veriyorlar. Sınavda bir kez bile sinyal vermezsen kalıyorsun...
    Trafik polisleri bile kurallara uymuyor, defalarca şahit oldum.

Mevcut şoförleri 2 aylık bir otomobil pilotu olarak kınıyorum...
    .
    Sana ikinci yanitim olacak, alintila dedikten sonra farkettim, her neyse. O ehliyet sınavini alıp da kuralları bilmeyen bir sürü insan vardır.
    Neden mi? Güzergah belli. O güzergahtaki her tabelayı, uyman gereken her kuralı gide gele ezberliyorsun artık zaten kursta. Sınavda da ezberden gitmis oluyorsun bir nevi. Sinyal olayı iyi ama sınav geçtikten sonra? İnsanları eğitmez isen sinyal vermeyi sadece sınav gerekliliği olarak görür, sınav geçtikten sonra vermez. Bizim kursta bir kız vardı. Hocam kimse yok niye sinyal veriyoruz diye sordu. Hoca anlattı ama fazla kafasına yatmadı, sınav geçtikten sonra kendi bildiğini okuyacağından adım gibi eminim..

• konuyu görünce aha yine bir tane sol şerit fanatiği daha diye düşünmüştüm ama yanılmışım ve yanıldığım içinde çok mutlu oldum :)

şükür ya ilk defa bir çok trafik hatasını belirtip ,trafikte sol şerit kuralı dışında kurallarda olduğunu hatırlatmış oldu

gerçi yine gelmiş bazı sol şeritte istediğim hızda giderimcilerden bazıları
    en çok bunlar için dua ediyorum ,şöyle sağlam bir yasa çıkartsalar ve çok sıkı denetimlerle elinde avucunda ne varsa hepsini ceza olarak ödetseler ,göreceğiz o zaman istediği hızda gidebiliyor mu ?

ancak bazı ciddi tedbirler geldiğine dair haberler alıyoruz ,müfettiş sayısı falanda artacakmış galiba
    başka şeylere vergi getireceklerine bunları sağlam takip etseler bütçe düze çıkar
  • Yaya yolunuda ekliyebilirdiniz maddelere.
    Ne olduğunu bilen sayısı çok az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inferioress -- 5 Kasım 2019; 8:12:0 >
  • Istanbul Yer trafiğinde Hem motor hem araba kullanan bir birey olarak, naçizane tavsiyem.

Trafikte kurallara uyunuz, motor gördüğünüzde ne gaza basin ne frene basin. hani yol vereyim diye ugrasmayin.

Emin olun apache motorculardan biz de çok çekiyoruz. Istanbul genelinde emniyet seridi varsa oradan, yoksa en sagdan gider motorcu. (duran trafikte) bunun hakkini hukukunu tartismayacagim.

Mesela bazı gelişmiş ülkelerde duran trafikte en sol şerit ile orta serit arasindan 30km/h gecmemek kaydı ile tum sorumluluk motorcuya ait olmak uzere bu hak verilir.

Apache Motorcu ne yapar ? Diyelim ki sen normal bir motorcu ya da pedallı olarak Dur-kalk yogun trafikte Emniyet seridinden ya da arabanın sağından düzgünün usulca gidiyorsun. Pat Sag şeritteki arabanın solundan geçer. Onun geldigini goren araba hakli olarak sağa kirarak apache've yol verir. Araba surucusu hakli, zaten haksiz olan bizleriz. Adamın seridini paylaşıyoruz. Sen (apache Motorcu olarak) gelip adamın soluna girdiğinde adam ne yapacak sagdaki usulce giden motorcuyu sikistiracak.
    Iste bu kadar basit bir mantık bile kurgulamakta sorun yasayan akil yoksunu motorcu arkadaşım. Allah'tan sana acilen şifa niyetine mantık, yakınlarına sabir diliyorum.

Bu yüzden tum araba kullanan ya da daha büyük araçlar kullanan arkadaslara, yogun trafik esnasında bizimle seridin sagini paylastiginiz icin teşekkür ediyorum. Lütfen siz apache'lerin kusuruna bakmayın ve trafikte cep telefonunuza bakarken arada bir duruyor bile olsanız aynalarınıza bakmayın ihmal etmeyin.

Sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 5 Kasım 2019; 7:41:54 >

• Trafikte Instagram'dan yuruyenler, Mail yazan kurumsal maymunlar, telefon ile konuşurken rastgele frene basıp gitmeyen onu boş sol şeritliler...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.