Şimdi Ara

Trafodan titreme ve ses geliyor yardım edin lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bit pazarından alıp içini açtığım 30v luk trafoyu canlandırmak için 220v a bağladığımda multimetreyle ölçünce farklı boştayken farklı bir ses ve titreme geliyordu tehlikesi var mıdır ne yapmalıyım ?
     Trafodan titreme ve ses geliyor yardım edin lütfen. Trafodan titreme ve ses geliyor yardım edin lütfen. Trafodan titreme ve ses geliyor yardım edin lütfen. Trafodan titreme ve ses geliyor yardım edin lütfen. Trafodan titreme ve ses geliyor yardım edin lütfen. Trafodan titreme ve ses geliyor yardım edin lütfen. Trafodan titreme ve ses geliyor yardım edin lütfen. Trafodan titreme ve ses geliyor yardım edin lütfen. Trafodan titreme ve ses geliyor yardım edin lütfen.

• Metal saclar iyi sıkışmadığı zaman ses normaldir, üretimde verniklenip fırınlanır, sizinkinde saclar açıkça ayrılmış bi şekilde sıkıştırılırsa ses azalır,ama hiç olmaz diye bişey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses azalırsa tehlike olur mu acaba, birde çıkış tarafındaki sarı eleman ne işe yarar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektro_hobi -- 17 Ocak 2015; 14:21:49 >
  • Saclarda manyetik alan oluştuğu için ses normal. Sarı şey de herhalde filtrelemek için kullanılan 100NF değerli kondansatördür.

• elektrik verince yerinde durmuyor titriyor bi tehlike yaratır mı ?(çok soru sordum mazur görün)(zaten çıkışında 4700 mikrofaradlık elektrolitik kondansatör vardı neden başka bir kondansatör olsun ki ?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektro_hobi -- 17 Ocak 2015; 19:23:50 >
  • Elektro_hobi E kullanıcısına yanıt
    Yerinde durmuyor elinizde titriyorsa sorunludur,, yoksa çok hafiften zzzzzzzzz diye ses gelir sinek vızıldaması gibi. dınnnnnn diye titriyorsa sakıncalı.. 4700mF kondansatörün yaptığı iş ile,,, 100nF ve 10nF nin yaptığı iş ayrı. onuda ben tam bilmyorum.. anfi yapınca istersen 10.000uF tak,, eğer trafo duğrulmalarına paralel 4 adet 10NF ve 220 girişe 100nF veya 105 kodlu 1uF 400v takmadıysanız,, anfinin zırrradığı söyleniyor..
  • Multimetre ile nasıl ölçüyorsun öğrenebilir miyim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anfi sesi kesiyor yardım lütfen
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elektro_hobi E kullanıcısına yanıt
    Bir bobinajcıya götür, bir güzel sıkıştırp verniklesin. Sorun çözülebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandan çekilmiş fotoğraflarında ciddi şekilde E lerde açılma var ,hatta açmaya zorlanmış ,sanırım hurdacı veya eski sahibi içindeki bakırı sökmek girişmiş . Ses yapması çok normal . bence uğraşma . bobinajcıya gitsen ,yeni trafo parası kadar para ister.
  • Çekiçle düzelt sonra güzelce vernik at kurusun sonra tekrar vernik at üstünede siyah sprey boya sık. Zırlama büyük ölçüde azalacaktır. Ufak bi zzz yapması normal

• Çekiçle düzelmez esneme yapar vernik sürüp bolca , mengneyle sıkıştırmak gerekir sonra tekrar vernik atmak lazım . fakat içlerindeki eğrilmiş demire ulaşamayacağı için yine vınıltı kesinlikle olacaktır.
  • Nipp10 kullanıcısına yanıt
    Çıkış voltajını ölçüyorum a.c. konumda.
  • Voltaj ölçerken trafonun sesi nasıl değişir bunu anlayamadım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.