Şimdi Ara

Trafonun watt'ı nasıl bulunur? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
27.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kerosen

O değil, sizdeki trafoyu sormuştum?

Saygılar....

Bozulan anfim bu hocam bu bozulan anfimin trafisunu kullanmak istiyorum

Saygilar...

Trafonun watt'ı nasıl bulunur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 10 Şubat 2017; 0:27:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kerosen kullanıcısına yanıt
    Nasip olursa hocam sony anfimin kasasini elaminyum sagutucusunu kullanacağim resimdeki gibi bağlayip kullanacağim (sony anfimin içindeki kartlari cikaracağim aldiğim karti sony anfime monte edeceğim). saygilar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 10 Şubat 2017; 0:25:20 >
  • Gerilimleri ölçtün mü? Uyacak mı?
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Birde resimdeki preamlifer devresi alayim diyorum aldiğim amfi devresine uyarmi sorun çikarirmi

@umut_baris

• quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

Birde resimdeki preamlifer devresi alayim diyorum aldiğim amfi devresine uyarmi sorun çikarirmi

@umut_baris

Uyum sorunu olmaz ama iki devreyi de besleyebileceğiniz trafo lazım.

Dedigin gibi hocam ac 12-0-12 volt istiyor bu kart araştirna yaptim bazi toroidal transformatorler hem misal 28-0-28 ve 12-0-12 voltaj çikişlari oluyor bu tarz bir toroidal transformator lazim ozaman bana.. Birde hocam diyorum bu kartin volume bass treble potlarini sony banfimin bass treble volume bağlanti yapayim diyorum... Bir araştirma yapicam en iyi preamplifer kart hangisi ona gore alacagim

@umut_baris

• sensation45 kullanıcısına yanıt
    Preamfi tonkontrol beslemek için, 7812 ve 7912 veya destekliyorsa 7815-7915 ile +/-- 15v regülatör alabilirsiniz

• Anladim hocam teşekkur ederim bilgi için... Resimdeki benim trafo kirmzi ve turuncu kablol uclarinda bence farkli voltajlar var ölçü aletimin pili bitik sanirim olçemedim... Turuncu veya kirmizi uclardan biri 12 volt olabilirmi sizce???

@Emin-Firtina@umut_baris

Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    çizdiğim resimdeki gibi sony anfimin preamplifer potlarinin olduğu yere alacagim preamlifer kartin potlarini bağlayacagim... Böylece anfim toplu iken isdegim ton ayarini yaparim

@Emin-Firtina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 10 Şubat 2017; 17:14:4 >
    Uçların köprü diyota gittiği orada apaçık,, bu sorunuz ile siz hiçbirşeye dokunmasaniz iyi Olur..

Kırmızı ile mavi arası voltaj eşit. Turuncu ile mavi arası voltaj eşit... Bu ikisinin toplamı, kırmızı ile turuncu dur.

Mavi bunların tam ortasıdır.. biz buna simetrik çıkış diyoruz.. köprü diyottan sonra örneğin ++22v 0v ve --22v Dc çıkar, bunadada dogrultulmus Dc simetrik çıkış diyoruz.

Devre takibindeki büyük kondansatörler ise v+/--_ ++/--v bağlıdır, simetrikten dolayı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Uçların köprü diyota gittiği orada apaçık,, bu sorunuz ile siz hiçbirşeye dokunmasaniz iyi Olur..

Kırmızı ile mavi arası voltaj eşit. Turuncu ile mavi arası voltaj eşit... Bu ikisinin toplamı, kırmızı ile turuncu dur.

Mavi bunların tam ortasıdır.. biz buna simetrik çıkış diyoruz.. köprü diyottan sonra örneğin ++22v 0v ve --22v Dc çıkar, bunadada dogrultulmus Dc simetrik çıkış diyoruz.

Devre takibindeki büyük kondansatörler ise v+/--_ ++/--v bağlıdır, simetrikten dolayı..

Doğru diyorsun hocam sen ustasin omadi uygun fiyatli bir toroidal transformator bulursam alayim 30-0-30 12-0-12 volt çikişli

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Ustam mrb bu preampli kartlarda bazilarinda LM4610 entegre bazilarinda NE5532 entegre bazilarinda LM4610 + NE5532 sizce hangi entegre devreli preamplifer kart alayim ??

@Emin-Firtina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 10 Şubat 2017; 17:45:56 >
    Benim aklıma birtek bluemavi sitesi geliyor..

Önerilen Ac çıkış voltajı, mesela 2*22v anfi için,

2*12v ton devresi için,, anfi için 500w sarım.

Ton kontrol için 30w sarım, çok rahat çalışır.

Siz hata yaptınız, neden 2*60w anfi değilde, 2*200w anfi aldınız,,, elinizde 500w lik trafo yok, soğutucu yok desem yeridir, Hoparlör varmı 300w RMS li. Hoparlörde yanar bu anfi ile... Bence siz o anfiyi birine geri satın, trafonuza ve hoparlörunuze uygun yeni bir kit alın, veya bende Stk anfi var onu vereyim size, fakat 2*30-40w ama Stk işte.

Ben vermem, gövdeyi alır monte ederim.. çünkü diğer ekipmanlarında yanması, besleme arızası ile ilgili,, geri size gönderirim, işte karakedi kargo olmasa arada

• quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Doğru diyorsun hocam sen ustasin omadi uygun fiyatli bir toroidal transformator bulursam alayim 30-0-30 12-0-12 volt çikişli

30v anfiye fazla, orda demiş ki. 20 ile 26v arası Ac trafo kullanılabilir.. yani 2*25v Ac 500w ideal. Çünkü dc ye çevirince 12v trafo 16v.

30v trafo 42v verir.

25v trafo ise Dc de 35v verir.. bu tur devrelerde en çok kullanılan besleme 22v Ac dır,

Bu karti almamin sebebi uygun olmasi 2x 5200 2x 1943 transistorlu kartlarda aldiğim kart fiyatlarindaydi... Sağutucu olarak sıkıntı çekcegimi sanmiyorum sony anfimin sagutucusunun 1 adetini 4 transistore sony sağutucumun 2. Sağucusunu diger 4 transistore baglarsam yeterli olur sanirim fanlar ile destek yaparim... Sony anfimin sagutuculari altta resimde (sony anfimin sagutuculari tanesi 15 cm 2 sagutucu 30 cm aldigim anfi kartinin 8adet transistorlu tarafi uzunlugu 30 cm )

Elimde şuan 2 adet pioneer 303 subwoofer ve pionner tse 6990 oval hoparlor var tse 6990 larin tvitirlari yanik

@Emin-Firtina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 10 Şubat 2017; 18:38:30 >

Elimdeki hoparlorler 1998 yilinda almiştim

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1142262/675032b3-6ede-4b11-8cc3-c8891bfe7434.jpg

@Emin-Firtina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 10 Şubat 2017; 18:43:24 >

Bu hoparlörler , elinizdeki anfi için çok zayıf...
    Wooferlar 80-100w arası olsa,, ovalerde 40-60w arası...
    wooferlar orjinalse güzel, anfi çıkışına 2 yollu filtre,, woofer çıkışına basları, midtiz çıkışına ise ovaller bağlanırsa,, seside kulağa göre kontrollü dinlenirse, sorun olacağını sanmıyorum..

Benim baştan beri aklıma takılan,,, 2*80w anfi alsaydınız veya almaya çalışın.. trafo besleme derdiniz olmazdı, bu devre sizin için sıkıntı çıkarmaz İnşallah. atacan kutunun içine pioner veya sony giriş otoanfisi, bir adette 500w pc power suply,,, 4 çıkışlı otoanfisinde filtre özelliğide var,, 2*50w mid, 1*100w bass anfi ,, oldu bitti
    neyse Takipp
    Pionner subwofer lerim orjinal hocam çiktigi zaman aldim 1998 yiliydi pionner bayisinden aldin fiyat olarak hatirlamiyorum ama 2 subwoferden pahaliydi tse6990 ovaller bu hoparlorlerimi bozulan sony tafe 600r anfimde sorunsuz kullandim

@Emin-Firtina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 10 Şubat 2017; 19:59:11 >
  • 2 x 30 Volt ise yenisini sardıracaksınız mecburen. Çok pahalı değildir. Giriş sargısından 210 volt veya 205 volt için uç çıkarttırın bir tane. Çıkış gerilimi düşük gelirse onu kullanırsınız.

Saygılar...

• Kerosen kullanıcısına yanıt
    Fakat voltaj normale binerse, sargı ısınacaktır.. veya çıkışa yüksek voltaj verip o anda sisteme zarar verebilir...
    Bende önceden ac dc fark olayını bilmiyordum... stk 4048 45v ile çalışıyor diye, örneğin 45v trafo sardırmıştım..
    60v sonra ne oldu bilmiyorum,, ülker çikolata kutusuna koyup, vu metre falan yapmıştım, o kutu ile tanıdıktan 2 adet düğün kolonu alıp, mahallede kına gibi birşey yapmıştık

Daha sonra eskiciden 150w lık 4 transtörlü hat trafolu cami anfisi geçti elime,,, çıkış koruma rölesi sesi açınca devre dışı yapıyordu, bende drek bağladım... sonra arkadaştan pioner woofer aldım emanet,, pc ye bağladım bu anfi ile, güç olunca bassta var tabi,,, sonra korktum, cami anfisi ile müzik dinlemekten, 1-2 gün anca dinledim, emanet wooferi verdim, anfiyide başka arkadaşa verdim, uzun kare led vumetresi güzeldi ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 10 Şubat 2017; 20:51:21 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.