Şimdi Ara

Trakya Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Nasıldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İstanbulda %50 burslu İngilizce Öğretmenliği bölümüne gidecektim fakat öğretmen olmak fikrinden uzaklaştım ve Mütercim Tercümanlık daha yakın geldi.Puanım devlette bir tek Trakya Mütercim Tercümanlığa tutuyor. Ancak il dışına gidip pişman olurmuyum diye çok düşünüyorum,sıkılırmıyım diye,psikolojim bozulurmu İstanbulu özleyince diye. Özele gitsem ailemin bütçesini tamı tamına zorlamış olucam 8-9bin lira para tutacak çünkü %50 burslu bölüm. Ancak Trakyaya gidersem hem bütçeyi fazla zorlamamış olacağım. Siz ne düşünüyorsunuz? Bölümün derslerine baktım hoşuma gitti çünkü ben Mat-Geo-Fizik nefret ederim bu üç dersten. Okuması zevklimidir? Balkanlar kampüsünde Tercümanlık. Düşüncelerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırmısınız

• yukarı
  • Beni pek bir bilgim yokta orda öğretmenlikte okuyan tanıdık tercümanlık bölümünden pek iyi bahsetmiyordu.Bu arada ben de ilk tercihe t.ü ing. öğrt. yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

Beni pek bir bilgim yokta orda öğretmenlikte okuyan tanıdık tercümanlık bölümünden pek iyi bahsetmiyordu.Bu arada ben de ilk tercihe t.ü ing. öğrt. yazdım.

Bende tercihlere koymayı düşünüyorum ama İstanbul'dan ayrılma fikri zor geliyor, %50 ile mi gitsem diyorum İstanbul'da bir üni. ye
  • quote:

Orijinalden alıntı: ρѕусhо

quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

Beni pek bir bilgim yokta orda öğretmenlikte okuyan tanıdık tercümanlık bölümünden pek iyi bahsetmiyordu.Bu arada ben de ilk tercihe t.ü ing. öğrt. yazdım.

Bende tercihlere koymayı düşünüyorum ama İstanbul'dan ayrılma fikri zor geliyor, %50 ile mi gitsem diyorum İstanbul'da bir üni. ye

Sıralama öğretmenliğe yetmiyor mu.Hem ayşekadın yerleşkesinde (ismail tonguçta,orasıda hemen onun üstünde).

http://rehberlik.osym.gov.tr/aramasonuc.aspx?AramaTipi=1&programadi=%c4%b0ngilizce+%c3%96%c4%9fretmenli%c4%9fi&PuanTurAnah=30&ogrenimsuresi=4&HangiAOBP=1&denbuyuk=&denkucuk=&solila=&sagila=&MinPuandenbuyuk=&MinPuandenkucuk=&MinPuansolila=&MinPuansagila=&bulundugusehir=Hepsi&siralama=1&UniversiteAdi=Trakya+%c3%9cniversitesi

Şuraya bir bak.0.12'li olana bakınca sıralama 8.030 görünüyor.Hani sıralama 7500-8000 arası olsada gelebilir.Benim sıralama 6252 bu arada.

• Bu sene aynı soruyu bende soruyorum. Nasıldır ortam eğitim mütercim tercümanlıkta? Bu üniversite haricinde %50 bursluya yetiyor puanım 9 bin tl civarı oluyor oda yıllık. Ailem ne der bilinmez.
  • Valla bu konuyu açtığımı bile unutmuşum şu an istanbulda %50 İngilizce öğretmenliği okuyorum , her gün biraz yol çekiyorum ama il dışında okuyan arkadaşlarımla bir araya geldiğimde tekrar tekrar şükrediyorum istanbulda olmama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel üniversiteler uçtu bu sene ya %50 minimum 10000.Kırıkkale fransızca müt ter trakya almanca müt ter arasında kaldım.UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergengungor

Özel üniversiteler uçtu bu sene ya %50 minimum 10000.Kırıkkale fransızca müt ter trakya almanca müt ter arasında kaldım.UP

Fransızca veya Almanca Müt.Ter. için il dışına gitmeyi göze alıyorsan eğer,yaşadığın şehirde senin asıl istediğin bölümün %50 si tutuyorsa hiç düşünmeden ona git
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sergengungor

Özel üniversiteler uçtu bu sene ya %50 minimum 10000.Kırıkkale fransızca müt ter trakya almanca müt ter arasında kaldım.UP

Fransızca veya Almanca Müt.Ter. için il dışına gitmeyi göze alıyorsan eğer,yaşadığın şehirde senin asıl istediğin bölümün %50 si tutuyorsa hiç düşünmeden ona git

haklısınız hocam.Mantıklı düşününce aynı fiyata geldi zaten.Herkese teşekkürler.
  • quote:

Valla bu konuyu açtığımı bile unutmuşum şu an istanbulda %50 İngilizce öğretmenliği okuyorum , her gün biraz yol çekiyorum ama il dışında okuyan arkadaşlarımla bir araya geldiğimde tekrar tekrar şükrediyorum istanbulda olmama

Sen ailenle oturduğun evinden mi okula gidiyorsun ? birde şükrediyorsun bu duruma demek :) çoğu duyguyu yaşayamayacaksın malesef, tabi senin kişiliğinle ilgili...en önemlisi sevdiğin bölümde okumak orası ayrı tabi, ancak kendi ili dışında okuyanları mevburen oralarda okuyormuş gibi düşünmek çocukça olur asıl tadı öyle çıkıyor emin ol...
  • Arkadaslar su anda bende ayni durumdayim.ya trakya tercumanlik,ya marmara universitesi fransizca ogretmenligi ya da istanbulda ozel bi tercumanlik olacak ve ben cok kararsizim ne karar versem pisman olucakmisin gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

quote:

Valla bu konuyu açtığımı bile unutmuşum şu an istanbulda %50 İngilizce öğretmenliği okuyorum , her gün biraz yol çekiyorum ama il dışında okuyan arkadaşlarımla bir araya geldiğimde tekrar tekrar şükrediyorum istanbulda olmama

Sen ailenle oturduğun evinden mi okula gidiyorsun ? birde şükrediyorsun bu duruma demek :) çoğu duyguyu yaşayamayacaksın malesef, tabi senin kişiliğinle ilgili...en önemlisi sevdiğin bölümde okumak orası ayrı tabi, ancak kendi ili dışında okuyanları mevburen oralarda okuyormuş gibi düşünmek çocukça olur asıl tadı öyle çıkıyor emin ol...

Şükrediyorum çünkü ailem, çevrem ve ortamım zaten İstanbul'da , istediğim gibi de takılabiliyorum ailem karışmıyor,sporum,yemeğim her şey istediğim gibi. Neden şükretmeyeyim? Canım ne zaman istese il dışında okuyan arkadaşlarımın yanına gidip kalıyorum.

• Son durum ne Trakya üniversitesi mütercim tercümanlık okuyan varsa bilgi verebilir mi

• Son durum mezun olalı iki sene oldu, şu an başka bir meslekteyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.