Arkadaşlar forumda daha önce gördüğüm fakat şu anda arayarak bulamadığım bir konu altında sanırım sigorta işleri ile meşgul olan arkadaşlar istek üzerine plakası verilen araçlar için tramer sorgulaması yapıyorlardı.Yeni bir araç almayı düşünüyoruz elimizde plakası var bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim iyi forumlar.
Hocam sadece tramer yetmiyor, trafikten de sorgulamaya çalışın.
Hocam tramer o kadar güvenli bi sistem değil. Ben aracımı alırken tramerden plaka ve şasi no ile sorgulattım.kayıtlarımıza geçen hasar yok yazdı. Geçenlerde tekrar attım plaka ile 4 adet hasar gösterdi. Aynı saat şasi no ile attım bı sefer hasar yok dedi. Ertesi sabah sigorta yaptığım yerdeki arkadaşa sorgulattırdım.1 adet 350 tl hasar çıktı. Ben şimdi hangisine güveneyim.:)
Bu akşam konuştuğum bir arkadaşım da bahsettiğiniz gibi sistemin sağlıklı olmadığından bahsetti kendi aracında hiç bir problem olmadığından %100 emin olmamıza rağmen sorguda hasar kaydı gözüküyor.Hal böyleyken araç geçmişiyle ilgili sağlıklı bilgiye nasıl ulaşabiliriz?Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. harunresitz trafikten sorgulatın demişsiniz bunu nasıl yapabiliriz sigorta şirketleri bu konuda yardımcı olabilirler mi?
günceldir
Sigortacı arkadaşlara sadece plaka numarası yetmiyor sanırım,motor ya da şase numaralarıda lazım sorgulama için.
Şu an yardımcı olabilecek sigortacı üyemiz varsa benimde acil sorgulama yapmam lazım,pm.den ulaşabilirlerse çok sevinirim.
Arkadaşlar herhangi bir sigortacıyı arayın kendinizi tanıtın birisi muhakkak yardımcı olacaktır. Adamların bir işi de bu. Bir de aracın servisini arayın aracı yeni aldığınızı bakıma getirmek istediğinizi kaç km sonra geleceğinizi ve bakım masraflarını hesaplar mısınız deyin.Sizden aracın plakasını isteyecek ve geçmişi hakkında bilgi vereceklerdir. Bunların hepsi tecrübeyle sabittir.
quote:
Orijinalden alıntı: egebuca
Arkadaşlar herhangi bir sigortacıyı arayın kendinizi tanıtın birisi muhakkak yardımcı olacaktır. Adamların bir işi de bu. Bir de aracın servisini arayın aracı yeni aldığınızı bakıma getirmek istediğinizi kaç km sonra geleceğinizi ve bakım masraflarını hesaplar mısınız deyin.Sizden aracın plakasını isteyecek ve geçmişi hakkında bilgi vereceklerdir. Bunların hepsi tecrübeyle sabittir.
Bahsettiğiniz gibi birden fazla sigortacıyı aradım ve istisnasız hepsi tramer sms servisini vererek buradan sorgulama yapabileceğimi kendilerinin ancak pert kayıtlarına ulaşabildiklerini söylediler.Kısacası ilgilenmemek için başlarından savdılar diyebilirim.Sistem böyleyken yüzlerce kilometre uzaktaki kazasız denilen aracın yanına gidip detaylı expertiz yaptırtmadan gerçeği öğrenemeyeceğiz gibi gözüküyor.Halbuki uzaktan sağlıklı ön inceleme şansımız olsaydı bu kadar zahmete girmeden bir fikir edinebilirdik...
Yardımcı olabilirim diyen arkadaşlar olursa yardımlarını beklemeye devam ediyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme