Tebrikler, elinize sağlık. Resimdeki gibi malzemenin akkor hale gelmesi ne kadar sürdü? |
zvs indüksiyon ısıtıcı + flyback sürücü (3. sayfa)
-
-
üstad bu 22v olan versiyon. 6.saniyede kızarmaya başlıyor, 12-13.saniyede renk sarımsı akkor olmaya başlıyor.
20. saniyeye doğru güç 900w yaklaşınca, dc filtre kapasitörlerinin dolması ve sistem emniyeti için güç ve indüksiyon arasına koyduğum 20a otomat sigorta atıyor.
yüksek amperli bir sigorta ile limiti zorlayamadım maalesef :))
-
üstad indüksiyonda akım sınırlamak için bu bobinden kullanıyorum.
dış çap 27mm tel çap 1.2mm 30 tur.
lcr metrede 60 uh olarak ölçtüm. aliexpres'te benzerleri 20A olarak derecelendirilmiş.
elimde aynı telden var, yine aynı turda üzerine sarsam (2x 1.2mm 30+30 tur) akım miktarı 2 katına çıkar mı? bu işin mantığı nedir ?
teşekkürler.
-
Konuyu detaylı anlatacak kadar bilgi sahibi değilim, ama tel sararsanız bobinin endüktansı değişeceği için vereceği tepkide değişir.
Diğer bir nokta, ferrit nüve yeni koşulları karşılayamadan manyetik doyuma ulaşabilir.
Not: Elinizde imkan varsa denemesi çok basit, sarın deneyin test edin :)
-
elimdeki eht trafosuyla şu meşhur yakubun merdivenini yaptım 1m boyunda. sarımsı plasma arkları tepede 15-20 santime ulaşıyor. bu arkların rengini ve şeklini değiştirmek(şimşek gibi görüntü için) için frekansı yükseltmek mi gerekiyor. devrede 9uf civarı kapasite var ve eht üzerine 8 tur 2.5lik kablodan sarım yapıyorum.
-
Tebrikler, elinize sağlık.
Maalesef sorunuza net cevap verecek kadar bilgim yok.
Çalışan düzenek elinizde, yerinizde olsam deneme yanılma ile değişimleri gözlerdim. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X