Şimdi Ara

Transistör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bir devre var devreyi yapmak istiyorum ancak devredeki transistörlerden birini bulamadım adı MCR12DCMT4 zaten aşağıda devre şeması da var bu transistörün yerine kullanabileceğim başka bir transistör önerebilirmisiniz.

Transistör tavsiyesi

• Bu devrede bir problem yok mu? Tristörün Anot - Katot arası gerilimi Transistörün Beyz - Emiter arası gerilime eşit dolayısıyla bu noktada 0.7V dan fazla bir gerilim görülmez. Bu da bu tristörün Holding Current akımına ulaşması için yeterli olur mu?
  • bu devreyi bana hazırlayan arkadaşa ulaşamıyorum bu devreyi bana aşırı akım koruması için hazırladı biraz daha acık olursak aracımın cam kaldırma sısteminde kullanacağım
  • Datasheette A-K arası akımın 22mA olması gerektiği yazıyor bu da bu 10K lık direncin 500ohm civarlarında olması anlamına gelir. Ayrıca A-K arası gerilimin B - E arası gerilimden daha fazla olması için transistörün Beyzinde bir direnç daha olmalı.
  • Sn elbombacı ben elektroniği bilmiyorum sadece hazır şemaları yapabiliyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim msn den irtibata gecmemiz mümkünmü aceba?
  • Bu devrenin iş göreceğini tahmin ediyorum. Tristörün yerine bulabildiğiniz herhangi bir düşük güçlü tristör kullanabilirsiniz. Cam motoru hiç çalışamazsa 0.33 ohmluk direnci düşürürsünüz. Yok motoru zorladığınız halde motor devreden çıkmazsa da bu direnci biraz yükseltirsiniz.

Transistör tavsiyesi
  • Usta peki düşük güçlü tristör demişsiniz soylediğiniz parçanın bir ismi kodu falan varmı. Ben alışverişlerimi bluemavi.com adresinden yaparım burda varmısır aceba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    Transistör test devresi yapımı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.bluemavi.com/vitrin/kategori_vitrini_new.asp?kategori=251

Bu linkte BT149 veya BT169D gibi düşük güçlü tristörler mevcut. Bunlardan birini sipariş edebilirsiniz. Fakat yeni farkına vardım tristörlerin On State Voltage gerilimleri 0.7V dan daha fazla. Bu durumda Transistörün beyzine bir zener diyot eklemek gerekecektir. Şemanın son hali bu şekilde olacak.

Bu arada bu kadar uğraştık da siz bu motoru tersine nasıl döndüreceksiniz?

Transistör tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 2 Temmuz 2011; 13:42:24 >

• Usta size son birkaç sorum olacak :) Umarım sizi kızdırmıyorumdur :)

1 bu devrede 2 adet röle kullanmam mümkünmü biri camı ındırmek biri kaldırmak için
    2 devredeki rölelere mühürleme yapmam mümkünmü cam kaldırma düğmesine 1 kes bastığımda röle mühürlensin ve cam tam kapanınca yada tam acılınca kendisi dursun istiyorum
    3 Alışveriş yaptığım sitede 1.5v zener diyot yok eski elektronik devrelerden çıkartırım ama 1.5v olduğunu nasıl anlayacağım

Yardımların için çok teşekkür ederim. :)
  • Düşenelim bakalım bişeyler

Yalnız ondan önce sormam gereken bişeyler var.

Mühürleme olsun demişsiniz, camı az bişey açmak veya kapamak isterseniz nasıl olacak bu iş?
  • Usta haklısın benim aklım eski sisteme gitti onda böyle bir özellik vardı cam kaldırma düğmesine bir kez basınca cam tam kapanıyordu ama kapanırken bir kez daha basınca orda kalıyordu. Bahsettiğim eski sistem tempraların cam kaldırma modülü aracıma monte etmiştim ama 3 kez arızalandı değiştirdim yine değiştirmek istemiyorum.
  • Böyle birşey yapmak için mikrodenetlecili bir devre tasarlamamız gerekli malesef. Fakat sizin şu yukarıdaki devrenin iki butonlusunu yapalım derseniz düşünelim bişeyler. Bu devrede butona bastığınız sürece cam iner veya kalkar.
  • usta mikrodenetleci işin içine girince baya zor olur galiba :( zaten size de daha fazla zahmet vermek istemiyorum. 2 butonlu dediğinizi yapalım tabi eger size zahmet olmayacaksa
  • tamam çiziyorum şimdi eklerim birazdan
  • tamam merakla bekliyorum
  • Proje bu dilerseniz ISIS smülasyon dosyasını da gönderebilirim.

Transistör tavsiyesi
  • Tesekkür ederim isis dosyasınıda gönderirseniz sevinirim bilgisayarıma proteus 7 kurmustum

Benim için bayağı zor olacak ama yapabileceğimi ümit ediyorum :)
  • Sonucu merakla bekliyorum

http://www.fileserve.com/file/MukqVTA

Kolay gelsin.
  • Tamam usta şimdi parçaları netten sipariş verecem zaten far sensörü ve far sensörü için geciktirici yapacam onların parçalarıda var hepsini beraber veririm umarım sonuç iyi olur

:) Usta sen yinede bi düşün bakım mühürleme işini micro işlemcisiz olurmu :)
  • Düşünelim bakalım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.